Fotografije najvišjih krajev na svetu: od stanovanjskega bloka do tobogana

Ker se v poletnem času večinoma selimo v nižine oziroma želimo svoje prenočišče bolj ali manj uspešno izravnati z vodno gladino, je čas, da pogledamo tudi malce višje. V svetu, kjer velja pravilo, hitreje, močneje predvsem pa višje, meja skoraj da več ne poznamo – nebotičniki se dobesedno dotikajo neba! A v višine ne segajo le slednji – oglej si najvišje bare, domovanja in druge zgradbe, ob katerih se ti od višine zašibijo kolena.

#1 Najvišje družinsko domovanje: Falcon Nest, Arizona, ZDA

#2 Najvišja zgradba na svetu: Burj Khalifa, Dubaj, UAE

#3 Najvišji hotel: JW Marriott Marquis, Dubaj

#4 Najvišje zunanje dvigalo: The Bailong Elevator, Zhangjiaje National Forest Park

#5 Najvišji bar pod zvezdami: Sky Bar, Bangkok, Tajska

#6 Najvišji most: Duge Bridge, Kitajska

#7 Najvišji tobogan na križarki: Seven Seas, Royal Caribbean’s Harmony of the Seas

#8 Najvišja stanovanjska zgradba: 432 Park Avenue, New York

#9 Najvišji napihljivi tobogan na vodi: Baysports Boat Training and Water Sports Centre, Athlone, Irska

#10 Najvišji bazen: Lotte World Tower, Seoul, Južna Koreja

#11 Najvišja steklena razgledna točka: Lotte World Tower, Seoul, Južna Koreja

#12 Najvišje razgledno kolo: High Roller, Las Vegas

#13 Najvišji vlakec smrti: Six Flags, Jackson, New Jersey

Vir: Travel + Leisure

Foto: TripAdvisor, Pixabay, Shutterstock, Wikipedia

Islandija: Hollywoodski studio na prostem

»Na Islandiji je toliko med seboj popolnoma različnih območij, da je mogoče najti kristalno čiste ledene jame, ledeniška jezera, delujoče vulkane in veličastne slapove, ki strmo padajo prek temnih sten nakopičene lave. Čudovita, raznolika in edinstvena naravna območja, ob katerih človeku zastane dih, so postala nadvse priljubljena snemalna prizorišča hollywoodskih filmskih ustvarjalcev. Ustrezno prizorišče za sleherno dogajanje,« pravi Leifur Dagfinnsson, direktor Islandske produkcijske hiše Truenorth, ki pokriva 90 odstotkov trga.

Želite Sibirijo ali Grenlandijo? Himalajo?

»V filmu lahko Islandijo prikažete kot Islandijo, lahko pa je tudi zelo dobra zamenjava za Himalajo, mongolske tundre, Sibirijo ali Grenlandijo,« je še povedal Dagfinnsson. Islandija, ki jo z vseh strani obdaja Atlantski ocean, je bila s svojo pokrajino, ki spominja na Lunino površino, prizorišče številnih filmov, v katerih je dogajanje potekalo na drugih planetih. Tukaj so posneli vrsto televizijskih nadaljevank, med katerimi je morda najbolj znana Črno ogledalo, pa tudi številne filmske uspešnice, kot so Medzvezdje in Lara Croft: Tom Raider, filmi o Jamesu Bondu, film Hitri in drzni 8 … Seznam filmov, ki so jih v zadnjih nekaj letih posneli na Islandiji, je v resnici zelo dolg. Nenaseljena območja ponujajo filmskim ustvarjalcem možnosti za snemanje različnih žanrov ­– od dramatičnih akcijskih filmov do apokaliptičnih prizorov in futurističnih zgodb.

Filmski ustvarjalec Darren Aronofsky je leta 2014 izbral Islandijo za snemanje svoje biblijske uspešnice Noe, v kateri je nastopil Russell Crowe. »Pokrajina tukaj je nadrealistična – pravzaprav je to povsem drug svet,« je takrat za New York Times izjavil Scott Franklin, ki je bil z Aronofskym producent omenjenega filma. Nebo v tem filmu je včasih videti, kot da je sredi zime na obzorju silovito zagorelo, včasih pa je polno grmečih oblakov, ki jim sledi črn dim. A vse to ni posledica vulkanskih izbruhov, temveč gre za pirotehnične eksplozije in številne helikopterje, ki so sodelovali pri snemanju filma. In morda se vam bo v nekem trenutku zazdelo, da ste ob vznožju slapa ali na obali, prekriti z belim peskom, zagledali viteza z mečem, ki se na konju utrujen vrača iz bitke …

Turizem, ribe, filmi

Islandija je zaradi gospodarskega zloma, ki jo je prizadel leta 2008, postala poceni dežela. Poleg tega se lahko pohvali z dobro infrastrukturo, ki omogoča lahek dostop do prizorišč snemanja, poudarja Kristinn Thordarson, predsednik Združenja islandskih filmskih producentov (SIK). Gospodarstvo si je deloma znova opomoglo, in to zahvaljujoč vse množičnejšemu turizmu in uspešnemu ribolovnemu sektorju, še vedno pa se zbirajo črni oblaki nad državno valuto islandsko krono, katere vrednost se zvišuje, država, ki je zelo odvisna od izvoza, pa jo je poskušala že nekajkrat zaporedoma obrzdati.

Ker si želijo, da bi se za snemanje filmov na Islandiji odločilo čim več filmarjev iz tujine, so letos vračilo davka z 20 zvišali na 25 odstotkov celotnega proračuna produkcije filma. Thordarson upa, da bodo v prihodnjih štirih letih povračilo davka zvišali na 30 odstotkov, s čimer bi se po tovrstni ugodnosti uvrstili takoj za Irsko, kjer znaša povračilo davka 32 odstotkov. V deželi ledu in ognja je bilo, kar zadeva televizijsko in filmsko produkcijo, najuspešnejše leto 2016, ko so tukajšnje družbe zaslužile 20 milijard islandskih kron (173 milijonov evrov oziroma 189 milijonov dolarjev).

A Thordarson si želi še več: »Če bi tukaj zgradili studio in če bi začeli filmski režiserji ta studio uporabljati …, bi lahko Islandija na tem področju ponudila precej več kot zgolj privlačna prizorišča za snemanja.« Pravila, ki veljajo pri snemanju filmov, so strogo določena, kar še posebej velja za več kot sto zaščitenih območij – od naravnih rezervatov do narodnih parkov. Za snemanje na teh območjih potrebujejo filmske ekipe dovoljenje Islandske agencije za varstvo okolja. »Število dovoljenj za snemanje filmov se je silovito povečalo po letu 2013, pogoji, ki jih je treba izpolniti za njihovo pridobitev, pa so še naprej zelo strogi,« pravi Adalbjorg Guttormsdottir, vodja službe za izdajanje dovoljenj. Poseganje v tukajšnje živalstvo in rastlinstvo je strogo prepovedano. Pravzaprav je treba celo vsak kamen, ki se ga premakne, vrniti točno na njegovo staro mesto.

Izguba snemalnih dni

Med turisti, zlasti med ljubitelji filma Igra prestolov, je v zadnjem času zelo priljubljena soteska Almannagja. Eddy Marks iz Kalifornije je bil tukaj na enodnevnem obisku, med katerim turiste popeljejo po krajih, kjer so snemali uspešnico televizijske mreže HBO. Pred tem je že obiskal filmska prizorišča v hrvaškem Dubrovniku in na Malti. »Lepo je, ko vidiš vse to … Nekaj vidiš na televiziji, nato pa prideš sem in si v živo ogledaš vsa ta prizorišča. To je povsem drugačna izkušnja,« je dejal Kalifornijec, potem ko je posnel selfi pred ledenikom Langjokull. Tu se stikajo tektonske plošče Evroazije in Severne Amerike in ustvarjajo globok kanjon. In prav tukaj v samem središču Narodnega parka Thingvellir, ki so ga pred kratkim uvrstili na Unescov seznam naravne svetovne dediščine, je bil leta 930 ustanovljen islandski parlament, najstarejši narodni parlament na svetu. Marks je eden od dvajsetih turistov, ki so v narodni park prišli zato, da bi si ogledali območje, ki so ga v filmu Igra prestolov poimenovali Za zidom. »Vreme je precej drugačno od tistega, ki smo ga videli v posameznih prizorih filma,« je hudomušno pripomnil Glenn McGregor, upokojenec iz Kanade, saj je v tistem trenutku resnično močno deževalo. Dejstvo je, da imajo snemalne ekipe precejšnje težave zaradi nepredvidljivega vremena, ki je ena od značilnosti Islandije.

»Zaradi neustreznega vremena izgubimo precej snemalnih dni,« je povedal 35-letni Theodore Hansson, bradati in dolgolasi vodnik po poteh Igre prestolov. Hansson, ki na Univerzi v Reykjaviku študira srednjeveško zgodovino, je kot statist sodeloval v več sezonah Igre prestolov. Po svoje pa ima tukajšnje vreme tudi določene prednosti. »Prav nenavadni vremenski pojavi neredko pripomorejo k še bolj realističnim in nasploh čudovitim prizorom,« je dodal Leifur Dagfinnsson. »Včasih so nenadne in nepričakovane vremenske spremembe več kot dobrodošle.«

Članek je bil objavljen na Delovih straneh Trip

Ideje, kako dejansko uporabiti fotografije, posnete na potovanjih

V dobi pametnih telefonov in popotniške fotografije, ki se iz ljubiteljskih pogosto razvije v (pol)profesionalne projekte, se s potovanj vračamo z vedno več dokaznimi gradivi. S porastom priljubljenosti družbenih omrežji pa fotografije s potovanj pogosto ne pridejo dlje od Instagrama in Facebooka, kjer odslužijo takoj, ko nehajo žeti všečke.

Da dopust ne bo pozabljen skupaj s pomotoma izbrisano datoteko, si jagodni izbor fotografij, ki vas bodo vedno nostalgično spomnile na vesele trenutke s potovanja, spravite tudi v fizično, bolj oprijemljivo obliko.

Kdo sploh še razvija fotografije?

Ljubitelji analogne fotografije se zagotovo še spomnite časov, ko ste odprli kuverto sveže natisnjenih fotografij z dopusta in so vas ponovno popeljale tja, kjer bi si spet želeli biti.

Če smo včasih razvili kar ves film, četudi na njem morda niso bile vse fotografije vredne večnosti, tokrat naredite selekcijo. Ker danes posnamemo tudi veliko več fotografij, kot smo jih nekoč, ko je bil prostor zanje še omejen, mora biti tudi selekcija pri tisku večja. In kam z razvitimi fotografijami? Imamo nekaj idej.

#1: Malo drugačni okvirji

Če vam ideja fotografij v albumu ni najbolj všeč, saj boste nanj pozabili v trenutku, ko ga pospravite v omaro, lahko fotografije postavite na bolj vidna mesta. Ena od očitnih izbir je torej okvir za sliko, a obstaja kup bolj kreativnih različic, ki se bodo lepše podale dekorju in dizajnu doma.

Lahko jih s kljukicami za perilo (ali tistimi iz oddelka za domače ustvarjanje, ki so dejansko temu namenjene) obesite na vrvico, ki jo napnete med dvema žebljičkoma v steni.

#diy #doityourself #diyphotoframe #photoframe

A post shared by mummy of four 👧🏼👦🏼👶🏼👶🏼 (@mamadopotegi4) on

#2: S fotografijo po zemljevidu

Steno lahko okrasite z zemljevidom sveta, ki ga nalepite na podlogo iz plute, nanj pa nato pripenjate fotografije iz različnih krajev, ki jih seveda pripnete na del sveta, kjer so bile posnete.

#3: Natisnjene na dekor in oblačila 

Počitniške fotografije pravzaprav lahko natisnete kamorkoli. Na primer na posteljnino, na okrasne vzglavnike ali majico. Ne le na blago, lahko vam jih natisnejo tudi na skodelice, ovitek za potni list ali karkoli drugega vam že pade na pamet. Z motivom vaše popotniške fotografije lahko izdelajo tudi puzle!

No room for a picture frame on your desk? We’ve got you covered with our personalised #photomug! http://ow.ly/i0rf30cdij6

A post shared by Northern Secret (@northernsecretuk) on

Stand out in this LA Skyline tank! Find it in the shop now! (link in bio)

A post shared by Fleek Street Studio (@fleekstreetstudio) on

#4: Fotoknjiga

Fotoalbume, v katere ste v plastične žepke ročno zatikali ujete trenutke, so nadomestile fotoknjige. Njihov namen je identičen albumom, le da vam fotografije na platnice natisnejo že v studiu. Ponudnikov je ogromno, preden se odločite za najugodnejšega, pa preverite, če je cena nizka zaradi slabe kakovosti fotopapirja, na katerega bodo natisnili vaše spomine. V tem primeru bodo zbledeli hitreje kot tisti na dobrem papirju.

Uživajte v razgledih, svojih fotografij na Instagramu pa ne pozabite opremiti z oznako #Vandraj ali nas označite s tagom @Vandraj!

 

Foto: Unsplash, Instagram

Fotogalerija: Tropska oaza botaničnega vrta v Sežani

V zadnjih nekaj dnevih smo bili deležni skoraj monsunskega podnebja, zvrtinčenega dežja in močnih sunkov vetra, ki so se zaletavali v krošnje poletnih listavcev. Poletje nam je prineslo glasno osvežitev v tropskem stilu in čeprav kaže, da se je šumenje in deževanje zaenkrat poleglo, rohnenje vetra ni edina tropska vzporednica z ekvatorialnim delom sveta.

Palme in monstere so od nekdaj veljale za čudovite in gotovo si prav vsak želi, da bi lahko enkrat v življenju obiskal tisto pravo, neprehodno džunglo. In ker morda za vikend nimaš možnosti odpotovati na drug konec sveta, predlagamo, da se odpelješ proti Primorski, kjer lahko prav tako, čeprav v manjši različici, najdeš pravi tropski raj – v botaničnem vrtu Sežana.

Vrt, katerega začetki segajo v leto 1848, ko je Tržačan, po rodu Grk, Giovanni Scaramangà di Hiccolo Cavaliere na robu Sežane kupil posest in na njej zgradil vilo Mirasasso kot protiutež tržaškemu gradu Miramare. V naslednjih letih je ob vili pričel z urejanjem vrta v slogu tedanjih italijanskih meščanskih vrtov. Kot lastnik ladjevja ter velik ljubitelj botanike je semkaj vnašal drevesne in druge rastlinske vrste z različnih koncev sveta, kasneje pa je vrtu dogradil še čudovit rastlinjak z belim ogrodjem in stekleno kupolo, ki spominja na dunajski Schonbrunn.

Danes sta tako zunanji del vrta kot zelena oaza pod steklenjakom prava paša za oči in objektiv, služita pa tudi kot kulisa za poroke, umetniške razstave, poslovna srečanja in fotografiranja. Posamezni obiskovalci si vrt lahko ogledajo brezplačno, če pa si želiš vrt podrobneje spoznati, se lahko udeležiš vodenega ogleda, ki ga v vrtu omogočajo za simbolično ceno dveh evrov za otoke, upokojence in študente, cena za odrasle obiskovalce pa znaša štiri evre.

Med sadnim drevjem, palmami in tropskim rastlinstvom se nahajata tudi naravoslovni muzej in galerija s stalnimi in gostujočimi fotografskimi razstavami, nemalokrat pa v vrtu potekajo tudi družabni dogodki. Že naslednjo soboto, 8.7., bo vrt gostil nepozabno plesno predstavo Tango fatal z orkestrom v živo – vstopnice za dogodek lahko najdeš tukaj – ko boš lahko užival v čudovitem ambientu, odlični glasbi in plesu.

Uživaj v fotografijah, ki jih je posnela Dea Gombač, obiščeš pa lahko tudi spletno stran Botaničnega vrta.

  

Foto: Dea Gombač 

Milenijci popotniške destinacije izbirajo na podlagi instagramabilnosti

Če je generacija X svoj dopust načrtovala glede na bližino, vremenske razmere, cenovno dostopnost, čistočo morja in obljudenost, je generacija Y nekoliko drugačna. Kdo sploh spada v to generacijo? Milenijci oziroma milenijska generacija so tisti, ki so rojeni med letoma 1980 in 2000, nasledniki generacije X in baby boomerjev.

Milenijci so generacija, ki obvladuje družbena omrežja, si ne predstavlja življenja brez pametnih telefonov, računalnikov in interneta, so generacija z najvišjo stopnjo izobrazbe, hkrati pa imajo najvišjo stopnjo brezposelnosti in najnižjo povprečno plačo. Velik del jih še živi pri starših in prav tako velik del sanja o selitvi v tujino – številni te sanje tudi izpolnijo.

Milenijci veljajo za bolj odprte in vizionarske od svojih staršev, imajo visoka pričakovanja, a so hkrati optimistični. Več kot o širjenju družine, razmišljajo o oblikovanju kariere. Odraščali so z internetom, razumejo delovanje Facebooka, Instagrama in dobro vedo, kako do popolne fotografije, ki jih delajo precej več od generacij pred njimi. Tudi potujejo več. In dlje. In na podlagi česa torej izbirajo svoje destinacije?

To razkriva britanska študija zavarovalniške agencije Schofields, ki so jo izvedli na tisoč britanskih milenijcih, starih med 18 in 33 let. Vprašali so jih, kaj je najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na njihovo odločitev, kam na počitnice. Kar 40,1 odstotka jih je odgovorilo, da destinacije izbirajo na podlagi njihove instagramabilnosti. Torej na podlagi tega, kako fotogenični so njeni kotički, katerih fotografije bodo karseda viralne in všečkane na družbenem omrežju.

Preberite še –> Popotniški pari, ki jim morate slediti na Instagramu

Takoj za Instagramom, je med Britanci priljubljen alkohol. Naslednjih 24 odstotkov svoje počitnice namreč določi na podlagi ugodnih cen alkohola. Naslednjih 22,6 odstotka išče destinacije, kjer se bodo najbolj osebnostno razvili in našli same sebe, 9,4 odstotka prepričajo destinacije z dobro lokalno kulinariko, le 3,9 odstotka pa se za določen kraj odloči na podlagi njegovih znamenitosti. In vi? Koliko zavidljivih fotografij z dopusta ste na družbenih omrežjih objavili letos?

•New day, new city. Happy sunday!• #sanfrancisco #vandraj #sanfran

A post shared by Vandraj.si (@vandraj) on

•Oh, beautiful Piran.• 💕📷: @valentinajarc #vandraj #piran #travel

A post shared by Vandraj.si (@vandraj) on

 

Če svoje popotniške utrinke tudi vi radi delite na Instagramu, jih ne pozabite opremiti z oznako #Vandraj ali nas označite s tagom @Vandraj.

 

Foto: Instagram

Neverjetno jezero, kjer lahko plavate z meduzami

Sredi Pacifika v otoški republiki Palau, okoli 500 kilometrov vzhodno od Filipinov najdete prav posebno jezero. Voda v jezeru je zaradi številnih špranj in jam, povezanih z oceanom, slana, v njem pa so se naselila prav posebna bitja – meduze!

V tej naravni kotlini otoka so meduze ostale ujete pred več kot deset tisoč leti, ko se je ocean umaknil in nastalo je jezero, ki ga danes imenujemo Jellyfish Lake. Ker med njimi že tisoče let ni nobenih plenilcev, se je razvila vrsta, ki je izgubila ožigalke za samoobramno. Čez dan meduze migrirajo z ene strani jezera na drugo, saj sledijo sončnim žarkom, ki spodbujajo rast alg, s katerimi se hranijo.

Med temi nenavadnimi bitji lahko prosto plavate, saj za ljudi niso nevarna in ni bojazni, da bi vas opekla – razen če imate izjemno občutljivo kožo ali ste nanje posebej alergični. V tem primeru morate v jezero v zaščitni obleki.

Jezero so v zadnjih letih množično začeli obiskovati potapljači in turisti, množičen naval ljudi pa je posledično prinesel uničevanje flore in favne. Zaradi suše v zadnjem letu, je tudi populacija meduz močno upadla. Turistične agencije so zato začasno ukinile množične izlete in plavanje z meduzami, vendar pa jezero ostaja odprto za izlete v lastni izvedbi.

Foto: Thinkstock

10 fotografij, ki vas popeljejo na Zakintos

Če še nimate ideje, kam letos na dopust ali pa med brskanjem po internetu zgolj potrebujete malo navdiha, smo zbrali nekaj fotografij sončnih zalivov, turkiznega morja in peščenih plaž.

Grški otok Zakintos leži na južnem delu Jonskega morja, prvi zapisi o njem pa so že v Homerjevi Iliadi. Južni del otoka je ravninski in rodoviten, na severu pa boste našli več vrhov – Vrachionas se imenuje najvišji del otoka in meri 758 metrov. Na zahodu otoka boste našli visoke pečine in klife, ki si jih lahko ogledate tudi z ladjice z morja.

Skok do slavne plaže z nasedlo ladjo

Najslavnejša plaža? Zagotovo ste že ujeli kakšno zgornjim podobno fotografijo stare nasedle ladje, ki je obtičala na rajski plaži. Plažo Navagio imenujejo tudi brodolomska plaža ali zaliv tihotapcev in leži na severo-zahodni obali otoka. Tu počiva ladja Panagiotis, ki je nasedla med tihotapljenjem tobaka. Priljubljene plaže so še Vromi, Porto Roxa, Limnionas, Makris Gialos in Keri.

VANDRAJ priporoča // Letalo + 7 nočitev na Zakintosu *le še trije prosti kuponi!*

Do najstarejše oljke in morskih želv

Na otoku boste v mestu Exo Chora našli tudi največjo in najstarejšo oljko na svetu. Skočite še do modrih jam in opuščenih solin v Alykesu, pa do samostana Andreou in trdnjave.

V nacionalnem parku v laguni lahko ujamete želve karete, ki tu gnezdijo. Čuvaji parka želvja gnezda tudi označijo in zavarujejo, če imate srečo, pa lahko ujamete prav poseben trenutek, ko pridejo na svet.

Hedonizem in kulinarika

Poleg rajskih razgledov, fotogeničnih uličic in dobro založenih trgovinic s spominki, pa grki slovijo tudi po svoji kulinariki. Na Zakintosu ne boste ostali lačni. Na otoku gojijo oljke, grozdje in citruse, njihova mediteranska kuhinja pa je polna sveže zelenjave in morskih ulovov, seveda pa ne gre brez feta sira, polnjenih paradižnikov, souvlakija, tatzikija, girosa in kozarca dobrega vina. Ste že tam?

Foto: Pixabay

Top 25 svetovnih znamenitosti leta 2017 po izboru popotnikov

Pri TripAdvisorju so pripravili vsakoletni seznam Top 25 znamenitosti po vsem svetu, ki jih izberejo na podlagi ocen popotnikov. Na seznamu se znajde tudi nekaj evropskih prestolnic in večnih klasik, ki jih morate odkljukati s seznama.

1. Angkor Wat, Siem Reap, Kambodža

2. Sheikh Zayed Grand Mosque Center, Abu Dhabi, Združeni arabski emirati

3. Mezquita Cathedral de Cordoba, Cordoba, Španija

4. Bazilika Sv. Petra, Vatikan, Italija

VANDRAJ priporoča // Skok v Rim in Vatikan za 117 evrov

5. Taj Mahal, Agra, Indija

6. Church of the Savior on Spilled Blood, St. Petersburg, Rusija

7. Veliki kitajski zid, Mutianyu/Peking, Kitajska

8. Machu Picchu, Peru

9. Plaza de Espana, Sevilja, Španija

10. Duomo di Milano, Milano, Italija

VANDRAJ priporoča // Izlet v Milano že za 39 evrov

11. Golden Gate Bridge, San Francisco, Kalifornija

12. Lincoln Memorial, Washington DC, District of Columbia

13. Eifflov stolp, Pariz, Francija

VANDRAJ priporoča // Oddih v Parizu in Versaillesu

14. Parlament, Budimpešta, Madžarska

VANDRAJ priporoča // Polovična cena za razvajanje v hotelu Rubin v Budimpešti

15. Katedrala Notre Dame, Pariz, Francija

16. Kip Jezusa Kristusa, Rio de Janeiro, Brazilija

17. Big Ben, London, Velika Britanija

VANDRAJ priporoča // V London po nakupih in na ogled znamenitosti

18. Partenon, Atene, Grčija

19. Glavni trg, Krakov, Poljska

20. El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Argentina

21. Wat Pho, tempelj ležečega Bude, Bangkok, Tajska

22. Burj Khalifa, Dubaj, Združeni arabski emirati

VANDRAJ priporoča // 5-dnevni individualni obisk Dubaja

23. Fushimi Inari-taisha Shrine, Kyoto, Japonska

24. Ruinas Mayas de Tulum, Tulum, Mehika

25. Opera, Sydney, Avstralija

Foto: Pixabay, Reuters

6 osupljivih zračnih fotografij mojstrovin narave

Soline in jezovi blizu mesta Perth, Avstralija

Slano jezero na Kitajskem, ki ga ločuje cesta, se preliva v različnih barvah, ki so posledica alg

Amazonski deževni gozd v Braziliji se sreča z golo zemljo, ki je namenjena pridelavi soje

Cvetlična polja na Nizozemskem blizu parka Keukenhof, znanega tudi kot Vrt Evrope

Majhni jezovi in izsušeno jezero ob prašni cesti v bližini Quenslanda v Avstraliji

Čoln, ki se prebija po slanem jezeru Chaka na severozahodu Kitajske

Foto: Reuters

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA VIA FERRUCCIO PELLI 13, 6900 LUGANO, ŠVICA.