Odbit festival v Izraelu, ki je na las podoben Burning Manu

Če ste ljubitelji glasbenih festivalov, zagotovo poznate enega najbolj odbitih umetniško-glasbeno obarvanih na svetu – Burning Man. Ta se v Nevadi odvija že od leta 1986, njegova posebnost pa je to, da se odvija v puščavi, kjer ste odrezani od sveta in si morate sami priskrbeti vodo, hrano, prenočišče in elektriko, če jo le želite. Na koncu festivala zažgejo vse objekte in se držijo načela, da za seboj ne pustijo ničesar, prihodnje leto pa začnejo znova.

Priljubljen festival je tako doživel že nekaj sestrskih regijskih dogodkov, ki so povzeli koncept. Eden takšnih, ki se odvija prav ta teden, je festival Midburn. Dogaja se v Izraelu, v puščavi Negev. Prvi Midburn se je odvil leta 2014 in se ga je udeležilo “le” tri tisoč ljudi. Prihodnje leto se je številka že podvojila, lani pa je v puščavi plesalo že 8 tisoč svobodomiselnih ljubiteljev umetnosti.

Midburn ni klasičen festival, kjer bi se na odrih zvrstila četica slavnih glasbenikov, gre bolj za umetniška druženja, kjer spodbujajo raziskovanje in sprejemanje samega sebe, seveda pa v kampih prirejajo tudi divje zabave. Tudi ta različica Burning Mana ima svoj tempelj, ki ga zadnjo noč zažgejo. Edina stvar, ki jo tu prodajajo, je led, vse ostalo pa si morajo obiskovalci priskrbeti že pred odhodom v puščavo.

Nekaj utrinkov z letošnjega Midburn festivala lahko ujamete v spodnjih fotografijah.

 

Foto: Reuters 

 

 

Intervju napovednik: Peter Frankl o tem, zakaj ne smemo zamuditi Improvizije

Slovenska uvrstitev na Evroviziji je bila tudi letos precej žalostna, kar prihaja za njo, pa bo vse prej kot to. V Linhartovo dvorano Cankarjevega doma letos ponovno prihaja Improvizija, ki jo bomo v prestolnici lahko letos spremljali že šestnajsto leto.

V večeru smeha in zabave se bodo stilsko povsem različne zasedbe potegovale za naslov zmagovalne impro popevke večera. Besedilo in glasba sta prepuščena spontanemu navdihu, naslove popevk določi občinstvo, improvizatorji pa se morajo spopasti tudi z različnimi gledališkimi izzivi, bujnimi kostumi in scenografijo.

Gledališko-glasbena parodija blišča in bede, kot jo pooseblja Evrovizija, se bo 23.5.2017 odvila ob 20. uri, zakaj pa je obvezna tudi naša udeležba, smo povprašali kar umetniškega vodjo predstave, Petra Frankla.

Začniva na začetku. Kaj te je pripeljalo do pozicije umetniškega vodje Improvizije?

Že od najstniških let se ukvarjam z impro gledališčem in glasbo, Improvizija pa obstaja že svoje šestnajsto leto, kjer sem že nekaj let sodeloval kot pevec. Začetki projekta segajo v leto 2002, ko je prireditev potekala pod taktirko kolektiva Narobov, nato pa je umetniško vodenje prevzel Juš Milčinski, ki pa ga je letos predal meni, zato da bi se lahko bolj posvetil tehnični koordinaciji.

Kolikokrat si v vseh teh letih gledal Evrovizijo?

Evrovizijo sem gledal na vsake toliko časa v družbi prijateljev in sem zelo užival v druženju.

Kaj pa Emo?

Emo sem pa spremljal samo takrat, ko jo je vodil ljubezenski simbol Nejc Šmit.

Slovenski izbori so vedno nekoliko zaviti v tančico skrivnosti, vsaj tako radi verjamemo. Misliš, da je tu zadaj res prisotna ta velika slovenska kuhinja?

Jaz upam, da je v zakulisju prisotna ‘kuhinja’, kajti ne verjamem, da je naše ljudstvo spontano izbralo tako primerne predstavnike. Ne vem, morda pa imajo dodobra razvit okus.

Se boste te teme dotaknili tudi v predstavi? Kaj nam boste pravzaprav skuhali?

Dotaknili se bomo mnogo aktualnih tem, vse od notranje politike pa do globalnih absurdov. Improvizija je gledališko-glasbena parodija, kjer nastopajoči improvizirajo pesmi in parodirajo trende, skupine in klišeje. Glasba je postavljena, pevci pa dobijo naslov komada od občinstva in si ga na licu mesta izmislijo. Prav zato lahko pričakujete, da vam bomo skuhali eno prvovrstno hecanje in vam postregli z balzamom za vaša ušesa.

Kako pa se na predstavo pripravljate, glede na to, da ste improvizatorji?

Z bendom se preigrava strukturo in zvok, pevci pa sproti ustvarjajo besedila. Nasploh pa je v svetu impro gledališča veliko prijemov, vaj in pa tehnik s katerimi se improvizatorji pripravljajo na predstavo in redne vaje, ki bi jih morala imeti vsaka impro skupina. Kot improvizator se nikoli ne nehaš učiti, saj skušaš krepiti svoje sposobnosti prilagajanja, poslušanja, solidarnosti, igrivosti, čuječnosti, iskrenosti in sprejemanja med drugimi.

Imate vsi ustvarjalci Improvizije posluh, je to obvezna oprema?

Letos imajo vsi zelo dobro razvit posluh razen mene, moj posluh je srednje do dobro zadovoljiv. Recimo, da je posluh skoraj obvezna oprema, razen če zanj kompenziraš tako dobro kot Tomaž Lapajne Dekleva.

Kako premagujete tremo pred nastopom? Za toliko šale na svoj račun je verjetno potrebno imeti močno samozavest?

Treba je imeti močno samozavest, treba pa je predvsem vzgajati samozavedanje, da ni nič narobe s samimi nami. Tremo lahko krotiš tako, da čim večkrat ne uspeš in se potem opominjaš, da ni nič narobe s tem. Tako se mogoče posameznik lahko začne zabavati.

Lahko na Improviziji pričakujemo tudi kakšen znan obraz glasbene scene?

O JA, letos nas bo definitvna legenda šarmirala v zaključni točki. Katera, pa izvedite v živo na predstavi, vi firbčki.

Zakaj spektakla ne smemo zamuditi za nobeno ceno?

Zato, ker si naš scenograf ne more privoščiti nobene scenografije, je moral svoja lastna starša prositi, da mu posodita vse, kar lahko iz njunega skladišča. Rezultati so skopi, on je pa žejen in, če že ne pridete zaradi neprimerljive zabave in ogromne možnosti spoznavanja novih prijateljev – Improvizija namreč povezuje – prosim vas, pridite vsaj zaradi našega scenografa, da mu lahko rečete, da je bilo ‘fajn’.

Če ste torej tudi vi dobra duša, ki bi rada pomagala scenografu in se nervozno presedate na kavču, ker vas zanima, kdo je šarmanten skriti gost Improvizije, nikakor ne oklevajte in si privoščite večer, poln smeha in zabave. Mi bomo v torek vsekakor v Cankarjevem domu, vi pa si lahko svojo vstopnico zagotovite tukaj.

Foto: Improvizija

7 glasbenih festivalov, ki jih letos ne smeš zamuditi

Z majem se začenja tudi sezona open air dogodkov in medtem, ko je Coachella na ameriškem kontinentu že izzvenela, se v Evropi počasi pripravljajo prizorišča za glasbene spektakle. Katerih festivalov letos nikakor ne smeš zamuditi? Da bo odločitev, katero festivalsko vstopnico kupiti, lažja, smo zate pripravili seznam bližnjih in bolj oddaljenih festivalov ter glavna imena bogatih line upov, ki jih obljubljajo.

#1 Sea Star festival, Umag, Hrvaška

Komaj čakaš poletje? V Umagu se prične že maja! Ekipa, ki že leta več kot uspešno realizira festival EXIT, letos namreč prihaja tudi na Hrvaško. V njihovi režiji se bo med 26. in 27. majem odvil festival Sea Star festival, kjer bo na šestih odrih nastopilo več kot 70 glasbenih izvajalcev, med katerimi ne bodo manjkali The Prodigy, Fat Boy Slim, Dubioza Kolektiv in drugi.

Vandraj priporoča//Poišči ugodno nastanitev za čas festivala v Umagu!

#2 INmusic, Zagreb, Hrvaška

Letos se bo na zagrebškem Jarunu odvila že dvanajsta epizoda festivala InMusic, ki letos že tradicionalno obljublja zveneča imena svetovne glasbene scene. Tokrat nas bodo med 19. in 21. junijem navduševali Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly in drugi. Vstopnice so na voljo že za 60 evrov in ker gredo za med, si nikakor ne privošči, da se razprodajo!

Vandraj priporoča// Hotelska nočitev z zajtrkom za dve osebi v času festivala le 43 evrov!

#3 Primavera Sound, Barcelona, Španija

Med 31. majem in 4. junijem se lahko udeležiš festivala Primavera Sound, ki te bo gotovo navdušil z norim ambientom, toplim podnebjem in hudim line upom. Naj omenimo samo The XX, Francka Oceana, Arcade Fire, Bon Iver… Si že prepričan? Ne odlašaj z nakupom, vstopnice najdeš tukaj.

#4 Fresh Island, Pag, Hrvaška

Od 11. do 13. julija se bo letos že šestič zabavalo v paških Zrćah na festivalu Fresh Island, kamor prihajajo zveneča imena rap, trap in R’n’B scene. Gostovali bodo Rae Sremmurd, Young Thug, Sean Paul, French Montana in mnogi drugi, tridnevne vstopnice za prebivalce ozemlja bivše Jugoslavije pa so na voljo že za 45 evrov!

Vandraj priporoča// Najemi apartma za celo družbo v Novalji kar 52% ceneje!

#5 Glastonbury, Bristol, Velika Britanija

Eden največjih festivalov v Evropi velja za britansko različico Coachelle, karte za petdnevni festival, ki se letos prične 21. junija, pa se vsako leto razprodajo v nekaj tednih. Letošnja edicija se ponaša z bogatim line upom, na katerem ne manjka zvenečih imen glasbenega sveta, med drugim bodo v bližini Bristola letos odzvanjali Radiohead, Ed Sheeran, Foo Fighters in drugi.

#6 Sziget, Budimpešta, Madžarska

Festival ob Donavi bo letos gostil izvajalce kot so Flume, Rita Ora, Wiz Khalifa, Alt-J in drugi. Celoten line up si lahko ogledaš tukaj, kjer si lahko zagotoviš tudi festivalsko vstopnico za celotno dogajanje med 9. in 16. avgustom.

Vandraj priporoča// Hotel v Budimpešti kar 50% ceneje!

#7 Openair Frauenfeld, Frauenfeld, Švica

The Weeknd, Travis Scott, Nas, G-Eazy – to so le nekatera izmed zvenečih imen, ki bodo med 6. in 8. julijem nastopili na švicarskem glasbenem festivalu Frauenfeld. Več o festivalu si lahko prebereš tukaj.

Foto: arhiv festivalov, Shutterstock

89 Bob Dylanov, da bo pravi Bob Dylan na Dunaju anonimen

Na dunajski Ljudski univerzi Hietzing se bo od 11. do 12. novembra 2016 odvijal 30-urni bralni maraton v poklon letošnjemu Nobelovemu nagrajencu Bobu Dylanu.

Dunajski knjižni sejem Buch Wien je letos za eno izmed svojih tem izbral glasbenika in Nobelovega nagrajenca za literaturo Boba Dylana. Kar 30 ur bodo tako na Ljudski univerzi Hietzing prebirali besedila o njem in tista izpod njegovih rok. Ker njegov opus zajema v največji meri  besedila pesmi, se bodo najprej posvetili nemški izdaji njegove biografije in tako dobili vpogled v umetnikovo življenje. Nato bodo predstavljena njegova besedila v angleščini in nemščini skupaj z njihovo interpretacijo.

Trenutno je na maraton prijavljenih 58 bralcev, organizatorji pa jih pričakujejo 89. Z branjem v sklopih po 20 minut bodo pričeli v petek ob 9. uri in zaključili v soboto ob 15. uri.

–> Preberite še: Dunaj, vse bolj živahno in urbano mesto

Po besedah direktorja univerze Roberta Streibla je Bob Dylan izrazil željo, da se dogodka anonimno udeleži, in za vsak slučaj so organizatorji pozvali udeležence, naj se preoblečejo v svojega vzornika. Na ta način bi se umetnik lahko skril med vsemi Bobi Dylani. Udeležencem v ustreznih opravah bo ljudska univerza podarila bon za izobraževanja na univerzi v višini 100 evrov. Eden izmed udeležencev bo prejel tudi paket zgoščenk ‘The 1966 Live Recordings’, ki bo izšel 11. novembra letos.

Prijave sprejemajo na hietzing@vhs.at, medtem ko si prenos v živo lahko ogledate na povezavi https://www.youtube.com/wienerVHS.

Prvi lebdeči gramofon na svetu prihaja iz Slovenije

Živimo v svetu, kjer tehnološke inovacije vsakodnevno premikajo meje mogočega. Lebdečih predmetov smo bili do sedaj vajeni le iz znanstveno fantastičnih filmov, v zadnjem času pa lebdenje ni več tako imaginaren pojav.

Včeraj je platforma za množično financiranje Kickstarter postala bogatejša za nov slovenski produkt, ki ga brez pomisleka lahko označimo za nekaj res posebnega. MAG-LEV Audio je visoko kakovosten gramofon, ki pa ne navdušuje le strastnih audiofilov temveč tudi ljubitelje dizajna. Je prvi gramofon na svetu, katerega vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine.

2872be2b2901baf52a5d9656d7604e42_original

Futuristična tehnologija, ki jo dopolnjuje eleganten dizajn, spreminja način poslušanja glasbe. V času, ko se v naša stanovanja vrača retro pohištvo in produkti s pridihom nostalgije, je gramofon ponovno dobil na svoji vrednosti, v MAG-LEV studiu pa so njegovo uporabnost dvignili na povsem nov nivo.

Ekipa kreativcev in inovatorjev, ob enem pa ljubiteljev vinila in zvoka prasketanja magnetne igle, je združila moči ter zasnovala in razvila produkt, ki bo v vaši dnevni sobi pustil vtis odsotnosti gravitacije. Ko boste priključili gramofon na svoj avdio sistem in ga priklopili, izberite svojo najljubšo ploščo, premaknite ročico in spustite gramofonsko glavo. Potem pa se le še udobno namestite in uživajte v glasbi vrhunske kakovosti.

V MAG-LEV studiju pravijo, da bodo vinilke od danes naprej kljubovale gravitaciji, vi pa jih lahko podprete s klikom na Kickstarter.

Foto: MAG-LEV

Zaključi poletje v stilu: Vandraj podarja dve vstopnici za MTV Summerblast

Poletja še ni konec in čas je za novo nagradno igro. Letošnjo sezono so zaznamovali glasbeni festivali in kmalu se bo v naši bližini, v Poreču, odvil nov glasbeni spektakel, natančneje 19. in 20. avgusta.

Na Hrvaško namreč prihaja več kot 15 glasbenikov in skupin svetovnega slovesa in kako bi se lahko bolje poslovil od poletja kot z obiskom glasbenega festivala ob morju? Če si torej navdušenec elektronske glasbe, beri naprej!

mtvblast

V Poreč prihaja MTV Summerblast festival, s seboj pa bo pripeljal Afrojacka, Steve Aokija, Fedde Le Granda, Zedda, Example, Lost Frequences in mnoge druge, med njimi pa sta tudi slovenska vzpenjajoča se DJ-ja Vanillaz.

Vstopnico za festival v MTV slogu si lahko zagotoviš tukaj, s promo kodo VANDRAJ pa si lahko zagotoviš še dodatnih 5% popusta. Koda velja do 18.8. do 23.49.

Z malo sreče kar dve vstopnici

Da pa bo stvar še boljša, smo zate ponovno pripravili nagradno igro. Vandraj namreč podarja vstopnici zate in tvojega prijatelja, potrebuješ le malce sreče, sodelovanje pa ti bo vzelo natančno 30 sekund. Pravila igre so namreč čisto preprosta.

Skoči na naš Instagram ali Facebook, všečkaj page ter pod sliko MTV SUMMERBLAST označi prijatelja, s katerim si želiš na festival. Nato pa le še držita pesti, da se bosta konec avgusta zabavala v Poreču, na najbolj odmevnem festivalu tega poletja!

unnamed

Držimo pesti!

Izbira bo težka! Ptuj vabi s tremi festivali

Na Ptuju bodo to poletje trije festivali, zaradi katerih je vredno razmisliti o obisku najstarejšega slovenskega mesta. Poletje na Ptuju bo namreč vroče, ne le zaradi stopinj, temveč tudi dogajanja. Med srednjeveškimi stavbami in rimskimi spomeniki se odvijajo trije mednarodno uveljavljeni festivali in mnogi drugi glasbeni dogodki. Ptuj je to poletje vrelišče kulturnega dogajanja.

Glede na zanimanje lahko izbereš sebi najljubši razlog za obisk Ptuja:

Festival sodobne umetnosti Art Stays – še do 16. julija
Mednarodni glasbeni festival Arsana – 22. – 30. julij
Dneve poezije in vina – 24. – 27. avgust

ptuj_shutterstock_253818919

Kaj si lahko obetate od poletja z besedami organizatorjev

»Trgi in stavbe najstarejšega slovenskega mesta bodo tudi letos prizorišče razstav, performansov, delavnic, koncertov, kino projekcij in drugih dogodkov z najaktualnejšo mednarodno produkcijo sodobne, predvsem vizualne umetnosti. Ljubiteljem umetnosti to poletje na Ptuju torej zagotovo ne bo dolgčas. Ne zamudite,« vabi Jernej Forbici, umetniški vodja festivala sodobne umetnosti Art Stays.

Umetniški direktor glasbenega festivala Arsana Mladen Delin obljublja, da se bo Ptuj prelevil v glasbeno metropolo. »Čudovita dvorišča, trgi in dvorane najstarejšega slovenskega mesta, se spremenijo v poletno glasbeno metropolo, ki privablja umetnike in občinstvo iz vseh koncev sveta in postaja vrelec ustvarjalnosti in inkubator novih mednarodnih idej in projektov«

Ljubitelji poezije pa se zagotovo strinjajo z vodjem festivala Dnevi poezije in vina Alešem Štegerjem, ki pravi, da ni lepšega kot sedeti na trgu najstarejšega slovenskega mesta s kozarcem vina v roki. »In se na pozni avgustovski večer prepustiti poeziji, ki ti jo šepeta pesnik sam.« Bo držalo, kajne?

Zato že danes premisli, kaj si želiš videti in s čim nahraniti svojo dušo. Če bi ob tem poskrbel še za svoje telo in ga sprostil na najboljši možen način, pa preveri ponudbo Grand hotela Primus, kjer te bodo razvajali iz vseh strani.

grand_hotel_primus

Grad Snežnik bodo preplavili etno glasbeniki

Etno glasbeniki, scenografi, akrobati, lutkarji, plesalci in drugi umetniki se že zgrinjajo v Loško dolino.

 Od 14. do 16. julija bodo Grad Snežnik z okoliškimi gozdovi spremenili v okolje več deset magičnih vizualnih prizorišč, na katerih se bo predstavilo prek 70 skupin z vsega sveta. Na plavajočem odru, v grajskih dvoranah, na gasilskem avtomobilu, v velikih kupolah, med šepetajočimi drevesi in na konjski vpregi se bo godlo, plesalo in igralo. Za jedačo in pijačo bo več kot poskrbljeno, kot tudi za spanje v šotorih in po bližnjih turističnih kmetijah. Dnevno svetlobo pa lahko izkoristite za pohode, ježo, jamarjenje, iskanje medvedov, kolesarjenje in splavarjenje. 

12374890_1720871694813311_8758058934269511244_o

SITE-SPECIFIC koncept 

Posebnost festivala je vizualna in performativna oživitev gradu, gozdov, jam, poti in vasi. Skupine se bodo predstavile na nepredstavljivih vizualno predelanih odrih, katere so predhodno 14 dni ustvarjali scenografi iz Slovenije in Češke. V okolici gradu se trenutno že postavljalo skulpture, svetlobne in akustične instalacije. Tema bo potovanje po Mito-Loškem morju z ladjo Norcev ter obiskovanje prečudnih otokov Markesjeskega otočja. Mogoče bo kdo prepoznal realne osebe, zgodbe in mitologije iz Loške doline. 

Več o festivalu in programu si lahko prebereš tukaj.

Vir: floatingcastlefestival

Fresh Island festival vabi na Pag

Si za nekaj svežega? V torek, 12. julija se začenja že tradicionalni Fresh Island festival na otoku Pag. Žurerske Zrće se bodo za tri dni spremenile v oazo rap, trap in R’n’B zvokov, publiko pa bodo navduševali izvajalci svetovnega slovesa. Če tvoj urnik v prihodnjem tednu še ni zapolnjen in če ti hitrostne ponovitve »black and yellow black and yellow black and yellow« ne zapletajo jezika, je še vedno čas, da si zagotoviš nepozaben teden.

Na istem odru kot legendarni Snoop Dogg pred tremi leti bo »Young Wild And Free« tokrat odpel Wiz Khalifa. Ameriški raper, ikona Taylor Ganga in mojster »flowa« bo prvi večer otvoril skupaj s Ty Dolla Signom, Big Narstiem, Chipom in LoganSamo.

Drugi večer bo prevzel elektronski mojster Skrillex, ki je veliko presenečenje tega sicer rap festivala, sledijo pa mu Kehlani, DJ Premier in Statik Selektah.

Zvezda zadnjega večera bo Chris Brown. “Kiss kiss”, “With you” in “Run it!” so le nekateri izmed hitov, ki so zasedali vrhove MTV-jevih lestvic v začetku novega tisočletja, sledilo pa jim je seveda še mnogo R’n’B uspešnic, ki so Chrisa pripeljale celo do Grammyjev.

Chris_Brown

Bogat lineup, bližina destinacije in »gangsta« vibe so razlogi, da si v zadnjem trenutku zagotoviš festivalsko vstopnico, ki stane 59 evrov, spletna poslovalnica Koncerti.net pa organizira tudi aranžma s prevozom na zadnji dan festivala, torej na koncert Chrisa Browna. Paket vključuje povratni prevoz Ljubljana (ali Postojna) – Zrće in enodnevno festivalsko vstopnico.

Se vidimo na Fresh Islandu!

fresh_1

fresh_2

fresh

Več na www.koncerti.net in fresh-island.org.

Foto: arhiv festivala

Preživi poletno noč v Grožnjanu ob zvokih večnega jazza

Ljubitelji poletnih in vročih noči ter jazz glasbe,  ne smete zamuditi  večernih utrinkov v Grožnjanu, ki se bo v juliju kopal v zvokih večnega jazza.

To leto bo tako imenovan festival Jazz is back v Grožnjanu potekal med 12. in 30. julijem. Že 14. leto zapored bo v slikovitem vzdušju istrskega mesteca tradicionalni mednarodni jazz festival gostil  številne svetovno priznane jazz glasbenike.

Festival je na sceni od leta 1999, ko ga je legendarni hrvaški glasbenik Boško Petrović  tudi prvič organiziral. Festival poteka pod okriljem Mednarodnega kulturnega centra hrvaške glasbene mladine v Grožnjanu.

Najboljši butični jazz festival v Evropi

Leta 2008 je bil festival s strani Evropske jazz zveze proglašen za najboljši evropski butični jazz festival. Dve leti kasneje je bil zaznamovan kot najdaljši festival na območju Hrvaške, ko se je odvilo kar 30 koncertov, ki jih je pričaralo več kot 130 glasbenikov iz 20 različnih držav.

Zato se kakšnega od julijskih večerov odpravi v Grožnjan, užij čar mesteca in najboljše hrvaške in svetovne jazz melodije.

Program Jazz is back BP 2016 s pričetki ob 21.30 uri:

12.7. Carla Bley ”Trios”
13.7. JM Jazz World Orchestra
14.7. Uroš Perič – Bluenote quartet, the Pearlettes and Primož Grašič
15.7. Mike Sponza ”Ergo Sum”
16.7. Borna Šercar’s Jazziana Croatica
17.7. Ethno Croatia
18.7. Greenhouse Blues Band featuring Zdenka Kovačićek & Miro Ungar
19.7. Senior Service Jazz Clinics- Maucha Adnet, John Rilley , Bruce Barth, Goran Rukavina, Elvis Stanic, Jim Rotondi, Davor Dedic, Luis Bonilla
20.7. HGM Jazz (Dis)Union featuring Maucha Adnet & Luis Bonilla
21.7. Gustafi goes Jazz
22.7. Bruno Mičetić trio Oridano Gypsy Jazz Band
23.7. Senior Service Jazz Clinics – Maucha Adnet, John Rilley , Bruce Barth, Goran Rukavina, Elvis Stanic, Jim Rotondi, Davor Dedic, Luis Bonilla
24.7. OHRGELDRIO „The Right Thing“ – Herwig Gradischnig /Daniel Nösig /Rob Bargad vocals; Christian Havel; Daniel Aebi 25.7. Jazz Kamp Kranj in Grožnjan
26.7. Elvis Stanić Group special guests Choir “Roženice” Pazin
27.7. DOUBLETRIO – Karlheinz Miklin/Ewald Oberleitner/Howard Curtis
28.7. QUARTET – Stefano Bedetti, Ratko Zjača, Renato Chicco, Klemens Marktl
29.7. Evening for BP – Jazz Continuo – Vid Jamnik, Primož Grašič, Mario Mavrin featrutnig Georgie Fame
30.7. Jazz is Back Finale – student concert

maxresdefault

Foto: Haloistra

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA VIA FERRUCCIO PELLI 13, 6900 LUGANO, ŠVICA.