Sodobni hotel na Baliju, ki vas bo očaral s tradicijo

Bali že leta drži naziv najbolj opevanih popotniških destinacij, ki vsako leto privablja turiste z vseh vetrov in delov sveta. Otok, ki navdušuje z riževimi terasami, sočnimi sadeži in rajskimi plažami, pa slovi tudi po številnih prestižnih resortih in dizajnerskih kotičkih, kjer lahko okusite – sicer nekoliko neavtentičen – vonj prestiža.

Medtem ko je čar Balija za nekatere popotnike spanje v bambusovih bungalovih, kjer so najbolj v stiku z naravo, pa druge bolj vleče v klimatizirano hotelsko idilo. Boutique hotel Katamama je eden tistih, ki mu je uspelo združiti udobno turistično izkušnjo za petične goste in hkrati ohraniti avtentičen pridih tega izjemnega indonezijskega otoka. Katamama v Indoneziji sicer pomeni “mama pravi” in gre za prenašanje maminih modrosti med generacijami, ki so jih želeli prikazati s hotelsko ponudbo, ki je tako udobna, kot v maminem zavetju.

Hotel v zeleni idili v kraju Seminyak blizu letališča, na katerem pristanete na Baliju, je odprt kakšno leto, njegova posebnost pa je, da je zgrajen iz lokalnih materialov. Hotelski eksterier sestavlja 1,5 milijona ročno izdelanih opek, pod njega pa se podpisuje lokalni arhitekt Andra Matin. Prav iz takšnih opek so tradicionalno zgrajeni tudi starodavni templji, ki Baliju dajejo prav poseben čar. To tehniko so v sodobnem časi izrinili stroji, za ročno izdelane opeke tega hotela pa so potrebovali kar tri leta dela.

Interier je rezultat sodelovanja s singapurskim dizajnerskim studiem, ki je sobe opremil z več kot sto kosi pohištva sodobnih indonezijskih oblikovalcev, v sklopu hotela pa najdete tudi trgovino, v kateri lahko podobna dela lokalnih oblikovalcev tudi kupite.

Hotel, ki kljub sodobni izdelavi ohranja tradicionalen duh, ima sicer vse, kar bi si ob luksuzu zaželeli. Hotelski bazen obdajajo palme in bambusovi senčniki, tu najdete tudi spa center, kjer si lahko privoščite masažo, s hotela pa se odpira tudi pogled na ikoničen klub Potato Head, kjer prirerajo najodmevnejše glasbene festivale na Baliju, kjer se gostje zabavajo ob bazenih tik ob morju, od koder ujamete tudi najlepši razgled na sončni zahod.

 

Foto: Katamama

Leave a Comment

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA VIA FERRUCCIO PELLI 13, 6900 LUGANO, ŠVICA.