Trend: staycation – privošči si, kolikor lahko!

Avto, hiša, potovanje. Tako so si še ne tako dolgo nazaj sledile življenjske prioritete, kar seveda ni nič nenavadnega – potovanja so bila namreč izjemno draga. Današnji ritem življenja je nekoliko drugačen. Na glavo obrnjeno zaporedje življenjskih dogodkov živijo predvsem milenijci, ki se vse redkeje lokacijsko vežejo ter si radi puščajo odprte možnosti. Kar pa ni nič slabega – vse več je digitalnih nomadov, ki živijo življenje, ki si ga še dvajset let nazaj ne bi mogli zamisliti in kot se spreminjajo trendi v modi, smernice narekujejo tudi naša potovanja.

Skratka, novi časi so prinesli nove načine življenja, s tem pa tudi potovanja. Trend, ki trenutno prevladuje med popotniki se imenuje staycation, možnost privoščiti si čim več užitkarskih dni – kolikor jih premoremo, finančno in časovno. Pri tem ni pomembno kako dolg je naš dopust, temveč, da uživamo v trenutku, ki smo ga namenili izletu ali vikend oddihu.

Letos torej ni pomembno, kako daleč greste in kako dolga je vaša odsotnost od doma. Pomembno je, da si privoščite čim več staycationov. Izkoristite sončno nedeljo ter se odpeljite v Grado, Grožnjan ali skočite na bližnjo planino. Organizirajte si dela prost petek ter se odpravite malce dlje. Glavno staycation načelo je – kratek izlet je boljši kot nič. Sploh, ker živimo v nestabilnih časih, ko je potrebno izkoristiti trenutek in se ne zanašati na to, da bomo čez pol leta lahko za tri tedne odpotovali na dopust. Letalsko karto lahko kupimo praktično čez noč, izkoristimo priložnost ter se že jutri spontano znajdemo na Siciliji.

Staycation počitnice so seveda odvisne tudi od naših finančnih zmožnosti, a to ne pomeni, da s prazno denarnico ne moremo nikamor. Bistvo je namreč v našem razmišljanju. Staycation si lahko pričaramo tudi v mestu, kjer živimo, le lotiti se ga moramo malce drugače, kot smo vajeni. Morda se za začetek v mesto odpravimo s kolesom namesto z avtom, pregledamo ponudbo novih lokalov, ki jih še nismo obiskali in se udeležimo brezplačne razstave, ki se te dni odvija v mestu. Kmalu bomo ugotovili, da dnevi polni dogodivščin s prijatelji ali kratek izlet odtehtajo skoraj toliko, kot več tedenski dopust!

Zato ne odlašaj in ne čakaj dopusta. Pričaraj si svoj staycation in uživaj v vsakem prostem trenutku, ki ga imaš na voljo. Mi pa ti bomo pomagali z dnevnim odmerkom inspiracije in idejami za izlet!

Foto: Pexles

Leave a Comment

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA VIA FERRUCCIO PELLI 13, 6900 LUGANO, ŠVICA.