5 najbolj varnih mest za solo ženske popotnice

Solo žensko popotništvo je v polnem zagonu. Poleg znamenitosti in vzdušja, morajo destinacije za solo potovanje blesteti tudi na področjih dostopnosti in varnosti.

Seveda so destinacije primerne za vse solo popotnike, a kar 80% solo popotnikov predstavljajo ženske. Zato smo se, v duhu meseca žensk odločili, da se bomo osredotočili na ženske. Solo popotovanje je pomembno, saj poleg odkrivanja daljnih krajev, razkriva popotovanje v najgloblje kotičke duše. Da je to mogoče, pa je pomembno, da so destinacije za solo popotnike dostopne in varne. To so najbolj zanimiva in najbolj varna mesta za solo popotnice:

Madrid, Španija

Madrid ne samo, da spada med najbolj varna mesta, spada tudi med mesta z največ znamenitostmi. V Madridu bodo popotnice uživale v obiskovanju muzejev in galerij, občudovale izjemno baročno arhitekturo in se počutile kraljevsko ob Kraljevi palači. Madrid je znan po dobri kavi, odličnih kosilih in sproščenih večernih tapasih. V Madridu je doma ogromno študentov in solo popotnice lahko uživajo v študentskih kavarnah, kjer se bodo spoznale s študenti iz celega sveta. Za piko na i je Madrid odlična izhodiščna točka za raziskovanje širše Španije.

Tokio, Japonska

Na seznamih najboljših destinacij za solo popotnike se Tokio vedno uvrsti na najvišja mesta. Kljub jezikovnim omejitvam in drugačni kulturi se popotniki v Tokiu vedno počutijo sprejete. Sproščeno vzdušje dopolnjuje dobro organiziran in enostaven sistem javnega prevoza, kar mestu daje neverjetno dostopnost. Tokio je glavno mesto sveta, kar se kulinarike tiče, dobra novica za solo popotnice pa je ta, da je na Japonskem to, da sam sediš za mizo in piješ kavo ali ješ večerjo, nekaj povsem običajnega. Tokio spada med najbolj varna meta na svetu, a število znamenitosti in doživetij v tem mestu močno presega vsa ostala poodobna.

Reykjavik, Islandija

Islandsko glavno mesto velja za eno najbolj varnih na svetu. Poleg tega, da bo popotnico navdušilo samo mesto, ki slovi po raznolikih znamenitostih in vrhunski hrani, je Reykjavik odlična izhodiščna točka za raziskovanje cele Islandije. Iz mesta namreč dnevno potekajo vodeni izleti do najbolj znanih turističnih točk in naravnih čudes. Islandija je odlična izbira za bolj avanturistično popotnico, ki se navdušuje nad ledeniki, kiti in toplimi lagunami.  Reykjavik je zaradi svoje drugačnosti zagotovo odlično mesto za spoznavanje svoje notranjosti in premagovanje izzivov v sebi.

Chiang Mai, Tajska

Chiang Mai je izredno priljubljena destinacija za vse backpackerje, ki jim veliko pomeni toplo podnebje in svoboda izbire vsakega naslednjega koraka. Chiang Mai združuje vrhunce Tajske: starodavne templje, jogije, čudovito naravo, eksotične živali, masaže in odlično hrano. Tu bo vsaka solo popotnica brez problema spoznala veliko novih ljudi, ki so tja prišli v iskanju samih sebe. Hostli nudijo privatne sobe, hkrati pa veliko skupnih prostorov za druženje, ko si gostje tega želijo. Odlična izbira za vse, ki si želijo spoznati prijazne ljudi iz celega sveta.

Lizbona, Portugalska

Solo žensko popotovanje mora biti napolnjeno z najlepšimi stvarmi v življenju. Sonce, dobra hrana, osupljiva arhitektura in prijazni ljudje so točno to, kar si ženska zasluži. In vse to dobi v Lizboni. Lizbona je skriti evropski biser, ki navduši tiste, ki uživajo v raziskovanju. Ne preveliko, ne premajhno mesto, polno umetnosti in strasti, toplega sonca in pristnih uličic, bo očarala še tako zahtevno popotnico. Poleg tega, da je Lizbona dovolj varna, da se ženska sama sprehaja po nočnih ulicah, je premikanje od enega konca do drugega, z učinkovitim javnim prevozom, mala malica.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: 15 top nasvetov solo popotnice za vse, ki razmišljate o solo potovanju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.