7 zoprnih popotniških napak, ki jih v 2020 ne bomo več počeli

Iz napak se učimo in tudi mi smo jih v zadnjih nekaj letih naredili kar nekaj. Da se vam ne bo treba učiti iz lastnih, smo nekaj najpogostejših zbrali spodaj, da se jim boste v novem letu lahko izognili tudi vi.

Pred potovanjem niste šli v popotniško ambulanto 

Če se odpravljate v kraje, kjer razsajajo bolezni, ki jih vaše telo doma ni navajeno, je obisk popotniške ambulante pred potovanjem nujen! Tu vam bodo tudi povedali, kakšna cepiva, zdravila, morebitne antimalarike in podobno potrebujete za vašo destinacijo. 

Bookirali ste nepovezane lete in se ušteli s časom za prestop 

Do nekaterih destinacij pač ne gre z direktnim letom, zato morate kdaj tudi prestopati. In dva leta z nizkocenovcem sta pogosto tudi ugodnejša izbira, kot če bi že kupili karto s povezanim letom. A pri tem morate zelo paziti, da se ne uštejete pri času, ki si ga namenite za prestop. Lahko se namreč zgodi, da bo imelo vaše prvo letalo zamudo, da bo gneča za drugi check-in nepopisna in da je letališče tako veliko, da boste morali na drugo letalo res hitro teči. Če ga zamudite, boste za to krivi čisto sami. V primeru, da zaradi prve zamude ne ujamete povezanega leta, pa vam je letalska družba dolžna priskočiti na pomoč.

Niste prebrali drobnega tiska

Podobno, kot na računalniku pri pravilih uporabe prehitro stisnemo “I agree to terms and conditions”, čeprav jih nismo zares prebrali, prehitro spregledamo tudi drobni tisk. Na primer to, da nam ob najcenejši karti za letalo/vlak/avtobus ne pripada velik kos prtljage ali malica, pa da se lahko v hotel prijavite šele po 14h … Leto 2020 je čas, da začnete brati drobni tisk!

Niste preučili lokacije namestitve 

Ko na Airbnbju iščete sanjsko stanovanje v Parizu ali iščete hotelsko sobo z najbolj kraljevskim zajtrkom, bodite najbolj pozorni na njegovo lokacijo! Sanjska nastanitev vam bo povzročala več sivih las, če bo v resnici locirana 5 kilometrov iz Pariza ali pa boste imeli do Plaže v Umagu čisto predolgo pot, da bi jo lahko opravili peš.

Niste izkoristili javnih prevozov 

Javni prevozi so veliko cenejši od taksijev, uberjev in drugih zasebnih prevoznikov, a se jih marsikdo otepa. Res je tudi, da je javni prevoz v vsakem mestu malo drugačen in zahteva malo raziskovanja, a s pametnim telefonom v roki vam to ne bi smelo delati prevelikih težav. Prav tako je izkušnja na lokalnem prevozu, kjer ste pomešani med domačini, ki hitijo po svojih opravkih, nekaj prav posebnega in z njo lahko ujamete precej bolj avtentičen utrip kraja, kot bi ga iz taksija. 

Ne spremljate ugodnih letalskih in namestitvenih ponudb

Zdaj smo že ugotovili, da potovanja niso vedno draga in lahko sanjsko pot opravite z zelo okrnjenih budgetom. A vse to zahteva nekaj raziskovanja in priprav. Med drugim tudi konstantno spremljanje ugodnih ponudb in akcij in Vandraj nasvetov!

Ne upoštevate navodil pakiranja za na letalo 

VEDNO preberite, kaj smete vzeti na letalo, v ročno prtljago ne pakirajte vnetljivih in ostrih stvari, embalaže s tekočinami naj ne presegajo 100 ml in naj bodo v prozornih plastičnih vrečkah. Upoštevajte pa tudi omejitve pri velikosti in teži vašega kovčka!

Srečno pot, kamorkoli vas bo v 2020 že odneslo!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Advent v Zagrebu: Kako ugodno do božične pravljice v Zagrebu?

Vandraj insider: Slovenka, ki se je s Francozom ustalila na rajskih Karibih

PREBERITE ŠE:

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.