Benetke: 18 dni pustnega rajanja in plesa v maskah

Benetke tudi letos vabijo na slavni beneški pustni karneval. Mi pa vam postrežemo še idejo, kako že tako zabaven izlet še dodatno popestriti.

“Buongiorno, siora mascara,” se od nedelje razlega po beneških kanalih. Tako so se po stari beneški tradiciji med seboj pozdravljale pustne maškare. Letos lahko maske občudujete ali zarajate z njimi vse do 25. februarja. Seznam več kot 50 prireditev, ki potekajo po celem mestu na vodi, najdete na uradni strani karnevala tukaj. Gremo v Benetke!

Bogata tradicija Benetke

Februarja se čas v Benetkah zavrti nazaj, vse tja do davnega 11. stoletja. Na srednjeveških pustnih karnevalih je bilo maškaram dovoljeno vse, razen tega, da so masko snele in odkrile svojo identiteto. Vse to je burilo domišljijo ljudi, pridih mističnosti pa je karneval ohranil do danes. Letos pustni praznik poteka pod geslom Igra – ljubezen in norost. Benetke

Povorke in številne prireditve na mestnih trgih, kanalih in mostovih vas bodo ponesli v romantično preteklost. Številni obiskovalci z vseh koncev sveta občudujejo beneške maske, ki so same po sebi pravcte umetnine. Najbolj cenjene so maske commedie dell’arte, ki ponazarjajo različne družbene položaje in vloge.

Med prireditvami omenimo tradicionalni “angelski let”, ki se bo letos zgodil 16. februarja. Točno opoldne se bo z vrha zvonika med množico na Trgu Sv. Marka spustila mladenka v tradicionalnih oblačilih. Festa delle Marie je še eden vrhuncev letošnjega karnevala. “Fešta” bo trajala vse do torka, 25. februarja, ko bodo na Trgu Svetega Marka okronali letošnjih “12 Marij”.

Doživite beneški karneval kar najbolj popolno in v Benetkah tudi prenočite. Nadvse ugodno nastanitev najdete tukaj, pomagamo pa vam lahko tudi s povratnim prevozom za manj kot 20 evrov!

Foto: Unsplash, Shutterstock, Reuters Pictures

Preberite še: Intervju: Slovenka Živa, ki je v Avstraliji našla ljubezen in dom

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.