Dobre novice: Italijani so opazili, da se je po epidemiji izboljšalo tole

Kljub temu, da v teh dneh v novicah ni lahko najti pozitivnih informacij, vsake toliko najdemo tudi dobre novice.

Zdi se, da letošnje leto iz mesca v mesec preseneča z novimi in novimi težavami in čeprav smo mislili, da je epidemija za nami, vse kaže, da se koronavirusa več kot očitno še nismo znebili. Prvi val je v Evropi še posebej močno prizadel sosednjo Italijo, ki pa ji je sedaj na srečo uspelo na lestvici najbolj kriznih žarišč okužb zdrsniti precej nižje. Italijani so tako večino dni v preteklih mesecih preživeli v karanteni in običajno življenje je bilo popolnoma ohromljeno. Čeprav smo v tem času iz Italije prejemali le grozne novice, pa smo zasledili tudi nekatere dobre.

V novicah je bilo že pred časom mogoče prebrati, da sta odsotnost turistov in karantena veliko pripomogla k prebujanju narave. Veliko manj prometne pa zaradi virusa niso le ulice in ceste temveč tudi morske poti. Ohromljen ladijski promet je tako pripomogel tudi k prebujanju pod morsko gladino. Portal We forum je namreč pred dnevi sporočil dobre novice. Potapljači, ki so se potapljali ob italijanski obali, so opazili občutno izboljšanje stanja podvodne flore in favne.

“Pod morsko gladino smo zaznali občutno izboljšanje vidljivosti in precejšnje zmanjšanje odpadkov,” je za portal Reuters povedal Alessandro Mino, poveljnik kampanijske podvodne enote obalne straže. “Na primer v morskem rezervatu Secche di Tor Paterno, kjer je zaščitenih kar 8 kilometrov koralnega grebena, je bilo mogoče po dolgih letih opaziti pestro morsko življenje,” je še povedal.

Zaradi odsotnosti morskih plovil je namreč življenje pod vodo zopet oživelo. Jate pisanih rib, redkih sort koral in drugih podvodnih bitij so se vrnile in kot pravijo potapljači, gre trenutno stanje gotovo pripisati odsotnosti ljudi v morskem “prometu”.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Žiga Lieber: »Brazilci čez vikende res počivajo, ne kosijo trave in pospravljajo kleti.«

Foto: Unsplash/Joshua Stannard

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.