Grško plažo popolnoma prekrile pajkove mreže

Grška plaža ob jezeru Vistonida te dni izgleda kot iz grozljivke. V celoti so jo namreč prekrile pajkove mreže.

Splet so te dni prestrašile fotografije grške plaže, ki so jo v celoti zavzeli pajki in odeli v pajkove mreže. Obala je namreč premrežena z gostimi pajčevinami, ki prekrivajo njeno celotno površino. Kot piše Huffington post gre za pojav kriviti vreme. Nenavadno visoke temperature za ta letni čas so namreč pri življenju ohranile komarje. Ti so kot hrana pajkov slednje seveda privabili v svoj habitat.

O naselitvi pajkov ob grško jezero so najprej poročale grške televizije. Biolog Euterpe Patestini je za eno izmed njih povedal, da pojav pajkov ni tako nenavaden, če pomislimo, koliko hrane je zaradi vremena trenutno na voljo zanje. Pajčevine se trenutno razprostirajo na dobrem kilometru dolgi površini. Prekrivajo grmovja in drevesa, pajki pa so zavzeli celo grške cerkve in kapele ter jih zamrežili v svojo prejo.

Pojav je za vse ljudi z arahnofobijo utelešenje najhujše nočne more, navdušenci nad pajki pa se nad epidemijo pajkov popolnoma navdušeni. Sicer gre za razmeroma majhno sorto pajkov, Tetragnatha genus, ki so prejšnji mesec že “napadli” eno izmed grških pokrajin.

Kot je za CNN povedal grški biolog Fotis Pegantis, bodo s padcem temperatur pajki počasi izginili, prav tako bo njihovo število pojenjalo s pričetkom pomanjkanja hrane.

Seveda se strinjamo, da gre za zanimiv pojav, moramo pa priznati, da smo veseli, da se je zgodil daleč od nas in upamo, da česa podobnega ne doživimo tudi v Sloveniji.

Foto: Unsplash, Instagram

Preberite še:

Slovenijo je obiskala Suki, popotniška mačka z življenjem, ki ji ga zavidamo

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.