Ideja za družinski smučarski izlet: Smučišče Poseka na Koroškem

Ste že smučali na Koroškem? Smučišče Poseka je zaradi svoje srednje težavnosti idealno za družine, ki obožujejo snežne strmine!

Spoznajte Koroško!

Ste že bili v Podpeci in občudovali ledene gradove kralja Matjaža? Ste že okusili kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle in tovste grumpe? Ste se že sprehodili po srednjeveškem Slovenj Gradcu? Tudi pozimi je možnosti za raziskovanje Koroške ogromno! Koroška s številnimi smučišči, pobeljenimi hribi in dolinami, naznanja aktivno zimo. Pokrajina, odeta v snežno odejo, kljub spokojnosti, ponuja številne priložnosti za dejavnosti na prostem.

Smučišče Poseka

Smučišče Poseka je priljubljeno koroško smučišče, ki se razprostira na 8 hektarih, na nadmorski višini 432 do 587 metrov. Proge so dolge med 700 in 1000 metrov. Nahaja se na Navrškem Vrhu, tik nad Ravnami na Koroškem. Namenjeno je rekreativnemu in tekmovalnemu smučanju.

Z dvema vlečnicama in srednje zahtevno progo, je idealno za družine z otroki, ki se še učijo smučati in tiste, ki smuko že dobro obvladajo. Na smučišču delujeta tudi smučarska šola in servis smuči.

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

Kljub muhastim in suhim zimam, so na smučišču povsem zasnežene razmere, saj imajo možnost 100% dodatne zasnežitve. Poleg dnevne smuke je na voljo tudi nočna, ob umetni razsvetljavi, ki bo kot posebno doživetje navdušila tako otroke kot starše. 

Ob naravni zasnežitvi je okoli smučišča speljana tudi proga za tek na smučeh, ki prikaže Koroško v čisto novi luči. Za najmlajše pa je sta na voljo tudi sankališče in drsališče.

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

 

Skok v vodo in savnanje

Svoj smučarski izlet lahko zaključite s skokom v vodo ali s savnanjem v Športnem centru Ravne na Koroškem.

Bazen s temperaturo 29,5 do 30 °C je popoldan in zvečer namenjen rekreativnemu plavanju. Nova pridobitev na bazenu sta tudi whirlpool in čofotalnik za otroke.

V sklopu zimskega bazena se pri okrepčevalnici nahajajo nove savne (finska, turška, zeliščna in infra), ki so bile zgrajene v okviru projekta ‘Športno rekreativni turistični park Ravne na Koroškem’. Savne so sodobno programsko urejene, da lahko zadovoljijo tudi zahtevne obiskovalce.

Čudovit dan na snegu vam želimo!

Ugodne smučarske karte za smučišče Poseka najdete TUKAJ

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Adventni Dunaj: Vse to morate videti v avstrijski prestolnici

 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.