Ideja za izlet: Med tulipane, narcise in dinozavre v Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok je fantastična ideja za pomladni izlet. V mesecu aprilu si boste lahko ogledali razstavo cvetja in tulipanov, občudovali poljane narcis in se sprehodili med dinozavri.

Načrtovanje izleta v Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok je lahko dostopen z avtom. Odcep z avtoceste Ljubljana – Maribor je z obeh smeri označen na smerokaznih tablah. Od izvoza sledite cesti proti Radomljam. V kraju Radomlje se v krožnem križišču odcepite na cesto proti Arboretumu. Pred Arboretumom je brezplačno parkirišče.

Arboretum je od aprila do avgusta odprt vsak dan med 8.00 in 20.00. Za družinsko vstopnico (2 odrasla in do 5 otrok) boste odšteli 23€ oz. le 28€ za dva obiska. V Arboretumu je tudi kavarna, ki je ob lepem vremenu odprta med 10.00 in 18.00.

V Arboretumu boste preživeli več ur, zato imejte s seboj vodo, hrano in kakšno dekico za počitek. Izlet je odlična ideja z majhnimi otroki.

V Arboretumu boste našli čudovito otroško igrišče.

Razstava cvetja in tulipanov

Razstava spomladanskega cvetja in tulipanov v Arboretumu je tradicionalno zaznamovana z vrvežem in pisano paleto barv. Tulipani imajo prav posebno mesto v parku, saj obiskovalce privabljajo vsako leto, že več kot trideset let. Letos bo razstava potekala med 8. aprilom in 7. majem.

Tudi letos je na ogled 2 milijona tulipanov, ki so posajeni na travniku ob drevoredu, ob na novo tlakovani poti med vhodom in pristavo (tam bodo tudi z imeni označene sorte tulipanov) in na velikih kombiniranih gredah pred pristavo in v bolj senčnem Zgornjem angleške parku, kjer bodo cveteli najdlje.

Poljane narcis

V parku bodo do 7. maja kot mala sonca sijali cvetovi narcis. Osvetlile bodo puste travnate površine in jih spremenile v slikovito kuliso. Družbo jim bo delalo žvrgolenje ptic, ki nas s svojim petjem opominjajo, da prihaja pomlad. Ritem narave je svojevrsten, zato je trajanje cvetenja narcis vedno presenečenje.

Sprehodili se boste lahko med več kot petdesetimi vrstami in sortami narcis. Pozdravile vas bodo že ob vstopu v park, njihove raznobarvne odtenke rumenih in rumeno-belih cvetov pa boste med sprehodom odkrivali na najrazličnejših mestih v parku.

Dinozavri in igrišča

Otroci bodo v Arboretumu najbolj navdušeni nad velikim otroškim igriščem. Ko se spustijo po vseh toboganih in adrenalinskih hitrostnih igralih ter se naveličajo skakanja po trampolinu, lahko pogledajo izza visokih sten labirinta. Pričaral se jim bo razgled na dinozavre, ki so videti kot pravi. Zazdelo se jim bo, da so se znašli v zgodovinskem obdobju, ko so na svetu vladale te orjaške živali. V svoji naravni velikosti so prav strašni na pogled. a brez skrbi, vseh 13 je zelo prijaznih!

 

 

Foto: Arboretum Volčji Potok

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: Velika planina, ko jo prekrije vijoličasta odeja žafranov

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.