Ideja za izlet: Nepozabno grajsko doživetje v Podsredi

Na gradu Podsreda vas čaka kup dogodivščin! Sam grad, gozdna učna pot, lov na zaklad, muzej igrač in številne razstave vas bodo navdušile! Potopite se v zaklade srednjeveškega gradu Podsreda iz zgodnjega 12. stoletja, ki je prestal preizkušnjo časa in iz propadajočega stanja prerasel v središče kulturnih, izobraževalnih, družabnih in turističnih dejavnosti. Grad bo navdušil tudi otroke. 

Grad Podsreda, ki sodi med najpomembnejše objekte romanske arhitekture na Slovenskem, je bil v zadnjih 40 letih skrbno obnovljen, pri čemer je ohranil svoj prvotni srednjeveški značaj in čar, hkrati pa obiskovalcem nudi vse udobje moderne ponudbe. Je odlična ideja za izlet, primeren tudi za otroke.

Muzej igrač, netopirji in Lov na zaklad

Grad Podsreda se nahaja v osrčju Kozjanskega parka in ponuja edinstven vpogled v zgodovino tega območja. Obkrožen z gozdovi že na samem vhodu pričara vstop v zgodovino. A tu se dogodivščina šele začne. Ustavite se na recepciji hotela in zaprosite za Lov na zaklad in audio vodiče. Tako se boste prepričali, da nobena razstava, soba ali izkušnja ne ostane spregledana. Če jo spregledate, vam bo namreč precej žal, saj grad ponuja nepozabne razstave, od muzeja starih igrač do sobe, kjer bivajo netopirji.

Skozi Lov na zaklad boste raziskali grajske prostore in se naučili ogromno o gradu in okolici. Za raziskovanje gradu si vzemite približno 3 ure. Ne pozabite se ustaviti v grajski kavarni.

Sprehod do Podsrede skozi gozdno učno pot

Po ogledu gradu si lahko privoščite prijeten sprehod do vasi Podsreda, ki leži v bližini gradu. Od gradu do vasi vodi zanimiva gozdna učna pot, skozi katero boste spoznali življenje v gozdovih okoli gradu. Sprehodite se po ozkih ulicah vasi, občudujte tradicionalno arhitekturo in se ustavite v kakšni lokalni trgovini ali kavarni, kjer si lahko privoščite osvežitev ali okusite lokalne dobrote.

Kozjanski regijski park

Po sprehodu do Podsrede se lahko odpravite na raziskovanje Kozjanskega regijskega parka, ki ponuja številne dejavnosti na prostem. Lahko se odločite za pohod po eni od številnih pohodniških poti, kolesarjenje po urejenih kolesarskih stezah, ali pa se podate na raziskovanje bogate biotske raznovrstnosti tega območja. Prav tako si lahko ogledate tudi kmetijo ali ekološki vrt v parku ter spoznate tradicionalne načine življenja in dela na podeželju.

Z izletom v Grad Podsreda, sprehodom do vasi Podsreda in raziskovanjem Kozjanskega regijskega parka boste doživeli edinstveno kombinacijo zgodovine, kulture in narave tega čudovitega podeželskega območja.

 

PREBERITE ŠE: Skriti zakladi: Manj znani slovenski gradovi, ki jih morate obiskati

Foto: Shuttestock

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.