Ideja za izlet: V Zagreb na Festival luči

Dodajte nekaj svetlobe svojemu življenju in dočakajte pomlad na najbolj zabaven način! V obdobju od 15. do 19. marca bo v čudovitem mestu Zagreb potekal Festival luči!

Festival luči je niz svetilnih instalacij v starem mestnem jedru, kjer lahko vidite, kako se umetniki, ki se ukvarjajo s svetlo, izražajo skozi svetlobo in kako se mesto spremeni v njihovo platno. Doživite čare barv, odtenkov, svetlobe, senc in se prepustite praznovanju pomladi!

Svetlobna umetnost

Razsvetlite, posvetlite, presenetite svoje življenje in se prepustite iluziji, žarečim barvam in luminisenci. Svetlobna umetnost je disciplina, ki se je odmaknila od tradicionalnih umetniških okvirov. To je umetnost, ki uporablja svetlobo kot način izražanja. Lahko rečemo, da s pomočjo manipulacije svetlobe, barve in sence nekako nastajajo nove skulpture in nove oblike. Festivali so galerije na odprtem, kjer si lahko ogledate igro luči.

Takšni festivali so znani po vsem svetu, med najbolj znanimi so tisti v Sydneyu, Singapurju, Pragi, Helsinkih in Avstriji. Nekateri izmed najlepših so Festival luči Amsterdam, Luminale v Berlinu in Lumiere Festival v Lyonu. Letošnji festival svetlobe se je v Zagreb vrnil že drugič in prepričani smo, da ga ne boste želeli zamuditi! V živo preverite, kako izgleda, ko se mesto spremeni v svetlobo.

Vse o letošnjem programu si preberite TUKAJ. Za namestitev v Zagrebu pa sledite TEJ POVEZAVI.

Foto: Shutterstock

Preberite še: 15 top nasvetov solo popotnice za vse, ki razmišljate o solo potovanju

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.