Ideja za oddih: Razvajanje v petzvezdičnem hotelu v Splitu

Letošnja topla jesen je kot idealna za oddih v Splitu. Počitek ob morju bo dopolnil prenovljen Radisson Blu Resort Split, ki si je s prenovo prislužil še dodatno, peto zvezdico.

Split je najlepši jeseni, ko se množice turistov umaknejo in ostane prostor za pravo raziskovanje mesta. Morski zrak in bogato zgodovino mesta boste doživeli še posebej lepo, če si boste za nastanitev izbrali luksuzen hotel, ki pa je dostopen po izredno dosegljivi ceni! Priporočamo Radisson Blu Resort Split, ki ima prenovljeno preddverje z recepcijo, nov spa center Spalato in novo teraso okoli zunanjega bazena.

V Split v prenovljen petzvezdični hotel s SPA centrom

Ob prihodu v Radisson Blu Resort Split, vas bodo najprej očarali panoramski razgledi na svetlikajoče se modro Jadransko morje in hrvaško obalo. Osupljiva panorama mesta se se odlično dopolnjuje z otokoma Brač in Šolta v daljavi. Hotel se nahaja tudi blizu Dioklecijanove palače, ki spada na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine.

Raziskovanje mesta boste imeli na dlani, a pravo razvajanje vas čaka kar v hotelu. Novi Spa center Spalato je navdihnil rimski cesar Dioklecijan, ki si je Split izbral za svoj zadnji dom. Dalmatinsko okolje, morje, zrak, rastlinje in kamenje že od tistih časov veljajo za zdravilne in pomirjujoče. Človeka zajamejo celostno, ga sprostijo in navdajo z mirom.

Če si boste za dopust v Splitu izbrali Radisson Blu Resort Split, boste v paketu (TUKAJ) dobili tudi vstop v SPA center SPALATO, v katerem se boste lahko razvajali v zunanjem in notranjem bazenu, savni, masažni kopeli in prostoru za sprostitev. Ob doplačilu pa si boste lahko privoščili še katerega od številnih tretmajev.

Radisson Blu Resort Split je ponosen lastnik Green key certifikata

V sklopu hotela vam je na voljo tudi kulinarično razvajanje. Izbirate lahko med restavracijama The Fig Leaf ali The Caper Grill s čudovitim razgledom. Sprostite se lahko tudi v baru, The Door Bar.

Pomembno je poudariti tudi, da ima hotel Green Key certifikat, ki je prestižen mednarodni certifikat v turizmu. Da bi hoteli pridobili Green Key certifikat, morajo izpolnjevati niz ekoloških pogojev, ki pokrivajo širok seznam kriterijev, od upoštevanja ekoloških standardov do lokalnih zakonov.

Kaj videti v Splitu jeseni?

Številne majhne ulice, obzidje, detajli in pogledi, ki jih je občudoval sam cesar, vas bodo navdušili. Dioklecijanova palača je raj za vse, ki imate radi antiko – gre za enega najbolj ohranjenih spomenikov iz tega časa. Če ste že na pohodu skozi zgodovino, potem si oglejte še splitsko katedralo, Srebrna in Zlata vrata v Palačo, zvonik Benediktinskega samostana ali pa katerega od muzejev v mestu.

Odpravite se na Trg republike, Voćni trg, tržnico, … Seveda pa nikakor ne smete pozabiti na glavno mestno promenado, tik ob morju, s številnimi možnostmi za posedanje na sončku s skodelico odlične kave.

Čudovit sprehod od hotela je tudi ta, ki pripelje do atraktivnih peščenih plaž s kristalno čistim morjem. Najpogumnejši se v njem okopajo tudi jeseni, vas pa bo vodna sprostitev pričakala kar v hotelu.

Preverite ugodno ponudbo za Radisson Blu Resort Split TUKAJ

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Pravljični advent v Opatiji in oddih v ikoničnem hotelu tik ob morju

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.