Ne spreglejte: 72-urna akcija za razvajanje v Hiltonu!

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa leži na jadranski obali, med živahno Reko in slikovito Opatijo. Obdajajo ga pokrajine Narodnega parka Risnjak in Naravnega parka Učka.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa je prestižen hotel s petimi zvezdicami in ponuja sobe, suite in apartmaje. Prav vsi nastanitveni objekti so obrnjeni proti morju, imajo pa tudi odlično ponudbo vsega, kar si lahko zamislite.

Le 72 ur za nakup v nori flash akciji Megabona: HILTON RIJEKA COSTABELLA BEACH RESORT & SPA – več TUKAJ.

Bazeni, masaže in restavracija z Michelinovo zvezdico

Hotel ima zunanji in notranji bazen ter Eforea Spa & Health club. Tu ponujajo različne vrste masaž in tretmajev za posameznike in pare, imajo pa tudi himalajsko solno sobo, finsko savno in fitnes. Recepcija je odprta 24 ur na dan in ponuja sobno postrežbo.

V salonskem baru Aura v središču hotela boste našli čudovit ambient in imeniten razgled. V hotelu pa je tudi priljubljena rooftop restavracija Nebo z Michelinovo zvezdico, kjer kuha priznani chef Deni Srdoč. Doživite vrhunski oddih in ustvarite nepozabne spomine! 

ODLIČNA CENA: Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa – Za nakup kupona za prestižno razvajanje imate le 72 ur časa. Ponudbo pa nato lahko unovčite med 2. januarjem in 25. marcem 2024. Več o ponudbi TUKAJ.

FOTO: Megabon, Hilton Rijeka

PREBERITE ŠE: Ideja za veseli december: Budimpešta in najlepši božični sejem v Evropi!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

V Štanjel na lov za jaslicami, skritimi med uličicami mesta

Ideja za izlet: praznični Štanjel! Vse od 17. decembra do 7. januarja bodo uličicam starega mestnega jedra praznični duh vlivale božične jaslice. Postavljene bodo na okenskih policah, na pragih kraških hiš, na dvoriščih in zidovih … Predlagamo, da se izgubite med ulicami in s svojimi sopotniki tekmujete, kdo prej najde in našteje več jaslic!

Če vas zanese v Štanjel, se sprehodite po srednjeveških ulicah in odkrijte božične jaslice, ki se skrivajo na okenskih policah, pragih kraških hiš, dvoriščih, zidovih … Po Štanjelu jih je skritih več deset, jaslice pa bodo na ogled do 7. januarja 2023! Ne pozabite pa se ustaviti tudi na trgu pri cerkvi, kjer vas čaka praznična tržnica.

Na lov za jaslicami z zemljevidom mesta Štanjel

Tradicionalne božične jaslice so v starem mestnem jedru postavili vaščanke in vaščani Štanjela. Ogled si lahko popestrite z igro “Odkrij božične jaslice po kotičkih srednjeveškega Štanjela”. Jaslice po vasi so namreč označene in postavljene na bolj ali manj skritih kotičkih Štanjela. Naloga obiskovalcev je, da jih najdejo – za to pa bodo celo nagrajeni! Lokacijo božičnih jaslic označite na zemljevidu s pripadajočo številko. Zemljevid vas čaka v Vhodnem stolpu v Štanjelu ter na ulici pred Kraško hišo.

Izpolnjen zemljevid z vsemi podatki nato oddajte v črni ovalni poštni nabiralnik pred vhodom na grajsko dvorišče. Med vsemi pravilno izpolnjenimi zemljevidi bodo pri Visit Štanjel izžrebali nagrajence, ki bodo prejeli nagrade, ki jih podarjajo lokalni ponudniki.

Vedno čudovit Kras 

Štanjel je sicer eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno po svojem starem jedru. Ime je dobil po zavetniku cerkve, svetem Danijelu. Štanjel je danes odlična izletniška točka, saj s svojo očarljivo podobo zapelje vsakega obiskovalca. Sprehodite se po čudovitem Ferrarijevem vrtu in med ozkimi uličicami središča mesta, se ustavite na kozarčku rujnega in kaj dobrega prigriznite. Seveda pa ne pozabite uživati v imenitnem razgledu, ki ga mesto odpira na vse strani.

Grič je bil zaradi svoje strateške lege poseljen že v prazgodovini, utrjen pa je bil tudi v času antike. V času med svetovnima vojnama je Štanjelu vtisnil svoj pečat arhitekt in tedanji župan Maks Fabiani. Njegovo dvajsetletno delo v Štanjelu zajema številne posege, ki skupaj kažejo arhitektovo vizijo nadgraditve obstoječih prostorskih kvalitet naselja z rešitvami, ki jih narekuje sodobni vsakdan. Posegi v staro naselje so bili usmerjeni v njegovo prilagoditev potrebam sodobnega življenja.

Foto: Shutterstock, Štanjel Tourism/visitstanjel.com/Ana Rojc

PREBERITE ŠE: Ideja za predbožično doživetje: Gasparijeve jaslice v naravni velikosti

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Top 8 idiličnih zimskih izletov za proste dni

Gremo na sneeeeeeg! Za vas smo na kup zbrali nekaj najljubših zimskih izletov v naši bližini, ki ponujajo nešteto imenitnih razgledov.

#1 Nočno sankanje na Veliki planini

Nočno sankanje na Veliki planini bo v sezoni 2023/2024 organizirano ob petkih in sobotah. V ceno vozovnice za nočno sankanje je vključena tako povratna vožnja z nihalko kot tudi neomejeno število voženj s sedežnico, ki obratuje do 19:45. Nihalka obratuje do 21.00, prav tako sta odprta tudi gostišče Zeleni rob ter okrepčevalnica Skodla. Če svojih sani nimate, si jih lahko izposodite na Veliki planini z vnaprejšnjo rezervacijo na booking@velikaplanina.si. Več o tem izletu preberite TU. 

#2 Slap Peričnik

Izlet na Slap Peričnik je prav posebno doživetje, saj se pozimi spremeni v ledeno skulpturo (če so le prave temperature). Našli ga boste v alpski dolini Vrata, ki je tudi odlična izhodiščna točka za Očaka. Ob pogledu na zaledenel slap se boste zagotovo še bolj zavedali, kako lepa je Slovenija! Več si lahko preberete TUKAJ.

#3 Kranjska Gora

Kranjska Gora se pozimi spremeni v pravo alpsko vasico, ki vam na vsakem koraku odkrije kaj novega. Če se tja odpravite na vikend izlet, si lahko privoščite smučanje ali sankanje, za enodnevne izlete pa priporočamo obisk Jezera Jasna in Zelencev. Če boste šli za več dni, kakšnega od njih izkoristite tudi za izlet v Tamar – ne pozabite na sani za pot nazaj!

Več o obisku Kranjske gore si lahko preberete TUKAJ.

#4 Belopeška jezera

Laghi di Fusine ali Belopeška jezera poznamo tudi kot Mangartska, Fužinska ali Klanška jezera. Priljubljena točka za obisk sta predvsem dve veliki jezeri, ki odpirata imenitno kuliso. Nad zelenomodrimi jezeri se dvigajo mogočni vrhovi, med njimi Mangart in Ponce. Najdete jih nedaleč od Rateč in tromeje, kmalu zatem ko iz smeri Kranjske Gore zapustite Slovenijo in prečkate mejo z Italijo. Več o tem izletu preberite TUKAJ.

#5 Klevevž

Klevevž se nahaja na Dolenjskem in je čisto pravi naravni topli vrelec. Je kot nalašč za vse avanturiste in ljubitelje narave. Pozimi boste lahko zelo jasno videli kako se iz vrelca dviguje para, zaradi temperaturne razlike. Termalna voda Klevevške toplice ima na površju nekje 24 stopinj Celzija, zato ne pozabite na kopalke! Ker pa v okolici ni urejenega kopališča, vam priporočamo, da topla oblačila prinesete s seboj.

Več o tem skrivnem vrelcu si lahko preberete TUKAJ.

#6 Mojstrana

Mojstrana se vsako leto lahko pohvali s čisto pravim ledenim kraljestvom. Ledene atrakcije so prava izbira za celo družino, saj bo vsak našel nekaj zase. Več si lahko preberete TUKAJ.

#7 Pot med Krošnjami

Na Pohorju leži Pot med krošnjami, kjer boste iz 35 metrov visokega stolpa lahko občudovali okolico. Prvi del poti nad krošnjami je dolg približno pol kilometra in visok do 20 metrov. Na koncu pridete do 35 metrov visokega stolpa, ki nudi dihjemajoče razglede. Pot med krošnjami je primerna za vse generacije, kot tudi za invalide na vozičkih, saj ni stopnic. Več o pohorski razgledni poti si lahko preberete TUKAJ.

#8 Ojstrica nad Bledom

Klopca nad Bledom, ki se pohvali z enim od najbolj osupljivih razgledov, se nahaja na Ojstrici nad Bledom. Tu se razlega čudovit pogled na Blejsko jezero in otok z gradom v ozadju, Gorenjsko ravan, Kamniške Alpe in Karavanke. Več o fotogeničnem izletu preberite TU.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Slovenka z za marsikoga nenavadno službo, ki pa je njej odprla svet #INTERVJU

Neja Gril je kulinarična blogerka, ustvarjalka vsebin in podjetnica, ki je pred kratkim postala tudi avtorica svoje prve knjige Kuhajmo okusno. Nejino spontano ustvarjanje in kreiranje receptov na Instagram profilu Everyday breakfast club, je v roku dveh let postalo tudi njena služba. Sprva je imela le spletno trgovino s katero je spodbujala sledilce k rednemu zajtrkovanju, do danes pa je mojstrica meal-prepa in avtorica svoje prve kuharske knjige.

Kako bi se predstavili vsem, ki vas še ne poznajo?

Zase bi rekla, da sem res preprosta punca, ki ji veliko pomeni svoje dobro počutje in strmenje k izboljšanju same sebe. Trudim se, da se izboljšujem na vseh področjih, trenutno pa mi je prioriteta zdravje in svoje podjetje. Dnevno poskušam loviti ravnotežje med delom in prostim časom, ki mi ga moje delo pogosto zamegli – delo na socialnih omrežjih se pogosto prevesi v celodnevno delo. Everyday breakfast club je trenutno velik del mojega življenja.

Vsi vaši recepti so tako barviti in sveži, polni zelenjave. Kaj za vas pomeni zdrava prehrana?

Temelj mojega dobrega počutja, motivacije in energije za vse dnevne izzive izhaja iz mojega dobrega počutja zato dajem velik poudarek svoji prehrani. Zame pomeni zdrava prehrana to, da 80% uživam polnovredne in uravnotežene obroke in 20% tiste za dušo. Tukaj imam v mislih predvsem kake manj hranilne obroke, sladice, zabave ob pijači, … Menim, da nobeno omejevanje in ekstremi pri prehrani, pa tudi drugih področjih v življenju, niso dobri in lahko vodijo v slab odnos do hrane.

Kaj najraje jeste za zajtrk?

Sama imam več najljubših zajtrkov, ki se razlikujejo po sezonah. V trenutnih hladnih mesecih imam najraje kakšno vročo kašo. Ponavadi ovseno ali iz tsampe – slednja je instant kaša iz pražene ječmenove moke, ki jo najdete tudi v moji spletni trgovini. V vročih poletnih dneh, bi pa bila moja izbira gosta smuti skleda z domačo granolo in žlico arašidovega masla. Za vikende v vseh sezonah pa si večkrat privoščim kakšna jajčka in avokado toast.


Zakaj Everyday breakfast club? In zakaj v angleškem jeziku?

Ob odprtju mojega IG profila je bil Instagram v porastu in večinoma so na njem ustvarjali le tuji ustvarjalci. Tako sem sklenila, da odprem mednarodni profil, na katerem sem na začetku tudi pisala v angleškem jeziku. Nato se me je ime nekako »prijelo« in ga nikoli nisem spremenila.

Od kje je prišel navdih za knjigo?

Knjiga je bila moja dolgoletna želja. Že od samega začetka delovanja na socialnih omrežjih. Mislim, da je vsem nam kreatorjem receptov to želja, ki jo želiš izpolniti vsaj enkrat v karieri. Knjiga Kuhajmo okusno je torej plod dolgoletnega kreiranja receptov za socialna omrežja, moj blog in dela za naročnike. Torej nekako je plod moje službe, ki je še vedno marsikomu zelo nenavadna. Meni pa je odprla svet, za katerega se s prvo objavo na socialnih omrežjih nisem zavedala.
Spodbudila me je dolgoletna želja in pa sporočila moje skupnosti, ki že več kot 4 leta ustvarja po mojih receptih. Na nastanek knjige so v največji meri vplivali vsi, ki so mi v zadnjih letih namenili kakšno lepo sporočilo, všeček ali komentar na socialnih omrežjih. Najlepše je namreč videti in slišati, da nekdo kuha po tvojih receptih in ti na koncu sporoči, da je bilo res slastno.

Kljub temu, da je želja že bila prisotna pa knjige nisem prej izdala, saj sem šele letos nekako izoblikovala, kaj želim s svojimi recepti, vsebinami in knjigo sporočati in kakšne težave želim z njimi reševati posameznikom.

Knjiga Kuhajmo okusno vsebuje kar 79 preprostih receptov. Komu bodo prišli prav?

Tako je, 30.10.2023 je izšla moja prva knjiga Kuhajmo Okusno, ki vsebuje 79 preprostih receptov za vsako priložnost v dnevu. Knjiga je namenjena predvsem posameznikom, ki si želijo kuhati, pa mogoče nimajo idej ali motivacije za pripravo obrokov doma. Pa tudi tistim, ki si želijo samo popestriti svoje jedilnike.

Ponavadi recepti zahtevajo veliko sestavin (po možnosti, so te nekoliko težje dostopne) zato sem si želela zastaviti knjigo na način, da so v njej zbrani preprosti, hitri in okusni recepti iz dostopnih sestavin, ki jih ima večina že v hladilniku ali shrambi. Seveda se najde tudi nekaj posebnih sestavin, ki pa so v uvodnem delu knjige tudi opisani in jih vsebuje majhen del receptov.

Knjiga je namenjena tudi tistim, ki bi si želeli svoje jedilnike samo popestriti z novimi recepti in idejami ter posameznikom, ki bi si želeli povrniti veselje do kuhanja. V knjigo sem zbrala namreč vse situacije v dnevu, ki lahko marsikomu predstavljajo stres. Cilj knjige je, da kuhanje postane užitek ter najboljša oblika skrbi zase.

Kako dolgo ste knjigo ustvarjali?

Knjiga je pospešeno nastajala od septembra 2022, ko je tudi padla odločitev, da se bom spustila v sam projekt knjiga. Vmes sem si tudi nekajkrat premislila glede samega koncepta in jo na koncu zapeljala tako, da predstavlja mene kot kreatorko receptov.

Kako ste izbrali recepte za v knjigo?

To je bil natežji in najlažji del hkrati. Najlažji zato, ker sem vesela, da želim nekaj najbolj popularnih receptov po katerih sem prepoznavna vključiti v samo knjigo in jih imeti za vedno v tiskani obliki. Najtežji pa zato, ker sem morala skreiraiti večino novih računov za katere nisem vedela, če bodo mojemu občinstvu sploh všeč. Za večino mojih receptov na Instagramu ponavadi skreiram na podlagi odzivov, anket ali sporočil, ki jih prejmem – pri knjigi pa tega ni bilo.

Od nekdaj sem namreč bila velik »foodie« in mi je prehrana pomenila veliko. No, v resnici sem se vedno želela le dobro počutiti v svoji koži in že kmalu ugotovila, da ima na moje dobro počutje hrana ogromen vpliv. Zato sem si začela že v najstniških letih sama pripravljati svoje obroke in se začela zavedati sestave obrokov.

Opazila sem, da sploh maščobe znajo imeti velik vpliv na moje počutje in prebavo. Tako sem si začela pripravljati »bolj zdrave« sladice in poustvarjati klasične obroke na bolj fit način. V veliki večini so to bile samo manj mastne verzije z dovolj beljakovinami in zelenjave. Na ta način se še danes prehranjujem – obroke gradim okoli beljakovin, dodajam vlaknine v vsako glavno jed (s sadjem ali zelenjavo) in se izogibam nepotrebnemu dodajanju olja jedem. Recepte s takšnim konceptom lahko pričakujete tudi v moji knjigi Kuhajmo okusno.

Kateri recept iz knjige je vaš najljubši?

Mislim, da bi kot najljubši recept izbrala par klasik, ki jih res pogosto tudi pripravljam. To bi bila budina skleda, tunina poke skleda in pa bananina ovsena kaša ter grahov guacamole. Joj a sem jih že preveč izbrala?

Kaj je meal prep in komu je namenjen?

Meal Prep ali priprava obrokov vnaprej, predstavlja preprosto a močno orodje za izboljšanje prehrane in življenjskega sloga. Gre za načrtovano pripravo obrokov vnaprej, ki omogoča, da se izognemo stresu vsakodnevnega kuhanja, obenem zagotavlja redne obroke, ki podpirajo naše prehrambene cilje. Pa naj bo to pridobivanje/ izgubljanje teže, redni obroki, ki zmanjšajo verjetnost prenajedanja, manjše »lušte«,..

Meal Prep ni le trend, ampak odgovor na izzive sodobnega življenja. S hitrim tempom in natrpanimi urniki se včasih zdi nemogoče skrbeti za uravnoteženo prehrano zato je primeren še posebej za posameznike, ki se soočajo s sodbnimi izzivi pomanjkanja časa. Meal Prep omogoča, da prevzamemo nadzor nad svojo prehrano, hkrati pa prihranimo čas in energijo.

Sama sem z njim začela, ko sem se prvič preselila na svoje in začela za svoje obroke in obroke mojega partnerja skrbeti sama. Letos pa sem začela tudi druge učiti kako uspešno pripravljati obroke vnaprej – v svoji trgovini imam že dva e-priročnika iz katerih se lahko naučite osnov tudi vi.

Nam lahko zaupate popoln recept za božično sladico?

Seveda! Moja izbira so vedno cimetove rolice.

Neji Gril lahko sledite na njenem Instagram profilu ali blogu Everyday breakfast club

 

Foto: Neja Gril, Eveyday breakfast club

PREBERITE ŠE: Potopis: Oman in njegove najlepše točke v 14 dneh (in 1 slaba izkušnja)

Ideja za predbožično doživetje: Gasparijeve jaslice v naravni velikosti

V Selšček, najbolj povezano slovensko vas, ki se nahaja v bližini Cerkniškega jezera, smo vas vabili že poleti. A posebna izkušnja v vasi, kjer se še vedno zbirajo vaški modreci in kjer so energije vedno na pravem mestu, vas čaka decembra. Takrat vasica zaživi v siju Gasparijevih jaslic v naravni velikosti.

V Selščku se zgodovina in sedanjost prepletata s kulturno dediščino slikarja Maksima Gasparija. Slikar, ki je kot otrok živel v vasici, je pustil velik pečat. Predvsem zahvaljujoč se tistim, ki razumejo in spoštujejo pomen kulturne dediščine. Maksim Gaspari je podobe svoje mladosti ovekovečil na razglednicah z ljudskimi motivi. Vsakdanje vaško življenje, kmečka opravila in tipična oblačila so vaščani prenesli z razglednic na hišne številke, ki danes krasijo vse hiše v vasi. Gasparijeve jaslice

Posebno mesto za cerkvijo, kjer je živahno skozi vse leto

V središču vasi si lahko ogledate vse številke zbrane na enem mestu, še boljši pa je sprehod po vasi in do cerkve, kjer se nahaja posebno mesto za druženje vaščanov in obiskovalcev. Na stičišču energij, z vasjo na eni in naravo na drugi strani, je prostor za cerkvijo središče dogajanja skozi vse leto. Če poleti prostor predstavlja kotiček za ohladitev in sprostitev, je decembra tu živahno na drugačen način. Na tem mestu namreč zaživijo Gasparijeve jaslice v naravni velikosti.

Razglednice in Gasparijeve jaslice v naravni velikosti

V studiu Zibka, kjer skrbijo za ohranjanje slovenske kulture, pravijo, da lahko za ohranitev veliko naredimo tudi kot posamezniki. Vsako leto v tem času pripravijo ponudbo Božično-novoletnih razglednic z Gasparijevimi podobami.

Letos so poleg lanskih motivov (Rojstvo, Sveta družina, Tepežkanje, Koledniki in Sveti trije kralji) na razpolago tudi razglednice z novimi petimi motivi: Gorenjski par, Novoletni muzikantje, Tepežkanje, Prešernost in Svatje pozimi.

Posebno doživetje predstavlja tradicionalna postavitev Gasparijevih slovenskih narodnih jaslic v naravni velikosti.

V jaslicah je 70 figur, sveta družina v hlevčku, zvezda repatica, angela, sveti trije kralji na konjih z oprodami, žene v narodnih nošah, delavci, pastirji, možakarji v kožuhih, muzikantje, otroci, gospod in gospa, ovce, kozi, kravi, zajci, gosi, ovčarska psa, drevesa, kočija s konji in mesto.

Jaslice so povečan posnetek originalnih Narodnih jaslic, ki jih je Maksim Gaspari naredil leta 1919 na pobudo Ivana Zormana, tedaj predsednika Narodne galerije, in prikazujejo dogodke v adventnem času in času pred božičem. Papirnate jaslice so prodajali v polah ali kot prilogo časopisu Domoljub in so bile dostopne širšemu krogu bralcev. Repliko jaslic je pred leti izdelal Robert Kužnik iz Selščka, nato pa jih je v čast rojaku izdelal še v naravni velikosti. Narejene so iz vodoodporne vezane plošče, natisnjene motive pa je ročno izrezal.

Jaslice bodo na ogled od petka, 15. 12. 2023, do sobote, 6. 1. 2024, prižgane praznične luči bodo vsak dan med 17. in 20. uro. Vstop je prost. Organizator je TD Menišija, Begunje pri Cerknici.

Posebno doživetje – voden ogled

Selšček je majhna vasica in morda se lahko na prvi pogled obiskovalcu zazdi, da ni veliko za videti ali da bi potreboval dodatne informacije v zvezi s pomenom kulurne dediščine in življenjem Maksima Gasparija. Za vse vedoželjne, ki jih zanima, zakaj smo se nad Selščkom tako močno navdušili, vam zaupamo našo skrivnost: za strokovno voden ogled pokličite Roberta Kužnika na 031 204 460. Čudovito izkušnjo v čudovitem kraju vam želimo!

Foto: Robert Kužnik, Studio Zibka

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: To vse skriva čudovita Notranjska

Ideja za družinski oddih: V Terme Čatež na vodno zabavo v vseh letnih časih

Ni ga čez namakanje v topli vodi. Pa naj bo to pozimi, ko skozi okno opazujemo bele snežinke, spomladi in jeseni, ko se premikamo iz notranjega v zunanji bazen in nazaj, ali poleti, ko voda nudi ravno pravšnjo ohladitev. Terme Čatež nimajo omejitve časa ali starosti. So idelana izbira za dopust za kogarkoli, ki obožuje vodo, kadarkoli.

Terme Čatež pozimi – zimska termalna riviera

Terme Čatež so zimski vodni raj na več kot 6.500 m2 notranjih površin z raznovrstnimi vodnimi atrakcijami. Za pognati kri po žilah, se lahko podate na divjo reko in tobogan. V bazenu z valovi, se boste od silne zabave nasmejali kot že dolgo ne. Na bazenu nepravilnih oblik najdete masažna ležišča, ki bodo poskrbela za sprostitev telesa in misli. Za vse, ki se radi razvajate, so tu kotički pod slapovi ali v whirpoolu.

Spustite se v vodno doživetje na toboganu skakalnica ali kamikaza. Ujemite svoj val na progi za deskanje. Ljubitelje hitrih spustov navdušuje tobogan z zaprto cevjo, iskalce presenečenj pa drevo doživetij. Najmlajši radi čofotajo v otroškem bazenu. Čaka jih odkrivanje čarobnega sveta gusarjev ob gorečem mestu in iskanje skritega zaklada.

Terme Čatež spomladi – ideje za raziskovanje

Spomladi lahko vodno zabavo Term Čatež nadgradite z zabavnimi izleti v okolici. Naravni park Jovsi je edinstven naravni spomenik, ki se razprostira kar na 460 ha zamočvirjenih površin in je dom redkih ter ogroženih rastlinskih in živalskih vrst. Po Čateževi energijski poti se lahko podate na Šentviško goro. Obiščete lahko živalski park Na jasi ali pa se podate na raziskovanje Brežic, kjer med drugim stoji tudi grad Brežice, ki slovi po eni najlepših baročno poslikanih viteških dvoran.

Terme Čatež poleti – zunanji vodni park

Poleti lahko v Termah Čatež doživite pravo vodno pravljico, saj se takrat odpre tudi ogromen zunanji vodni park, ki vodno zabavo ponese še na višji nivo. Zabava za vse generacije na več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin in neomejena svoboda v raznovrstnih in unikatnih vodnih atrakcijah in bazenih različnih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 °C. Vroče sonce, piknik ob bazenu, tobogani, žoganje in še in še in še.

 

 

Terme Čatež jeseni – naravna toplica Klevevž in gozdovi

Jeseni se lahko odpravite na mnoge pohode in sprehode, a en vam bo še posebej ostal v spominu. Ste že slišali za naravne toplice Klevevž? V bližini Šmarjeških Toplic, med vinogradi, najdete potok Radulja, levi pritok reke Krke. Na enem delu tega pritoka se nahaja hipotermalni izvir, ki ga vsi poznajo pod imenom Klevevška toplica. Čeprav je majhen, je ta naraven in kamnit ”bazen” idealen za hladen ali topel pobeg v naravo. S svojimi od 21 do 25 stopinjami Celzija je primeren za kopanje skozi celo leto in tako odlična ideja za enodnevni izlet.

V Terme Čatež brezplačno?

Če bi si radi družinski vikend v Termah Čatež priigrali brezplačno, se včlanite v Megabonov Family Club in z malo sreče se boste zabavali prav vi! Sodelujte TUKAJ!

Poglejte si možnosti paketov za Terme Čatež na Megabonu

PREBERITE ŠE: Top 3 ideje za razkošno wellness razvajanje v dvoje

Foto: Megabon

 

 

 

Ideja za smučarski oddih: Snežna wellness pravljica nad Salzburgom

Na 1.700 m nadmorske višine vas pričakujeta najdebelejša snežna odeja v Avstriji in kar 100 km smučarskih stez za vsak okus.

Obertauern je smučišče, ki slovi po najdebelejši snežni odeji v Avstriji in ponudbi zimskih športnih vsebin, nad katerimi so navdušeni tako majhni kot veliki, smučarji in nesmučarji, začetniki in napredni športniki.

Najdebelejša snežna odeja v Avstriji

Najvišji prelaz v pokrajini Salzburg Obertauern slovi kot smučišče z največ snega in najdaljšo smučarsko sezono v Avstriji. Poleg urejenih stez v skupni dolžini 100 km in najboljše ponudbe après ski  zagotavlja veliko izbiro vsebin za vsak okus v objemu osupljive planinske narave.

Poleg alpskih panoram, ki jemljejo sapo, vas tu pričakuje več kot 100 kilometrov urejenih stez, kjer so smučali tudi legendarni Beatlesi. Najatraktivnejši alpski smučarski krog Tauernrunde vam omogoča preprost prehod iz enega spusta na drugi in vrnitev v središče smučišča, kadarkoli si zaželite.

Valamar Obertauern Hotel za vse vrste smučarjev

Valamar Obertauern Hotel je od smučišča oddaljen le nekaj korakov in vam omogoča premik na smučeh takoj, ko stopite iz hotela ter lažjo in preprostejšo vrnitev iz smučarske proge. Vso opremo lahko pustite v shrambi za smuči v hotelu, na punktu Valamar Experience Concierge prejmete vse informacije o smučišču in šoli smučanja ter si zagotovite popust pri najemu opreme. Smučarska karta je vaša vstopnica v svet zabave na smučišču Obertauern. Ne glede na to, ali želite smučati le dve uri ali 14 dni, lahko glede na svoje potrebe kupite smučarsko karto.

Po dnevu, polnem aktivnosti kot so smučanje in smučarske ture, se boste najbolje sprostili s poskušanjem vrhunskih vin ali koktajlov v hotelskem wine baru. Le nekaj minut stran od hotela, a tudi na samem smučišču, boste našli številne lokale, pube in restavracije v avtentičnem alpskem slogu.

Wellness center in nov ogrevan notranji bazen

Po dnevu preživetem na snegu vas v hotelu Valamar Obertauern pričakuje topla oaza wellness centra s savnami, sobami za sproščanje, notranjim-zunanjim bazenom in pestrim izborom masaž.

Slecite debela zimska oblačila in odprite vrata savn, ki vam bodo ponudila nežno sproščanje, razstrupitev in obnovljeno energijo. Poskusite finsko, turško ali infrardečo savno, v premorih med tretmaji pa se spočijte v sobi za sproščanje. Preizkusite enega izmed tretmajev obraza ali se sprostite ob enem izmed tretmajev Signature Balance ali ritualih, po katerih se boste počutili kot prenovljeni.

Iz povezave sredozemske dediščine in lepote lokalne kulture izhaja Balance Mediterranean Spa by Valamar, zatočišče za obnovitev duha in telesa, pomlajevanje in sprostitev.

Za odlično ponudbo za hotel Valamar Obertauern kliknite TUKAJ. 

 

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za družinski oddih: V Terme Čatež na vodno zabavo v vseh letnih časih

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vrhunski Kempinski Hotel Adriatic le 139 evrov

Kempinski Hotel Adriatic v Savudriji je prestižen hotel, ki pa ga v tokratni Megabon akciji lahko ujamete že za 139 evrov!

Hotelske verige Kempinski že od nekdaj veljajo za simbol kvalitetne nastanitve, kar pa seveda pomeni tudi nekoliko višjo ceno nočitve. A tokrat imate priložnost, da se prepustite razvajanju ugodneje. Savudrija je zaradi svoje bližine in kristalno čistega morja že desetletja ena najbolj priljubljenih počitniških destinacij v Istri. V vseh letnih časih.

Eleganten hotelski kompleks Kempinski Adriatic se nahaja tik ob morski obali, v tokratni Megabonovi akciji pa lahko nočitev za dve osebi z zajtrkom in razvajanjem v spa centru ujamete že za 139 evrov! Samo do 7.12.!

Razgled do Pirana, izlet do Grožnjana

Kaj ponuja Hotel Kempinski Adriatic? S teras lahko opazujete ljubko panoramo Pirana, ki leži nasproti kompleksa. Poleg čudovitih razgledov in vrhunskega gostoljubja, si lahko čas krajšate na bližnjem golf igrišču, zasebni plaži ali čudovitem spa centru. V wellnessu se boste lahko razvajali v dveh jacuzzijih, ogrevanih notranjih in zunanjih bazenih. Ne manjkajo niti parne kopeli, savne, ledeni kabini, masaže ter drugi lepotni tretmaji, ki se izvajajo v čudovitih sprostitvenih sobah.

Hotel Kempinski Adriatic je tudi odlično izhodišče za izlete po istrski pokrajini. Sprehodite se lahko med neštetimi oljkami, obiščete bližnja Umag in Trst ali pa si ogledate romantični Grožnjan.

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za veseli december: Budimpešta in najlepši božični sejem v Evropi!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Hotel Ambasador 5*: Luksuzno sproščanje v Opatiji samo 72 ur po nori ceni!

Opatija, kjer so uživali že dunajski dvorni aristokrati, velja za pravi rojstni kraj turizma. Ponaša se z laskavim nazivom kraljica Jadrana in je popolna izbira tako za kratek pobeg. Sploh, če ta vključuje bivanje v osupljivem Hotelu Ambasador 5*.

Osupljiv dizajn, luksuzne storitve in sveža lokalna kuhinja vabijo radovedne goste, da se prepustijo razvajanju. Hotel Ambasador bo okno v avtentično pustolovščino, kjer lahko gosti izkusijo lokalno tradicijo v kombinaciji z vrhunskim evropskim luksuzom.

Ste videli noro flash akcijo Megabona? Hotel Ambasador tokrat po odlični ceni! Možnost za nakup imate le še naslednjih 72 ur!

Čudovita Opatija

Opatija je slikovito turistično mesto s pristaniščem v Kvarnerskem zalivu. Mesto kar kipi od življenja in to skoraj celo leto. Je dom festivalov, kulture in umetnosti a tudi zabave in gastronomije. Za vsakogar se najde nekaj. Vsebine in dejavnosti za družine. Zabava za mlade. Umirjen dopust. Kulinarično doživetje. Opatija ponuja veliko tudi za najbolj izbirčne!

Hotel Ambasador 5*

Hotel Ambasador se nahaja na osrednji lokaciji v bližini središča Opatije, a je kljub temu ohranil svojo zasebnost. Leži nad lastnim kopališčem in sprehajališčem Lungomare, ki se razteza vzdolž 12-kilometrske obale.

Kot hotel s petimi zvezdicami vas bo opatijski Ambasador navdušil s svojimi vrhunskimi vsebinami. Okrepite dušo in telo v spa centru. Uživajte v najslastnejših sredozemskih dobrotah v spremstvu vrhunskih hrvaških vin.

Ste si že ogledali noro flash akcijo Megabona, kjer lahko Hotel Ambasador preizkusite po top ceni? Ponudbo preverite TUKAJ, možnost za nakup imate le še naslednjih 72 ur. 

 

 

Foto: Megabon

PREBERITE: Ideja za veseli december: Budimpešta in najlepši božični sejem v Evropi!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Top 3 ideje za razkošno wellness razvajanje v dvoje

Ste za nekaj romantike? Priporočamo razkošno wellness razvajanje v dvoje, kjer dan začnete s pijačo dobrodošlice, nadaljujete z vročo savno in bazeni, odlično kulinariko in končate s skokom v dišečo hotelsko posteljo, kjer se tako dobro spi, da boste zaprosili za poznejšo odjavo.

Recept za najboljše razkošno wellness razvajanje v dvoje mora vsebovati vrhunski wellness s savnami in bazeni, nastanitev s polpenzionom in masažo celega telesa – tudi to nalogo lahko prepustite profesionalcem. Kam na oddih?

#1 Hoteli LifeClass Roulette, razvajanje v dvoje v Portorožu

Ponudba Hoteli LifeClass Roulette odpira vrata enega od izbranih štirizvezdičnih hotelov. To so Grand Hotel Portorož, Wellness Hotel Apollo, Hotel Riviera, Act-ION Hotel Neptun in Socializing Hotel Mirna. Izberite svojega najljubšega in se prepustite užitkom!

Hotele LifeClass dopolnjuje najobširnejša termalna, zdravstvena in wellness ponudba v Evropi. Sedem centrov  – Shakti, Ayurveda center, Wai Thai center, Thalasso center, Beauty center, Sauna Park, Termalno rekreacijski center in Center celovitega pomlajevanja in rehabilitacije – se razprostirajo na več kot 10.000 m2 površine.

VEČ PONUDB ZA ODDIH V HOTELIH LIFECLASS NAJDETE TU – klik*

#2 Luksuzno wellness razvajanje v Puli: Grand Hotel Brioni Radisson Collection

Kaj pa hrvaška Istra pozimi? Grand Hotel Brioni Radisson Collection je od centra Pule in znamenitega amfiteatra oddaljen le štiri kilometre. Stoji 200 metrov od prelepe prodnate plaže, v hladnejšem delu leta pa se vam bo gotovo prilegel notranji in zunanji ogrevan bazen ali skok v savno in na vrhunsko masažo. Tu dan začnete z odličnim samopostrežnim zajtrkom, končate pa z istrskimi specialitetami – fine dining ponujajo v štirih restavracijah, vključno s premium restavracijo Sophia.

Odlično ponudbo za oddih v Grand Hotelu Brioni najdete TUKAJ*

#3 Vedno priljubljene Terme Olimia, Aparthotel Rosa

Doživite Terme Olimia – tokrat po ekskluzivni Megabon ceni! Privoščite si wellness oddih v apartmajih v Aparthotelu Rosa, ki se nahajajo v idilični naravi. Naj vas očara nov del Wellness centra Termalija z nazivom Family Fun, ki ponuja atraktivne bazenske vsebine. Navdušili vas bodo številni bazeni, hitra reka, gejzirji, whirlpooli, masaže in savne.

Privoščite si aktivne počitnice v dvoje, uživajte v neokrnjeni naravi, sprehodih in kolesarjenju ter si oglejte številne znamenitosti, ki se nahajajo v neposredni bližini Term Olimia.

Klik na ponudbo za oddih v Termah Olimia – TU*

FOTO: Megabon

PREBERITE ŠE: Štiri ideje, kje dočakati novo leto 2024

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.