Zeleni kras: od Snežnika do tankov v Pivki, domačega medu in kozjih sirov

Destinacija Zeleni kras je ena izmed najbolj razgibanih pokrajin v Sloveniji. Med najbolj znanimi kotički na tem delu Slovenije so zagotovo Postojska jama, Predjamski grad, Park Škocjanske jame, Kobilarna Lipica, Cerkniško jezero in Križna jama. A to nikakor ne pomeni, da ste videli že vse, če ste odkljukali zgoraj naštete.

Zeleni kras je znamka območja Primorsko-notranjske regije in je plod sodelovanja občin Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška Dolina, Pivka in Postojna. Vsebinsko znamka izkazuje usmerjenost v trajnostni razvoj, ohranjanje zdravega okolja, spoštovanje tradicije ter spodbujanje znanja in sodelovanja.

Zakaj Zeleni kras in ne Zeleni Kras?

Ime Zeleni kras neposredno poudarja ključno značilnost pokrajine – zeleni kraški svet. Gre torej za kras, ki je zelen, gozdnat in zato edinstven v Sloveniji. Prav zato je beseda ‘kras’ izpisana z malo začetnico, saj ne gre za Kras kot pokrajino, temveč za kraške značilnosti območja. Ime torej najbolj ustrezno opisuje naravne in kulturne značilnosti ter prednosti regije, obenem pa izraža razvojni koncept regije, ki sledi načelom trajnostnega razvoja.

Katere kotičke Zelenega krasa morate torej obiskati še letos? Imamo nekaj idej!

Ilirska Bistrica: Čebelarski muzej in slap Sušec 

Mesto Ilirska Bistrica obiskovalcem nudi številne skrite kotičke. In čeprav to mesto najpogosteje prevozimo zgolj na poti na morje, priporočamo, da si zanj vzamete čas tudi za oddih.

Mestno jedro krasijo meščanske hiše pod katerimi skrito vijugajo vodni viri, ki so nekoč predstavljali pomemben vir zaslužka domačim obrtnikom. Ob vodi še danes stojijo kamni, ki so nekoč služili kot “pralni stroji”, na katerih so ženske prale perilo in si izmenjevale najbolj sveže novice dneva. Sprehodite se lahko tudi skozi Kindlerjev botanični park vse do Hriba svobode, kjer stoji znameniti Lenassijev spomenik tretji prekomorski brigadi.

V centru se nahaja tudi info točka z vsemi informacijami o turistični ponudbi. V njej si je mogoče ogledati zbirko čevljarske delavnice, nekaj korakov stran pa še Hodnikov mlin in  Vencinovo bajto.

Obnovili so jo v muzej čebelarstva, v spomin na eno osrednjih osebnosti slovenskega čebelarstva Antona Žnidaršiča; konstruktorja AŽ-panja in ustanovitelja prve čebelarske zadruge.

Pot vas med strugama Bistrice in Sušca vodi še do hudourniškega slapa Sušec in ostankov Gradine – domnevno poznoantične utrdbe Bistrica (Feistritz). Na izviru Bistrice je glavni vodni vir, ki napaja večji del javne vodovodne mreže Ilirske Bistrice.

V Jasen na kuharski tečaj k Rihardu Baši

Rihard Baša je kuharski strokovnjak, ki ima tudi prav posebno kuharsko knjigo. Rad kuha vrhunsko hrano, predvsem iz domačih surovin s poudarkom na lokalni tradiciji. Je tudi avtor lokalnih TV oddaj o običajih in kuhinji na Bistriškem.

V knjigi Po domače, včasih malo drugače je navdušil s kuharskimi recepti tradicionalnih bistriških in tudi bolj sodobnih jedi. Kuhal in stregel je že mnogim znanim osebnostim iz sveta politike, umetnosti in poslovnega sveta. Na svoji domačiji v kraju Jasen ima opremljeno kuhinjo za izvajanje kulinaričnih delavnic. Tu lahko (ob predhodni najavi) zavihtite kuhalnice in pripravite nekaj lokalno poznanih jedi. Seveda jih na koncu tudi pojeste za kosilo. In verjemite, nad pravo domačo pogačo boste nadušeni!

Grad Prem, eden starejših gradov v Sloveniji

Obiska vreden je tudi bližnji grad Prem. Kraljuje nad slikovito dolino reke Reke in skrivnostnimi Brkini že od 12. stoletja. Stoji na slemenastem robu naselja Prem nad reko Reko v bližini Ilirske Bistrice. V zavetju srednjeveškega obzidja si lahko ogledate pestre grajske prostore in spoznate njegovo zgodbo.

Degustacija odličnih mlečnih izdelkov na ekološki kmetiji

Na tem koncu Slovenije ne manjka odličnih ekoloških kmetij. Ena takšnih je ekološka kmetija Česnik. Nahaja se pod vrhom Kerin, ki se vzpenja nad Pivko z razgledom na Javornike in Sveto Trojico, kjer je bil doma Martin Krpan. Na teh pobočjih so drobnico pasli že njihovi predniki. Kmetujejo trajnostno s skrbjo za prihodnje rodove. Vsi njihovi izdelki so narejeni iz ekološkega kozjega mleka. Vsebujejo kulturo, sirišče in sol ter so brez umetnih dodatkov. Tu lahko degustirate (in seveda odnesete domov) ekološko kozje mleko, kozji jogurt, albuminsko skuto, mehki kozji sir, poltrdi kozji sir, kozji feta sir. Nas je najbolj navdušil božanski kozji sir!

Park vojaške zgodovine v Pivki

V Parku vojaške zgodovine v Pivki vas čaka mogočen muzej, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. Park vojaške zgodovine je muzejsko turistično središče v kompleksu starih vojašnic v Pivki. Vojašnice je zgradila Kraljevina Italija okrog leta 1930 za obrambo Rapalske meje, v letih 1945-1991 pa je v njih domovala Jugoslovanska ljudska armada. Od leta 2004 se tu razvija Park vojaške zgodovine, ki je postal največji muzejski kompleks v Sloveniji in tudi eden največjih vojaško zgodovinskih kompleksov v tem delu Evrope.

Park na ogled postavlja kup pomembnih razstav in zbirk. Najbolj zanimiva je razstava o nastanku slovenske države in vojni za njeno samostojnost leta 1991, posebno zanimanje pa zbujajo tudi tankovska, artilerijska in letalska zbirka ter podmornica, kot največji in najatraktivnejši eksponat Parka.

Tu lahko ujamete tudi nekaj utrinkov, kako so se vojaki počutili v podmornici jugoslovanske vojne mornarice in kakšna pravila so veljala v njej. Ta 19-metrska in 76 ton težka podmornica P-913 Zeta spada med tako imenovane žepne oziroma diverzantske podmornice razreda Una. Ogled njene notranjosti odsvetujemo klavstrofobikom, vsekakor pa je izkušnja nekaj res posebnega. Tu se lahko preiskusite tudi na letalnem simulatorju. Kako je biti pilot letala MiG-21? Zabavno! Vsaj na tleh.

Ideja za podaljšanje izleta: Smrekarjeva domačija

Priporočamo, da izlet podaljšate z obiskom Smrekarjeve domačije, kjer vas bosta pozdravila gospodinja Melita in gospodar Boštjan Stegel. Domačija v Grobiščah pri Postojni še po stoletju nadaljuje s svojim poslanstvom – povezovanjem ljudi. Obnovljen skedenj je namenjen uživanju v dobrem domačem kosilu, medtem ko skozi okno opazujete igrivo čredo koz in ovac. Na Smrekarjevi domačiji lahko tudi prespite v apartmaju, ki sprejme šest oseb, ali v petih večposteljnih sobah, ki so jih poimenovali po nekdanjih članih domačije. Na domačiji vam postrežejo z domačimi narezki in jedmi pripravljenimi iz ekološko pridelanega mesa. Po predhodnem naročilu pa skuhajo tudi okusna kosila iz sestavin z domačije ali od lokalnih pridelovalcev.

Za pohodnike: športni dan na Snežniku

Planince in pohodnike na tem koncu naše zelene dežele najbolj privlačijo visoki vrhovi, posebej Snežnik (1796 m) in nekoliko nižji Kozlek (997 m), ki slovita po izjemnih razgledih. Snežnik je najvišja gora Slovenije izven Alp, njen vrh pa je botanični rezervat.

Sviščaki so odlično izhodišče za izlet na Snežnik, med drugim pa je tam urejena tudi učna pot, na kateri je predstavljen pomen snežniških gozdov. Spoznali boste rastlinske združbe na pobočju Snežnika in živalski svet naših gozdov ter njihovo medsebojno povezanost.

Tudi na Mašunu se vije učna pot, kjer je predstavljena njegova bogata zgodovina in spreminjanje njegove vloge. Pohodniki se na poti lahko ustavite tudi »na obisku pri medvedu«, kjer lahko vidite medvedji brlog ter Veliki Snežnik z razgledišča Anina skala.

Vrhovi Snežnika, Nanosa, Sv. Trojice in Slivnice ponujajo odlične poglede od Alp do Jadranskega morja in Tržaškega zaliva. Za pohodnike, ki iščete daljše pohodne poti, so primerne Kettejeva pešpot (19 km), Krpanova pot na Blokah (24 km), Pot dediščine Loške doline (Velika Krpanova pot (100 km) in Via Dinarica Slovenija (160 km) …

Kolesarske ture z imenitnimi razgledi

Neokrnjena narava, ki obkroža ilirskobistriško dolino na vseh straneh ponuja odlične pogoje tako za cestno kolesarjenje, kot tudi za tiste, ki se radi preizkušate na bolj zahtevnih poteh. Kolesarje tu čakajo tematske poti po zelenih Brkinih, turnokolesarske poti po gozdovih Snežnika, preko zelenih krajev od Slavnika do Sviščakov pa vodita tudi dve etapi Slovenske turnokolesarske poti.

Tako, naj se dogodivščina začne!

Foto: Maja Fister

PREBERITE ŠE: Gorenjska: To je 9 odličnih nastanitev, kjer lahko unovčite turistični bon

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Gorenjska: To je 9 odličnih nastanitev, kjer lahko unovčite turistični bon

Dopustniški oddihi niso le morje. So tudi gore, kristalno čiste reke in očarljiva jezera. In Gorenjska je del Slovenije, ki ima vse to. Tokrat smo zbrali šopek imenitnih ponudb nastanitev na Gorenjskem, kjer lahko unovčite tudi turistični bon! 

BLED: UŽITKI Z RAZGLEDOM (TUDI NA TURISTIČNI BON)

Že veste, kje boste izkoristili svoj turistični bon? Bled je s svojo očarljivostjo in z edinim otočkom v Sloveniji že od nekdaj privabljal domače in tuje goste. Že v srednjem veku so ga obiskovali romarji, v 19. stoletju je zaslovel z Arnoldom Riklijem in zdravilnimi terapijami, po II. svetovni vojni je bila tu ena najlepših protokolarnih rezidenc tedanje države. Vsa ta zgodovinska dejstva, lepote kraja in ponudba so pripomogli k temu, da je Bled še vedno eno od najbolj atraktivnih krajev v Sloveniji.

Potem ko so ga zadnja leta oblegali predvsem tuji turisti, pa letošnje turistično zatišje pomeni tudi manj gneče, kar velja izkoristiti nam v prid. Tu so tri blejske nastanitve, ki jih priporočamo za podaljšan oddih (in sprejemajo tudi turistične bone).

Razvajanje v Hotelu Lovec tik ob Blejskem jezeru

Hotel Lovec stoji v središču Bleda, le nekaj korakov od obale Blejskega jezera in osrednjega parka. Iz hotela se odpira čudovit pogled na jezero, na bližnje Julijske Alpe in Karavanke. Hotel je odlično izhodišče za različne izlete, športne aktivnosti in obisk okoliških zanimivosti. Krasijo ga 4 zvezdice, kljub vsej svoji sodobnosti pa je še vedno čutiti, da je to hotel, ki nosi pečat zgodovine. V hotelu nudijo brezplačno uporabo bazena, jacuzzija in savn. Odlično ponudbo, ki jo je sestavil Megabon, pa najdete TUKAJ.

Hotel Ribno pri Bledu, edini Zero Waste hotel v Sloveniji

Aktivne in sproščujoče počitnice boste imeli tudi v Hotelu Ribno (KLIK) pri Bledu, edinem Zero Waste hotelu v Sloveniji. Hotel Ribno leži v neposredni bližini Bleda, v idilični gorenjski vasici, po kateri je dobil svoje ime. Hotel je odlična izhodiščna točka za številne športne aktivnosti obenem pa ponuja veliko možnosti za sprostitev. Priporočamo izposojo (ali uporabo lastnih) koles in raziskovanje se lahko začne! Obdani boste s prečudovito naravo, ki ponuja neskončno možnosti za kolesarjenje, sprehode in pohode po okoliških hribih. Za vse kolesarje je dobro poskrbljeno, saj je Hotel Ribno specializiran kolesarki hotel. Na voljo so vam tudi teniška igrišča poleg Hotela Ribno.

Hotel Krim na Bledu s 50-letno tradicijo

Hotel Krim leži v središču Bleda, zgolj streljaj od Blejskega jezera in v neposredni bližini športne dvorane in parkirišča. Ponaša se z bogato, več kot 50-letno tradicijo in ponuja številne možnosti za preživljanje sproščujočega ali aktivnega oddiha. Posebno priljubljen je pri športnikih, turističnih skupinah in počitniških gostih, ki iščejo udobno, cenovno dostopno nastanitev v središču dogajanja. V sprostitvenem centru Studenec so gostom na voljo turška, finska in infrardeča savna, topli masažni bazen, ohlajevalni bazen in kotiček, namenjen počitku med savnanjem. V masažnem salonu se lahko prepustite spretnim prstom maserjev, ki vas bodo razvajali z različnimi masažami.

BEGUNJE NA GORENJSKEM IN KRALJEVSKI WELLNESS ODDIH V DVORCU LAMBERGH CHÂTEAU & HOTEL

Seveda pa Bled ni edina destinacija na Gorenjskem, ki je vredna obiska. Ko zapeljete z gorenjske avtoceste, v smeri proti Radovljici, vas usmerjevalne table hitro pripeljejo v Dvorsko vas; idilično alpsko vasico, kjer na obronkih gozda spokojno počivata romantičen dvorec in butični hotel – dobrodošli v Lambergh Château & Hotel! (klik na ponudbo s turističnimi boni)

Renesančni dvorec, ki so ga leta 2011 tudi prenovili, vas bo začaral s svojo nostalgično lepoto iz preteklosti, medtem ko vas bo sodoben hotel napolnil s svežino moderne preprostosti in minimalistične elegance. Vse sobe in suite ponujajo nadstandardno opremo, pogled čez okno pa nudi osupljiv razgled na Julijske Alpe, grajski vrt ter na konje, ki se pasejo v ogradi tik ob posestvu.

Poseben sladkorček, predvsem primeren za razvajanja v dvoje, ponujajo luksuzne suite, ki premorejo mini savno za dva in masažno kad. Obiščete lahko tudi Wellness & SPA center Lambergh. Tam so poleg različnih savn (infrardeča, finska in turška) gostom na voljo tudi različne vrste masaž in lepotnih programov, solarij ter plavalni in masažni bazen s čudovitim pogledom na naravo.

Odlično ponudbo za oddih v Lambergh Château & Hotel! najdete TUKAJ. In tudi tu sprejmejo vaš turistični bon!

ODDIH NA TURISTIČNI BON V KRANJSKI GORI

Za odličen in sproščen oddih si privoščite oddih v Kranjski Gori! Mesto ponuja nekaj za vsakogar. Ljubitelji narave se lahko podajo na daljši sprehod po prečudoviti neokrnjeni naravi, tisti, ki se radi razvajajo, pa si lahko privoščijo brezskrbne dni sprostitve v savni, ob bazenu ali v opojno dišeči, topli kopeli, ki bo sprostila telo in duha …

V okolici Kranjske Gore si lahko privoščite mnoge športne aktivnosti od obiska “Kekčeve dežele” do adrenalinskega obiska Bike Parka Kranjska Gora ali pa se odločite za vzpon na okoliške hribe in gore. Priporočamo tudi kavico ob jezeru Jasna in sprehod po idiličnih Zelencih. Kje prespati? Priporočamo naslednja dva hotela.

Hotel Alpina, (kranjsko)gorski raj za družine

Hotel Alpina je zaradi prijetnega in sproščenega vzdušja priljubljen predvsem med družinami. Odlikuje ga lega neposredno na smučišču, v drugih letnih časih pa iz njega stopite naravnost na katero izmed mnogih sprehajalnih poti. Hotel s tremi zvezdicami ima 99 klasičnih in 6 družinskih sob.

Hotel Kompas in sprostitev v spa centru

Hotel Kompas se nahaja v bližini smučišč na obrobju Kranjske Gore. Svojim gostom nudi sproščujoč oddih v vseh letnih časih. Na voljo je 156 udobnih sob, všeč pa vam bo tudi Sprostitveni center Kompas. To je pravi prostor za vse tiste, ki želijo popolno sprostitev v intimnejšem okolju. Pokrit bazen, bazenska terasa, masažni bazen, soba za počitek, … Idealno, kajne? Na voljo sta tudi finski savni z vročim in suhim zrakom ter turška parna kopel.

POLETNI ODDIH NA ZELENICAH KRVAVCA

Pripravite se na enkraten oddih na Krvavcu! Razvajajte brbončice z izvrstno kulinariko hotela Krvavec in se predajte toplim sončnim žarkom na hotelski plaži! Ko vse to pospremi še udobna soba, prijetna družba in sprostitev ter adrenalin ste na poti do sanjskega oddiha pod jasnim nebom Kamniško-Savinjskih Alp. In tudi tu smo naleteli na dve odlični ponudbi, kjer lahko unovčite tudi turistični bon (KLIK). 

Hotel Krvavec, najvišje ležeči hotel v Sloveniji

Hotel Krvavec je najvišje ležeči hotel v Sloveniji! Na kar 1600 metrih nad morjem nudi vse potrebno udobje za sproščujoč oddih. V hotelu je na voljo 26 enot s skupno 94 ležišči. Sobe so opremljene v gorskem slogu, s pohištvom iz masivnega lesa in z vsem, kar potrebujete za prijeten počitniški oddih v vseh letnih časih.

Ob kombinaciji svežega gorskega zraka in aktivnosti z dodatkom sproščanja v savni bo doživetje na planini Krvavec še bolj posebno. Hotelu Krvavec daje poleg ostale ponudbe dodatno vrednost tudi gorski center dobrega počutja, ki je edini na planini Krvavec. Intimna manjša finska savna pripomore h krepitvi imunskega sistema, izločanju strupov iz telesa, porabi kalorij in boljšemu počutju.

Hotel Rozka Krvavec blizu žičnice

Hotel Rozka Krvavec se nahaja v neposredni bližini zgornje postaje kabinske žičnice na planoti Gospinc (Krvavec), na 1.491 m nadmorske višine in direktno ob smučišču. Izkoristite poletje in jesen ter preživite aktivne počitnice na svežem zraku! Na spodnji postaji žičnice nudijo tudi brezplačno parkiranje.

HIŠKA RESA: ČAROBEN JESENSKI ODDIH NA VELIKI PLANINI

Velika planina resort se nahaja visoko v planinah na višini okoli 1600 metrov nadmorske višine. Koče odlikuje unikatna arhitektura, ki je značilna za Veliko planino, zgrajene pa so bile v 60-ih letih prejšnjega stoletja po načrtih znanega arhitekta Vlasta Kopača. Razprostirajo se okrog smučišča, vsako pa odlikuje poseben razgled na čudovito okolico. Do koč ni mogoč dostop z avtom, ampak le z nihalko in sedežnico.

Čudovita koča Resa (KLIK NA PONUDBO) se ponaša z odprto teraso in dih jemajočim razgledom na Grintavce. Vsak večer znova vas bo očaral magičen sončni zahod. Koča ima opremljeno kuhinjo, jedilnico, hladilnik, kopalnico in pa spalnico.

Resort leži v neposredni bližini pastirskega naselja, ki velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi ter privablja številne obiskovalce vse dni v letu. Ob sprehodi skozi naselje lahko v kakšno kočo tudi pokukate ali se oglasite na degustaciji domačih gorskih mlečnih dobrot. Okusite mlečne izdelke, podajte se na čudovite sprehode in občutite preprost način pastirskega življenja, za tiste bolj aktivne pa gora nudi idealne možnosti za pohodništvo in različne gorsko-kolesarske ture.

Velika planina ni poznana le po svojih pohodniških in zimskih aktivnostih. Planšarsko naselje je v arhitekturnem smislu edinstveno v Evropi. Sredi naselja pa tudi cerkvica Marije Snežne, delo enega najbolj znanih slovenskih arhitektov – Jožeta Plečnika. Nekaj, kar morate videti, če obiščete te kraje.

Odlično ponudbo in ostale informacije za najem hiške Resa najdete TUKAJ. Izkoristite lahko tudi turistični bon!

FOTO: MEGABON in ponudniki nastanitev

PREBERITE ŠE: Prekmurje: Vrhunski hotel, kjer v kad (namerno) priteče zdravilna črna voda

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Malta: Ste za all inclusive počitnice na čudovitem mediteranskem otoku?

Sredi Sredozemskega morja leži Malta, sanjski otok južno od Italije. Njegovo glavno mesto je Valletta. Ste letos že izbrali svojo destinacijo za oddih? Če ne, smo našli odlično ponudbo Megabona in turistične agencije Britannia Tours (klik).

Malta je nova vroča destinacija Mediterana, do katere lahko poleti poletite kar iz Ljubljane. Za več podrobnosti te ponudbe in nakup kupona skočite na Megabon – TUKAJ. Za nekaj navdiha, kaj vse lahko doživite na Malti, pa nadaljujte z branjem.

Sprehod po fotogeničnih ulicah in skok v turkizno morje 

Glavno mesto Malte – Valetta je očarljivo že zaradi starega dela mesta, ki je uvrščeno na seznam UNESCO kulturne dediščine. Tu najdete fotogenične ozke ulice, hiše z barvitimi balkoni in ujamete pogled na živahno mediteransko pristanišče.

Po otoku najdete tudi kup prijetnih zalivov in plaž, kjer lahko ujamete prve sončne žarke, očarali pa vas bodo tudi številni klifi. Otok z nizkimi hribi, terasastimi polji in rajskimi plažami je priljubljena turistična destinacija, uradna jezika v tej otoški državi pa sta angleščina in malteščina. Majhen, zgolj 27 km dolg in 9 km širok otok, je kot nalašč ustvarjen za raziskovanje.

Malta: Od Popaja do Troje

Ste vedeli, da so prav na Malti snemali Popaja? Tu najdete tematski park, namenjen temu mornarju, ki je oboževal špinačo. Malta je navdušencem zgodovine zagotovo poznana tudi zaradi številnih ostankov megalitskih templjev, navdušilo pa vas bo tudi srednjeveško mesto Mdina. Za vse navdušence zgodovine in umetnostne zgodovine vas vsekakor očarajo umetnine Caravaggia, templji Hagar Qim, Mnajdra ali Ggantija, ki predstavljajo najstarejša svetišča na Zemlji, katakombe ali pa trdnjave, ki so jih zgradili Malteški vitezi.

Obiska vreden je tudi otok Gozo, kjer vas čaka narodni park Dwer in Plava luknja. Za vse filmoljube je tam tudi Dwejra, kjer so snemali Igre prestolov. Vsekakor vas bo Odisejev otok, kjer naj bi ga 7 let v ujetništvu zadrževala lepa Calypso, očaral. Sprehodite se po citadelli glavnega mesta Victorie, zaplavajte v zalivu Xlendi ali po peščeni rdeči Ramla plaži. Obiskati velja tudi baziliko Ta’ Pinu in vas obrtnikov, kjer vam bodo z veseljem dali za poizkusiti njihov ovčji sir Gbejniet, prigrizek iz rikote pastizzi ali bigillo, namaz iz fižola. Skočite lahko še na otok Comino, ki je brez prometa in si ga lahko ogledate le peš. Pod pod noge do plavih lagun, turkizne vode in prizorišče snemanja filmov Troja in Grof Monte Cristo.

Raziščite podvodni svet Mediterana

Z masko na glavi lahko odkrijete bogat vodni živež in tudi številne potopljene ladje. Tako imenovani »shipwreck diving« je prava uspešnica med potapljači. Če tega še niste, pa lahko na Malti opravite tudi vse potrebne tečaje in licence za potapljanje.

Poleg naravnih znamenitosti, ki so povezne s čudovitim sinje modrim morjem, vam priporočamo tudi ogled Dingli klifov, čudovite ribiške vasice Marsaxlokk in Modre jame. Morje na Malti je res čudovito in poleg lepih peščenih plaž se lahko odpravite tudi do drugačnih zalivov, kot je na primer St. Peter’s pool ali jame Dragonara, ki ji pravijo tudi koralna laguna.

Kje prespati?

VANDRAJ PRIPOROČA

Namestitev: BELLA VISTA HOTEL 3 (več podrobnosti o ponudbi in možnost zakupa najdete TUKAJ)

Lokacija:
 Hotel se nahaja v priljubljenem letovišču Bugibba/Qawra, na severnem delu otoka, poleg čudovitega St. Paul’s Baya. V bližini hotelov so trgovine, avtobusna postaja, središče mesta je oddaljeno kratek sprehod, nudi pa hotel tudi brezplačen prevoz do središča Bugibbe.

Ponudba: 
Prijeten hotel ima sprejemno dvorano z recepcijo in brezplačnim Wi-Fi-jem, internetni kotiček, dnevni prostor s sedežnimi garniturami, hotelski bar in sobo za igre ter fitnes. V sklopu hotela je tudi manjša trgovina. Na strehi hotela je terasa za sončenje z jacuzzijem. Hotel ima tudi zunanji in notranji bazen.

Plaža: Hotel je od morja oddaljen 400 metrov, do mestne peščene in skalnate plaže pa en kilometer. Možna je tudi uporaba hotelskega shuttla.

Storitev: Hotel nudi svojim gostom storitev all inclusive. All inclusive paket vključuje samopostrežni zajtrk, samopostrežno kosilo, samopostrežno večerjo, prigrizke čez dan in neomejene lokalne pijače (vključno z lokalnim hišnim vinom, žganimi pijačami, pivom, brezalkoholnimi pijačami, čajem in kavo), ki jih strežejo do 23. ure. Na voljo so tudi otroški meniji in vegetarijanski obroki ter podobne posebne prehranske prilagoditve.

Za več podrobnosti ponudbe in nakup kupona skočite na Megabon – TUKAJ. Ponudba vključuje all inclusive oddih in povratni letalski prevoz.

Foto: Bella Vista Hotel in Unsplash

PREBERITE ŠE: Korčula: Jadranski otok, ki vedno očara

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Povratni let: Dih jemajoča Sicilija le pičlih 28 evrov

Na Sicilijo za 28 evrov! V srcu Sredozemlja se skriva magičen otok, poln mitov in legend, prelepe narave ter živahne ognjene energije – Sicilija.  Zaradi svoje geografske lege je Sicilija pravi talilni lonec in kraj, kjer se srečajo severno-afriška, arabska in evropska kultura.  Otok je s svojim jezikom, temperamentnimi prebivalci in mnogimi skrivnostmi pisan na kožo raziskovalnemu duhu uživaških popotnikov, še posebej zanimiv pa je zloglasni Palermo.

Preberi več

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.