Last minute turistični boni: Vodna pravljica v Prekmurju

Le še dober mesec nas loči do roka za koriščenje novih turističnih bonov. Če bi nas vprašali, kam po najboljšo možno izkušnjo, bi glasno odgovorili, v Prekmurje! Ker je nekaj posebnega, ker ima vse: naravo, kulturo, kulinariko in vzdušje.

Tako zelo kot se je na področju turizma v zadnjih letih razvilo Prekmurje, se ni razvila nobena druga slovenska regija. Od kulinarične in nastanitvene ponudbe do predstavljanja pokrajine na inovativne načine z najsodobnejšo tehnologijo, Prekmurje drži visoko prvo mesto med slovenskimi destinacijami za popoln odklop. Za piko na i smo na Megabonu našli enkratno ponudbo za enega naših najljubših hotelov v tem koncu: Hotel Ajda v Termah 3000.

Namakanje v vodi brez oziranja na vreme

Če se odločite za dopust v Prekmurju, se lahko potopite v zdravilno termalno vodo Term 3000. Največje terme v Sloveniji so odlična izbira tako na sončen dan kot ob deževnih dnevih, zato bo vaš dopust popoln v vsakem primeru. Da bi turistične bone slabo zapravili, tako ni bojazni.

Ob deževnem dnevu boste imeli na voljo popolnoma prenovljen notranji vodni park Term 3000 v dveh nadstropjih in čudovit, prav tako prenovljen, bazen, ki ga nudi Hotel Ajda. Obe možnosti ponujata tudi otroški bazen in poseben prostor za sproščanje. V Hotelu Ajda bo manj gneče, v Termah 3000 pa več možnosti za zabavo. Seveda pa lahko brez težav kombinirate oboje, saj imate kot gostje Hotela Ajda prost vstop tudi v Terme 3000. Hotel je s termami zunanje in notranje povezan.

V sončnem vremenu se vaše možnosti še razširijo, saj tako zunanji bazen in otroški bazen Hotela Ajda kot Terme 3000, ponujajo široko izbiro zunanje vodne zabave. Na voljo so številni toboganim skakalnice, vodni tok ipd.  Dan v termah bo poskrbel za vsakega gosta, ne glede na to ali si želi sprostitve v savnah in topli vodi ali adrenalina na vodnih toboganih in na vodni skakalnici.

Vas zanima ugodna ponudba za Hotel Ajda? Sledite TEJ POVEZAVI! 

Prenovljen Hotel Ajda je prepojen s Prekmurjem

Če iščete hotel, ki najbolje predstavlja Prekmurje, je to Hotel Ajda. Med prenovo so upoštevali okolje in že ob vstopu v avlo vse zadiši po ajdi, ki v tem delu Slovenije odlično uspeva. Rdeča nit se nadaljuje v sobi, kjer lahko spite na vzglavnikih polnjenih z ajdovimi lupinami. Za zabavo za otroke skrbi maskota Štrk Viki, značilna ptica ravninske pokrajine na severovzhodu Slovenije.

Okoli Hotela Ajda lahko doživite vrsto aktivnosti v naravi Prekmurja. (Več: TUKAJ) Če boste kolesarili (ali se vozili z avtom), si od tam lahko ogledate vse od Mlina na Muri do parka Goričko. Za piko na i pa bodo poskrbeli v hotelski restavraciji, kjer boste lahko Prekmurje okusili po dolgem in počez.

Vas zanima ugodna ponudba za Hotel Ajda? Sledite TEJ POVEZAVI! 

Foto: Megabon

Preberite še: V Prekmurje po vodno sprostitev, tropsko izkušnjo in okušanje vina z razgledom

 

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb po odličnih cenah!

Ideja za oddih: V Terme Dobrna na sproščanje v neokrnjeno naravo

Še preden so temperature morja in jezer dovolj visoke za kopanje, se lahko namakate v topli termalni vodi. Tokrat vam kot odlično idejo predstavljamo čudovite Terme Dobrna.

Objem narave z bližino mesta

Terme Dobrna, nekje na pol poti med Celjem in Velenjem, tistim, ki ne morejo brez mesta, omogočajo hiter skok po nakupih, ogled predstave ali obisk kina. Prav tako ponujajo obiske velenjskega Muzeja Premogovništva in Muzeja Velenje na Velenjskem gradu. Obiščete lahko različne kmetije v okolici, ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva, najmlajši pa bodo uživali na farmi jelenov na Kmetiji Lamperček.

Termalno doživetje

Poleg sproščanja, ponudb za dva in romantičnih predlogov za preživljanje skupnih trenutkov v dvoje, so Terme Dobrna tudi družinam prijazne terme. Za najmlajše so na voljo dovolj prostorne sobe. Prav tako izstopajo z bazenskim kompleksom za vodna doživetja, kjer bodo otroci uživali v čofotanju, smehu in sprostitvi. V otroškem mini klubu se najmlajši prepustijo domišljiji in ustvarjajo na kreativnih delavnicah. Rišejo ter se igrajo. S sprehodi, kolesarjenjem in obiskom Športnega parka pa so ob koncu dneva ravno toliko utrujeni, da imajo starši še vedno trenutke zase.

Za ljubitelje športa

Poleg storitev za zdravje in dobro počutje Terme Dobrna poskrbijo tudi za aktivno preživljanje prostega časa. Športni park ponuja peščena igrišča za tenis, balinišče, kegljišče, vrtni šah, trim stezo, mogoča je tudi izposoja koles. Tisti, ki šport jemljete tudi malo bolj resno, lahko izkoristite sprehajalne in kolesarske poti ter izlete v bližnjo okolico. Zvečer se pa lahko družite ob poslušanju žive glasbe, plešete in nastopate, ali le uživate v gledanju izvajanja plesnih korakov svojih najdražjih.

Na krožniku zdravo in lokalno

S spodbujanjem lokalnega, tradicionalnega in zdravega prehranjevanja Terme Dobrna prispevajo k temu, da se skupaj z vonji in okusi vrnemo v preteklost, uživamo v hrani ter spodbujamo lokalne pridelovalce. Z vsemi jedmi boste zadovoljni, saj pri pripravi upoštevajo tradicijo in sodobne smernice priprave zdrave hrane.

Z Megabonom v Terme Dobrna, v Hotel Vita 4* , po ugodni ceni TUKAJ.

PREBERITE ŠE: Krk: Družinski hotel v Njivicah za popoln poletni oddih s polpenzionom

 

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb po odličnih cenah!

 

Vir fotografij: Shutterstock in Terme Dobrna

Dolenjski izlet: naravni vrelec Klevevž in izvir cvička v Šmarjeti

Tokrat nas je zaneslo na Dolenjsko, v pokrajino, ki slovi po zidanicah, cvičku, termalnih zdraviliščih, bogati naravni in kulturni dediščini in še kaj bi se našlo. Vsekakor se kmalu vrnemo, saj je na tem koncu naše dežele še veliko obiska vrednih kotičkov. Tokrat smo skočili v naravni vrelec Klevevž in k fontani Izvir cvička v Šmarjeti.

Dolenjsko prestolnico Novo mesto, ki velja za gospodarsko in kulturno središče, smo tokrat izjemoma preskočili in izlet nadaljevali v občino Šmarješke Toplice. Gre za eno mlajših in manjših občin, saj je svojo samostojno pot začela leta 2007 z odcepitvijo od Mestne občine Novo mesto. Šmarješke Toplice v zavetju zelenih gozdov in travnikov skrivajo znano slovensko termalno zdravilišče. Pa tudi Klevevž, fotogenično uspešnico na Instagramu!

Šmarješke Toplice, zdravilišče, ki skriva nekaj sladkorčkov

Posebnost Šmarjeških Toplic sta stari leseni bazen iz 18. st., ki leži nad izvirom termalne vode in v katerem lahko še vedno zaplavate, ter jezerce sredi zdraviliškega parka z rastiščem dragocenega indijskega lotosa, ki je za naše kraje precej nenavadna in redka rastlina. Šmarješke Toplice so sicer znane kot center za preventivo in zdravljenje bolezni srca in ožilja, sprostitvi in rekreaciji so namenjeni termalni bazeni s savnami in kopelmi, zelena narava z vinorodnimi griči pa vabi ljubitelje nordijske hoje, pohodništva in kolesarjenja.

V bližini Šmarjeških Toplic vabi slikovit zatrep doline Radulje v Klevevžu, Bela Cerkev pa izstopa zaradi številnih arheoloških najdb iz železne dobe. Bogat razgled na dolino reke Krke se ponuja z vinorodnega Vinjega vrha. Kam torej na izlet? Imamo nekaj idej!

Naravni vrelec Klevevž, fotogenična upešnica z Instagrama

Klevevška toplica v Šmarjeških Toplicah je eden tistih krajev, ki je še nedavno veljal za skriti biser. A danes fotografije tega slikovitega kotička preplavljajo splet, zaradi povečanega zanimanja pa se širi tudi turistična ponudba. Če se tja podajate po dolenjski avtocesti, to zapustite na izvozu Kronovo, nato pa zavijete proti Šmarjeti. Po lokalni cesti nadaljujete proti vasi Grič pri Klevevžu in tam boste kmalu opazili tablo z napotki do Klevevškega gradu in toplega vrelca.

Na griču vas čaka urejeno parkirišče (ki je med konci tedna plačljivo). Od tod se odpira grajski park nekdanjega gradu Klevevž. Tu lahko vidite ruševine gradu Klevevž iz 13. stoletja, nekaj ohranjenih gospodarskih poslopij in del nekdanjega grajskega vrta s posameznimi okrasnimi drevesi. Tu se lahko ob koncih tedna tudi posladkate s kakšnim jabolčnim zavitkom, kavo ali kozarcem vina. Mimogrede, ste vedeli, da je Dolenjska pokrajina z največ gradovi na slovenskem prostoru? Njene bregove in griče ob reki Krki krasijo premnogi gradovi. In kje je toplica?

Klevevška toplica na prostem, kjer se lahko kopate tudi pozimi

Z grajskega vrta se do nje lahko podate navzdol po urejeni poti. Ko pridete do mostu pri mlinu (ki je v zasebni lasti, zato verjetno ni treba posebej poudarjati, da to zasebnost tudi spoštujmo), se na desni čez mostiček sprehodite na drug breg in sledite potki. Pri končnem delu soteske je ob desnem bregu Radulje krajši pritok, katerega izvir privre na dan pod večjo skalo in je zajet v manjšem bazenu. To je hipotermalni izvir, imenovan Klevevška toplica, s temperaturo od 21 do 25°C in je nastal ob istem prelomu kot izvir v Šmarjeških Toplicah. Klevevška toplica je primerna za kopanje – zaradi precej stalne temperature tudi pozimi!

Klevevž je eden najpomembnejših prepletov naravne in kulturne dediščine na Dolenjskem. Naravne danosti zaznamujejo soteska potoka Radulje, naravni termalni izviri ter jamski sistem Klevevških jam, z edinimi jamskimi toplicami v Sloveniji. Kaj še čakate, skočite v vodo!

Šmarjeta: Fontana Izvir cvička, poklon dolenjskemu posebnežu, letalo na strehi dvorca in razgled z zvonika

Šmarjeta se na prvi pogled zdi tih in zaspan kraj, a ponuja kar nekaj zanimivih dogodivščin. Tudi tu na primer ne boste pozabili, da je najslavnejše dolenjsko vino brez dvoma cviček. Na Karlovškovem trgu v jedru vasi, tik ob cerkvi, stoji fontana cvička. Na Izviru tečejo vina z okoliških vinorodnih goric, poleg cvička se boste srečali s tremi glavnimi sestavinami tega dolenjskega posebneža – modro frankinjo, žametno črnino/kraljevino in dolenjskim belim. Za degustacijo štirih vin iz cvičkove fontane boste odšteli 9 evrov, spominski kozarec pa ostane v vaši lasti in ga ob doplačilu lahko ponovno uporabite na fontani.

Mimogrede, če pogled s trga dvignete gor, boste na vrhu sosednjega Dvorca Gregorčič zagledali letalo! Prenovljen dvorec je sicer rojstna hiša slovenskega ornamentalista Jožeta Karlovška, poklon njemu pa so tudi kulinarične dobrote, ki jih najdete v njihovi restavraciji. Imajo tudi sobe, poleg klasičnega hotelskega dela pa lahko v letalu, ki so ga postavili na vrh hiše, tudi prespite. Kako je videti notranjost letala, preverite na spodnji objavi z Instagrama, mi bi v njem vsekakor z veseljem preživeli noč!

V Šmarjeti se lahko povpnete tudi na sosednji zvonik cerkve sv. Marije. Na višini 24 metrov nad tlemi ima vgrajen razgledni balkon, kar je posebnost v našem prostoru. Do razglednega balkona vodi 127 stopnic, od tam pa se odpre čudovit pogled na šmarješko dolino in seže vse do Gorjancev, Trške Gore in okolice. Vstopnice (odrasli: 4 evre, otroci do 7. leta brezplačno) lahko kupite ob vstopu v razgledni stolp ali pri Vinski fontani Izvir cvička. Ogledi so možni od četrtka do nedelje med 12. in 16. uro.

Škratova luknja za pridih ljudskega izročila

V bližini vasi Bela Cerkev se nahaja tudi manjši kraški rov, ki so ga domačini poimenovali Škratova luknja. Ime naj bi dobila po nekdanjih majhnih in mističnih prebivalcih, ki so nekdaj prebivali v njenem zavetju. V davnih časih je pod vasjo potekal dolg rov, v katerem so bivali prijazni škratje, ki so pomagali ljudem. Zaradi nadutega mladeniča so bili primorani domovanje zapustiti in se umakniti na bližnji Vinji vrh. Vaščanom je pomagal le en škrat, po katerem je rov dobil svoje ime.

Bonus: Še skok do Novega mesta in gradu Otočec

Tako, to je nekaj idej, kaj početi v tej mladi občini. Sicer pa tudi v sosednji najdete še ogromno zanimivih krajev. Ker sta zelo blizu Šmarjeških Toplic, vsekakor priporočamo tudi sprehod po očarljivem starem jedru Novega mesta in pa ogled gradu Otočec. Ta je razglašen kot kulturni spomenik in je edini vodni grad v Sloveniji. Stoji na enem od otokov reke Krke nedaleč od Novega mesta.

Danes je grad urejen v luksuzni hotel, prenovljen v duhu gotike in renesanse, kjer najdete tudi grajsko restavracijo. A tudi če tja ne greste zaradi kulinarike ali razvajanja, se lahko po sprehajalnih stezah na otočku sredi Krke vsaj sprehodite in opazujete labode ter račke in njihov prikupen naraščaj.

FOTO: Maja Fister

Uživajte v razgledu, svoje fotografije na Instagramu pa ne pozabite opremiti z oznako #Vandraj ali nas označite na @Vandraj.si!

PREBERITE ŠE: Golica: na izlet do cvetoče planine in na izbor Miss narcis

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Neapelj: V mesto, kjer se je rodila pica (povratni let za le 18 evrov!)

Bella Napoli, kot Neaplju pravijo Italijani je še eno od mest, kamor lahko že to poletje skočite za resnično ugodno ceno. Tja lahko poletite z nizkocenovnikom Ryanair, osnovne cene letalskih kart (brez dodatne prtljage) pa so resnično nizke!

POVRATNI LET: Benetke-Neapelj-Benetke: 18 evrov (klik) – cene se spreminjajo*

Mesto, kjer se je rodila pica!

Napoli, pri nas znan kot Neapelj, je tisto mesto, ki leži v senci vulkana Vezuv. Je največje mesto južne Italije, znano kot eno najbolj kaotičnih mest v državi, promet pa bi lahko primerjali tudi s čim bolj azijskim. Na srečo imajo dobro urejen javni prevoz, s katerim se lahko podate po mestu in v bližnje kraje.

Pompeji in Herculaneum sta rimski mesti, ki ju je Vezuv med izbruhom leta 79 v nekaj urah izbrisal iz zemljevida, ostanki, ki so na ogled še danes, pa so osupljivi. Lahko se tudi povzpnete na vulkan Vezuv in začutite njegovo mogočnost. V mestu ne spreglejte občinske palače, poglejte si še Castel Nuovo, Kraljevo palačo, cerkev sv. Frančiška, ki je zgrajena po vzorcu Pantheona in Teatro San Carlo.

Neapelj je tudi rojstno mesto pice, zato je jasno, kaj boste kosili vsaj enkrat, če ne vsak drugi dan obiska! Najboljše picerije najdete v ulici Via Tribunali.

POVRATNI LET: Benetke-Neapelj-Benetke: 18 evrov (klik)

Foto: Shutterstock

Preberite še: Pet razlogov, zakaj morate obiskati Neapelj

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Golica: na izlet do cvetoče planine in na izbor Miss narcis

Na ogled cvetočih narcis v Plavškem Rovtu, Planini pod Golico in na Golici, se bomo letos odpravili z več spoštovanja do okolja – z javnim prevozom. Letos pa lahko na tem koncu ujamete tudi kup zabavnih prireditev!

Če na Veliki planini občudujemo razcvet žafranov, se pohodniki, ki obožujete omamni vonj narcis, lahko odpravite nad Jesenice v zahodne Karavanke. Pobočja Planine pod Golico so se odela v zaščitene bele narcise, ki jih domačini imenujejo tudi ključavnice. Plavški Rovt, Planina pod Golico in Golica pohodnike in ljubitelje narave tudi letos vabijo v cvetočo pravljico narcis.

Ko izgine bela odeja snega, se nariše bela odeja narcis

Narcise trenutno cvetijo v srednjih nadmorskih legah, npr. v Javorniškem Rovtu in Planini pod Golico, na rovtih pod Golico, v nižjih legah (Plavški Rovt) pa bo višek cvetenja prej mimo. Na Golici se narcise že odpirajo, so sporočili iz Turističnega društva Golica! Tudi planinske poti na Golico so z ustrezno planinsko opremo normalno prehodne, še dodajajo.

Na prireditev MISS NARCIS 2022

Planina pod Golico bo po dveh letih spet zaživela! Vrača se namreč tradicionalna prireditev Miss narcis! Pa tudi veliko drugega programa. Kdaj lahko ujamete pestro dogajanje?

SOBOTA, 21.5.2022 ob 13.00 – SANKSTART (Parkirišče pod Žičnico)
Lahko se podate na tekmovanje s sanmi na koleščkih – dolžina 20 metrov. Primerno za vse starosti, predvsem rekreativce. Organizator Sankaški klub Jesenice bo sani zagotovil brezplačno.

SOBOTA, 28.5.2022
10:00 – 6 UR ŠPANOVEGA VRHA (tek in pohod – prireditveni prostor)

Tisti tekmovalec, ki bo v šestih urah zabeležil največje število vzponov na Španov vrh, bo zmagovalec. Tekmovanje je primerno tudi za rekreativne pohodnike.

10:00 – TRADICIONALNI POHOD PO STARI RUDNI POTI (Kosova graščina, Jesenice)
Sprehod po Stari rudni poti vas bo popeljal v preteklost in vam predstavil delčke vsakdana tistih, ki so kopali in tovorili železovo rudo na tem območju.

14:30 – MISS NARCIS ZA OTROKE (Prireditveni prostor)
Otroci bodo izdelovali narcise iz papirja, poslušali legende in pripovedke Občine Jesenice, se igrali družabne igre na temo Jesenic in se naučili plesati polko na slavno Avsenikovo Na Golici.

17:00 – MISS NARCIS (Prireditveni prostor)
Razglasitev zmagovalcev 6ur Španovega vrha in izbor najlepše – nove Miss narcis ter veselica z ansamblom Aufbiks. Ves dan bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz Jesenice – Planina pod Golico.

SOBOTA, 4.6.2022 10.00 PLANICA POD GOLICO (Skakalnica Kajže)
Ponovitev planiške tekme v smučarskih poletih na skakalnici, ki je bila zgrajena v merilu 1:17,6 po njej pa podo spuščali miniaturne figure skakalcev. Pri organizaciji sodelujejo planiški delavci, na tekmi pa bodo prisotni merilci, teptači, fanfare…

VSE PRIREDITVE SO BREZPLAČNE.

Zaradi porasta avtomobilov bo tudi letos vozil brezplačen javni promet

Travniki cvetočih narcis vsako leto v vasi pod Golico privabijo številne obiskovalce. Po slabih izkušnjah z množico avtomobilov v prejšnjih letih so se tudi letos na Jesenicah odločili, da med majskimi vikendi cesti na Planino pod Golico in Javorniški Rovt zaprejo za osebna vozila ter za obiskovalce organizirajo brezplačen javni prevoz. Cesta bo sicer prevozna za domačine. Parkiranje bo zagotovljeno v središču Jesenic za občinsko stavbo, od koder bo vozil brezplačni avtobus. Tam bo tudi informacijska točka, na kateri bodo obiskovalci prejeli letake z voznim redom in gostinsko ponudbo.

Večje težave so se namreč pojavile že predlanskega maja, ko zaradi epidemije ni bilo javnega prevoza in se je veliko obiskovalcev do travnikov odpravilo z osebnimi vozili. Prišlo je celo do tega, da je bilo v enem trenutku na kratki razdalji več kot 500 avtomobilov, in da je bila cesta povsem neprevozna. Tako je bil onemogočen dostop tudi domačinom.

Narcis nikar ne trgajte, saj so zaščitene!

Gorska narcisa je zavarovana rastlinska vrsta, zato je prepovedano njihovo uničevanje, zlasti trganje, rezanje, ruvanje … Med obiskom jih zato občudujte z očmi! Verjetno pa ni treba posebej poudarjati, da si jih ne nabirajte za v domačo vazo in se z njimi NE fotografirajte tako, da se mednje kar uležete …

Golica, tista, o kateri pojejo Avseniki

Od belih pobočij se lahko povzpnete še do Golice, po kateri nosi ime tudi slavna polka Slavka Avsenika. Planina je na 980 metrih nadmorske višine, od tod vodi najkrajša od poti proti Golici. Do Koče na Golici (1582m) je v povprečju uro in pol hoje, ob tu pa prek golih planjav še pol ure vzpona do Golice (1835), od koder se razlega čudovit razgled na avstrijsko Vrbsko jezero in Celovec na eni in Julijce in Kamniško-Savinjske Alpe na drugi strani. Kam na izlet? Golica kliče!

FOTO: UNSPLASH/Pika Žvan

PREBERITE ŠE: Slovenski par, ki živi v kombiju in se vsako jutro zbudi v novem kraju #intervju

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Krk: Družinski hotel v Njivicah za popoln poletni oddih s polpenzionom

Družinski hotel Aminess Magal Hotel je obdan z mediteranskim zelenjem in stoji le 150 metrov od morja. Je idealna izbira za vse, ki si želijo brezskrbne in sproščene počitnice.

Aminess Magal Hotel stoji v nekdanji ribiški vasici Njivice, le 150 metrov stran od morja. Udobno opremljene sobe nudijo vso potrebno opremo in so primerne za družine z otroki. Bujna okolica s peščenimi plažami in kristalno čistim morjem pa zagotavlja prijetne počitnice za vse člane družine. Tu lahko odrasli uživajo v senci lobby bara z živo glasbo ob poletnih večerih, najmlajši pa se lahko vsak dan družijo z maskoto Miramì v otroškem klubu Miramì.

Aminess Magal Hotel in polpenzion za tiste, ki na dopustu ne želijo niti kuhati

Polpenzion je odlična rešitev, kako se na dopustu resnično odklopiti, celo od kuhanja. Aminess Magal Hotel ima dve restavraciji, kjer si lahko privoščite samopostrežni zajtrk in večerjo, ki vključuje neomejeno vino, pivo, sokove ter vodo. Prostorni klimatizirani hotelski restavraciji ponujata posebno gurmansko zgodbo, ki združuje mednarodne in tradicionalne sredozemske jedi. Najmlajši pa se bodo zabavali v ločenem delu restavracije z otroškim igriščem.

Odlične pakete za dopust s polpenzionom v Aminess Magal Hotelu najdete na Megabonu – TUKAJ.

Od plaže do fitnesa

Če na dopustu vseeno potrebujete nekaj discipline, je v sklopu hotela tudi fitnes, ki je na voljo vsem gostom. Športno in sprostitveno območje gostom ponuja priložnost, da uživajo v prostem času tudi bolj aktivno. Za doplačilo so vam na voljo tudi masaže in športne dejavnosti, kot so kolesarjenje, tenis ali mini golf.

Ob sprehodu po dolgih poteh ob morju ali vožnji s kolesom po številnih kolesarskih stezah boste lahko uživali v vonju sredozemskih borovcev in soli. Radi tudi tečete? Super! V Njivicah so vam na voljo tudi tekaške steze, ki vas vodijo skozi naravo in se nahajajo v neposredni bližini morja.

Kam na izlet?

Krk je poln čudovitih kotičkov, zato vsekakor priporočamo, da kakšen dan namenite tudi za raziskovanje otoka. Malinska je 5,5 km stran, do mesta Krk je 16 km, Reka pa je od nastanitve oddaljena 28 km.

Odlične pakete za dopust s polpenzionom v Aminess Magal Hotelu najdete na Megabonu – TUKAJ.

FOTO: Megabon, Aminess Magal Hotel

PREBERITE ŠE: To so razlogi, zakaj je Korčula najboljša poletna destinacija 2022

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ideja za izlet: Vodni zabaviščni park v Lignanu, italijanskem letovišču s peščeno plažo

Aquasplash je italijanski vodni zabaviščni park, ki ga najdete v enem glavnih poletnih turističnih centrov na Jadranski obali v severni Italiji – Lignano Sabbiadoro.

Na peščene plaže v Lignano in po zabavo ter adrenalin v Aquasplash

Lignano Sabbiadoro je predvsem turistično mesto, ki živi med majem in septembrom. Najdete ga na sredi poti med Trstom in Benetkami, na polotoku med Maransko laguno in izlivom reke Tilment. Prvotnemu imenu naselja Lignano so za promocijske namene že leta 1935 pripeli dodatek Sabbiadoro, kar v italijanščini pomeni zlata mivka. Tu stojita še dva predela naselja – s pinijami zazeleneli del Liganano Pineta in obalni predel Lignano Riviera, kjer najdete tudi glavno plažo. Že Hemingway je leta 1954 Lignano opisal kot Florida Italije, pri tem pa je verjetno mislil na 8 kilometrsko peščeno plažo, z množico hotelov in promenado ob morju.

Poletna zabava v vodnem parku za adrenalinske navdušence

Če poležavanje na dolgi peščeni plaži ni po vašem okusu, boste zabavo zagotovo našli v vodnem zabaviščnem parku Aquasplash. Tu se lahko osvežite v številnih bazenih, otroke bodo navdušila igrala, tobogani in druge vodne atrakcije, v parku pa ne manjka niti dobre glasbe.

*AQUASPLASH VSTOPNICE PO SUPER CENI NAJDETE TUKAJ*

Za najpogumnejše so na voljo različni tobogani z zgovornimi imeni kot so Kamikaze, Anaconda, Jaracaboa Slides ali Twister. Ostali pa lahko preizkusite druge adrenalinske igre ali se enostavno sprostite v masažnih bazenih. Poskrbljeno je tudi za najmlajše.

Posebna Megabon ponudba: Celodnevno vstopnico za odrasle (24 evrov) najdete TUKAJ, za otroke (20 evrov) pa TUKAJ. Ponudba je unovčljiva od 1. junija do 31. avgusta 2022. Park se odpre 1. junija!

*AQUASPLASH VSTOPNICE PO SUPER CENI NAJDETE TUKAJ*

FOTO: Aquasplash

PREBERITE ŠE: Toskana in čudovite naravne terme, ki so povsem brezplačne

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb po odličnih cenah!

Popoln plesni vikend: Kristalna dvorana in razvajanje v termalni vodi

Bi šli na oddih, kjer poleg razvajanja v savnah in bazenih večer preživite ob odlični glasbi in v plesnih čevljih? Imamo odlično idejo, kam na ples! V Rogaško Slatino, kjer se poleg zdravilne termalne vode bohoti tudi Kristalna dvorana!

Grand Hotel Rogaška ponuja 194 sob, ki se nahajajo v zgodovinski glavni zgradbi ter v dveh depandansah – Strossmayer in Styria. Veličastno zgradbo iz časa cesarja Ferdinanda obdaja razkošen vrt, tu pa stoji tudi slavna Kristalna dvorana. Sobe in suite so elegantno opremljene, poleg tega pa predstavljajo zatočišče miru in sprostitve. Za popolno sprostitev si lahko privoščite razvajanje v termalnem bazenu ali savnah. Kaj pa zabava? Ljubitelji plesa si v koledar označite drugi konec tedna v juniju!

Kristalna dvorana, kraj, kjer so plesali že cesarji

Rogaška Slatina je že stoletje znana tudi po Kristalni dvorani v Grand Hotelu Rogaška. Ta namreč velja za eno najlepših plesnih dvoran v Evropi! Prvotna dvorana je bila zgrajena v prvi polovici 19-tega stoletja, ko so jo opremili s čudovitimi Beneškimi lestenci, neprecenljivimi slikami in impresivnimi marmornatimi stebri. Poimenovali so jo Ferdinandova dvorana. Takoj po odprtju je gostila številna znana imena. Obiskal jo je cesar Ferdinand, leta 1846 je v njej nastopil pianist Franz Liszt … Očarala pa je tudi cesarja Franza Josepha I., ki je v njej leta 1910 praznoval svoj rojstni dan. In prav med njegovim praznovanjem je dvorana žal pogorela. Prenavljali so jo dve leti, nato pa ji nadeli ime Kristalna dvorana. Kristalna dvorana je tako še naprej gostila številne pomembne koncerte, recitale, gledališke igre in ženska društva. In tako ostaja tudi danes! Kam na ples? V Rogaško Slatino!

Plesni vikend v Kristalni dvorani, dve nočitvi s polpenzionom in razvajanje v SPA centru

Kaj točno sploh pomeni plesni vikend? Odvil se bo 10. in 11. junija, pri Megabonu pa so zanj pripravili prav posebne pakete (klik). Vključujejo dve nočitvi za dve osebi s polpenzionom – španska kulinarika v petek in gala večerja v Kristalni dvorani v soboto. Plesni vikend bo postregel z dvema plesnima večeroma v Kristalni dvorani s plesnim duom Bacardy. Da bodo noge do večerje spočite, bodo čez dan poskrbeli v SPA centru Vis Vita & Beauty, kjer lahko skočite v termalni bazen, masažno kad ali savne. Gostje Grand Hotela Rogaška pa lahko svojo srečo preizkusite tudi v igralnici HIT Casino Fontana.

VEČ O PONUDBI ZA POPOLN PLESNI VIKEND NAJDETE TUKAJ (KLIK)

Program plesnega vikenda

Petek, 10. 6. 2022
• Španska kulinarika – tematski večer v hotelski restavraciji Four Seasons (hladno topli bife)
• Ob 20h plesni večer v Kristalni dvorani s plesnim duom Bacardy + tematski izbor pijač

Sobota, 11. 6. 2022
• Jutranja vadba za moč in kondicijo
• Predstavljanje kozmetike Afrodita in delavnica na temo pomlajevanja in nege obraza + brezplačni vzorci
• Popoldanski sprehod do »pušnšanka« pri Tilčki na legendarne borovničke
• 3-hodna večerja v Kristalni dvorani s pijačo dobrodošlice ob 19. uri
• Ob 20. uri ples z živo glasbo plesnega dua Bacardy v Kristalni dvorani
• Slatna line dance – tradicionalni ples plesnega druženja v Rogaški Slatini

Gremo na ples!

VEČ O PONUDBI ZA POPOLN PLESNI VIKEND NAJDETE TUKAJ (KLIK)

FOTO: Grand Hotel Rogaška

PREBERITE ŠE: Že poznate ta miniaturen hrvaški otoček nasproti Rovinja?

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

To so razlogi, zakaj je Korčula najboljša poletna destinacija 2022

Korčula je eden najbolj zelenih in fotogeničnih hrvaških otokov. Navdušila vas bo z najlepšimi plažami, dalmatinskim načinom življenja, okusno hrano, čisto vodo in bogato zgodovino. To poletje jo preprosto morate obiskati. To so razlogi, zakaj:

Na Korčuli (še) ni gneče in jo je možno doživeti v vsej njeni pristnosti

Korčula je zaradi svoje odmaknjenosti še zelo pristen otok. Čeprav je samo mesto že od nekdaj priljubljeno in polno svetovnih zvezd, so zalivčki in manjše vasice še vedno popolnoma divje in ne nudijo turistične ponudbe, ki je značilna za otoke višje v Dalmaciji. Tudi v najvišji sezoni boste na Korčuli lahko našli popolnoma samotno plažo. Sploh na jugu otoka, kjer je narava še popolnoma nepokvarjena in kjer lahko najdete zalivčke, z okrnjeno ali popolnoma brez turistične ponudbe.

Korčula je otok na katerem lahko cel dan v miru ležite na plaži in uživate v zvoku valov in škržatov, ali pa jo aktivno prekolesarite, raziščete vse njene jame, zalive in vasice. Korčula je otok, ki ustreza vsakomur.

Korčula je dom nekaterim najlepšim plažam na svetu

Plaže na Korčuli se vsako leto uvrščajo na lestvice najlepših svetovnih plaž. Z dobrim razlogom. Imajo čisto vodo, turkizne barve,  neokrnjene plaže in veliko sence. Plaža na korčulanskem otočku Proizd je celo zmagala za plažo z najbolj čisto morsko vodo. Poleg nje so najbolj znane plaže še:

 • dolga peščena plaža Lumbarda
 • prodnata plaža ob lokalu La banya
 • dolga prodnata plaža v Pupnatski luki
 • Prižba
 • Priščapac
 • plaža z zdravilnim blatom Istruga
 • plaža Bilin žal
 • Bačva

Na Korčuli boste odlično jedli in pili

Korčula slovi po odlični lokalni hrani in vinu. Toplo podnebje in rodovitna prst ji omogočata vinogradništvo in kmetijstvo. Če je v mestu Korčula več restavracij z Michelinovim priznanjem, je v zaledju in obmorskih vasicah poudarek na domačem. Odlično boste jedli ob obisku številnih kmetij in ob obisku vaških konob. Priporočamo Konoba na Korčuli, ki jo morate obiskati

Če si boste kuhali sami, boste na tržnici dobili svežo, domačo zelenjavo, polno okusa. Ribe in morske sadeže pa bodo ribiči pripeljali naravnost v vaš zaliv. Če boste želeli več, se odpravite na tržnico v Velo luko. Tam boste dobili tudi domači kis, olje, zelišča in vložene lokalne dobrote.

Ko boste na Korčuli, boste jedli svežo morsko hrano in domačo zelenjavo, oboje začinjeno z lokalnimi zelišči in domačim oljčnim oljem. Avgusta si boste fige, granatna jabolka, breskve in mandlje lahko nabrali kar iz dreves. Nikar pa domov ne odidite ne da poskusite lokalna vina Grk in Pošip. V centru Korčule se obvezno ustavite tudi v slaščičarni Cukarin.

Korčula je divja in prvinska ter urbana in sodobna hkrati

Korčula se hitro razvija v turistično destinacijo. Z odprtjem mostu na Pelješac, bo njena priljubljenost še narasla. Trenutek za obisk je torej zdaj, ko je Korčula v popolnem ravnovesju neokrnjene narave na eni in sodobne ponudbe na drugi strani. Za mir obiščite Pupnatsko luko in Istrugo, za sodobno zabavo pa Lumbardo in La banyo.

Preverite ponudbo izjemnih nastanitev na Korčuli TUKAJ. 

Na Korčuli boste lahko obiskali pomembna zgodovinska mesta

Na Korčuli lahko obiščete tri večja in zgodovinsko pomembna mesta:

Mesto Korčula je domnevno rojstno mesto svetovnega popotnika Marca Pola. Mesto na rtu otoka, ograjeno z visokim obzidjem, ki ga dopolnjuje čudovita arhitektura v notranjem delu, imenujejo tudi “Mali Dubrovnik”. Tu se lahko sprehodite po ozkih, kamnitih mestnih uličicah, občudujete ogromne jahte v marini, se udeležite koncerta ali pa si privoščite vrhunsko večerjo s pogledom na morje.

Vela Luka je največje korčulansko pristanišče. Poznana je tudi kot dom pokojnega pevca Oliverja Dragojeviča, saj tam stoji njegova rojstna hiša in sedaj tudi njegov grob. Je izhodiščna točka za trajekt do Splita in za izlete do Proizda. Obiščite Velo Luko, če vas mikajo domači izdelki, stojnice, tržnica, ribarnica, pekarna, kavica ob morju ali ribiška zabava ob večerih.

Blato je največja vas na otoku. Nahaja se med obema velikima morskima mestoma, v zaledju otoka. Je stara otoška naselbina, z bogato zgodovino, kjer poleti potekajo kulturni in glasbeni festivali.

Korčula je odlična izhodiščna točka za najlepše izlete v južni Dalmaciji

Pot do Korčule je iz Slovenije res precej dolga. Najhitreje jo boste dosegli s trajektom iz Splita ali iz Ploč (in potem še iz Orebiča). Ampak, ko ste enkrat tam, ste blizu naravnih in kulturnih znamenitosti, ki se zagotovo nahajajo na vašem bucket list seznamu.

Iz Korčule lahko obiščete:

 • otok Mljet
 • otok Lastovo
 • mesto Ston
 • mesto Dubrovnik
 • dolino reke Neretve
 • mesto Mostar
 • mesto Split
 • polotok Pelješac

Korčula je otok, ki vas zagotovo ne bo razočaral. Je tako pristen in divji, tako domač in tako sanjski, tako poln in miren hkrati, da boste doživeli vse tisto, kar ste si za poletni dopust vedno želeli. In vračali se boste. Znova in znova,

Preverite ponudbo izjemnih nastanitev na Korčuli TUKAJ. 

 

Foto: Shutterstock, Unsplash

PREBERITE ŠE: Konoba na Korčuli, ki jo morate obiskati

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

Citybreak: Cagliari, glavno mesto Sardinije (iz Verone za le 7€)

Predstavljajte si kristalno čisto vodo, vse odtenke zelene, dolge peščene plaže, vonj po poletju in zgodovinsko bogato italijansko mesto. Cagliari je vse to in še več. Glavno mesto Sardinije, do katerega lahko iz Verone in nazaj letite že za 7€, vas bo očaralo.

Nikjer drugje v Italiji ni zgodovina tako živa kot na Sardiniji. Zdi se, da je ob starodavnih tradicijah, lokalni hrani in domačih dialektih, obstala v času. Dediščina rimljanov, arabskih ljudstev, španskih vojska in Feničanov, vsaka zase doda delček neverjetne otoške energije, ki navduši vsakega obiskovalca. Njeno glavno mesto Cagliari je trenutno dostopno po neverjetno nizki ceni in predlagamo, da izkoristite priložnost.

Zakaj Cagliari?

Cagliari je eden najbolj spregledanih biserov Evrope. Mesto, polno vpliva različnih kultur, ki so ga skozi stoletja okupirale, kar kipi od kulture, tradicije, izkušenj, arhitekture in kulinarike. V Cagliariju imate občutek ne samo da potujete nazaj v času, ampak tudi da potujete po več različnih civilizacijah hkrati. Ogledali si boste lahko antični rimski amfiteater, se sprehodili po starem delu, ki spominja na Severno Afriko, in občudovali prepoznavno krščansko kupolo stolnice.

Cagliari je razgibano mesto, ki se širi vse od obale do skalnatega pobočja, po kateremu je tudi dobilo ime. Mesto še vedno varuje mestno obzidje, nad katerim kraljujejo stolpi in mestna palača. V mestu je več arheoloških najdišč in muzejev, ki pričajo o bogati mestni zgodovini. Ob obali se lahko sprehodite mimo številnih lokalčkov, marine in uživate na dolgi peščeni plaži.

Česa zagotovo ne smete izpustiti, ko raziskujete Cagliari?

Kaj videti?

 • stari mestni predel Il Castello
 • Katedrala Sv. Marije
 • Mestna palača
 • Narodni arheološki muzej
 • Tržnica San Benedetto
 • Plaža Poetto
 • Nuragi Su Nurax
 • Nora
 • Villasimius in Capo Carbonara

Kje jesti?

Nujno obiščite tržnico v Cagliariju.
Za najboljšo pico, narejeno izključno iz lokalnih sestavin, obiščite Framento.
Po najboljši sladoled pojdite v Cremoso, La Chiccheria in Gocce di Gelato e Cioccolato.
Na dobro morsko hrano se odpravite v mestni predel La Marina.
Za preizkušanje lokalnega vina in delikates, izberite Sabores.
Najbolj nore tradicionalne kombinacije okusov boste našli v I Sarti del Gusto.


Cagliari je odlična izhodiščna točka za raziskovanje Sardinije

Sardinija je očarljiv otok, ki vas bo popolnoma prevzel s svojo čudovito naravo. O nujnem obisku in nepozabni pokrajini pričajo že fotografije, naj pa dodamo še tri glavne razloge, da se to poletje podate na ta italijanski otok.

Rajske plaže

Od peščenih do skalnati in tistih, z majhnimi kamenčki. Na otoku jih je toliko, da boste gotovo našli svojo najljubšo ter v miru uživali v bučanju valov in toplih sončnih žarkih.

Hrana

Ne pozabite, da govorimo o italijanskem otoku in seveda je temu primerna tudi tamkajšnja hrana. Odlična, torej! Preizkusite lokalne sire, testenine, pice in seveda morske dobrote.

Narava

Neokrnjena narava, ki jo zaznamujeta smaragdno modra in zelena v vseh svojih bogatih odtenkih, na Sardiniji vzame dih. Od slanih jezer do neštetih slapov in tolmunov, ki kar kličejo po raziskovanju, nadvse bogat pa je tudi živalski svet.

V Cagliari iz Verone za samo 7€

Če vas vse našteto še kar ni prepričalo, naj vas prepriča cena. V Cagliari lahko iz Verone letite že za 7€ za povratno karto. Preverite termine in cene TUKAJ!

 

Foto: Shutterstock, Unsplash

PREBERITE ŠE: “Razen plaže v Cagliariju, je bilo vse popolno.” – road trip po Sardiniji

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.