Kam za krompirjeve počitnice: Naravni park Učka med hribi nad morjem

Še ne veste kam bi se odpravili za krompirjeve počitnice? So vam običajne turistične destinacije že ‘preveč znane’ in ste pripravljeni na nekaj drugačnega? Naravni park Učka ponuja prav to in še veliko drugega!

Kje se nahaja?

Naravni park Učka je lociran ob obali severnega Jadrana in povezuje Istro in celinski del Hrvaške. Park sestoji iz planine Učka in dela področja Ćićarija. Zaradi posebne lege ozkega gorskega grebena in bližine morja, se park ponaša s čudovito in bujno vegetacijo, svoj dom pa so tu našle številne rastlinske in živalske vrste.

Kaj lahko počnemo v NP Učka za krompirjeve počitnice?

– Planinarjenje: na voljo je več označenih stez in poti, najvišji vrh parka in tudi cele Istre je Vojak, ki ima 1.401 metrov nadmorske višine. Ne glede na to, katero pot boste izbrali, vas na pohodu zagotovo čaka veliko čudovitih naravnih lepot in nepozabnih spominov.

– Prosto plezanje: za vse adrenalinske navdušence je tu kanjon Vele drage, ki vam bo postregel s kar 62 plezalnimi smermi. Naravni park Učka je s svojo plezalno steno ena najbolj atraktivnih lokacij za plezanje na Hrvaškem.

– Kolesarjenje: Naravni park Učka je pravi raj tudi za kolesarske navdušence. Če se boste tja odpravili za krompirjeve počitnice, potem vam bo zagotovo všeč katera od krajših urejenih kolesarskih stez, ki ni preveč zahtevna. Skupno je na voljo 8 stez, najdaljša ima kar 52 km.

– Raziskovanje narave in kulturne dediščine: Na 160 km2 vas čakajo pisani travniki, zaščitena rastlina učkarski zvončič, bukovi gozdovi, nasadi domačega kostanja, redke ptice (beloglavi jastreb, planinski orel), … Vse to lahko začinite dih jemajočim razgledom, ki seže do Kvarnerskih otokov in vse do Alp ter Benetk! Raziščite tudi bogato kulturno dediščino tega področja ali pa se podajte na učno pot Plas!

Kje lahko bivate?

Ker se Naravni park Učka delno nahaja tudi ob morju, lahko namestitev najdete ob obali. Predlagamo čudovito mesto Lovran, ki se vam bo v spomin vtisnilo kot čudovit dodaten k Naravnemu parku Učka. Staro mesto jedro, ozke ulice, marina, ob obali pa razkošni hoteli, ki kar vabijo k razvajanju po aktiven dnevu. Ker je glavna poletna sezona že za nami, so ti hoteli sedaj cenovno veliko bolj dostopni. Eden izmed njih je tudi Remisens Hotel Excelsior 4*, ki navdušuje s svojo eleganco, bazeni in spa cono. Za krompirjeve počitnice so v hotelu pripravili prav posebno ponudbo – samo 149 € za 2 nočitvi s polpenzionom za 2 odrasli osebi in 1 otroka do 12. leta starosti! Podrobnosti ponudbe si lahko ogledate tukaj.

Naj bodo letošnje krompirjeve počitnice nepozabne – združite aktivnosti v naravi s sproščanjem v Lovranu in doživite nepozabne trenutke s svojo družino!

Avtor: Dijana Kene Zore
Foto: Remisens Hotel Excelsior, Shutterstock

Preberite še: Maroko skozi oči Slovenke, ki jo je tja odnesla ljubezen do valov in Maročana

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.