Malta iz Trsta: V pičlih dveh urah in za 25 evrov na povratni let

Sredi Sredozemskega morja leži Malta, sanjski otok južno od Italije, njegovo glavno mesto pa je Valletta. Ekipa Vandraj je med brskanjem med letalskimi kartami našla let iz Trsta ali Benetk že za 25 evrov (cene letalskih kart se spreminjajo)!

Rezervirajte svojo letalsko karto do Malte s preprostim brskalnikom (TUKAJ) 

Sprehod po fotogeničnih ulicah in skok v turkizno morje

Glavno mesto Malte – Valetta je očarljivo že zaradi starega dela mesta, ki je uvrščeno na seznam UNESCO kulturne dediščine. Tu najdete fotogenične ozke ulice, hiše z barvitimi balkoni in ujamete pogled na živahno mediteransko pristanišče. Po otoku najdete tudi kup prijetnih zalivov in plaž, kjer lahko ujamete prve sončne žarke, očarali pa vas bodo tudi številni klifi. Otok z nizkimi hribi, terasastimi polji in rajskimi plažami je priljubljena turistična destinacija, uradna jezika v tej otoški državi pa sta angleščina in malteščina.

Od Popaja do Troje

Ste vedeli, da so prav na Malti snemali Popaja? Tu najdete tematski park, namenjen temu mornarju, ki je oboževal špinačo. Če vas vleče v nočne klube – ne spreglejte St. Juliansa, ki sicer nima posebnih znamenitosti, zagotovo pa boste našli zabavo! Malta je navdušencem zgodovine zagotovo poznana tudi zaradi številnih ostankov megalitskih templjev, navdušilo pa vas bo tudi srednjeveško mesto Mdina.

Obiska vreden je tudi otok Gozo, kjer vas čaka narodni park Dwer in Plava luknja, tu pa je še lani stalo tudi Azurno okno, ena največjih naravnih znamenitosti, ki pa se je ob nevihti lani zrušila v morje. Skočite lahko še na otok Comino, ki je brez prometa in si ga lahko ogledate le peš. Pod pod noge do plavih lagun, turkizne vode in prizorišče snemanja filmov Troja in Grof Monte Cristo.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Slovenski par, ki se je podal na enoletno poročno potovanje po svetu #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.