Čeprav se lahko potovanje včasih zdi kot razkošje, ki si ga ne morete privoščiti, obstajajo destinacije po vsem svetu, ki ponujajo neverjetne izkušnje po dostopnih cenah.

Ne glede na to, ali iščete avanturo v divjini, zanimivo kulturo in zgodovino ali preprosto uživanje na soncu. Poiskali smo ugodne destinacije, ki bodo zadovoljile vašo potrebo po raziskovanju sveta, ne da bi pri tem izpraznile vašo denarnico.

Vietnam

Ta čudovita država v jugovzhodni Aziji ponuja izjemno bogato kulturno dediščino, osupljive naravne lepote in okusno lokalno kuhinjo, vse po izjemno ugodnih cenah. Če obožujete Azijo, boste v Vietnamu doživeli vse, kar ponuja, po nižjih cenah kot drugje.

Bolgarija

Če iščete evropsko potovanje po dostopnih cenah, je Bolgarija odlična izbira. Neraziskana balkanska država ponuja slikovite gore, sončne obale Črnega morja, bogato zgodovino in čudovita starodavna mesta, kot je Plovdiv. Cene hrane, namestitve in prevoza so tu precej nižje kot v drugih evropskih državah.

Nepal

Za ljubitelje narave in avanturiste je Nepal destinacija, ki ne razočara. Poleg ikoničnih gorskih vrhov ponuja tudi bogato kulturo, barvite festivale in priložnosti za trekinge po gorah. Cene hrane, namestitve in izletov v Nepalu ostajajo izjemno ugodne, kar omogoča nepozabno izkušnjo po dostopnih cenah.

Portugalska

Portugalska je bila dolgo časa skriti dragulj za popotnike, ki ne potujejo drago. S čudovitimi plažami Algarveja, slikovitimi starimi mestnimi jedri, kot je Lizbona, ter okusno lokalno kuhinjo, vam bo Portugalska ponudila izjemno vrednost za vložen denar.

Tajska

Tajska je že dolgo ena najbolj priljubljenih destinacij za vse vrste popotnikov. Z razlogom. Poleg osupljivih templjev, bogate kulture in živahnega nočnega življenja, ponuja Tajska tudi izjemno ugodne cene za hrano, namestitev in aktivnosti. Od raziskovanja templjev v Bangkoku do sproščanja na idiličnih otokih, Tajska ima nekaj za vsakega popotnika, ne glede na proračun.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: To so najboljše destinacije za digitalne nomade

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.