Ste že slišali za Batumi, vzhajajočo gruzijsko zvezdo v turizmu?

Gruzija je v zadnjih nekaj letih iz turistično popolnoma nepoznane destinacije postala priljubljena dežela za obiskovalce vseh vrst. Večina jo obišče zaradi narave in pohodništva, a njena mesta nič več ne zaostajajo. Batumi je letos prejel celo nagrado World Travel Awards za vzhajajočo zvezdo turizma. Ste že slišali zanj?

Batumi je drugo največje gruzijsko mesto. Je glavno mesto pokrajine Adžarije in je v regiji znano kot središče igralništva. Zraslo je na obali Črnega morja, obkroženo pa je z gorami. Ima subtropsko podnebje. Predstavlja mešanico eklektične arhitekture, palm, morja in gora. V mestu je veliko različnih muzejev in izvrstnih restavracij. Je sproščeno obmorsko letovišče, ki še nima pretiranih turističnih cen.

Dolge sončne plaže brez gneče

Batumi postaja priljubljeno letovišče za vse, ki si želijo sprostitve ob morju. Zaradi bližine meje s Turčijo, je največ gostov Turkov, počasi pa prihajajo tudi gostje iz cele Evrope. Zaenkrat na plažah še vedno brez težav najdeš prazen kotiček ali ležalnik, a pogled na številna gradbišča, kjer rastejo hoteli in apartmajski kompleksi, priča, da verjetno ne bo več dolgo tako. Batumi bo z novo nagrado privabil še več novih gostov.

Pestro dnevno nočno življenje

V Batumiju vam ne bo dolgčas. Podnevi nujno obiščite Batumski botanični vrt in Batumski bulevard. Oglejte si premikajoči se kip Ali in Nino, plesoče vodnjake in številne parke ter trge. Za neverjetne razglede pa se z gondolo Argo povzpnite nad mesto.

Batumi je tudi žurersko središče. S številnimi koncerti in svetovno znanimi DJ-ji privablja mlade iz sosednjih držav. Kot središče igralništva pa hitro bogati in se razvija. Če ga boste obiskali, pričakujte veliko zabave!

Sodobna arhitektura

Poleg vseh muzejev, odlične kulinarike in nočne zabave, zagotovo najbolj pritegne zanimiva sodobna arhitektura. Batumi ima veliko pristanišče ter trgovski center, je pa tudi zadnja postaja transkavkaške železnice in postaja na naftovodu Baku-Tbilisi-Ceyhan. Bogata zgodovina se odraža v stoletje starih zgradbah, ki jih dopolnjuje inovativna sodobna arhitektura z edinstvenimi arhitekturnimi idejami.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: To so 4 svetovno znana mesta naših sosed, ki vas bodo očarala še to jesen

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.