Obertauern: 10 smučarskih razlogov za skok v zibelko ski opening zabav

Ste že nabrusili smuči? Smučarska sezona je tu! Na med Slovenci zelo priljubljenem smučišču Obertauern so že odprli zimsko sezono 2023/24, ki bo trajala vse do 1. maja 2024. Zakaj na bele strmine prav tja?

#1 Ker ima Obertauern zagotovo dovolj snega, ki drži pol leta!

Obertauern je najvišje ležeče smučišče dežele Salzburg. Je pa tudi eno od smučišč v Alpah, kjer je sneg zagotovljen. Pogosto sneg zapade že oktobra in zdrži do maja, torej skoraj sedem mesecev! Da gre uradno za smučišče z najvišjo snežno odejo v Avstriji, dokazuje študija iz leta 2016, ki prikazuje pregled padavin zadnjih 30 let. Rezultati kažejo, da noben drug kraj v Avstriji nima toliko snega kot prav Obertauern. Torej, če tu ne bi bilo snega, ga ne bi našli niti nikjer drugje v Avstriji.

Imajo okrog 100 km urejenih smučarskih prog in veliko terenov za prosto smučanje. Od tega je 61 km lahkih (modre proge), 35 km srednjih (rdeče proge) in 4 km težavnih smučarskih prog (črne proge). Super Seven (S7) je oznaka za 7 najvišjih točk smučišča Obertauern. To so Seekareckbahn, Panoramabahn, Hundskogelbahn, Plattenkarbahn, Schaidbergbahn, Gamsleitenbahn 2 in Zehnerkarbahn.

#2 Ker ni daleč!

Obertauern je odlično smučišče, ki je Slovencem precej enostavno dostopno. Iz Ljubljane do tja vas loči 200 kilometrov, kar je dobri 2 uri vožnje, večina poti pa vodi po avtocesti. Obertauern leži 90 km južno od Salzburga v središču Visokih Tur. Statistično je med slovenskimi gosti velik del enodnevnih izletnikov in tistih, ki pridejo za eno ali dve noči – pogosto med tednom, da se izognejo povečanemu obisku ob koncih tedna.

Iz južne strani do tja pridete po avtocesti A10 (Beljak-Salzburg) iz smeri Beljak do cestninske postaje St. Michael Exit 104, od tam po magistralni cesti B99 v smeri Mauterndorf-Obertauern do mesta Radstadt, nato sledite oznakam do Obertauerna (20 km).

Nekaj odličnih ponudb za nočitev v Obertauernu najdete TUKAJ.

#3 Ker nas krožna tura žičnic vedno pripelje nazaj na izhodišče

Iz središča kraja, ki leži na nadmorski višini 1.740 m, se po gorskih pobočjih kot pajkova mreža razprostirajo proge, vse do nadmorske višine 2.313 m. Kraj obkroža 26 žičnic in vlečnic. Tauernrunde – rdeča krožna tura poteka v smeri urinega kazalca, zelena pa v nasprotni smeri. Izpopolnjen sistem ponuja možnost, da štartate pri eni od žičniških naprav, presmučate celotno krožno turo in se vrnete na izhodišče. Avtomobila v tem času ne potrebujete. Vsi obiskovalci Obertauerna se lahko brezplačno peljejo z avtobusom od Untertauerna do Twenga. Velika prednost kraja je tudi to, da do žičnic pridete s smučkami neposredno iz hotelov. Za prečkanje ceste so zgradili smučarske mostove. Z žičnicami Grünwaldkopfbahn, Plattenkarbahn in Zehnerkarbahn se lahko peljejo tudi osebe brez smučarske opreme, ki gredo na vrh zgolj po razgled in na okrepčilo v eno od restavracij s sončno teraso.

Proge, na katerih merijo čas so: Sonnenlift 3, Schönalmbahn, Schrotteralmlift in Kirchbühellift.
Proge, na katerih merijo hitrost pa so:
Zentralbahn z napravo za slikanje in Grünwaldkopfbahn.

Kaj pa nočno smučanje? Vsak ponedeljek in četrtek med 19. in 22. uro nočno smuko ponuja žičnica Edelweißbahn. Proga je dolga 1,5 km.

#4 Ker imajo First track: kar pomeni sveža snežna “rebrca” za zgodnje ptice

Le petkrat v sezoni (prva možnost bo 28. decembra 2023!) lahko izkoristite posebno ponudbo First track – in ste čisto prvi na smučišču! S takšno vozovnico ste lahko na progi že 7:30 in zarežete čez prva zasnežena “rebrca”, kot v smučarskem jeziku rečemo sveže ratrakirani progi. Vozovnice so omejene, poleg zgodnje smuke pa vključujejo tudi družbo lokalnih smučarskih vodnikov, pravih “insiderjev”, darilno vrečko presenečenja in brunch za okrepčilo po jutranji rekreaciji! Več o First track zgodbi najdete TU.

Sicer pa vsako sredo naslednje žičnice obratujejo že od 8:30: 6-sedežnica na progi Gamsleiten I, Achenrainbahn in Zehnerkarbahn.

#5 Ker imajo eno najbolj strmih grbinastih prog v Evropi

Obertauern ima tudi eno najbolj strmih grbinastih prog v Evropi, ki velja za črno progo in predstavlja zahteven izziv za izkušene smučarje in deskarje. To je ‘Gamsova’ proga »Gamsleiten 2«, čez katero gre ratrak le delno in v nerednih razmakih. Kdor si drzne spustiti se po tej progi, ga brez dvoma čaka nepozabna pustolovščina, ki jemlje sapo.

Sicer pa se deskarji in smučarji prostega sloga najraje srečujejo v snežnem parku ‘The Spot’. V Obertauernu je med drugim nastala tudi skupnost kajtarjev na snegu (t.i. snowkiter).

#6 Ker je dobro poskrbljeno za najmlajše

Smučanje za otroke do 5 let je v spremstvu staršev brezplačno, na smučišču pa je na voljo tudi več smučarskih šol. V Bobbyjevem parku, ki so ga odprli leta 2019, lahko najmlajši občudujejo zabavne figure in rešujejo uganke, večjim otrokom pa je namenjena proga z valovi in poligon. Urejen je tudi prostor za ogrevanje in sprostitev, za najmlajše pa otroški iglu. Pri »Bobbyjevem slalomu« lahko mali smučarski navdušenci vadijo svoje plužne zavoje. Imajo pa tudi smučarsko progo duhov v pravljičnem parku ob žičnici Schaidbergbahn, kjer je srhljiva in temna votlina, skozi katero se lahko peljete na smučkah.

Imate dojenčka, pa v avtu ob smučarski opremi ni prostora za voziček? V partnerskih obratih si lahko gostje brezplačno izposodijo otroške vozičke CYBEX z ustrezno opremo za sneg in jih preizkusijo na zimskih pohodniških poteh v Obertauernu.

#7 Ker slovijo po après-ski zabavah in legendarnih otvoritvah sezone

Ste vedeli, da naj bi prav na Obertauernu iznašli zabave ob otvoritvi – ski opening? Vsako leto sezono začnejo z velikim koncertom, kamor pridejo znani obrazi, ki privabijo tudi tiste, ki jim smučanje sploh ni blizu. Obertauern slovi tudi po dobrih après-ski zabavah (dobeseden prevod iz francoščine bi pomenil zabave “po smučanju”). Po dnevu na smučeh to torej pomeni, da zabobni glasba iz številnih lokalov in koč, smučarji pa kar v pancerjih plešejo še dolgo zatem, ko se žičnice ustavijo.

Obvezna sladica: Germknödel, sladek kvašeni cmok

#8 Ker kuhanca spijete na najvišje ležeči adventni tržnici v deželi Salzburg

Če ne na divji après-ski zabavi, pa lahko kuhano vino spijete na pravljičnem najvišje ležečem božičnem sejmu v deželi Salzburg. Adventne stojnice bodo odprte od 24. novembra do 17. decembra 2023; ob petkih in sobotah od 16. do 21. ure, ob nedeljah od 15. do 20. ure.

#9 Ker so se tu zabavali tudi Beatli

Marca 1965 so se obiskovalci in domačini čudili, ko je najslavnejša skupina sveta v Obertauernu snemala Help. Ker nihče od njih ni znal smučati, so imeli za te prizore dvojnike – domačine, ki še danes živijo tu! Na te dneve spominjata kip Beatlov ob žičnici Kirchbühel in replika klavirja. Oba sta priljubljen motiv počitniških fotografij. 

INSTA FOTOKOTIČKI:  

Poleg uveljavljenih fototočk z Beatli (klavir in kip) ter okvirjem za slikanje #loveobertauern pri koči Schaidberg se bo letošnja sezona začela s še dvema fototočkama. To sta najvišje ležeča gugalnica z razgledom v regiji Salzburger Land pri koči Schaidberg in razgledna ploščad 360° z daljnogledom na vrhu Hundskogel.

#10 Ker imajo nastanitve za vsak okus

V Obertauernu je okoli 150 hotelov, penzionov, mladinskih hostlov, apartmajev, ponudnikov privatnih sob in koč vseh cenovnih razredov. Nekaj nočitev vrhunskih ponudnikov najdete TUKAJ.

*Posebni dogodki v sezoni 2023/2024:

• ZAČETEK SEZONE: predvidoma 24. novembra 2023
• ODPRTJE SEZONE: od 1. do 3. decembra 2023, koncert Pizzera in Jaus, 2. december
• ADVENT NA TURAH: najvišje ležeči božični sejem v deželi Salzburg, od 24. novembra do 17. decembra 2023; odprto ob petkih in sobotah od 16. do 21. ure, ob nedeljah od 15. do 20. ure
• X-MAS.TRACK: 28. december 2023
• POWDER.TRACK: 11. januar 2024
• VALENTINE.TRACK: 14. februar 2024
• FAMILY.TRACK: 14. marec 2024
• SPRING.TRACK: 4. april 2024
• SMUČARSKI DAN ZA DAME #SHESKIS: 6. april 2024
• GAMSLEITEN KRITERIUM »DAS ORIGINAL« – največji avstrijski lov za zakladom v snegu: od 12. do 14. aprila 2024

FOTO: Obertauern.com, Maja Fister

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ideja za izlet: Raziskovanje jeseni v čarobnem Hallstattu

Če razmišljate o romantičnem jesenskem izletu, je slikovito mestece Hallstatt v Avstriji destinacija, ki bo izpolnila vsa vaša pričakovanja.

Z idilično lego ob jezeru Hallstättersee in s slikovitimi gorami Dachstein, je mestece Hallstatt v AVstriji prava oaza miru in naravne lepote. Pravljične hišice ob jezeru, naravna lepota gorskega sveta, zanimive kulturne znamenitosti in kulinarični užitki bodo pomenili nepozaben izlet, ki vas bo očaral.

Hallstatt in naravne lepote

  1. Jezero Hallstättersee: Jesen se v vsej svoji veličini odrazi na jezeru Hallstättersee, ki se obarva v tople odtenke rdeče, oranžne in rumene barve. Sprehodite se ob jezeru in opazujte okolico.
  2. Razgledna točka Hallstatt Skywalk: Po vzponu na razgledno točko Skywalk vas bo osupnil panoramski pogled na mesto, jezero in okoliške gore.
  3. Narodni park Dachstein: Odpravite se na izlet v narodni park Dachstein, ki ponuja številne pohodniške poti, primerne za raziskovanje jesenskega gozda.

Kulturno Doživetje

  1. Muzej solnega rudarstva v Hallstattu: Spoznajte zgodovino rudarjenja, ki je močno zaznamovala to območje. Muzej ponuja zanimive eksponate in prikaze, kako so nekoč izkopavali sol v teh predelih.
  2. Kostno pokopališče v Hallstattu: Poleg jezera in najstarejšega rudnika soli na svetu, je ena največjih znamenitosti mesteca tudi izrazito nenavadno pokopališče. Zbirka lobanj z napisanim imenom pokojnika, poklicem in datumom smrti je na ogled v tamkajšnji kapeli.

Kulinarično Razvajanje

  1. Številne restavracije in lokalne gostilne: Nekaj najbolj priznanih: Zum Salzbaron, Rudolfsturm, Pizzeria Kegelbahn, Braugasthof am Hallstattersee in Marktbeisl Zur Ruth.
  2. Kavarna in pekarna Konditorei: Poskusite avstrijske sladice, kot je štrudelj, in si privoščite toplo kavo v prijetnem ambientu.

 

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Ideja za jesenski izlet med vinogradi: Prečudoviti Jeruzalem

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ideja za izlet: Gradec, mesto ob reki Muri

Gradec je drugo največje avstrijsko mesto, ki leži ob reki Muri. Njegovo zgodovinsko staro mestno jedro je od leta 1999 uvrščeno na UNESCO seznam svetovne kulturne dediščine, všeč pa vam bo sožitje arhitekturnih slogov iz različnih obdobij.

Gradec je prestolnica avstrijske Štajerske in je od Maribora oddaljen le 60 kilometrov. Številni Slovenci so v njegovo smer podajajo zaradi nakupovalnega središča Shopping City Seiersberg, kjer je več kot 200 trgovin. Pa vendar je poleg dnevnih izletov po nakupih gotovo primeren tudi za vikend izlet, v katerem lahko to prikupno staro mestno središče dodobra raziščete, se izgubite med uličicami, dobro jeste in obiščete kup zanimivih kotičkov.

Na Grajski hrib in do hiše umetnosti

Povzpnite se na Grajski hrib (Schlossberg) in si oglejte urni stolp, ki velja za stari simbol mesta. Eden od zanimivih, a precej mlajših simbolov mesta, ki vam bo zagotovo padel v oči zaradi svoje drugačnosti, je Kunsthaus ali hiša umetnosti. Tam stoji od leta 2003, njegova kontemporarna arhitektura pa zagotovo izstopa od vsega, kar mu stoji blizu. Med sprehodom po mestu boste čez reko zagledali tudi Otok na Muri (Murinsel). Ta je bil sprva mišljen kot začasni projekt evropske kulturne prestolnice 2003. A to zanimivo jekleno konstrukcijo lahko tam vidite še danes.

Gradec goji ljubezen do zgodovine 

Sprehajanje po starem mestnem jedru Gradca je prijetno predvsem po zaslugi dejstva, da so znamenitosti večinoma le lučaj oddaljene druga od druge. Krožni sprehod boste doživeli kot sproščujoče potovanje skozi pretekla stoletja. Gradec se za svoj pridih sproščenega juga lahko zahvali predvsem izvrstnim arhitektom tistega časa.

Priporočamo za ogled: ulica Herrengasse, Landhaus (Deželna hiša) z renesančnim notranjim dvoriščem, Gemaltes Haus (poslikana fasada palače), katedrala, mavzolej, spiralasto stopnišče, mestni park, dvorec Eggenberg.

V Gradec kar z organiziranim izletom

Gradec si lahko ogledate tudi z organiziranim turističnim avtobusom, ki odpelje iz Dolgega mostu v Ljubljani. V ponudbo je vključeno spremstvo in voden ogled mesta. Program dveh različnih izletov v Gradec najdete TUKAJ – KLIK!

Ljubezen do umetnosti in kulture  

Kultura je zapisana tako rekoč v genih mesta Gradec. Že od nekdaj, predvsem pa od leta 2003, mesto zavzeto in z močno voljo opozarja nase.

Ljubezen do uživanja življenja

Gradec je prestolnica užitkov. Prebivalci Gradca imajo že prirojeno ljubezen do uživanja življenja: v najstarejši kuharski knjigi mesta Gradec – prvi tiskani kuharici avtorice Katharine Prato – je bilo že leta 1858 zapisanih veliko odličnih receptov.

Foto: Graztourismus.at

PREBERITE ŠE: Blatno jezero in Budimpešta: poletje ob madžarskem “morju”

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

“Jezero namesto morja? Vsako leto!” #intervju

V času, ko se večina Slovencev množično odpravlja na poletni dopust ob bližnjo ali daljno morsko obalo, je družinico Ane Pečnik pot vodila v povsem drugo smer. Na avstrijsko Solnograško, deželo jezer in visokih gora.

Solnograška v poletnem času ob številnih naravnih in kulturnih lepotah ponuja zelo znosne dnevne temperature, čisto in razmeroma toplo jezersko vodo ter izjemen zrak tradicionalnih visokogorskih klimatskih zdravilišč, kamor so v nekdanjih, monarhičnih časih, skupaj s Habsburžani, zahajale evropske kronane glave in drugi veljaki. Wolfgangsee

Zgodovinsko in arhitekturno bogata je že pot do končne destinacije

“Iz Celja do naše končne destinacije, kraja St. Wolfgang ob Wolfgangseeju, enem največjih in najtoplejših jezer pokrajine Salzkammergut, ki sicer razprostira v treh avstrijskih zveznih deželah (Salzburg, Štajerska, Zgornja Avstrija), je 324 kilometrov. Pot poteka večinoma po Phynski avtocesti (Graz-Linz).

Odločili smo se, da zaradi dojenčka Luca in psička Bineta pot opravimo v dveh delih. Prvi dan smo šli do Admonta, zgodovinskega mesteca na zgornjem Štajerskem. Admont se ponaša s slovito benediktinsko opatijo, ki hrani eno največjih samostanskih knjižnic v Evropi, tam pa domuje tudi izjemna galerija sodobne umetnosti. V Admont smo prispeli po slabih treh urah vožnje z enim malce daljšim postankom. Sledila je namestitev v simpatičnem penziončku, sprehod po Admontu in pozno kosilo.”

“Drugi dan smo se po zajtrku po regionalni cesti odpravili najprej mimo Liezna do Stainacha. Vsa leta od kar hodimo v te konce, je tu obvezni postanek za kavo in nakup kruha. Tega smo opravili tudi tokrat. Potem smo se peljali mimo Kulma s slovito skakalnico, Bad Auseeja, Halstatta z rudnikom soli in slikovitim mestecem vzidanim na strmo jezersko obalo, Bad Goiserna – rojstnega kraja pohodnega čevlja »gojzarja«. Vsa mesta so odlična priložnost za vmesne postanke in oglede. Po dobri uri vožnje smo prispeli do Bad Ischla, nekdanje poletne prestolnice Avstro-Ogrske, kamor je konec junija (pa do konca poletja) migrirala celotna cesarska družina.”

V zdraviliško mesto Bad Ischl in okoli

Ana se z družino vsako leto vrne v zdraviliško mesto, zato ima kar nekaj povedati: “Tu sta se spoznala in zaročila slavna cesarica Sissi in Franz Jožef (v nekdanjem Hotelu Austria, kjer danes domuje mestni muzej). Zdraviliško mesto z nekaj več kot 20000 prebivalci se lahko pohvali s kar nekaj ogleda vrednimi točkami. Mednje nedvomno sodi poletna cesarska rezidenca Kaiservilla s čudovitim parkom, pa mestna promenada ob reki Ischl, ki se zaključuje v parku z zelo izvirnim otroškim igriščem.

Zelo lep je tudi sprehod na bližnji grič Siriuskogel od koder je krasen pogled na mesto. Čudovito možnost za oddih ponujajo tudi tamkajšnje terme s posebnim, otroškim delom. Ko bo Luc malo večji, bomo zagotovo obiskali tudi mestno gledališče Kongress & Theraterhaus, kjer se vsako poletje odvija Leharjev operetni festival. Franz Lehar, avstrijski operetni skladatelj, je bil eden od mnogih znanih umetniških prebivalcev Bad Ischla, ki je velik del življenja preživel v tem mestu in tu napisal svoje najslavnejše operete kot npr. Veselo vdovo, Deželo smehljajev …”

Končna destinacija: Wolfgangsee

“Po sprehodu, kratkem shoppingu, obisku prijateljev in kosilu, smo se odpravili naprej do naše končne destinacije. Po 20 minutah vožnje smo prispeli pred hotel Pri belem konjičku (Im Weissen Rössl). Gre za enega najbolj znanih avstrijskih hotelov, ki mu je do nesmrtne slave pomagala glasba, in sicer stoimenska opereta Ralpha Benatzkega, po kateri sta bila posneta tudi dva filma. Sem zahajamo že več kot desetletje in hotel opravičuje svoj moto – Hier war der Kaiser Gast, hier ist der Gast König (tu je bil gost cesar, tukaj je gost kralj, op. p.).

Ker smo letos prispeli v okrepljeni zasedbi z Lucom in psičkom Binetom smo se prvič odločili za bivanje v apartmaju. Hotel premore dve bližnji rezidenci s prostornimi in udobnimi apartmaji, neposrednim dostopom do jezerske obale in možnostjo koriščenja vseh hotelskih kapacitet, tudi fascinantnega bazenskega kompleksa in plaže na jezeru – t. i. Spa im See. Tako se je tudi uradno začel naš teden poletnega dopusta, ki je bil poln spremenljivega vremena (kot se za gore pač pritiče), a vseeno izjemno lep. Tu lahko sredi avgusta doživite tudi dneve, ko se izmenjavo prav vsi letni časi, lahko pa vas kak dan greje sonce tako močno, da se mu skrije vsaka morska obala. Ampak za prav vsako vreme se najde kakšna aktivnost, tudi sprehodi v dežju sodijo mednje.”

Ana, kaj početi ob jezeru Wolfgangsee?

Naša vsakodnevna rutina je jutranja kava v simpatični kavarnici Kaffeewerkstatt v središču kraja. Tam naredimo načrt za vsak dopustniški dan. Med naše aktivnosti ponavadi zaidejo naslednje: plovba po jezeru (z veliko jezersko ladjo in z manjšim električnim čolnom, ki ga lahko upravljate sami), kopanje v jezeru (izjemno doživetje je plavanje v kristalno čisti vodi v objemu dvatisočakov) in kopanje v hotelskih bazenih. Pa tudi sprehodi po obali jezera, vožnja z železnico na Schafberg, vzpon na planoto Zwölferhorn z gondolami in celodnevni izlet v Salzburg (slaba ura vožnje), Fuschl in St. Gilgen …

Prihodnje leto bomo za Lucijana pripravili en krožni izlet po ostalih jezerih (več kot 40 jih je v tem koncu Avstrije). Ko bo malce starejši, pa še kak dnevni izlet do Lienza (prav tako uro vožnje stran) in obisk enega od rudnikov soli v teh koncih. Da o slovitem Orlovem gnezdu nad Salzburgom niti ne govorimo.


Ani Pečnik lahko prav zdaj sledite na dogodivščinah ob jezeru Wolfgangsee! Na svojem Instagramu  se z zanimivostmi, razgledi in izkušnjami javlja vsak dan! Sledite ji TUKAJ!

 

Foto: Ana Pečnik (Wolfgangsee)

PREBERITE ŠE: Kako do vrhunskega BREZPLAČNEGA dopusta ob 10. obletnici Megabona?

 

Top 3 ideje za rajsko poletje v gorah

Ste med tistimi, ki si poletnega dopusta ne predstavljate brez morja ali med tistimi, ki ta čas raje izkoristite za oddih precej višje od morske gladine, visoko med vrhovi gora, kjer je zrak še svež, razgledi pa bolj razgibani? Če ste med tistimi, ki raje preživite poletje v gorah, imamo nekaj idej!

Poletje v gorah je odlična alternativa morskim oddihom. Višja nadmorska višina bo poskrbela za prijetnejše temperature, vsekakor pa bodo lepi tudi razgledi. Kam vas lahko odnese že to poletje?

Avstrija: poletje v gorah Narodnega parka Visoke Ture

Narodni park Visoke Ture je največji narodni park v Avstriji in Alpah. Priporočamo, da si za izhodišče izberete eno od tamkajšnjih idiličnih, majhnih in redko poseljenih gorskih vasic, kot je vasica Mallnitz. Tu lahko dopustujete pri družini Alber, kjer se boste v objemu narave resnično počutili dobrodošle.

Sredi osupljive gorske pokrajine nacionalnega parka Hohe Tauern v gorskem naselju Mallnitz družina Alber že več kot 100 let vodi krasen gorski hotel Ferienhotel Alber, ki nudi vse, kar mora pravi dopust imeti. V njihovi restavraciji boste lahko poskusili specialitete regije, enkrat na teden pa poskrbijo tudi za slavnostno večerjo z živo glasbo.

Imajo tudi Wellness Vitality, kjer se lahko razvajate v savnah, parni kopelji, masažnem bazenu in različnih lepotnih tretmajih ali masažah. V hotelu imajo tudi svojo knjižnico, v kleti pa najdete zabavo za vso družino – sobo za namizni tenis in druge aktivnosti. Odlično poskrbijo tudi za animacijo najmlajših, ki jih lahko med svojim tretmajem v wellnessu pustite v varstvu otroškega kluba, kjer imajo pester zabavni program.

Poleti vas vrtna terasa s soncem vabi, da se sprostite in uživate v čudovitem pogledu na gore, seveda pa se tu odpirajo tudi številne pohodniške steze. Poleg kopalk torej spakirajte tudi pohodniško obutev!

Odlično ponudbo za poletje v gorah in oddih v Ferienhotelu Alber najdete TUKAJ.

Srbija: Zlatibor, ko tam ni snega

Zlatibor raste v obiskanosti, bodisi zaradi prepoznavne oaze za oddih ali aktivne dopuste, bodisi zaradi dobre geografske in geopolitične lege. Z 220 sončnimi dnevi na leto je idealno mesto za počitnice in športne aktivnosti, s 100 snežnimi dnevi pa v čarih te destinacije lahko pozimi uživajo tudi ljubitelji zimskih športov. Zlatibor tako vabi vseh 365 dni v letu.

Kje lahko prenočite? Novo odprt Aria Club Wellness&Spa Zlatibor se nahaja v mirnem in prijetnem delu Zlatibora, nedaleč od centra. Lokacija je idealna za tiste, ki si želijo miru in pobega od gneče, pa tudi za tiste, ki uživajo v urbanem delu Zlatibora, saj se že v nekaj minutah znajdejo v središču dogajanja.

Vsi apartmaji imajo dnevno sobo, spalnico, kuhinjo, kopalnico in teraso s pogledom na naravo in miren del Zlatibora. Parkirni prostor pred objektom je za goste brezplačen. Da bi bilo gostom, ki bivajo v apartmajih, bivanje kar se da prijetno, namesto njih dela kuhinja! Uživate lahko v zlatiborskem zajtrku, za popolno vzdušje pa poskrbi prijazno osebje restavracije in Lobby bara.

Poleg sodobno in funkcionalno opremljenih apartmajev nudijo tudi storitve Wellness&Spa centra ter fitness centra. V Wellness&Spa centru, ki ima bazen, finsko savno, parno kopel in hidromasažno kad, lahko sprostite svoje čute in si »napolnite baterije«.

Odlično Megabon ponudbo za oddih v hotelu Aria Club Wellness&Spa Zlatibor najdete TUKAJ.

Poljska: Zakopane, priljubljena destinacija za pohodnike

Zakopane so mesto na skrajnem jugu Poljske, ob vznožju gorovja Tatre, ki je del Karpatov. Zakopane so priljubljena destinacija za pohodništvo, smučanje in turizem na splošno.

Blizu pa leži tudi manjša vas Zab, čudovit kraj, kamor se lahko odmaknete od vsakodnevne rutine, napolnite baterije in uživate v svežem gorskem zraku. Zab je popolno izhodišče za kolesarske izlete in pohodništvo. V vasi so številne sprehajalne poti in kolesarske steze.

Tu pa najdete tudi edinstven hotel s pogledom na gore! Redyk Ski&Relax ima stareško pozicijo blizu žičnic in smučarskih prog. Imajo tudi sodoben SPA z masažno kadjo in savnami, kjer se lahko razvajate ob pogledu na vršace.

Poskrbljeno je tudi za najmlajše, saj imajo notranjo igralnico, pa tudi zunanja igrala, neporedno pred hotelom, za igro na svežem gorskem zraku.

Oddih na Polskem lahko najdete TUKAJ – klik.

FOTO: Megabon

PREBERITE ŠE: Golica: na izlet do cvetoče planine in na izbor Miss narcis

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

10 znamenitosti, ki jih ne smete zamuditi ob obisku Dunaja

Dunaj je eno najlepših evropskih mest. Zaradi bogate zgodovine, kulture in arhitekture, je obisk Dunaja kot potovanje skozi čas, ki ponuja številne znamenitosti in doživetja. Prihajajoči podaljšan vikend je kot nalašč za citybreak v avstrijski prestolnici.

Ko boste obiskali Dunaj, nikar ne odidite domov, ne da bi videli naslednjih 10 znamenitosti:

Palača Schönbrunn

Ne zamudite priložnosti, da si ogledate eno najlepših palač na svetu, ki je bila nekoč poletna rezidenca Habsburške dinastije.

Muzej zgodovine

Dunajski muzej zgodovine ima eno najbolj obsežnih zbirk predmetov in umetnin iz avstrijske zgodovine.

Muzeja Albertina in Belvedere

V teh dveh muzejih si boste lahko ogledali eno najboljših zbirk umetnin na svetu, ki zajemajo različne umetniške stile, od baroka do moderne umetnosti.

Bi na Dunaju ostali več dni? Poglejte TO ponudbo (klik).
2 otroka bivata brezplačno!

Stolnica sv. Štefana

Impresivna stolnica je ena največjih in najbolj znanih zgradb v Avstriji. Znana je po svojem zvoniku in vitražih.

Mestna arhitektura

Dunaj je znan po svoji lepi arhitekturi, zato si vzemite čas in se sprehodite po mestu, da si ogledate nekatere najlepše stavbe, kot so Opera, Rathaus in dvorana Musikverein.

Okusite dunajsko kavo in sladice

Dunaj je znan po izvrstni kavi in sladicah, predvsem po Sacher torti in jabolčnih zavitkih.

Dunajski živalski vrt

Dunajski živalski vrt je eden najbolj znanih in najboljših na svetu. Vzemite si čas za ogled.

Spust po reki Donavi

Popeljite se po reki Donavi s čolnom ali ladjico. Ta izkušnja vam bo omogočila, da si ogledate mesto iz druge perspektive in uživate v lepoti reke Donave.

Prater

Prater je največji zabaviščni park v Avstriji, kjer lahko uživate v številnih vožnjah in atrakcijah ter se sprostite na prostem.

Predstava v dunajski operi

Dunajska opera predstavlja enega najbolj znanih opernih odrov na svetu. Prepustite se glasbi in uživajte v nepozabni izkušnji.

Bi na Dunaju ostali več dni? Poglejte TO ponudbo (klik).
2 otroka bivata brezplačno!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: 3 super ideje za ugoden pomladni vikend oddih pri nas in naših sosedih

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Harry Potter: Ste vedeli, da čarovniški svet najdete čisto blizu nas?

To je popoln izlet za vse ljubitelje Harry Potterja! Podajte se na dogodivščino do Dunaja, kjer trenutno poteka nepozabna čarovniška razstava! Vstopite v magičen svet, ki ga zlepa ne boste pozabili.

Doživite čarovnijo filmov iz čarovniškega sveta na razstavi Harry Potter™

Na Dunaju samo še v začetku leta 2023 poteka razstava Harry Potter! Vstopnice se zelo hitro prodajajo, zato si čimprej rezervirajte svoje. Če ste ljubitelji čarovniškega sveta, je to obvezna izkušnja! 

Doživetje čarobnega sveta Harryja Potterjaod blizu vas bo naravnost začaralo!  Čudili se boste številnim izvirnim kostumom in rekvizitom, tridimenzionalni predstavi “Fantastičnih zveri” in predstavi “Harry Potter in otrok prekletstva”. Interaktivni eksponati vam bodo pričarali posebno magično potovanje. Ste se že kdaj poskusili v legendarnem čarovniškem športu, quidditchu, ali pa si skuhali svoj napoj? Veste, v kateri dom spadate? Bi od blizu videli Harryjevo sobo pod stopnicami? 

Razstava Harry Potter je interaktivna izkušnja, ki oživlja znane prizore, like, lokacije in zveri iz filmov in zgodb o Harryju Potterju™ in čarovniškem svetu z edinstvenim dizajnom v napredni tehnologiji. Poglobljena in obsežna razstava navdušuje obiskovalce vseh starosti z impresivnim pripovedovanjem zgodb in inovativno, interaktivno tehnologijo ter izvirnimi rekviziti in kostumi. 

Izvrstno ponudbo za enodnevni izlet na Dunaj najdete TUKAJ.

Podaljšajte svoj izlet na Cesarski Dunaj

Čeprav je cilj znan, lahko na poti do njega doživite še veliko lepega. Lahko si ogledate mesto Dunaj. Na primer Schönbrunn, čudovit park, dvorec in istoimenski živalski vrt, ki velja za najstarejšega na svetu. Ustanovil ga je sam cesar Franc I. že davnega leta 1792 in je danes pod zaščito Unesca. Palača je najbolj obiskana turistična točka na Dunaju.

Obiska vredne so tudi stavbe Karlova cerkev, Umetnostnozgodovinski in Naravoslovni muzej, Državna opera, Mestna hiša, Parlament, Dvorno gledališče, Votivna cerkev in Univerza.

V mestu si vzemite čas za oddih v eni od dunajskih kavarn in za sladkanje z znamenito Sacherjevo tortico. Lahko pa si boste celo privoščili dunajski zrezek v eni najslavnejših restavracij. Naj bo vaš izlet na Dunaj magičen v vseh pogledih.

Izvrstno ponudbo za enodnevni izlet na Dunaj najdete TUKAJ.

 

Foto: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Roadtrip z otroki: 5 idej za nepozabne zimske počitnice

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Roadtrip z otroki: 5 idej za nepozabne zimske počitnice

Zimske počitnice niso nujno smučanje ali terme, čas lahko zelo koristno in zabavno izkoristite tudi z zares dobrim roadtripom! 2 ali 3 noči bodo dovolj, da boste skupaj z otroki dobro spoznali eno od naših sosednjih držav. Poiskali smo hotele, kjer do dva otroka bivata gratis!

V Italijo na beneški karneval

Italija je ena najlepših držav na celem svetu. Privoščite si roadtrip do Benetk, morda celo do Gardskega jezera, s postankom v Veroni. Letos zimske počitnice sovpadajo z beneškim karnevalom! Pripravite se na čudovito arhitekturo, izjemne maske in izvrstno hrano! Naj otroci spoznajo Italijo v njeni najlepši luči. Hotel, kjer 2 otroka bivata gratis, najdete TUKAJ. Če vas zanima, kaj vse si v Benetkah lahko ogledate, pa preberite prispevek TUKAJ.

Moje pesmi, moje sanje v Avstiji

Salzburg je čudovita ideja tudi pozimi. Z otroki nujno obiščite trdnjavo Hohensalzburg, Mozartovo rojstno hišo, izjemen interaktivni muzej Hause der Natur in palačo Mirabell. Hotel, kjer dva otroka bivata gratis, najdete TUKAJ.

Če bi izlet dopolnili s smučanjem, pa priporočamo tole smučišče TUKAJ.

Pravljična Madžarska

Budimpešta je izredno gostoljubno in prijetno mesto. Lepa modra Donava, nešteto prijetnih lokalov in odlična hrana. Slovenci živimo tako blizu tega čudovitega mesta, da ga lahko obiščemo za en vikend oziroma praznike! Budimpešta je od glavnega mesta naše države oddaljena le 4 ure vožnje, zato je idealna ideja za kratek citybreak. Kaj vse si lahko ogledate, si preberite TUKAJ, hotel, kjer dva otroka bivata gratis, pa najdete TUKAJ.

Na uro zgodovine in po nepozabne izkušnje v Nemčijo

Če ste za malo daljši izlet, zelo priporočamo Nemčijo in Berlin. Berlin slovi po mešanju kultur, zgodovine, okusov in slogov, pa vedno prihrani še kakšno skrivnost. Berlin ponuja nekaj za vsakogar in četudi ga obiščete že desetič, boste tam vedno znova odkrili nekaj, česar do sedaj še niste doživeli. Nekaj zelo posebnih izkušenj v Berlinu najdete TUKAJ. Hotel, kjer dva otroka bivata gratis, pa najdete TUKAJ.

Na čevapčiče in v presenetljiv hotel s termami v Sarajevo

Sarajevo ni mesto, za katerega se ne morete odločiti ali vam je všeč ali ne. V trenutku, ko prestopite prag mestnega jedra, vas živahna bosanska prestolnica navduši s svojo atmosfero. Vrvež Baščaršije, sledi otmanskega cesarstva in preprosta, a noro okusna hrana, navdušujejo popotnike z vsega sveta. Kaj vse videti, si lahko preberete TUKAJ. Hotel, kjer dva otroka bivata gratis, hkrati pa vas v njem čaka ogromno vodne zabave, najdete TUKAJ.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: 5 TOP idej za zimske počitnice ob morju (2 otroka gratis)

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Top 5 smučarskih hotelov na snegu, ki imajo tudi wellness

Recept za hedonističen oddih? Bela zimska idila, hotel na snegu, vi pa po smučarskem dopoldnevu večer preživite v vroči savni in na koncu dneva zaspite med dišečimi hotelskimi rjuhami. Kam na oddih?

Hotel na snegu ima številne prednosti. Na primer to, da na oddihu parkirate avtomobil in se zanj ne zmenite do odhoda domov. Pa to, da zjutraj lahko malo dlje spite, saj je smučišče prav pred vašim oknom. Nekaj prav posebnega pa je tudi, če ima ta hotel wellness, kjer se lahko pogrejete v savni ali vroči kadi ter zaplavate v bazenu.

Kje smo našli opisu primerne nastanitve? Dve v Sloveniji, eno v Avstriji, eno v Italiji in eno v Bosni in Hercegovini. Držimo pesti, da se zimske padavine v visokogorju kmalu okrepijo in prinesejo pravo zimsko pravljico!

Forest Apartments Videc, Pohorje

 Predstavljajte si, kako se sproščate ob prasketanju ognja v kaminu in uživate v pogledu na zasnežene vrhove smrek. Pohorje Village Wellbeing Resort je hotelsko-apartmajski kompleks, ki ga sestavljajo štirje nastanitveni objekti – med njimi tudi Forest Apartments Videc.

Kompleks leži na 1050 m nadmorske višine Mariborskega Pohorja, v srcu mariborskih gozdov. Od zgornje postaje Pohorske vzpenjače – gondole, ki vas pripelje do največjega slovenskega smučišča, je oddaljen le 300 m. Tukaj najdete 42 km smučarskih stez, žičnico, ki vodi neposredno do mesta Maribor, številne pohodniške in planinske poti, energetsko pot ter adrenalinski Bike park Pohorje. Apartmajska hiša ima shrambo za smučarsko opremo in urejeno parkirišče v neposredni bližini.

Resort ponuja edinstveno izkušnjo miru in zlivanja s prekrasno naravo, ki ga obkroža. Na voljo so apartmaji različnih velikosti, gostje pa lahko uporabljajo tudi storitve Wellness hiše, ki se razprostira v dveh nadstropjih. V prvem se nahaja bazen z ogrevano pohorsko vodo in whirlpool. Kopanje v bazenu je vključeno v ceno bivanja.

V drugem nadstropju se nahaja Svet Sauna s petimi različnimi savnami (finska savna, kromoterapevtska savna, turška parna kopel, aroma parna kopel in hamam savna), ledeno jamo, ohlajevalnim Kneipp bazenom in masažnim bazenom z ogrevano vodo, ponudbo pa zaokrožuje izvrstna ponudba premium masaž in lepotnega programa.

Zimski oddih v Forest Apartments Videc na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel Savoia, San Martino di Castrozza

Dobrodošli v Italijo, natančneje v Trentino Alto Adige in hotelu Savoia s 4 zvezdicami! Hotel leži v pokrajini Dolomitov, v osrčju naravnega parka Pale di San Martino Paneveggio. Tu lahko doživite gorske počitnice, ki združujejo šport, naravo in sprostitev v tej čudoviti pokrajini, ki je tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

V hotelu je 45 sob. V Comfort različicah najdete balkon in pogled na vrt, gore, mesto, reko ali dvorišče. Po dnevu, preživetem na prostem, na smučišču ali na pohodniških poteh, se lahko sprostite in obnovite energijo v elegantnem wellnessu, ki je hotelskim gostom odprt vsako popoldne.

Zimski oddih v Hotelu Savoia na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel ali apartmaji Margarethenbad, Rangersdorf

Obiščite Hotel Margarethenbad, ki se je razvil v spa in športni hotel ter se sprostite v naravi! To izhodišče je pravo mesto za vse tiste, ki želijo doživeti romantični pobeg in uživati v spa vikendu v Avstriji. Če raje kot v hotelu dopustujete v apartmaju, imajo tudi to! Apartmaji so od hotela oddaljeni le 10 metrov.

Hotel Margarethenbad se nahaja v osrčju 5 smučišč v regiji. V 20 do 25 minutah lahko pridete do naslednjih smučišč: ledenik Mölltal, Heiligenblut / Großglockner, Zettersfeld, Hochstein in Ankogel. Mirna lega in bližina gozdov, travnikov in gora vabijo na krajše in daljše pohode ali pa na zabavo v snegu, sankanje, smučanje in druge zimske aktivnosti. Vaš dopust bo nepozabno in sproščujoče doživetje, idealno za vse, ki želite uživati na počitnicah na Koroškem.

Tu pa najdete tudi pestro ponudbo wellness tretmajev. V hotelu vas čakajo savna, parna kopel, infrardeča kabina, pozimi jacuzzi, poleti pa notranji bazen, solarij, masaže, kozmetični tretmaji in tretmaji z zdravilnimi lastnostnimi železa, žvepla in radija. Dovolite, da vas razvajajo!

Zimski oddih v Hotelu Margarethenbad na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel Špik, Gozd Martuljek

Zelo priljubljena Kranjska Gora je čarobno mestece, obdano z gozdovi in zelenjem, ki se vam bo s svojimi mogočnimi okoliškimi gorami vsakič znova vtisnila v spomin nekoliko drugače … Še preden po slikoviti cesti prispete do nje, pa vam pot prekriža očarljiv Gozd Martuljek.

Tam se je leta 2009 prebudil hotel Špik. Bogastvo lepot okoliške narave se odraža v njegovem značaju in celoviti ponudbi. Ta temelji na izjemnih lepotah alpskega okolja.

Prijetne sobe, odlična hrana in široko odprti razgledi na julijske vršace ter karavanške gozdove … In to tudi iz hotelskega wellnessa, kjer se lahko razstrupite v svetu savn ali pogrejete v hotelskem bazenskem kompleksu.

Zimski oddih v hotelu Špik na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

Hotel Blanca Resort & Spa, Vlašić

Hotel Blanca Resort & Spa se nahaja v osrednji Bosni in Hercegovini in je od kraja Travnik oddaljen 26 km. Sam hotel se nahaja na atraktivni lokaciji športnega centra Babanovac, ob vznožju nekdanje olimpijske skakalnice. Hotel je odprt skozi vse leto. Neokrnjena gorska narava in kakovostne storitve so zadosten razlog, da preživite popoln dopust v edinem hotelu s petimi zvezdicami v tem delu BiH. Če vam to ni dovolj, pa lahko nanizamo še nekaj razlogov za obisk …

Za sprostitev duha in telesa bo tukaj poskrbelo vrhunsko Wellness & Spa območje Mont Lhotse. Oaza miru, poimenovana po četrtem najvišjem vrhu Himalaje, uresničuje osnovno idejo hotela Blanca – na enem mestu nuditi vse, kar je potrebno za vrhunski dopust. Wellness paketi so že vključeni v ceno namestitve!

Kaj pa hrana? Gastronomska ponudba hotela temelji na tradicionalnih bosansko-hercegovskih specialitetah, v katerih boste uživali v restavraciji Mont Blanc. Restavracija Mont Blanc, poimenovana po najvišjem evropskem vrhu, vam nudi vrhunsko gastro-enološko izkušnjo.

Vlašić zavzema pomembno mesto v turistični industriji regije zaradi svojih gozdov, travnikov in številnih izvirov. Njen najvišji vrh je Paljenik s 1943 metrov nadmorske višine. Nahaja se nahaja v osrčju Bosne in Hercegovine. Na Babanovcu (1260m), ki je povezan s Travnikom, je znan zimsko športni center, ki ima 5 vlečnic, poti za hojo s smučmi s skupno dolžino 15 km. V spa oddih lahko tako vključite tudi smučanje!

Zimski oddih v Hotel Blanca Resort & Spa na Megabonu v posebni ponudbi najdete TUKAJ (klik).

PREBERITE ŠE: Hoteli, kjer so hišni ljubljenčki več kot dobrodošli!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Adventni Dunaj: Vse to morate videti v avstrijski prestolnici

Stoletne zgradbe, kavarne in ulice, ki so polne tako domačinov in turistov ter znamenita Štefanova palača, ki ostane sama šele pozno v noč. Decembra pa je vse to toliko bolj živahno. Uganete, zakaj? Tako je, čas je za adventni Dunaj!

Mesto, ki ga morate doživeti vsaj enkrat v življenju

Dunaj – čarobna avstrijska prestolnica. Ko se z roko v roki sprehajate po nostalgičnih uličicah in se navdušujete ob pogledu na vsak kotiček, se pred vami odstira mesto mnogoterih zgodb, osupljive zgodovine in bogate arhitekturne dediščine. Dunaj je mesto, ki ga preprosto morate obiskati.

V samo nekaj minutah do kulturnega središča Dunaja

Se želite potopiti v izredno bogato kulturo Dunaja? Enostavno skočite na podzemno železnico, ki vas v samo nekaj minutah pripelje v središče prvega okrožja, kjer boste na Ringstraße odkrili muzej umetnostne zgodovine ter fascinantni prirodoslovni muzej. Rezervirajte si nekaj ur, saj boste v obeh pozabili na čas – preverjeno. Na koncu pa vas čaka še ogled muzeja moderne umetnosti, ki se nahaja le nekaj korakov stran.

Mesto glasbe

Dunaj je že od nekdaj navduševal številne skladatelje, pisatelje in pesnike. Še danes je mesto, ki v sebi skriva najboljše in najelitnejše glasbene akademije in izpolnjuje sanje marsikaterega umetnika. Vsekakor si morate vzeti čas za ogled palače Schönbrunn, se načuditi lepotam v Muzeju lepih umetnosti, obiskati Mozartovo hišo in Hišo glasbe, pa tudi Dunajsko filharmonijo in katedralo Svetega Štefana.

Schönbrunn in Belvedere

Grad Schonbrunn je predvsem znan po bivališču Habsburžanov. Ponaša se s svojimi baročnimi sobanami, predvsem pa s parkom, ki ga krasi baročna arhitektura in beli kipi iz marmorja ter labirint. Nikar ne spustite razkošne palače Belvedere ter sprehoda po eksotičnih zunanjih parkih in rastlinjakih Botaničnega vrta. Odkrijte arhitekturne bisere mesta – cerkev svetega Karla (Karlshirche), svetovno znano mestno hišo ter parlament avstrijske vlade, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

Adventni Dunaj z organiziranim prevozom

Celo tisti, ki ravno niso ljubitelji zime, se ne morejo upreti čarom bleščečega decembra. Verjamemo, da si vas veliko želi obiskati Dunaj prav v tem času, piti kuhano vino iz skodelice v obliki škornja, jesti sladkorno peno in poslušati božične pesmi. Dunaj vas bo v tem času očaral prav na vsakem koraku, na mraz boste kar pozabili. Veste kje najdete super izlete za božični Dunaj? Na Megabonu! Pri tem pa sploh ne rabite skrbeti za prevoz, saj je tudi ta vključen v ponudbo!

Le kdo ne pozna Sacher torte, umetnikov kot so Mozart, Bach in Schubert, ki so močno zaznamovali dunajsko glasbeno okolje, pa Schönbrunn palače in neskončno priljubljenega dunajskega zrezka? Seveda pa je ni čez dunajsko kavo. Močno, opojno … povsem omamno. Priporočamo vam obisk dunajskega živalskega vrta, kjer bivajo prisrčne pande! Naj bo vaše bivanje v mestu Dunaj razpeto med čarovnijo in resničnostjo. Zapomnili si ga boste zagotovo za vedno, saj bo enkratno in nepozabno doživetje! Da pa bi vse to bilo še toliko bolj brezskrbno, poglejte super nastanitve in izlete po neverjetnih cenah (TUKAJ)!

Avtor: Ajla Kovačević
Foto: Shutterstock

Preberite še: Vprašanje meseca: Kje bomo pričakali novo leto? TUKAJ so odlične ideje!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.