Malta: povratni let in odličen izbor hotelov

Sredi Sredozemskega morja leži Malta, sanjski otok južno od Italije. Njegovo glavno mesto je Valletta. Ste letos že izbrali svojo destinacijo za oddih? Če ne, smo našli nekaj odličnih ponudb na Megabonu (klik).

Malta je priljubljena vroča destinacija Mediterana, do katere skozi vse leto vodijo ugodne letalske povezave iz Trsta ali Trevisa. Za več podrobnosti in nakup kupona skočite na Megabon – TUKAJ. Za nekaj navdiha, kaj vse lahko doživite na Malti, pa nadaljujte z branjem.

Sprehod po fotogeničnih ulicah in skok v turkizno morje 

Glavno mesto Malte – Valetta je očarljivo že zaradi starega dela mesta, ki je uvrščeno na seznam UNESCO kulturne dediščine. Tu najdete fotogenične ozke ulice, hiše z barvitimi balkoni in ujamete pogled na živahno mediteransko pristanišče.

Po otoku najdete tudi kup prijetnih zalivov in plaž, kjer lahko ujamete prve sončne žarke, očarali pa vas bodo tudi številni klifi. Otok z nizkimi hribi, terasastimi polji in rajskimi plažami je priljubljena turistična destinacija, uradna jezika v tej otoški državi pa sta angleščina in malteščina. Majhen, zgolj 27 km dolg in 9 km širok otok, je kot nalašč ustvarjen za raziskovanje.

Malta: Od Popaja do Troje

Ste vedeli, da so prav na Malti snemali Popaja? Tu najdete tematski park, namenjen temu mornarju, ki je oboževal špinačo. Zaradi neurja v začetku leta so vasico obnavljali, zato stanje in razpoložljivost aktivnosti pred obiskom raje preverite TU. Malta je navdušencem zgodovine zagotovo poznana tudi zaradi številnih ostankov megalitskih templjev, navdušilo pa vas bo tudi srednjeveško mesto Mdina. Za vse navdušence zgodovine in umetnostne zgodovine vas vsekakor očarajo umetnine Caravaggia, templji Hagar Qim, Mnajdra ali Ggantija, ki predstavljajo najstarejša svetišča na Zemlji, katakombe ali pa trdnjave, ki so jih zgradili Malteški vitezi.

Obiska vreden je tudi otok Gozo, kjer vas čaka narodni park Dwer in Plava luknja. Za vse filmoljube je tam tudi Dwejra, kjer so snemali Igre prestolov. Vsekakor vas bo Odisejev otok, kjer naj bi ga 7 let v ujetništvu zadrževala lepa Calypso, očaral. Sprehodite se po citadelli glavnega mesta Victorie, zaplavajte v zalivu Xlendi ali po peščeni rdeči Ramla plaži. Obiskati velja tudi baziliko Ta’ Pinu in vas obrtnikov, kjer vam bodo z veseljem dali za poizkusiti njihov ovčji sir Gbejniet, prigrizek iz rikote pastizzi ali bigillo, namaz iz fižola. Skočite lahko še na otok Comino, ki je brez prometa in si ga lahko ogledate le peš. Pod pod noge do plavih lagun, turkizne vode in prizorišče snemanja filmov Troja in Grof Monte Cristo.

MALTA: Za več podrobnosti ponudbe in nakup kupona skočite na Megabon – TUKAJ. 

Raziščite podvodni svet Mediterana

Z masko na glavi lahko odkrijete bogat vodni živež in tudi številne potopljene ladje. Tako imenovani »shipwreck diving« je prava uspešnica med potapljači. Če tega še niste, pa lahko na Malti opravite tudi vse potrebne tečaje in licence za potapljanje. Poleg naravnih znamenitosti, ki so povezne s čudovitim sinje modrim morjem, vam priporočamo tudi ogled Dingli klifov, čudovite ribiške vasice Marsaxlokk in Modre jame. Morje na Malti je res čudovito in poleg lepih peščenih plaž se lahko odpravite tudi do drugačnih zalivov, kot je na primer St. Peter’s pool ali jame Dragonara, ki ji pravijo tudi koralna laguna.

Kako torej do tja in kje prespati?

MALTA: Za več podrobnosti ponudbe in nakup kupona skočite na Megabon – TUKAJ. 

Foto: Shutterstock, Megabon

PREBERITE ŠE: Slovenka, ki je kot prostovoljka skrbela za geparde v Afriki #INTERVJU

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Top 3 ideje za sončen pobeg z letalom iz Ljubljane

Že komaj čakate, da se začne pravo poletje? Kam vas bo na dopust odneslo letos? Imamo top 3 destinacije, kamor lahko poletite kar iz Ljubljane.

Zbrali smo top 3 ideje, kje lahko dopustujete letos, tja pa greste kar s čarterskim letom iz Ljubljane.

Malta

Malta je priljubljena vroča destinacija Mediterana, ki leži južno od Italije. Uradna jezika v tej otoški državi sta angleščina in malteščina. Majhen, zgolj 27 km dolg in 9 km širok otok, je kot nalašč ustvarjen za raziskovanje.

Valetta, glavno mesto Malte, je očarljivo že zaradi starega dela mesta, ki je uvrščeno na seznam UNESCO kulturne dediščine. Tu najdete fotogenične ozke ulice, hiše z barvitimi balkoni in ujamete pogled na živahno mediteransko pristanišče. Po otoku je posejanih kup prijetnih zalivov in plaž, kjer lahko ujamete prve sončne žarke, očarali pa vas bodo tudi številni klifi. Otok z nizkimi hribi, terasastimi polji in rajskimi plažami je priljubljena turistična destinacija.

Obiska vreden je tudi otok Gozo, kjer vas čaka narodni park Dwer in Plava luknja. Za vse filmoljube je tam tudi Dwejra, kjer so snemali Igre prestolov. Vsekakor vas bo Odisejev otok, kjer naj bi ga 7 let v ujetništvu zadrževala lepa Calypso, očaral. Skočite lahko še na otok Comino, ki je brez prometa in si ga lahko ogledate le peš. Pod pod noge do plavih lagun, turkizne vode in prizorišče snemanja filmov Troja in Grof Monte Cristo.

Odlične ponudbe za oddih na Malti z letom iz Ljubljane najdete TUKAJ.

Egipt

Na kaj najprej pomislite, ko slišite za Egipt? Na piramide, kamele, cenkanje, starodavne civilizacije in mumije, seveda. No, vsekakor pa velja omeniti tudi odlične all inclusive resorte, kjer se lahko razvajate ves dan.

Egipt je znan zaradi svoje antične civilizacije in mogočnih spomenikov, kot sta kompleks piramid pri Gizi in velika sfinga. V južnem mestu Luksor so številni starodavni spomeniki, kot sta Karnak in Dolina kraljev. Egipt pa ima tudi veliko lepih plaž ob Sredozemskem in Rdečem morju. Rdeče morje ima čisto vodo, barvne koralne grebene, redke ribe in lepe gore. Sharm El Sheikh, Hurgada, Luksor, Dahab, Ras Sidr, Marsa Alam, Safaga in severna obala Sredozemlja so večji turistični kraji za rekreativni turizem. Kaj boste izbrali?

Tokrat v Egipt? Megabon ponudbo za lete iz Ljubljane najdete TUKAJ.

Tunizija

Tunizija nudi za vsakogar nekaj – dolge plaže, peščene spine, neskončne nasade sadnega drevja, okusno hrano, tržnice s pestro izbiro avtohtonih izdelkov in še mnogo več. Ko pa boste siti poležavanja na plaži in uživanja na soncu – če je to sploh možno – pa si lahko ogledate katero od znamenitosti Tunizije.

Najbolj znan del Tunizije je zagotovo otok Djerba. Na Djerbi lahko vidite najdaljše peščene plaže, se podate na puščavsko pustolovščino ali pa obiščete Midoun – tradicionalno arabsko mestece, ki je obdano z nasadi dateljnov. Če imate radi zgodovino, ne spreglejte mesta Mahida, ki vas očara s tradicionalnimi arabskimi hišami in pa mesta Tozeur, kjer vas čakajo ogromni nasadi stoletnih oljk. Zagotovo vas bo očaralo tudi mestece Monastir, ki je narejeno kot kombinacija širokih ulic in palm. Idealno za vse, ki obožujejo utrip majhnega mesta.

V Tunizijo s čarterjem iz Ljubljane? TUKAJ preverite Megabon ponudbe!

FOTO: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Istrski glamping: to ponujajo mobilne hišice na Hrvaškem

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Zdaj lahko na Malti kupite nekdanji dom kraljice Elizabete

Če razmišljate o nakupu nepremičnine in imate v žepu kakšen milijon ali šest odveč, naj vam zaupamo, da je na Malti naprodaj nekdanji dom britanske kraljice Elizabete. Vilo so zgradili leta 1900, danes pa je pogled nanjo bolj klavrn.

Kraljica Elizabeta ima zavidljivo število mogočnih nepremičnin. To so Buckinghamska palača, grad Windsor, Holyroodhouse v Edinburgu, Sandringham v Norfolku, Balmoral v škotskem višavju in grad Hillsborough na Severnem Irskem. Nekoč pa je živela tudi v vili na Malti, ki jo je imel v najemu oče princa Filipa.

Elizabetina vila za šest milijonov

Še preden je postala kraljica in podedovala vso bogastvo, sta s princem Filipom živela v idiličnem domu na Malti. Vilo Guardamangia, kjer sta živela med letoma 1949 in 1951, nepremičninska agencija prodaja za skoraj šest milijonov evrov.

Elizabeta je na Malti živela s pricem Filipom, ko je bil ta še aktiven v britanski mornarici. Vila ima šest spalnic, salon, dnevni prostor, jedilnico in veliko dvorano za srečanja. Pred njo je tudi velik vrt s pogledom na zaliv Marsamxett. Vila sicer že leta propada, nov lastnik pa bo imel z njo precej dela.

Propadajoča vila bi lahko postala muzej in turistična točka

Organizacije za varovanje kulturne dediščine FAA zato poziva nove lastnike in malteški urad za dediščino, naj najdejo skupno rešitev za vilo. Po njihovi oceni je zelo pomembno, da se zgodovinsko stavbo restavrira in preuredi v muzej, ki bo tako na ogled javnosti. Je namreč del nacionalnega spomina in kot muzej bi bila odličen magnet za turiste, so prepričani.

Nepremičnina je trenutno v zasebni lasti, nazadnje pa je v njej živela starejša ženska. Elizabeta je vilo nazadnje videla na obisku pred štirimi leti, ko je v poklon dobila tudi sliko z njeno podobo, nad stanjem nekdanjega doma pa ni bila najbolj navdušena.

Foto: Shutterstock

Spomladanska Malta: Povratni let le 24 evrov!

Kaj pa, če bi se letos na sanjski dopust odpravili še pred prvim majem? Kam? Na Malto!

Ta sanjski otok na jugu Italije leži sredi Sredozemskega morja, njegovo glavno mesto pa je Valletta. Ekipa Vandraj je med brskanjem po letalskih kartah prav do tja iz Benetk našla POVRATNO karto za 24 evrov!

Otok z nizkimi hribi, terasastimi polji in rajskimi plažami je priljubljena turistična destinacija, uradna jezika v tej otoški državi pa sta angleščina in malteščina.

Kaj si ogledati? Glavno mesto Valetta je očarljivo že zaradi starega dela mesta, ki je uvrščeno na seznam UNESCO kulturne dediščine. Tu najdete fotogenične ozke ulice, hiše z barvitimi balkoni in ujamete pogled na živahno mediteransko pristanišče. Po otoku najdete tudi kup prijetnih zalivov in plaž, kjer lahko ujamete prve sončne žarke, očarali pa vas bodo tudi številni klifi.

Od Popaja do Troje

Ste vedeli, da so prav na malti snemali Popaja? Tu najdete tematski park, namenjen temu mornarju, ki je oboževal špinačo. Če vas vleče v nočne klube – ne spreglejte St. Juliansa, ki sicer nima posebnih znamenitosti, zagotovo pa boste našli zabavo! Malta je navdušencem zgodovine zagotovo poznana tudi zaradi številnih ostankov megalitskih templjev, navdušilo pa vas bo tudi srednjeveško mesto Mdina.

Obiska vreden je tudi otok Gozo, kjer vas čaka narodni park Dwer in Plava luknja, tu pa je še lani stalo tudi Azurno okno, ena največjih naravnih znamenitosti, ki pa se je ob nevihti lani zrušila v morje. Skočite lahko še na otok Comino, ki je brez prometa in si ga lahko ogledate le peš. Pod pod noge do plavih lagun, turkizne vode in prizorišče snemanja filmov Troja in Grof Monte Cristo.

Kaj boste jedli? V kulinariki je čutiti vpliv arabskega, angleškega in italijanskega sveta, od odličnih testenin, morske hrane, zajčjih obar – fenkata, svinjine in pic, pa tudi kava je dobra!

In še dodaten plus: Malta je varna država,kjer so nasilna kriminalna dejanja – razen kakšnih manjših tatvin v izredno turističnih krajih – redkost! Prav tako imajo visok standard zdravstvenih storitev in opreme, tudi osebje pa tekoče govori angleško. In mimogrede, ker gre za globoko verno katiliško državo, je ženskam prepovedano sončenje in kopanje zgoraj brez, sicer pa so Maltežani topli in odprti ljudje.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Bari iz Trsta in nazaj že za 34 evrov!

5 citybreakov, ki si jih za manj kot 50 evrov lahko privoščite še to zimo

Berlin, Pariz, Malta, Edinburgh in Valencia!

Potovanje je bilo nekdaj res drago, danes pa so cene letalskih vozovnic včasih prav smešno poceni. Raziskovanje sveta tako nikakor ni več le domena bogatih, zaradi ugodnih letov, ki jih ponujajo mnoge nizkocenovne letalske družbe, pa si končno lahko dovolimo tudi veliko večjo mero spontanosti kot nekoč. Je še kaj bolj zabavnega od popolnoma nenačrtovanega odklopa v eni izmed evropskih prestolnic?

Kot vsako soboto, smo zato tudi danes za vas pobrskali za ugodnimi možnostmi in ponovno našli odlične ponudbe za skok v bližnja evropska mesta. V prav vsa izmed spodnjih petih lahko s povratno vozovnico iz Benetk odpotujete za manj kot 50 evrov!

Ujemite zadnje izdihljaje zimskih razprodaj v modni prestolnici, naužijte se morja in sonca na romantični Malti ali mladostni Valencii, raziščite underground sceno Berlina ali si oglejte čudoviti Edinburgh!

Pariz, 24 evrov

Vaš vodnik po Parizu najdete tukaj: Citybreak v Parizu 

Valencia, 48 evrov

Oglejte si čudovit surferski hotel, ki se je nedavno odprl v Valencii.

Malta, 36 evrov

Katera prizorišča iz serije Iger prestolov najdete na Malti, preverite tukaj.

Berlin, 24 evrov

Preverite, kaj vse morate v Berlinu doživeti po mnenju Maše Marolt, ki živi v Berlinu.

Edinburgh, 33 evrov

Edinburgh bo še posebej navdušil oboževalce Harryja Potterja. Preverite zakaj.

Če vam prvi termin na seznamu ne odgovarja, za več opcij podrsajte malce nižje na iskalniku letalskih kart.

Za sveže popotniške novičke nas spremljajte na Facebook profilu.

Preberite še:

Šest stvari, s katerimi boste stevardese spravili v slabo voljo?
Rimske terme: kopanje v najbolj fotogeničnih slovenskih termah za le 7,5 evrov
FUTOURIST: Slovenski blockchain startup, ki vas bo nagradil za pisanje pritožb in pohval

Foto: Unsplash

Neverjetna prizorišča Igre prestolov: kraji, ki jih moraš obiskati

Vemo, do naslednje sezone razvpite serije smo obsojeni na še kar nekaj čakanja, medtem pa se lahko zabavamo na drugačen način. Zbrali smo namreč najlepša prizorišča snemanja Igre prestolov, ki jih moraš obiskati vsaj enkrat v življenju, tudi če nisi fan serije. Dve izmed kulis ležita samo nekaj sto kilometrov stran na sosednjem Hrvaškem. Pot pod noge, torej!

#1 Essaouira, Maroko

got_1_shutterstock_130260287

 

#2 Dubrovnik, Hrvaška

got_2_shutterstock_207068215

#3 Girona, Španija

got_3_shutterstock_108897728

#4 Gozo, Malta

got_4_shutterstock_301444703

#5 Sevilja, Španija

got_5_shutterstock_223162096

#6 Thingvellir nacionalni park v Grjotagji, Islandija

got_6_shutterstock_347346212

#7 Downpatrick, Country Down, Severna Irska

got_7_shutterstock_278915090

#8 Ouarzazate, Maroko

got_8_shutterstock_414437026

#9 Cordoba, Španija

got_09_shutterstock_421916671

#10 Manoel Island, Gzira, Malta

got_010_shutterstock_319019300

#11 Ston, Pelješac, Hrvaška

got_011_shutterstock_102517691

#12 Birgu, Malta

got_012_shutterstock_395970553

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.