TO je 5 najhladnejših mest na svetu

V dolgih zimskih dneh se lahko tolažimo z načrtovanjem potovanja v tople kraje ali pa s tem, da je nekaterim še bistveno huje. To so najhladnejša mesta na svetu:

Harbin, Kitajska

Glavno mesto province Heilongjiang ima kar 10 milijonov prebivalcev in je znano kot “ledeno mesto”. Povprečna zimska temperatura je namreč kar -22°C. Mesto ta mraz dobro izkorišča v svoj prid in z ledenimi skulpturami vsako leto privablja množice turistov. najhladnejša mesta na svetu

Dudinka, Rusija

Dudinka je mesto, ki leži tik nad severnim tečajnikom, ob reki Yenisei. Kljub temu, da temperature redno padajo pod -33°C, je tu doma kar 20.000 ljudi. To je mesto, ki se ga morda spomnite iz fotografij iz novic leta 2015, ko je zaradi počene cevi celo mesto prekril led. Domačini pravijo, da pozimi tvoj pljunek zaledeni še preden pade na tla.

Winnipeg, Kanada

Winnipeg je eno največjih mest v Severni Ameriki, ki doseže najnižje temperature. Ima 715,000 prebivalcev, ki zimo preživljajo v povprečju na -20°C. Večkrat pa se temperatura še dodatno spusti do -45°C. Dodaten problem povzroča hladen veter, ki prebivalcem onemogoča gibanje na prostem in jih življenjsko ogroža.

Yakutsk, Rusija

Yakutsk je mesto, ki se na seznamu hudih zim uvršča zelo visoko. Ne samo, da je zima tu res huda, začne se že v začetku oktobra! Januarja, ko zima doseže vrhunec, se temperature gibljejo med -38°C in -42°C. A kljub temu v Yakutsku živi kar 282,400 ljudi.

Yellowknife, Kanada

Edino mesto v Severozahodnem teritoriju Kanade, Yellowknife, je dom 20.000 prebivalcem. Povprečna zimska temperatura tega mesta, ki spada v subarktično podnebje, je -34°C. A v Yellowknife-u nikakor ni turobno. Med novembrom in aprilom mesto pogosto okrasi severni sij.

 

Foto: Unsplash 

PREBERITE ŠE: To je 5 najlepših voženj z vlakom na svetu

najhladnejša mesta na svetu, najhladnejša mesta na svetu,

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.