Uradno je: TO so letos najboljši krofi v Sloveniji!

Znani so zmagovalci tekmovanja Naj krof Slovenije 2023! Ste jih že preizkusili?

V organizaciji Turistično gostinske zbornice Slovenije je že tretje leto zapored potekal izbor za Naj krof Slovenije 2023. Zmagovalec v kategoriji Naj klasični krof Slovenije 2023 je Dom starejših občanov, Novo mesto, zmagovalec v kategoriji Naj inovativni krof Slovenije 2023 pa BIC (Biotehniški izobraževalni center, slaščičarstvo) Ljubljana, s krofom s sivko, medom in smetano.

Zmagovalci posameznih kategorij

Naj klasični krof Slovenije 2023

Prvo mesto: Dom starejših občanov, Novo mesto
Drugo mesto: Slaščičarna Emilija, Idrija
Tretje mesto: Terme Banovci

Naj inovativni krof Slovenije 2023

Prvo mesto: BIC Ljubljana, slaščičarstvo (sivka, med, smetana)
Drugo mesto: Jasna Chalet Kranjska Gora (holandska omaka in slanina)
Tretje mesto: Dom starejših občanov Novo mesto (jabolčno polnilo)

Inovativni krofi z medom, medico, celo slanino ali bučnim oljem!

Med inovativnimi krofi so največ pozornosti komisije vzbudili krofi z različnimi polnili, npr. medom, medico, cimetom, slanino, žajbljem, janežem, bučnim oljem, čilijem… Pri ocenjevanju so sicer upoštevali izgled in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo in okus. Ob razglasitvi zmagovalcev je priznani slovenski etnolog dr. Janez Bogataj predstavil tudi bogato izročilo cvrtja krofov na Slovenskem.

Krofi na tekmovanje prispeli po hitri pošti

Po lanskem vzoru so krofi tudi letos na tekmovanje prišli preko hitre pošte. Potegovali so se za naziv v dveh kategorijah, Klasični in Inovativni krof.

Naj krof Slovenije – najslajši izbor, ki se je rodil med pandemijo

Izbor za Naj krof Slovenije 2023 so letos v Turistično gostinski zbornici Slovenije pripravili že tretje leto, potekal je v BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316. Na Turistično gostinski zbornici Slovenije so se odločili za tretjo izvedbo dogodka, ki vsako leto požame veliko pozornosti. Dogodek je nastal v koronskem obdobju, ko so bile turistične kapacitete zaprte, Zbornica pa je s prireditvijo želela vseeno izvesti gostinski dogodek in s tem poskrbeti za vsaj malo dogajanja v panogi.

Zmagovalca izbrali med 30 prijavljenimi

Strokovno komisijo so sestavljali Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter mednarodni ocenjevalec WACS, Alenka Kodele, priznana slaščičarska mojstrica in predavateljica na BIC Ljubljana ter Urška Strnad, vodja gostinstva Gostinsko podjetje Trojane. Komisija je izbirala med okoli 30 krofi ter ponovno imela imela zahtevno delo, saj so bili številni krofi ne le lepi, temveč narejeni z veliko domišljije.

FOTO: Unsplash

PREBERITE ŠE: Recept za krofe, ki jih bo zmanjkalo v trenutku

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.