Zakaj je Pula najboljša izbira za letošnji poletni dopust?

Pula je največje istrsko mesto, polno zgodovine in čudovitih plaž. Je odlična izbira za letošnji poletni dopust, če želite združiti čudovite plaže, naravo in kulturo.

Pula je hrvaški Rim

Mesto Pula je središče Istre že od rimskih časov. Ima dolgo tradicijo vinarstva, ribištva, ladjedelništva in turizma. Poznana je po dokaj lepo ohranjenih rimskih zgradbah, od katerih je najbolj znan amfiteater Arena. Arena v Puli stoji že od prvega stoletja in je šesti največji amfiteater na svetu. Predvsem pa je eden najbolje ohranjenih. Vsako poletje zaživi tudi s koncerti in ostalimi kulturnimi prireditvami.

V mestu je tudi Avgustov tempelj iz rimskih časov, posvečen prvemu rimskemu cesarju Avgustu. Sprehodite se še do Sergijevškega slavoloka zmage, zanimiv pa je tudi Kaštel, obrambna trdnjava ob obali, zgrajena v času tridesetletne vojne.

Tudi letos vas v Puli čaka bogat kulturni program

Najprej bo že med 30.6. in 6.7. potekal festival Pula Music Week. Sledi Puljski filmski festival konec julija. Avgusta pa se bodo v Areni zvrstili koncerti glasbenikov Hari Mata Hari, Petar Grašo in Arctic Monkeys. Med 6. in 8. avgustom pa bodo oder v sklopu Adria Music festivala zavzeli Tony Cetinski, Bajaga in S.A.R.S..

PREVERITE PONUDBO za HOTEL v PULI TUKAJ! 

Pula ima najlepše plaže

Ena izmed najlepših plaž v Istri je zagotovo plaža Havaji. Nahaja se v Verudeli. Očarala vas bo s čudovitim vzdušjem in dih jemajočo turkizno barvo morja, bleščečimi belimi kamenčki in slikovitim skalnatim ozadjem.

Plaža Pješčana Uvala se nahaja v mestu Pješčana Uvala (Riviera Pula). Plaža je prodnata, drevesa v bližini pa ustvarjajo naravno senco.

Sandy Bay Beach se nahaja na desnem bregu od vhoda v pristanišče Delfin. Peščena plaža je lepo urejena in dobro opremljena. Na plaži so tuši in garderobe.

Na južni strani polotoka Golden Rocks, s pogledom na otok Fratarski, stoji čudovita plaža Verudela.

Bližina Brionov in Kamenjaka

Pula je odlična izhodiščna točka za obisk Brionov. Brionsko otočje je skupina 14 otokov z izjemnimi naravnimi lepotami. V Veliki otok se je na primer zaljubil že jugoslovanski predsednik Tito! Ta je v svoji poletni rezidenci gostil številne tuje državnike in znane osebe, ki pa so mu v dar prinesli številne eksotične živali, ki se še danes sprehajajo po safari parku. Na Brionih torej lahko vidite tudi zebre!

Če ste v Puli, ne smete mimo Kamenjaka. To je eden najlepših sredozemskih polotokov na jugu Istre. Leži kakšnih 10 kilometrov od Pule in ima 30 kilometrov obale, skritih turkiznih zalivčkov, klife in neomejene možnosti zabave.

Ideja za namestitev: Hotel Pula

Hotek Pula je le nekaj metrov oddaljen od zelenega in bujnega gozda, skozi katerega pridete do čudovite prodnate plaže. V bližini je tudi veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa – triatlom steza, 12 tenis igrišč, 2 nogometni igrišči, atletska steza, večnamenski športni center, sprehajalne steze, … Od centra Pule je hotel oddaljen le 2 km. 

PREVERITE PONUDBO ZA HOTEL TUKAJ! 

Foto: Unsplash, Vandraj

PREBERITE ŠE: Kamenjak: 7 razlogov, zakaj je vreden obiska

 

 

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.