13 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odpravite v Harry Potter World

Čeprav je od izdaje zadnje knjige J.K. Rowling minilo že kar nekaj let, svet čarovnije še vedno navdušuje po vsem svetu.

Verjetno skoraj ni človeka, ki si v svojem življenju ni ogledal niti enega filma o Harryju Potterju ali pa za to čarovniško ime vsaj slišal. Serija knjig je namreč navdušila mlado in staro po vsem svetu in čeprav so glavni igralci filmov že pred časom zaključili s snemanjem zadnjega dela, se prah, ki ga saga dviguje že leta, še kar ni polegel.

Nedavno se je namreč v Edinburghu odprla čarovniška soba pobega, v Londonu že kar nekaj časa navdušuje Warner Brosov studio, kjer se lahko sprehodite čez kultna prizorišča iz filma, prav tako lahko v studio vstopite v Hollywoodu in na Japonskem, navsezadnje pa ne moremo mimo tematskega parka Harry Potter World v Orlandu, ki je v celoti posvečen dogodivščinam mladega čarovnika.

Če tudi vi spadate med zveste navdušence, vas na zgoraj omenjena prizorišča gotovo vleče, mi pa spodaj nizamo nasvete, ki jih je dobro poznati, preden se odpravite tja.

Adrenalinske vožnje z vlakci in tobogani v Sloveniji in bližini pa lahko najdete TUKAJ!

Rana ura, zlata ura

Ker skoraj vse, kar je povezano s sago o Harryju Potterju, privablja trume turistov, priporočamo, da se na čarovniško dogodivščino odpravite čim bolj zgodaj, saj boste v nasprotnem primeru najprej kar
nekaj časa preživeli v čakalnih vrstah za vstop.

Najprej vlakci smrti

Če boste obiskali Orlando, se takoj, ko vstopite v park, odpravite proti vlakcem smrti, saj ti privabljajo največ ljudi, posledično pa je na vožnjo čez dan potrebno čakati tudi po več ur. Zato je bolje, da svoj želodec pretresete že zjutraj in se tako izognete dolgemu čakanju na vročem opoldanskem soncu.

Maslenušek na vse načine

V svetu Harryja Potterja boste lahko končno okusili vso veličino maslenega piva, ki so ga s tako neverjetno slastjo pili liki v knjigah in filmih, izdamo pa vam lahko še, da priljubljena čarovniška pijača
v tematskih parkih prihaja v zamrznjeni, topli ali hladni obliki. Poskusite vse!

Poizkusite tudi druge pijače

Masleno pivo pa ni edina pijača, ki jo je vredno poizkusiti. Neštete stojnice ponujajo tudi druge čarovniške napoje kot so bučni sok, sumljivo zeleno pivo, jezik fecljajočo limonado itd.

A ne bodite naivni

Kljub zabavnemu imenu, naj vas opozorimo, da se nakupu stekleničke z napisom Gillywater raje izognite, saj v vaših ustih ne bo pričarala nobenega magičnega okusa. Gre namreč za običajno ustekleničeno vodo, ki vam bo le pošteno izpraznila denarnico.

Pojdite na povratno vožnjo z vlakom

Vlak Hogwarts Express v zabaviščnem parku vozi v obe smeri, a med povratno vožnjo se nikakor ne boste dolgočasili, saj vožnja v vsako smer ponuja drugačna doživetja. Zato priporočamo, da se odpeljete v obe smeri.

Vstopnica v park ne vključuje vseh voženj

Razen, če se tako odločite že pri vhodu. Takšno izbiro priporočamo tudi mi, saj boste v nasprotnem primeru v parku kar nekaj časa preživeli v vrstah čakajoč na dodatne vstopnine.

Prepovedano potovanje

Če vam je rado slabo, se atrakciji z imenom »Forbidden Journey« oziroma prepovedanemu potovanju raje izognite, saj je znano, da zaradi divje vožnje marsikateremu udeležencu postane slabo. Namesto tega, si lahko do potankosti ogledate čarovniški grad.

Čarobne palice

Zabaviščni park seveda omogoča tudi nakup lastne čarobne palice, ki pa nikakor niso poceni. »Osnovna« palica, ki jo lahko kupite pri slavnem prodajalcu palic namreč stane vsaj 44 dolarjev, medtem, ko vas bo interaktivna palica, s katero lahko čarate znotraj parka, stala dobrih 50 dolarjev.

Pazite se Javkajoče Jane

Ko boste morali obiskati toaleto, se pripravite na zastrašujoče krike, ki pa vas ne bodo stali življenja. Javkajoča Jane namreč še kar javka po magičnih straniščih, kakopak.

Bodite pozorni na uro

Pa ne, ker bi se vam kam mudilo, temveč zato, ker se v parku ves čas odvija program, katerega urniku morate slediti, če želite predstave videti na lastne oči. Seveda pa bodite pozorni na uro predvsem v času kosila, saj so takrat vrste v restavracijah neverjetne. Če se da, tako jejte pred ali po »uradnem« času kosila.

Pošta in banka

V zabaviščnem parku na Floridi lahko vse storitve znotraj parka plačate v dolarjih, če pa želite še boljšo čarovniško izkušnjo, lahko svoj denar v Gringottu zamenjate za čarovniškega. V parku je tudi pošta, od koder lahko pošljete čarovniško sporočilo – morda lahko svojim domačim pošljete vabilo na Bradavičarko.

Kostum kupite že doma

Potepanje po parku bo še bolj zabavno, če boste odeti v oblačila svojega najljubšega čarovniškega junaka, a ker so kostumi znotraj parka nadvse dragi, priporočamo, da si lastnega omislite že pred prihodom in tako prihranite kar nekaj čarovniških kovancev.

Adrenalinske vožnje z vlakci in tobogani v Sloveniji in bližini pa lahko najdete TUKAJ!

Preberite še:

Vandraj insider: V Krakov jo je odnesla redna služba

Foto: Shuttertsock
Vir: Huffingtonpost.com

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.