Amalfijska obala: Čudovite fotografije in uporabni nasveti fotografov Katarine Zakonjšek in Mateja Zobavnika

Danes se selimo na Amalfijsko obalo s Katarino Zakonjšek in Matejem Zobavnikom. Poročna fotografa, ki sta se nedavno odpravila raziskovat ta čudovit kos Italije, nista ostala razočarana. Amalfijska obala je znana po izjemnih razgledih, odlični hrani in nepozabni pokrajini. Slednjo lahko začutite na spodnjih fotografijah. Katarino in Mateja pa smo povprašali tudi po koristnih nasvetih, ki bodo prav prišli vsakemu, ki se bo odpravil na ta krasen konec sveta.

Zakaj sta izbrala to destinacijo? S čim vaju je privabila Amalfijska obala?

Amalfijska obala naju je privabila zato, ker nama je bila že nekaj časa zelo všeč tamkajšnja narava in arhitektura. Pa tudi zato, ker se nahaja dokaj blizu Rima. Da sva lahko najino potovanje naredila malo bolj razgibano in raznoliko, saj se ne nahajava rada predolgo časa na istem mestu. Potovanje sva nato končala v Neaplju.

Kako sta potovala do tja?

Potovala sva izključno z javnim transportom. Najprej z letalom do Rima, kjer sva bila nekaj dni. Nato pa dalje z vlakom iz Rima do Salerna. Tam sva poiskala avtobus, ki pelje iz Salerna, ob celotni Amalfijski obali, vse do Sorrenta. V majhnem mestecu Atrani, kjer sva imela prenočišče, sva nato izstopila. V poletnem času je možno do Amalfijske obale priti tudi s trajektom, novembra, ko sva bila tam midva, pa ni več peljal.

Ko sva bila enkrat tam sva se med mesti premikala z lokalnimi avtobusi. Vožnja z avtobusom po Amalfijski obali je definitivno na trenutke precej adrenalinska, saj so ceste zelo ozke, ovinkaste in ves čas se pelješ tik ob prepadu. So pa razgledi zato ves čas čudoviti in tako malo pozabiš na cesto.

Kaj vama je bilo na Amalfijski obali najbolj všeč?

Celotna Amalfijska obala je krasna in je težko reči, kaj nama je bilo najbolj všeč, morda pa naju je vseeno od vsega najbolj navdušilo mestece Positano.

Katere znamenitosti tu ne smemo zamuditi?

Čeprav tudi nama v kratkih dveh dneh, ko sva bila tam, ni uspelo vsega videti, bi morda izpostavila Villo Cimbrone v Ravellu, pa seveda Positano.

Katera znamenitost je tu precenjena? Kakšne pa so cene?

Ne vem če bi lahko izpostavila kakšno specifično znamenitost, je pa zagotovo celotna Amalfi obala malo dražja in je zato ne bi najbolj priporočala backpackerjem oziroma tistim, ki potujejo z nizkim budgetom.

Na kaj moramo biti tam pozorni?

Da ste dobro obuti, saj je veliko stopnic in hoje v hrib. V kolikor se boste po obali premikali z avtobusom, tako kot midva, pa ne pozabite vstopnice kupiti v naprej, saj nakup na avtobusu ni mogoč.

Katera restavracija vama je bila najbolj všeč?

V Positanu sva si privoščila kosilo v Le Tre Sorelle, ki se nahaja tik ob plaži s čudovitim pogledom na morje in mesto. Lokaciji in razgledu primerne so bile tudi cene in tako sva verjetno jedla najdražjo pico do zdaj, ampak je bilo vredno!

Pa kavarna?

Malo višje od restavracije se nahaja Positano Paradiso Lounge Bar, prav tako s pogledom na plažo in morje, kjer sva se na kratko ustavila še na kavici, ponujajo pa tudi slaščice.

Se bosta na Amalfijsko obalo še vrnila?

Vsekakor!

Več utrinkov z njunega potovanja po Amalfijski obali pa lahko ujamete na njunem blogu TUKAJ.

Foto: Matej Zobavnik & Katarina Zakonjšek

Preberite še:

Slovenka, ki govori kitajsko in jo čaka plemiška korejska poroka #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.