Kako dobro poznate Medžimurje? Tja greste to poletje lahko na JAZZ v vinogradu, tridnevni mednarodni jazz festival, ki bo med 23. in 25. avgustom 2024 potekal že v četrti ediciji. Vstopnice za dogodek lahko po early bird ceni najdete TUKAJ.

JAZZ v vinogradu je tridnevno doživetje, ki predstavlja Medžimurje kot edinstveno destinacijo. Medžimurje je zgodovinsko-geografski pojem, ki označuje območje na skrajnem severu Hrvaške, omejeno z dvema velikima rekama – Muro in Dravo.

Umetniški vodja glasbenega festivala je znani kitarist in dobitnik nagrade za življenjsko delo Ratko Zjača. Poleg koncertov se bo festival predstavil s številnimi mojstrskimi tečaji, kjer bodo svetovno znani jazzisti delili svoje znanje in izkušnje z mladimi glasbeniki. Odprli pa bodo tudi razstavo »Portreti – glasba v sliki« v sodelovanju s prijateljskim festivalom iz Slovenije: Jazz Ravne. Tudi pred in po koncertu bodo občinstvo zabavali priznani didžeji, vključno z Ozrenom Kanceljakom in Williamom Collinsom.

Mađerkin breg, naravni fenomen kaskadnih vinogradov

A ne le jazz, tudi dobro vino, hrana in imenitni razgledi so razlogi za obisk. V prvi vrsti gre za edinstveno lego Mađerkinega brega, naravnega fenomena kaskadnih vinogradov, kjer se odvija večina programa – na samem vrhu griča (340 mnm). Na vrhu griča je razgledni stolp Mađerkin breg, od koder se odpirajo čudoviti razgledi na štiri države – Sloveniji, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško. Stolp je visok 28 metrov, kar je približno pol manj od lendavskega stolpa Vinarium (53,5 metra). Medžimurski Mađerkin breg tudi nima dvigala kot lendavski, tako da se je treba do vrha povzpeti po stopnicah. Stolp v obliki zvezdastega tlorisa so zgradili iz slovenskega lesa, zanimiva arhitektura pa je delo arhitektov Bojana in Igorja Perhoča.

Območje občine Štrigova, kjer se odvija osrednji del festivala, je v prelepi vinorodni pokrajini. Gostitelji – družina Štampar – na posestvu katere poteka festival, so dobitniki največjih vinskih nagrad. Leta 2023 so na primer dobili zlati dekanter za najboljšo penino Urban belo.

Ob vinski ponudbi na samem festivalu bo brbončice zadovoljil tudi kulinarični navdih medžimurskega chefa Marka Palfija. Festivalski program vključuje tudi številne druge privlačne lokacije in programe, kot je Kulturni dom (ali Pušipel) v Štrigovi, kjer potekajo mojstrski tečaji in razstave, vedno pa je na voljo tudi privlačna ponudba partnerjev Term Sv. Martin.

Edinstvenost lokacije, mednarodni Jazz Festival, avtohtona eno-gastro ponudba, strokovna predavanja in veliko dobre glasbe dajejo temu dogodku poseben status in edinstveno doživetje, namenjeno vsem, ki slavijo življenje.

Vstopnico za festival lahko po early bird ceni ujamete na Megabonu – TUKAJ.

Program JAZZ v vinogradu 2024

PETEK, 23. avgust

15.00: Odprtje razstave v Domu kulture Štrigova.
16.00: Koncert Tantfreaky (Poljska) in psychosoul, electro jungle, jazz&soul.
20.30 – 00:00: DJ William Collins.

SOBOTA, 24. avgust

12.00: Masterclass v Domu kulture Štrigova.
16.00: DJ Ozren Kanceljak.
19.00 – 20.30: Koncert Yeremi Kordos & Evolution Cuban Jazz (Cuba).
20.30 – 00.00: Latin jazz party.

NEDELJA, 25. avgust

12.00: Jazz brunch in DJ.
13.00 – 14.30: Koncert Jazz School Ravne (SLO).
15.30 – 17.00: Koncert kvarteta Borne Peharja (HR-BRA-SRB-HUN) in promocija albuma.
18.00 – 19.30: Koncert Mozes & Kaltenecker (Madžarska/Belgija).
20.00: Zaključek festivala.

Vstopnico za festival lahko po early bird ceni ujamete na Megabonu – TUKAJ.

FOTO: JAZZ v vinogradu/Megabon

PREBERITE ŠE: Tak je lahko morski digitalni odklop v hiškah iz trsja

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.