Med kraji v slovenski Istri lahko sedaj potujete tudi TAKOLE

V Kopru so včeraj predstavili nov slovenski turistični produkt – WAYV, ki je začel delovati ta mesec in ki bo še dodatno obogatil turistično ponudbo v slovenski Istri. Gre za platformo, ki povezuje imetnike plovil, ki ponujajo prevoze, in uporabnike, ki si želijo s čolni na hiter in enostaven način potovati med kraji v slovenski Istri.

Kaj je Wayv?

Aplikacija Wayv povezuje potnike in lastnike plovil ter tako omogoča prevoz z različnih točk slovenske obale. Sistem je zasnovan po vzoru kopenskega sistema Uber s prilagoditvami na morski prevoz. Vsa komunikacija in plačila potekajo preko aplikacije, kar omogoča nadzor, hkrati pa je tudi varneje in zanesljiveje za uporabnike.

Kdo so prevozniki?

Obvezni pogoji za vse sodelujoče prevoznike je ustrezen izpit in oprema, sklenjeno zavarovanje potnikov ter registrirana gospodarska dejavnost. Osnovni namen projektne ideje je razvoj prometne povezave med kraji ob slovenskem morju, kar omogoča dodaten vir prihodka ribičem in obstoječim ponudnikom morskih prevozov. Gre tudi za razbremenitev obstoječih prometnih tokov po kopnem ter lažjo in regulirano dostopnost do zavarovanih območij, nenazadnje pa tudi za lepo obogatitev turistične ponudbe.

Dve aplikaciji

Kot je povedal Mitja Vatovec (aplikacija, direktor Emigma d.o.o.), so razvili dve aplikaciji, in sicer aplikacijo za potnike in aplikacijo za prevoznike. Obe sta narejeni za operacijska sistema IOS in Android in v 3 jezikih – slovenščina, italijanščina in angleščina. Aplikaciji sta povezani v enovito spletno platformo, ki podatke procesira, obdeluje in servira uporabnikom. Poleg tega obstaja tudi spletno mesto Wayv.si, kjer so uporabnikom na voljo splošne informacije, možnost vključitve v sistem preko spletnega obrazca, kot tudi možnost prenosa aplikacije. Ker gre torej za širok nabor rešitev, raje uporabljajo izraz “platforma Wayv”.

Wayv je del projekta Morski prevozi, LAS Istre in je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

PREBERITE ŠE: Istra za lačne gurmane

Iščete odlično ponudbo za koriščenje novih turističnih bonov v Sloveniji? Preverite TUKAJ

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.