Na oddih: Vrelci termalne vode ob Savinji, ki so bili nekoč dostopni le izbrancem

Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, prav v srcu neokrnjene narave pa najdete Rimske terme, kraj z vrelci termalne vode, ki so ga opevali že stari Rimljani.

Rimske terme se nahajajo v Rimskih Toplicah, ob reki Savinji in pod pobočjem Stražnika. Prav tu se bohotijo vrelci termalne vode, ki imajo na telo številne blagodejne učinke. Zdravilnost termalnih voda iz tega območja so znali ceniti že stari Rimljani, ki so radi uživali v sproščanju in uživanju v umirjeni naravi. Rimske Terme so iz rimskih časov ohranile prav vse zdravilne in antistresne učinkovine, ki so skrbele za zdravje in lepoto ter sijočo kožo Rimljank in Rimljanov.

Zdravilna voda, nekoč dostopna le peščici, danes namenjena vsem!

Stari Rimljani so leta 39 pr. n. št. prav na istem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Minevala so stoletja, priljubljenost vrelcev s čudežno vodo pa je le še rasla. Sem so v prepričanju, da so odkrili čudežni zdravilni izvir, prihajali člani kraljevih družin. Dolgo časa so bile terme dostopne le pripadnikom višjih slojev in visokim vojaškim častnikom. Danes pa so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

Termalna voda, ki pomaga pri zdravljenju številnih tegob

Analize kažejo, da je akrotermalna voda v Rimskih termah po vsebnosti kemijskih elementov, ki blagodejno vplivajo na človeško telo, ena najbogatejših v Sloveniji. Odlična lega v čudoviti dolini Savinje z neokrnjenimi gozdovi blagodejno vpliva na kronična obolenja dihal. Pomaga tudi pri zdravljenju revmatičnih obolenj, dermatoloških stanj in bolezni, ginekoloških in nevroloških bolezni, bolezni želodca in črevesja … Vrelci v Rimskih termah so približno 1000 metrov pod zemeljsko površino. Voda iz Amalijinega vrelca ima 38,4 °C, voda iz Rimskega vrelca pa 36,3 °C.

Sproščanje v bazenih v slogu Rimljanov

Tu se lahko počutite kot Rimljani in se sprostite v bazenih s termalno vodo. Ti so oblikovani po navdihu izvirnih rimskih kopališč. Sproščate se lahko v notranjemu bazenu s temperaturo 32°C, štirih notranjih masažnih bazenih s sedišči in ležišči, ki so ogreti na temperaturo 35°C, pa tudi v zunanjem panoramskem bazenu, ki je s tunelom povezan z notranjim ter tremi zunanjimi masažnimi bazeni, ogretimi na 35°C.

Oddih v Zdraviliškem dvoru po odlični ceni

Privoščite si oddih v Zdraviliškem dvoru 4* in tudi sami odkrijte prednosti termalne vode in sproščanja v objemu neokrnjene narave. Nekaj odličnih ponudb Megabona najdete TUKAJ.

Koliko vrst savn poznate?

Blagodejno sproščanje vas čaka tudi v svetu savn Varinia, kjer se boste razvajali kot so to počeli v preteklosti. Predajte se čarobnim trenutkom in sprostite duha in telo. Uživate lahko v finski savni (80°C – 100°C), parni ali turški savni (40°C – 55°C), infrardeči savni (45°C – 65°C), solni savni (60°C – 65°C), bio zeliščni savni (50°C – 60°C), tepidariumu (ogrevana ležišča in sedišča na prijetnih 37°C), počivališču, zunanji sončni terasi, prav tako pa se lahko udeležite kromoterapije v savnah, uživate v notranjem hladnem bazenu in notranjem masažnem bazenu s termalno vodo.

Bi pili iz Amalijinega vrelca?

Rimske terme ponujajo tudi številne kopeli za eno, dve ali več oseb. Sproščanje v avtentičnih kamnitih kadeh in unikaten spoj mističnosti, tradicije ter zdravilne vode Amalijinega in Rimskega vrelca zagotavljata nepozabne trenutke. V sklopu ponudbe, ki jo zagotavljajo Rimske terme, lahko uživate tudi v lepotnih negah, kozmetičnih storitvah ali masažah …

Termalno vodo, ki vre iz Amalijinega vrelca, lahko tudi pijete, saj bo dobro vplivala na vaš imunski sistem, odlična pa je tudi za hidracijo kože.

Kulinarika, ki se kosa z velikimi 

Tu vas čaka tudi moderna kuhinja s pridihom tradicionalnega. A la carte restavracija Sofija in Restavracija cesarja Ferdinanda bosta razvajali vaše brbončice, Kavarna princese Vikotrije pa bo poskrbela za odlično kavo, čaj ali sladko pregreho. Zvečer se lahko odpravite v Lounge bar na koktajl po vašem okusu, čez dan pa vam bo zagotovo všeč ponudba pijač v Baru ob bazenu.

Aktivnosti za čas na suhem

Rimske Terme ponujajo tudi razne aktivnosti, med drugim lahko odvečno energijo porabite z vadbo v hotelskem fitnesu, se odpravite na pohod z nordijskimi palicami, raziščete okolico na kakšnem sprehodu ali pa se odpravite na kolesarski izlet do katerega od bližnjih mest. Na primer do Radeč, mesta, znanega po papirni industriji, spoznate več kot petstoletno tradicijo splavarjenja na Savi, okusite floskarski golaž ali pa se podate do mesta Laško in preverite, zakaj je tradicija varjenja piva tam tako posebna.

Foto: Rimske Terme

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Ekskluziva v tednu restavracij: 5-hodna večerja, nočitvi z zajtrkom, obisk čokoladnice in hedonizem na Dolenjskem

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.