Prehitite sezono z vrhunskim oddihom ob morju

Te dni veliko govorimo o sproščanju in detoksu telesa. Najboljši kraj za očiščevanje pa je seveda ob morju.

Ob ponedeljkih vam predstavljamo najboljše hotele v regiji in iščemo ponudbe, s katerimi lahko v njih dopustujete kar najbolj ugodno. Za tokratni hotelski navdih smo izbrali vrhunski hotel na obali – v nadaljevanju si bomo namreč ogledali, kaj ponuja hotel Falkensteiner v Petrčanah na Hrvaškem in kaj lahko počnemo v njegovi okolici.

Nič manj kot pet zvezdic

Prestižni hoteli so vedno posebno doživetje že sami po sebi. Dopust je skoraj gotovo prijeten, če nekdo ves čas skrbi, da se dobro počutimo. In v hotelu Falkensteiner, ki se nahaja blizu Zadra, definitivno govorimo o vrhunski oskrbi.

V zimskem času, ko turistične točke Hrvaške še nekoliko spijo, je res prijetno za nekaj dni odpotovati na obalo ter se naužiti morskega zraka, predvsem pa miru in praznih promenad, čistega morja in tišine, ki jo sem ter tja morda skali kakšen galeb.

Dnevi, ko nam ni treba razmišljati, ali imamo pri roki dovolj sestavin za kosilo in kaj vse je treba postoriti v službi, so najboljši in da bomo tokratni oddih kar najbolj sproščeno izkoristili, hotel Falkensteiner ponuja paket s polpenzionom, torej vključenim gurmanskim zajtrkom in odlično večerjo.

In ko je za prehrano poskrbljeno, lahko mislimo le še na to, kako bomo čim bolj uživali. Bližina Zadra seveda omogoča številne možnosti za sprehod ob morju, gurmanske dogodivščine v odličnih restavracijah ter sproščanje ob zvokih morja, ki igra na piščali. Govorimo o dveh zadarskih znamenitostih, ki si ju je zamislil arhitekt Nikola Bašić in ki v Zadar že nekaj let privabljata turiste z vsega sveta.

Pozdrav soncu ob morski glasbi

“Pozdrav soncu” se nahaja ob mestni promenadi ter sestoji iz mnogih steklenih površin, kjer se morje in sonce igrata s svetlobo ter ustvarjata čudovito naravno atmosfero, ki priča o simboliki povezanosti z naravo. V bližini pa se nahajajo tudi “Morske orgle”, piščali, ki se nahajajo v vodi, bučanje morja pa z njihovo pomočjo ustvarja neverjetno naravno glasbo. V času, ko ni turistov, je kombinacija obeh odlična popestritev jutranje rekreacije ali pa večernega sprehoda.

Odlično sprostitev pa vam nudi tudi hotel, ki je znan predvsem po svojem čudovitem SPA centru. Wellness površine se namreč razprostirajo na dobrih 6000 kvadratnih metrih in vključujejo veličastni svet savn, panoramsko zemeljsko savno s pogledom na morje, ekskluzivne zasebne terme in turško kopel. Dneve lahko tu izkoristite tudi za vrhunske lepotne in sprostitvene tretmaje, za kar sta vam na voljo tudi lepotni salon in bogato opremljen fitnes center.

Prerojeni se boste lahko tudi kulturno udejstvovali ter svoje možgane razvajali z umetnostjo v zadarskem muzeju arhitekture, muzejem antičnega stekla ali pa jih razgibali v tamkajšnjem Muzeju iluzij.

Hotel pa tudi sama destinacija v zadnjih letih privabljata številne turiste in njihovo povpraševanje je v zadnjih letih obogatilo tudi turistično ponudbo v okolišu. Petrčane s hotelom Falkensteiner tako obljubljajo čudovit zimski oddih, ki je ob morju pravzaprav že pravo spomladansko prebujenje, ki bo poskrbelo za vaše telo in dobro počutje.

Privoščite si tridnevno vrhunsko razvajanje s polpenzionom in vključenim neomejenim koriščenjem hotelskega wellnessa za več kot tretjino nižjo ceno ter prestižen oddih za dve osebi odštejte le 243 evre. Vaše zdravje vam bo hvaležno.

Foto: Arhiv hotela

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.