Blaguško jezero: 2 nočitvi z zajtrkom v glamping hiški ob vodi

V zeleni oazi Slovenije sredi neokrnjenih gozdov leži slikovito Blaguško jezero. Neposredno na njegovi obali pa je tudi kamp, ki vas bo očaral. Kamp Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš ponuja kampistom edinstveno doživetje. Kaj pa, če bi poletje preživeli v glamping hiški ob jezeru?

Blaguško jezero je idilično zatočišče sredi slikovite pokrajine Slovenije. Njegove mirne vode, ki odsevajo okoliško bujno zelenje in veličastne vrhove, ponujajo miren pobeg za ljubitelje narave in navdušence na prostem. Blaguško jezero boste našli v naselju Blaguš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Gre za umetno akumulacijsko jezero, ki so ga med leti 1961 in 1963 ustvarili z zajezitvijo Blaguškega potoka, z namenom da bi se v jesenskem in pomladanskem dežju zbirala odvečna voda in v poletni suši namakala polja.

Danes je to priljubljena izletniška točka v osrčju Slovenskih goric, kamor poleg izletnikov in rekreativcev prinese tudi ljubitelje ribolova, v omenjenem kampu pa lahko tudi dopustujete.

Ideja za oddih: hiške ob jezeru

V neposredni bližini Blaguškega jezera stojijo estetsko edinstvene hiške Lake House, ki so izdelane iz povsem naravnih materialov in se popolnoma skladajo z okoliško naravo. Hiške Lake House stojijo tik ob vodi (obalna vrsta) ali pa rahlo dvignjene na gričku (srednja ali zgornja vrsta). Z zasebnih teras ponujajo dih jemajoč razgled na kristalno čisto jezero in okoliške gozdove. Tukaj lahko doživite naravo v njeni najbolj neokrnjeni obliki.

Obiskovalci lahko izbirajo med prostornimi parcelami in popolnoma trajnostno izdelanimi dizajnerskimi mobilnimi hišicami, ki jih lahko rezervirate z ali brez dodatnega lesenega šotora. Neposredna okolica je idealna za številne aktivnosti na vodi in kopnem. Kamp Falkensteiner Premium Blaguško jezero obsega 47 parcel dveh kategorij in 20 mobilnih hišk, ki se delijo na dva tipa: Lake House (z dodatnim lesenim šotorom ali brez njega) in Comfort House.

Od restavracije do gozdne savne

Ponudbo zaokroža čudovita restavracija s pogledom na jezero, nočitev pa vključuje tudi zajtrk. Izposojajo tudi kolesa, SUP-deske in kanuje. Nekaj prav posebnega pa je tudi mala koča v gozdu, ki je pravzaprav gozdna savna!

Vas mika dopust ob Blaguškem jezeru? TUKAJ najdete ponudbo za dvodnevni oddih! (Klik!)

FOTO: Megabon, Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš

PREBERITE ŠE: To je slovensko mesto, kjer najdete prvo čarovniško šolo (in še kaj)

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.