Kaj imajo skupnega Edo Maajka, afera Baričević in 100 filmov? Motovun!

Si ljubitelj filma, zvezd in Istre? Potem naslednji teden ne zamudi filmskega festivala v Motovunu, kjer bo na odprtih prizoriščih prikazanih okoli 100 filmov. Med njimi tudi film Nočno življenje slovenskega režiserja Damjana Kozoleta, za katerega je režiser navdih našel v aferi Baričević. Damjan Kozole je za režijo Nočnega življenja dobil nagrado za najboljšega režiserja na prestižnem 51. festivalu v čeških Karlovih Varih. V Motovunu bo njegov film na sporedu v četrtek 28. julija.

Sicer pa motovunski festival filmski trak zaganja že v torek, 26.7., festival se bo odprl s filmom Tangerine, gre za neodvisni ameriški film, ki ga je Sean Baker v celoti posnel z mobilnim telefonom. Festival se bo zaključil z italijansko komično dramo Popolni neznanci Paola Genoveseja.

motovun_1

Mojstri italijanskega filma

Fokus letošnjega festivala je italijanski novi film.  Ta bo predstavljen skozi tri programe in 15 filmov s poudarkom na aktualnih mojstrih režije Giuseppeju Tornatoreju, Paolu in Vittoriu Tavianiju, Paolu Sorrentinu, Matteu Garroneju in Nanniju Morettiju. Videti bo mogoče tudi filme s skrajnjega juga države ter posebno projekcijo sveže restavrirane kopije enega največjih filmov vseh časov – klasike Armacord Federica Fellinija.

Cene posameznih vstopnic so od 15 do 35 kun (2 – 4,60 evra)

Po filmih je čas za glasbo

Čeprav se bomo pet dni na Motovunu pogovarjali predvsem o filmu, pa bo imel festival tudi bogat spremljevalni program. Vsak večer bodo po filmskih projekcijah na festivalu koncerti, v torek bo nastopal raper Edo Maajka, v sredo punk skupina Kawasaki  3P, v četrtek iz Reke prihaja skupina Jonathan, v petek bo v Motovunu koncert italijanske skupine Kalascima, v soboto, ko bo največji žur, pa nastopajo elektronski dvojec Nipplepeople in DJ ter ponos Motovuna Filip Motovunski. Vsi koncerti so brezplačni!

motovun_5

Kje spati?

Bogat in zanimiv festivalski program skorajda ne dopušča počitka, a spati bo vseeno treba. Zate smo poiskali tri ponudbe prenočišč, ki so blizu Motovuna.

Le 13 minut vožnje stran so Istarske toplice, kjer se boš dodobra spočil in napolnil baterije.

Pol ure vožnje ti bo vzelo do Novigrada , kjer je prekrasen štiri zvezdničini hotel Aminess Maestral Hotel.

10 minut vožnje od prizorišča, v Motovunu, pa so čudoviti apartmaji z bazenom, kjer se lahko nadaljuje festivalski after party!

motovun_2

motovun_3

motovun_4

Foto: Arhiv festivala

 Istarske Toplice
Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.