Gardsko jezero – kraj, kjer mir in tišina nahranita dušo

Gardsko jezero (Lago di Garda v italijanščini), je od slovensko-italijanske meje oddaljeno le okoli dve uri in pol vožnje in je zato primerno tudi za le kratek dopust ali enodnevni obisk. Jezero namreč tudi v jesenskem času poleg prijetne klime ponuja veliko zanimivosti.

Čar sredozemlja prisoten tudi ob jezeru

Gardsko jezero je največje italijansko jezero ledeniškega nastanka, ki je zaradi ugodne lege in podnebja postalo priljubljena turistična destinacija. Njegova lepa okolica pa je bila povod tudi za dela številnih avtorjev in umetnikov. Vsako naselje ob Gardi ima svoj karakter, vendar človek sploh ne bi pričakoval povsem sredozemske podobe. Posebej milo podnebje, bujno sredozemsko rastje in umirjena kulturna krajina, soustvarijo na Gardi enega najbolj očarljivih in privlačnih kotičkov Italije.

jezero_shutterstock_133755224

Jezero ponuja obiskovalcem številne aktivnosti, atrakcije in izlete. Od obiska vinorodnih okolišev, do raziskovanja starih gradov. Posebej velja omeniti številna mala mesta (Sirmione, Lazise, Malcesine), ki obdajajo Gardsko jezero. Medtem, ko so mesta na severu jezera bolj namenjena ljudem, ki radi uživajo v mirnih dopustih, bodo mesta na jugu s številnimi obalami in zabaviščnim parkom bolj naklonjena tistim, ki si želijo na dopustu malce več avanture.

MEGABON priporoča // Doživi Gardsko jezero za ugodnih 32 evrov.

Jezero ponuja za vsakega nekaj

Gardsko jezero ponuja mavrico aktivnosti – od poležavanja na plaži, obiska raznih tematskih parkov (adrenalinski, vodni in številni zabaviščni, z Gardalandom na čelu), do srfanja in plezanja, pohodništva in kolesarjenja na severnem, bolj hribovitem delu jezera. Čez dan vas lahko navdušujejo slikovita ribiška naselja, izjemna vina ter hrana. Pozabiti seveda ne smemo na odličen sladoled.

Od tam lahko zavijete v romantično Verono, Brescio ali Trento, vendar ne pozabite na čudovito potovanje vzdolž reke Mincio, kjer si lahko ogledate cvetlični vrt Sigurtà.

jezero_shutterstock_319443791

Danes jezero prav tako velja za enega izmed najboljših krajev za zmajarstvo, padalstvo, jadranje na deski in gorsko kolesarjenje.

jezero_shutterstock_137225282

Prijetna klima, fantastično podeželje, številne zgodovinske zanimivosti, možnosti za aktivneže in gostoljubni ljudje, vas vabijo na Gardsko jezero.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.