Poreč septembra vabi s tremi odličnimi dogodki

Poreč je eno tistih hrvaških mest, ki za različne tipe turistov ponuja zelo veliko. Mesto mozaikov te vabi na prireditve, ki jih bo tudi septembra veliko .

Poreški Delfin – rekerativni plavalni maraton za vsakogar

Že ta konec tedna se lahko preizkusiš v plavalnih veščinah. Poreški Delfin je plavalni izziv za vsakogar. Ne šteje, katero mesto boš osvojil na koncu, svojo medaljo in majico boš dobil že zaradi samega sodelovanja. Plavaš lahko s plavutkami, na zračni blazini, hrbtno ali preprosto – prsno.

Dolžino proge si lahko izbiraš med 1500, 3000 ali celo 5000 metri. Na štartu te pričakujejo v Poreču, 3. septembra na plaži hotela Pical.

KJE spati v Poreču? Preveri na MEGABONU.

Offshore World Challenge Poreč 2016

Poreč je že nekaj let na svetovnem zemljevidu Big Game Fishinga. Gre za lov na velike ribe in tukaj boste priča lova na tuno. Ti športno kulinarično obarvani dnevi bodo na sporedu med 8.in 10. septembrom. Še en razlog več, da v Poreču ne zamudiš zabave na prostem.

Giostra – festival baroka

Na festivalu Giostra se bo v treh dneh, od 16.9.-18. septembra,  zbralo približno 250 ljudi, odetih v kostume, ki bodo pričarali življenje v dobi baroka. Gre za edinstven festival na Hrvaškem, ki ga je vredno obiskati. Osrednje dogajanje festivala, po katerem je tudi dobil ime, je viteški turnir Giostra, ki je prilagojen v skladu s pravili viteškega tekmovanja v Poreču iz leta 1745.

Festival bo potekal od petka do ponedeljka na sledečih lokacijah: Trg svobode, zaliv Peškera in v starem mestnem jedru.

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.