Kakšna bodo potovanja v 2022? Dražja, manj dostopna, drugačna?

Po dveh letih nesigurnosti in spreminjajočih se pravil, je težko zagotovo reči, kakšna je prihodnost potovanj v prihajajočem letu. Kako pa že vemo, da se bodo potovanja v 2022 zagotovo spremenila?

Potovanja prepletena s sodobno tehnologijo

Tehnologija je postala ključen del potovanj in tako bo tudi v letu 2022. Za potovanja v 2022 bodo potrebna digitalna potrdila, digitalni potni listi, spremljanje situacije v živo, sledenje novim ukrepom… vse to bo še vedno sestavni del potovanj. Situacija še ni popolnoma umirjena in čeprav se države odpirajo za cepljene turiste, so najnovejše informacije ključne za udobno in varno potovanje.

Poleg ali zaradi “pandemske” tehnologije se razvija tudi brezkontaktna tehnologija. Brezkontaktni check-in in vkrcanje na letalo, naročanje hrane in pijače preko aplikacij, recepcija preko različnih pogovornih aplikacij so le začetek.

Vedno večjo vlogo bo odigrala tudi navidezna resničnost oz. AR/VR tehnologija. Virtulani ogledi muzejev, znamenitosti, pa tudi resortov in hotelskih sob. Vse to bo načrtovanje potovanja optimiziralo in nadgradilo.

Ponoven vzpon strokovnega vodenja

Če je bilo pred pandemijo dovolj na hitro prebrati kakšen vodnik in preleteti izkušnje na forumih, je trenutno potrebno v poštev vzeti veliko več. Na primer, kakšna je trenutna precepljenost, kakšni so ukrepi, kaj je dostopno, so restavracije odprte…?

Globalne in lokalne agencije lahko natančno svetujejo, obveščajo in skrbijo za želje turista. Samostojna potovanja bodo bolj tvegana, zato se bodo turisti bolj obračali na kredibilen in avtoritativen vir novic.

Varnost destinacije in zaupanje v njeno obvladovanje pandemije bo ključno tudi v 2022.

Velik poudarek na trajnostnih potovanjih

Že pred pandemijo je trajnost pridobivala na vrednosti tudi v turizmu. Letalske družbe, nastanitve in atrakcije se trudijo slediti trendu, ki je mnogo več kot trend. Zaradi podnebnih sprememb je to nuja in absolutna prihodnost potovanj.

Ozaveščanju so s pridružile tudi popotniške platfrome, na primer Google Flights in Booking. Dodale so oznake o trajnostni, ki omogočajo turistu, da izbere ozaveščeno. To je tudi želja popotnikov, ki se zavedajo, da brez tega prihodnosti sploh ni.

Foto: Unsplash 

PREBERITE ŠE: To so najboljše destinacije za digitalne nomade v 2022

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.