Si za spanje v krošnjah dreves?

Morda se ne sliši vsakdanje, da bi oddih preživel na krošnji drevesa, ali se zazibal v spanec kar v kozolcu. Posebno doživetje prostora in narave ti lahko vsekakor približa Hiša Raduha v Lučah. Vrhunski arhitekti, izvirnimi umetniki in lokalnimi mojstri so ustvarili ugodje v kozolcu, sanje v hiški na drevesu in prijetno bivanje v udobni stari štali.

Precej neobičajno doživetje bivanja v krošnji lipe te ne bo očaralo zgolj z neverjetnim razgledom na reko, ampak ti bo dalo občutek svobode, prebudilo tvojo domišljijo in dalo priložnost, da urbanega človeka zopet poveže z lepoto narave.

raduha_leon_2

Če bi rad bil bližje tlom, pa lahko izkusiš bivanje v kozolcu. Da je bivanje še bolj posebno, te spodaj, v odprtem delu kozolca, čaka še meditacijsko gnezdo z masažnim bazenom.

»Stalna domiselnost, iznajdljivost je že v naravi kuharskega poklica. Ker želim združevati kulinarično znanje, tradicijo in izvirnost, nenehno iščem nove zamisli in okuse. Tradicija je bogastvo, ki ga globoko spoštujem in skušam prenesti na mladi rod. Vsa družina je biser tega gastronomskega kotička, ki nam daje možnost svobodnega izražanja«, pravi  odgovorna za razvajanje brbončic Martina Breznik.

Ideje za pobeg

logarska_shutterstock_1962928

Poleg ribarjenja je Savinjska dolina primerno izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje, rafting in tek. Luče s 520 metri nadmorske višine, prikupen gorski turistični kraj, obdan z gozdovi, je odlična izhodiščna točka za pohodnike in kolesarje za lažje in zahtevnejše ture v Savinjske Alpe.

Najvišje ležeča Snežna jama z bogatim kapniškim okrasjem vas vabi v poletnem času (z vodenim ogledom).

Obisk Logarske doline je doživetje in balzam za tiste, ki ljubijo naravo.

Morda pa se na lastne oči kakšen dan prepričaš,  da so lahko štala, kozolec in hiška na drevesu visok nivo turizma, ki združuje ob tem še visoko kulinariko in stik z naravo.

 

raduha_leon

raduha_leon_3

raduha_leon_4

raduha_leon_5

raduha_leon_6

raduha_leon_7

Foto: Shutterstock, Leon Vidic/Delo

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.