Kako je luknja v zidu ob bankomatu postala najbolje ocenjena turistična atrakcija

Luknja v zidu pred banko NatWest v angleškem mestu Ilkeston je zahvaljujoč spletnim šaljivcem, ki so zagrabili za viralno zabavno potegavščino, postala glavna turistična atrakcija.

Pri organizaciji potovanj so nam poleg objavljenih člankov, blogov in turističnih vodičev pogosto še najbolj v pomoč priporočila drugih popotnikov, ki so bili tam v zadnjem času. Komentarji, ocene in zvezdice drugih ljudi na priljubljenih portalih so postali kriterij za kredibilnost in vir najbolj aktualnih informacij o krajih, ki nas zanimajo. Čeprav so te ocene večinoma res uporabne in resnične, se kdaj zgodi, da tudi sarkazem postane viralen. Eden takšnih primerov je luknja v zidu, ki je postala glavna turistična atrakcija mesta z odličnimi ocenami.

Ahitekturna mojstrovina, ki to niti ni

To je se je nazadnje zgodilo tako, da je na spletnem portalu Tripadvisor glavna zvezda angleškega mesta Ilkenston postala luknja v zidu banke, ki so ji uporabniki dodelili same odlične ocene.

Luknjo NatWest, kot so jo poimenovali oboževalci, na turističnem portalu ocenjujejo že od decembra 2018. Po zadnjih šalah na njen račun pa se je z oceno 4,5 od 5 možnih zavihtela med glavne atrakcije v Ilkestonu.

Uporabniki portala so se sicer predvsem šalili iz “arhitekturne mojstrovine” ob bankomatu podjetja NatWest.

Luknja v zidu, ki bi jo “zlahka lahko primerjal z veličastnimi čudesi Stonehengea ali celo piramid”

“Zlahka bi jo lahko primerjal z veličastnimi čudesi Stonehengea ali celo piramid,” se je pošalil eden od uporabnikov, drugi pa je ob njenem občudovanju preživel »Ure in ure«, tretji obiskovalcev priporoča, da naj tja pridejo zgodaj zjutraj, da se izognejo gneči, četrti pa, naj si zanjo vzamejo dovolj časa, da jo bodo lahko dolgo opazovali.

Enega od uporabnikov je popolnoma navdušil popoln krog luknje, nekdo pa je atrakciji podal tudi eno zvedico, saj se je njegova žena zataknila vanjo za celih 45 minut, dokler niso posredovali gasilci. Ob profilu na spletnem portalu je tudi več fotografij te »umetnine«.

Po vsipu ocen Tripadvisor ustavil ocenjevanje

Spletni portal je ta teden zaradi neverjetnega porasta števila prispevkov celo začasno ustavil objavljanje novih ocen te »arhitekturne posebnosti«. Zabeležili so preveč ocen, ki niso bile osnovane na dejanski izkušnji in obisku atrakcije.

Najboljša restavracija, ki sploh ni obstajala

To sicer ni prvič, da so šaljivci prevzeli atrakcijo na strani Tripadvisor. Leta 2017 je lažna restavracija The Shed postala najboljša restavracija v Londonu, zgolj na podlagi lažnih ocen in komentarjev.

Bi šli na oddih na preverjene destinacije? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Popolno potovanje v 2020: Kam bi morali na dopust glede na vaše astrološko znamenje?

FUTOURIST: Slovenski blockchain startup, ki vas bo nagradil za pisanje pritožb in pohval

Novoustanovljeni slovenski startup Futourist – skovanka angleških besed future in tourist – spreminja temelje spletne industrije ustvarjanja vsebine. Futourist bo prva spletna platforma namenjena globalnemu ocenjevanju storitev oziroma reviewjem, ki bo pisce in ustvarjalce vsebine nagradila z žetoni – imenovani Futourist Token (slo. “Digitalni žeton”). Te digitalne žetone bodo uporabniki lahko zamenjali za običajen denar in ga porabili kakor bodo želeli. Preberi več

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.