“Kljub šestim otrokom, je za naju s partnerjem morje še vedno dopust!” #intervju

Si predstavljate dopust s šestimi otroki? Vesna Petrović nam je razkrila, kako si kljub številčni družini s partnerjem na morju vseeno odpočijeta, kdo kuha, kdo pere in kaj je pri takem številu otrok na dopustih največji izziv.

1. Kako bi se predstavili tistim, ki vas še ne poznajo?

Na kratko: moje ime je Vesna. Stara sem 30 let in sem mamica 6 otrokom. Sem tudi podjetnica, imam svoj salon kjer poskrbim za lepše obrvi. Poleg tega pa ustvarjam še vsebine na socialnih omrežjih.

2. Na Instagramu z veseljem spremljamo vaše dogodivščine s šestimi otroki. Od kod črpate vso to energijo?

Hvala! “Mindset” je edini, ki nam lahko pomaga ali nas zavira v življenju. Zdravi smo, imamo streho nad glavo, nismo lačni, radi se imamo. Ko se osredotočiš na pozitivne stvari v življenju in razmišljaš pozitivno, je vse lažje. Sicer pa so otroci tudi ena sama pozitivna energija. Kljub njihovi nagajivosti nas vedno znova razveseljujejo z majhnimi poljubčki in objemčki.

3. Ravno ste se vrnili z dopusta. Kako izgleda dopust s šestimi otroki?

Iskreno, tudi midva sva si odpočila, kljub temu, da sva bila sama s toliko otroki na dopustu. Vedno je bil en od naju pri bazenu/plaži, da pazi na otroke, medtem ko je drugi na primer pripravljal za jesti. Seveda je veliko štetja, da vidiš če so vsi otroci na kupu (smeh). Sicer pa nobene prav posebne organizacije. Za naju je to čisto normalen vsakdan, samo na drugi lokaciji. Resnično smo uživali. Menimo, da so bile to naše najlepše počitnice do sedaj.

4. Kako iščete lokacije? Kako se odpeljete tja?

Glede lokacije oz samega dopusta, nama je pomembno, da smo zraven plaže in da imamo bazen pred hišo. Tako smo najbolj sproščeni in nismo časovno omejeni v smislu, da smo pravočasno na plaži in najdemo “dobro mesto”. Preprosto gremo na plažo, ko nam to zapaše ali pa le počivamo v bazenu pred hišo. Pomembno nama je, da smo na samem oz. v okolju, kjer ni gužve. Nekateri kampi so čudoviti, ampak bi v njih verjetno oba izgubila oči z gledanjem za otroki. Ker potujemo s kombijem, nama je pomembno še, da pot ni predolga. Letos smo bili v Trogirju, imeli smo 4 ure in pol vožnje.

5. Kdo vam kuha? Kaj jeste?

Na dopustu jemo enako kot doma. Vedno gledam, da so obroki raznoliki ampak hitro pripravljeni. Kuhala sva oba s partnerjem. Prvi je pripravil za jesti, drugi pospravil posodo.

6. Kdo pa spakira za vse? In potem vse to opere?

Jaz sem spakirala vse, otroci so mi pomagali pakirati njihove stvari, partner pa je svoje obleke sam spakiral in seveda vso prtljago odnesel v kombi. Prali smo sproti na morju, na srečo ni bilo veliko oblek, saj smo cele dneve preživeli v kopalkah.

7. Se vaš dopust kaj razlikuje od družinskega z manj otroki? Kaj mislite, da je največja razlika?

Zagotovo je največja razlika v izbiri samega dopusta. Si bolj omejen. Hotelske sobe ali apartmaja skoraj da ne dobiš za toliko oseb in cene so seveda za vse veliko dražje. Vilo, ki smo jo najeli, ponavadi najameta vsaj dve družini, tudi tri. Kar se tiče samega dopustovanja z otroki, pa je tudi odvisno od posameznika. Mi smo trenutno bolj za sprostitev in ne hodimo na izlete, ko smo na dopustu. Meniva, da bo pravi čas za to čez kakšno leto, ko bo več otrok starejših.

8. Letos ste najeli hišo z bazenom. Kje ste bili? Kako vam je bilo všeč?

Bili smo v Trogirju, bolj natančno v Kašteli Štafilić. Kot sem že omenila, meniva, da so to naše najlepše počitnice do sedaj. Najeta vila je bila res čudovita, tudi popolnoma nova, smo bili šele drugi gosti v njej. Vse smo imeli na dosegu roke: bar, trgovino, pekarno in le 20 metrov do čudovite plaže, na kateri ni bilo gneče.

9. Ali gresta z otroki na dopust sama ali vzameta s sabo še kakšno pomoč? Babico, dedka?

Letos sva šla prvič popolnoma sama. Prejšnje leto smo imeli družinske počitnice, z babico in dedkom ter svakom in njegovo družino. Oboje ima svoj čar in prednosti.

10. Kako izgleda en vaš dan na dopustu?

Zjutraj, ko smo se zbudili, smo šli najprej v bazen. Ko je prvi od otrok rekel, da je lačen, smo imeli zajtrk. Po zajtrku je dojenček zaspal, mi pa smo nadaljevali kopanje – na bazenu ali plaži. Potem je sledil kakšen prigrizek ali malica in popoldanski počitek za mlajše od 5 let (Sergej, Nikolaj, Sofija in Anastasij). V tem času sta se starejša dva kopala ali pa nabirala školjkice, medtem ko sva midva s partnerjem ležala in delala nič. Ko se je popoldanski spanec končal, je sledilo kosilo. Nato spet malo kopanja na plaži in bazenu. Proti večeru smo šli na kakšen sprehod ali sladoled. Parkrat smo imeli tudi nočno kopanje, po njem pa seveda tuširanje, večerja in spat. V treh minutah so vsi zaspali kot topi.

11. Kam se sicer največkrat odpravite na oddih ali izlet?

Za večdnevni oddih gremo najrajši v kakšne toplice, na izlet ponavadi en od naju pelje starejše otroke, da dejansko lahko izkoristimo dan maksimalno. Najraje grejo jahat konjičke, ko je lepo vreme, pa seveda do morja.

12. Imate v planu tudi kakšno daljše potovanje v bližnji prihodnosti ali so zdaj prioritete čisto drugje?

Seveda imava veliko željo tudi po tem, a trenutno še nič ne načrtujeva, se rajši prepoustiva toku in ko se pokaže priložnost, jo zagrabiva.

13. Ali gresta kdaj tudi sama na oddih? Ali bo za to še čas kasneje?

V kratkem si bova privoščila oddih tudi sama. Pri tako veliki družini gre vse skupaj malo težje. Kljub temu, da že leta nisva šla sama na oddih, sva si vsak dan vzela čas za naju in si pripravila kaj luštnega.

14. Kaj bi bil vaš najboljši nasvet glede dopustov za mamice z več otroki?

Da se prepustijo toku, ne načrtujejo preveč, ampak uživajo z družino ter ustvarijo lepe spomine.

Vesno in njene dogodivščine lahko spremljate na njenem Instagram profilu My biig family TUKAJ

 

Foto: Vesna Petrović, My big family

PREBERITE ŠE: Par, ki že 3 leta živi v avtodomu: Svet ni tako črn, kot ga nekateri predstavljajo #INTERVJU

Imate tudi vi prijatelja, ki živi v tujini? Ali pa veliko potuje, pozna najboljše kotičke za izlete po Sloveniji ali sosedih? Bi z Vandraj bralci delil svojo izkušnjo? Morda sami živite v zanimivem mestu in radi raziskujete svet? Pišite mi na anja@vandraj.si!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.