To je prva ženska, ki je prepotovala vse države sveta

Spoznaj Cassie De Pecol, prvo žensko, ki je prepotovala vse države sveta, tudi tiste najnevarnejše, v katere se sam boji vstopiti marsikateri turist. Američanka, ki je svet prepotovala v pičlih 18 mesecih in 26 dnevih, se je potovanja lotila z namenom, da v svetu simbolično razširi mir in državljanom sprtih držav pokaže, da so njihovi posamezni prebivalci lahko v dobrih odnosih kljub nesoglasjem njihovih držav.

Slednje seveda ni bilo lahko. 27-letna Cassie se je med potjo spopadla z marsikatero težavo. V Severni Koreji ji je na primer tamkajšnji vojak  v pozdrav stisnil roko rekoč “Uničili vas bomo!”, saj Američani na njihovih tleh namreč niso ravno zaželjeni, na vizo za vstop v Sirijo pa je čakala kar dobrih pet mesecev.

Vedoč, da kot ženska, ki potuje sama, veliko tvega, se je pred potovanjem na morebitne nevarnosti pripravila tudi s treningi samoobrambne borilne veščine krav maga. Znanja k sreči na poti ni uporabila, medijski hiši CNN pa je pritrdila, da kot ženska v marsikateri državi na svetu še vedno ni bila ravno dobrodošla.

Na leto in pol dolgi poti, ki jo je pričela julija 2015, je prečkala meje 196 držav in s tem osvojila Guinnessov svetovni rekord, postala pa je tudi uradna ambasadorka mednarodnega inštituta Peace Trough Tourism, ki po svetu promovira mir skozi turistične dejavnosti.

Kaj pa denar?

Čeprav se je med potjo odrekla marsikateri dobrini in uživala le osnovne hranilne snovi ter vodo, je Cassie za svojo pot porabila skoraj 200 tisoč dolarjev, ki jih je pred potjo pridobila od različnih sponzorjev. Podprla so jo tako velika podjetja kot tudi posamezne male organizacije, modni oblikovalci in celo Mednarodna zveza Krav Maga.

Cassie je tako osvojila Guinnessov rekord za najhitreje potujočo zemljanko, saj je vse države sveta prepotovala v polovičnem času kot njen predhodnik Yili Liu, ni pa ji uspelo osvojiti naslova prve ženske, ki je sama vstopila v vse države na zemlji, saj ji vstopa v Saudsko Arabijo brez moškega spremljevalca niso omogočili.

Naporno pot Cassie zaključuje z neprecenljivimi izkušnjami in pomembnim sporočilom, da svet potrebuje mir in enakopravnost, njen naslednji cilj pa je obisk kontinenta, ki ga kljub vsem državam sveta ni obiskala – Antarktike. Po končani ekspediciji na hladno celino pa Cassie načrtuje tudi izid avtorskega dokumentarnega filma.

Intervju s slovenskim rekorderjem Tomažem Humarjem pa si lahko prebereš tukaj.

Foto: Scribol

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.