Vandramo z Aljo Nike Skrt, Ljubeznice

V sklopu člankov Vandramo z … vam bodo svoj svet potovanj razkrivali popotniki, ki povsod iščejo lepe, fotogenične in zanimive stvari. Svoja doživetja radi delijo na družbenih omrežjih, kjer se jim le pridružite in spoznajte njihovo estetiko.

Prva, ki jo predstavljamo je Alja Nike Skrt, ki ustvarja blog Ljubeznice, na instagramu pa jo najdete pod @aljaskrt.

Las Medulas, Španija

Las Medulas, Španija

Tvoje najljubše potovanje, ki si ga že doživela?

Težko je izbrati zgolj eno! Islandija me je prevzela z naravnimi lepotami, New York me je očaral s svojo pestrostjo, Portugalska s čarobno obalo, Dubaj s svojo mogočnostjo…

Destinacija, ki je naslednja na seznamu potovanj?

Trenutno mi čas ne dopušča niti ideje o pobegu, želim pa si spet kmalu v NYC, da se naužijem vrveža in obiščem prijatelje.

Sanjsko potovanje, na katerega pa veš, da boš morala še malo počakati?

Pohajkovanje po jugovzhodni Aziji!

Pisan utrinek iz Dubaja

Pisan utrinek iz Dubaja

Najbolj fotogenično mesto na svetu je …

Reykjavik! Razgibana ulična umetnost, vrhunski interijerji, kreativne arhitekturne rešitve, izjemna ulična moda in pa nadvse čudovita narava, ki obdaja mestece.

Kaj na potovanjih najraje fotografiraš?

Najpogosteje me prevzamejo naravne lepote ter stvaritve izpod človeških rok – od navdihujočih prostorov do kreativnih zunanjih rešitev.

Kaj vsebuje tvoja potovalna torba?

Raje kot torbo izberem nahrbtnik. Ko se potepam, imam pri sebi mobitel (s katerim posnamem večino fotografij), power bank, polaroid, moleskine z raznoraznimi seznami, pa kakšen zemljevid in vrečko za kamenčke, školjke, cvetke, ipd.

Muzej islamske umetnosti, Doha

Muzej islamske umetnosti, Doha

Najboljša družba na potovanju je …

Prijatelj, dva!

Letalo ali vlak?

Avto!

Black Beach, Islandija

Black Beach, Islandija

Če ne bi živela v Ljubljani, bi najraje stalni naslov spremenila v…

Berlin ali Amsterdam.

Kaj si najraje kupuješ na potovanjih?

Na potovanjih ne nakupujem veliko, ker čas raje namenim raziskovanju in uživanju v vsem, kar mi mesto ponuja. Če pa že, pa kakšen unikaten kos oblačila ali dodatek za dom. Pa kakšno revijo, ki je ni na naših policah!

Foto: Alja Nike Skrt

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.