Vrboska na otoku Hvar: Male Benetke, ki vas bodo popolnoma očarale

Na otoku Hvar se skriva nepoznan turistični dragulj. To je Vrboska, ki ji pravijo tudi male Benetke.

Vrboska – skrita v zalivu

Vrboska je eno manjših, a zagotovo med najbolj očarljivimi mesti vedno sončnega Hvara. Njena lokacija je prav posebna. Obkrožena z borovimi gozdovi se skriva v globini dolgega zaliva, čez katerega so zgradili tudi nekaj mostov. V sredini zaliva se nahaja tudi majhen otoček. Zato je Vrboska poznana tudi kot male Benetke. Ker je zaliv dobro zatočišče tudi ob močnem vetru, v marini najdejo svoj pristan tudi jadrnice in jahte.

Očarljivo majhna

Mesto je nastalo v 15. stoletju kot pristanišče vasi Vrbanjani. Takrat so se domačini odločili, da svoje gospodarstvo obogatijo z ribolovom. Številni domačini še lovijo ribe, a danes je njihov glavni vir zaslužka turizem. V glavni sezoni mestece res oživi, še maja pa boste ta dragulj raziskovali skorajda sami. Stare mestne hiše z gotskimi, renesančnimi in baročnimi značilnostmi, sakralni duh starih cerkvenih zgradb in tudi luksuzne sodobne vile dajejo Vrboski poseben čar.

Kristalno čista voda v osamljenih zalivih

Vrboska je obdana s slikovitimi zalivi in raznolikimi plažami s kristalno čisto vodo. Raziščete jih lahko peš, s kolesom ali pa najamete čoln v sosednjem mestecu, v Jelsi. Tako boste lahko odkrili tudi povsem samotne zalive s turkizno vodo. Plaže so prodnate ali peščene, obkrožene so z borovim gozdom in nizkim rastjem. Najlepše poiščite na polotoku Soline in v zalivu Maslinica. Zaplavate lahko tudi na otoček Zečevo, ki ga imajo radi nudisti. Otoček se nahaja nekaj sto metrov od obale in gleda na nudistični kamp v Vrboski. Če ga boste obkrožili s čolnom, se lahko zabavate s tem, da opazujete, na katero žival vas spominja njegova oblika. Mogoče na napol potopljenega kita?

Idealna za srce, dušo in telo

Poleti se lahko zabavate tudi na prireditvah z živo glasbo. Uživajte v prazniku sv. Lovro, poletnem karnevalu, dirki starih plovil in v številnih drugih. Če ste aktivni, boste v Vrboski lahko kolesarili, tekli, igrali tenis ali košarko, mini golf, rokomet ali odbojko. Poleti si je mogoče izposoditi tudi kajak, sup ali pa se preizkusiti v windsurfingu … Za hedoniste pa se vedno najde tudi dobra gostilna. Priporočamo Trico Gardelin, Bonaco, Lem in restavracijo Škojić. Vrboska je idealna, če iščete nekaj ne pregrešno drage zabave, malce svojega miru in nekaj za svojo dušo in telo.

Vrboska – vaša naslednja destinacija?

Vrboska ponuja kar nekaj nastanitev. Poleg butičnega nudističnega kampa lahko izbirate med veliko apartmaji. Najlepše pa je zagotovo v popolnoma prenovljenem resortu Labranda Senses. Nahaja se na idealni lokaciji ob morju, obkrožen je z borovim gozdom in mediteransko vegetacijo. Od plaže je oddaljen le 1 minuto. TUKAJ lahko pogledate najboljše FIRST MINUTE all inclusive ponudbe.

Foto: Megabon, Unsplash, Nives Hribar

Preberite še: Želite srečati Beyonce in Evo Longorio? Ni vam treba v ZDA, samo Hvar obiščite …

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.