Z mislimi na toplem: Osem razlogov za obisk Djerbe

Ker je začetek leta idealen za načrtovanje, si si zagotovo zamislil tudi vsaj eno prijetno potovanje. Nekam na toplo. Recimo Djerba! Gremo na sever Afrike. Djerba je otok, ki ga zaznamujejo močno sonce in afriški pridih. Že kaj kmalu bo tam prijetno toplo in kot nalašč za počitek in odklop na toplem soncu. Kaj pa lahko, poleg ležanja in srkanja koktajlov, še lahko počnemo na Djerbi? Predstavljamo osem zanimivosti tega otoka.

Staro jedro glavnega mesta Houmt Souk

Sprehodi se po ozkih ulicah glavnega mesta, ki jih krasijo belo pobarvane hiške, ob katerih najdeš številne ročno izdelane izdelke, kot na primer pisano keramiko, nakit ali čevlje.

Trdnajva Bordj el Kabir

Najlepši razgled na Houmt Souk boš imel s trdnjave Bordj el Kabir, ki mesto obdaja že od 13. stoletja.

VANDRAJ priporoča // Preveri Megabon ponudbo, s katero lahko Djerbo doživiš za manj kot 300 evrov!

Fondouks

Obišči dobro ohranjene karavansaraje oz. fondoukse, kot jih imenujejo na Djerbi. V njih so nekoč prenočevali trgovci, ki so Evropo zalagali z različnimi dobrotami iz Severne Afrike.

Sinagoga La Ghriba 

Spomin na judovsko skupnost, ki je bila nekoč živahna na otoku, predstavlja dobro ohranjena sinagoga La Ghriba.

Guellala

Če si ljubitelj keramike, te mora pot zagotovo zanesti v vas Guellala, kjer živi približno 450 lončarjev, ki so mojstri v oblikovanju različnih keramičnih umetnin.

Plage Sidi Maharès

Plage Sidi Mahares, najbolj priljubljena plaža na otoku se razprostira kar 13 kilometrov.

Midoun

Kraj, ki ga obdajajo nasadi dateljnovih dreves, danes slovi po marketu in prikupni arhitekturi. Ne zamudi petkovega marketa, ko Midoun najbolj zaživi.

Nefta

Posebno doživetje je obisk puščave. Če se odpravljaš tja, obišči vas Nefta, kjer boš lahko okusil kakšno je pravo življenje v oazah sredi puščave.

VANDRAJ priporoča // Preveri Megabon ponudbo, s katero lahko Djerbo doživiš za manj kot 300 evrov!

Vir: www.planetware.com

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.