5 najboljših popotniških nasvetov, ki bodo izboljšali vaše potovanje

Ne glede na to, kako izkušen popotnik ste, dobri popotniški nasveti vedno pridejo prav. Naj bo vaše potovanje varno, brezskrbno in nepozabno!

1. Poskrbite za varnostno kopijo

Prva točka se nanaša na slučaj, da bi na potovanju prišlo do kraje ali izgube pomembnih dokumentov. Pred potovanji poskrbite za fizične in digitalne varnostne kopije potnega lista, viz, vozniškega dovoljenja, kartice zdravstvenega zavarovanja oz. zavarovalne police ipd. Najbolje, da digitalne kopije shranite na drive ali mail, ki bo vedno dosegljiv. S seboj vzemite tudi rezervne osebne fotografije, da vam bodo lahko v primeru kraje ali izgube dokumentov, pripravili nove oz. začasne. Načeloma je možnost za tak dogodek nizka, a vseeno je najbolje biti pripravljen na vse. popotniški nasveti

2. Nikamor brez šala

Šal oz. dolga ruta je en najpomembnejših dodatkov, ki jih lahko vzamete na potovanje. Je lahek, možnosti uporabe pa so neskončne. Najprej vas lahko greje na letalu ali na destinaciji, potem lahko deluje kot pokrivalo za lase ali celo za kolena (obisk svetišč). Lahko ga uporabite kot modni dodatek, kot zaščito pred soncem, mrazom ali mrčesom in celo kot masko. Če ga zmočite s hladno vodo, lahko pomaga pri blaženju možnih bolečin. Deluje lahko tudi kot vreča v primeru, da morate prenesti nekaj iz enega na drug konec. Šal vedno dodajte na seznam prtljage, ne bo vam žal!

3. Dvignite pogled izza objektiva

S prihodom pametnih telefonov, prej pa z dobrimi fotoaparati, je zajemanje spominov v lepe fotografije postalo skoraj bolj pomembno kot nabiranje živih spominov. Naj bo tole samo opomnik, da se marsikdaj splača pogledati izza objektiva in v miru začutiti, videti in doživeti trenutek.

4. Ne pozabite na svoje zdravje

Mogoče se sliši samoumevno, a na potovanjih naši možgani delujejo dopustniško in brezskrbno. Ob večji neprevidnosti vam lahko zdravje ponagaja do te mere, da vam popolnoma uniči dopust. Poskrbite za dovoljšnjo hidracijo, hranljive obroke, vitamine in minerale, sončno kremo in zaščito pred mrčesom. Pazite nase!

5. Pustite si prostor v prtljagi in poznajte svoje mere v tujini

Kadar potujete v države, kjer so cene oblek nižje kot pri nas, se splača v kovčku pustiti prostor za “spomnike”, ki vas bodo razveseljevali tudi po prihodu domov. Zelo pomembno je tudi, da se pozanimate, kakšne so velikosti v tej državi in kako se vaše mere pretvorijo v te velikosti.

Foto: Unsplash 

PREBERITE ŠE: 7 sanjskih destinacij, za katere boste porabili manj kot 40€ na dan

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.