BBC bo v Sloveniji snemal resničnostni šov – pred kamerami bodo prenovili to vas

V Slovenijo prihaja BBC. Svetu bodo predstavili vas v Goriških Brdih, ki jo bodo pred kamerami tudi prenovili.

Poznate vas Slapnik v Goriških Brdih? Vasica s čudovitim razgledom na okoliško pokrajino že desetletja sameva. Njeni prebivalci so se namreč že pred časom izselili ter odšli v svet, čudovita dediščina pa je pričela propadati. Navdihujoča vas pa je navdušila televizijsko hišo BBC, ki se jo je odločila prenoviti in predstaviti svetu.

Snemanje resničnostnega šova, kjer bodo britanski strokovnjaki prenavljali Slapnik, se bo predvidoma pričelo že to pomlad. V vasi bodo zgradili razpršeni hotel. Uredili bodo namreč 17 hiš. Samo toliko se jih namreč nahaja v vasi Slapnik. Koncept oddaje je nadvse zanimiv in moramo reči, da že komaj čakamo, da se pojavi na televizijskih zaslonih. Vsako hišo naj bi namreč prenavljal po en par iz ene od evropskih držav. Serija naj bi se predvajala v kar 20 oddajah, gradnja pa naj bi trajala skoraj tri leta.

Ker gre za izjemno zahteven in celosten projekt, bodo pri gradnji in snemanju sodelovali tako slovenski kot tuji arhitekti in drugi strokovnjaki. Za svojo dediščino se je zavzela tudi občina. Ta bo pri projektu tesno sodelovala in omogočila, da bo vas čimprej kar najbolj zaživela.

Če si želite v živo ogledati vas, še preden jo spozna svet, vas tako vabimo, da se odpravite v čudovite konce Goriških Brd!

Foto: Getty Images (opomba: Fotografija je simbolična.)

Preberite še:

Izlet na dlani: “Starši na potovanju precej bolj kompliciramo, kot pa otrok sam” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.