Bi si kupili vas? Ta španska vasica s hotelom, cerkvijo, šolo in bazenom je naprodaj za 260.000€!

Danes lahko za ceno dvosobnega stanovanja v Ljubljani kupite kar celo vas! 44 hiš, hotel, cerkev, šola in bazen se ta trenutek v Španiji prodajajo za 260.000€!

Salto de Castro je slikovita vasica v severozahodni Španiji, ki ima tako rekoč vse. Leži 3 ure iz Madrida, sestavljajo jo 44 hiš, hotel, cerkev, šola in bazen. Nima pa prebivalcev. Prazna je že več kot tri desetletja. Trenutni 80-letni lastnik se je odločil, da jo proda. Njegova vizija o turistični atrakciji se je namreč izjalovila, ko se je kmalu po njegovem nakupu začela kriza.

Že več kot 300 interesentov

Vas se je predhodno prodajala za 6,5 milijona, a je zaradi lokacije in stanja stavb strmo padla. Kupec bo v vas moral vložiti še vsaj 2 milijona evrov, da jo obnovi do mere, da bi postala dobičkonosna. V nekaj dneh se je, po poročanju BBC, nabralo že nekaj čez 300 interesentov za nakup. Potencialni kupci naj bi prihajali iz Rusije, Francije, Belgije in Združenega kraljestva. Nekdo naj bi tudi že vplačal aro.

Foto: Shutterstock

 

PREBERITE ŠE: Slovenija je pristala na prestižnem seznamu National Geographica!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.