Je to med Slovenci najbolj zaželena poletna destinacija na Balkanu (takoj za Hrvaško)?

To je dežela, o kateri se šušlja kot o biseru Balkana, ki bi ga vsaj enkrat v življenju moral obiskati čisto vsak. Letos kliče Črna gora!

Kot kaže je Črna gora tudi letos visoko na seznamu krajev za poletne oddihe, kamor vleče tudi Slovence. Predvsem tiste, ki so jim všeč oddihi v naravi in so jim pri srcu “road tripi”. Prav road tripi po Črni gori so letos kot kaže med bolj zaželenimi destinacijami za poletne oddihe med Slovenci. In tudi cene prenočišč so ugodne – če veste, kje iskati. Imamo nekaj idej!

ODLIČNA PONUDBA ČRNOGORSKIH ODDIHOV: Budva, Kotor, Ulcinj, Bar, Sutomore in Podgorica (tukaj)

Črna gora: lepe plaže, visoke planine in domača kuhinja

Črna gora je relativno majhna državica Balkanskega polotoka ob Jadranskem morju. Njen celoten zahodni del sestavljajo plaže Jadranskega morja, poleg peščenih plaž pa se lahko pohvali še s številnimi drugimi naravnimi lepotami. Dežela čarobnih kontrastov ima namreč morje na eni strani in visoke planine na drugi.

Črna gora: Kotorski zaliv, eno lepših naravnih pristanišč v Evropi

Za ljubitelje morja je med prvimi točkami zagotovo Kotorski zaliv (Boka Kotorska), prostran in razčlenjen zaliv na skrajnem severu črnogorske obale Jadranskega morja. Kotorski zaliv je priljubljena turistična destinacija zaradi svoje lepote, obale, kristalno čistega morja ter kulturne in zgodovinske dediščine. Območje zaliva je tudi uvrščeno na seznam UNESCO svetovne dediščine. Kotorski zaliv sestavljajo številni manjši zalivi, ki jih združujejo ozki kanali, ter tvorijo enega od najlepših naravnih pristanišč v Evropi. Večja mesta ob obali so Kotor, Herceg Novi in Tivat, ki so tudi občinska središča. Tu je tudi slavna Budva (klik), eno najstarejših naselij na obali Jadranskega morja. Polotok se ponaša z 21 kilometri obale in s 17 plažami. Poleti ponuja vse za sproščene počitnice in ima tudi živahno nočno življenje.

Ena izmed najbolj fotografiranih plaž v Črni gori je Sveti Stefan, ki je znan po slikovitem razgledu na staro mesto na majhnem otoku. Blizu Perasta se nahaja tudi otok Gospa od Škrpjela, ki je priljubljena turistična atrakcija. Raziščite pa tudi druga romantična stara mesta, ki vas bodo očarala s svojo arhitekturo ali lepimi peščenimi plažami, kot so Ulcinj, Herceg Novi in Bar. Morda vas zanese tudi do nekdanje prestolnice Črne gore – mesta Cetinje, kjer je kup muzejev, galerij in zgodovinskih zgradb, vključno s kraljevim dvorcem.

Do kanjona reke Tare, parka Durmitor in samostana Ostrog

Kaj si še ogledati? Najgloblji in najdaljši kanjon reke Tare, ki je pravi raj za raftanje ali pa za spust po zip linu. Na severu je mogoče tudi planinariti v nacionalnem parku Durmitor, ki je pod zaščito Unesca. Gorski masiv se dviga v najvišji vrh Črne gore – Bobotov Kuk. Tudi če ne boste šli na pohode po Durmitorju, si oglejte vsaj Črno jezero.

Imajo tudi največji ptičji rezervat v Evropi – v okolici Skadarskega jezera. V narodnem parku Lovćen lahko obiščete tudi mavzolej Petra Petrovića Njegoša, velikega črnogorskega pesnika, filozofa in vladarja. Ta naravni park ponuja osupljive razglede na okoliške gore in Jadransko morje. Zanimiv je tudi samostan Ostrog, sezidan v steni na 900 metrih nadmorske višine. Ostrog je najpomembnejši romarski kraj v Črni gori, kamor prihajajo verniki z vsega sveta.

Črna gora: Ugodne ponudbe paketov za oddih v krajih Budva, Kotor, Ulcinj in Sutomore najdete na Megabonu (KLIK).

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: Napoleonova pot, Trst in grad Miramar

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.