Zdravilna voda in mineralno blato: že poznate te hrvaške terme?

To so Daruvarske toplice, zdravilišče, ki so ga oboževali že stari Rimljani in ga razglasili za “kraj po meri človeka”.

Daruvarske toplice se lahko pohvalijo s številnimi vrelci termalne zdravilne vode, katerih temperatura je pri izviru 46,7 °C. Tu pa so tudi nahajališča zdravilnega mineralnega blata, ohranjene zgodovinske zgradbe in čudoviti zgodovinski krajinski parki ter ohranjene naravne lepote. Številni športno-rekreacijski, wellness in zdravstveni objekti ustvarjajo bistvo Daruvarskih toplic in popoln kraj za počitek, sprostitev, rehabilitacijo in vrnitev telesa v dobro kondicijo.

Daruvarske toplice ležijo na severovzhodu mesta Daruvar, ki je ujeto v jugozahodni del Panonske nižine, leži na 160 metrih nadmorske višine, v dolini reke Toplice. Daruvar je obdan z gozdnatimi in vinorodnimi hribi in leži na obronkih gorskega masiva Papuk (o lepotah katerega smo že pisali TUKAJ).

Daruvarske toplice: oddih ob enem najstarejših zavarovanih parkov na Hrvaškem

Nastanitvene zmogljivosti Daruvarskih toplic – zdraviliškega hotela Termal 3* in depandanse Arcadia 3* se nahajajo v najlepšem delu zgodovinskega krajinskega parka, le nekaj minut hoje do centra Daruvarja. Objekta sta obdana z Julijevim parkom. Gre za enega najstarejših zavarovanih parkov na Hrvaškem. Obdajajo ju tudi čudovite zgodovinske zgradbe, izviri zdravilne termalne vode, otroško igrišče, gozdni park in številna urejena sprehajališča.

TUKAJ najdete odlično ponudbo za oddih v Daruvarskih toplicah – tako v hotelu Terminal kot depandansi Arcadia! KLIK

Hotel Termal 3*: razvajanje v pravem pomenu besede

Hotel Termal 3* ima 157 sob, večinoma dvoposteljnih in enoposteljnih ter več apartmajev. V sklopu objekta se nahajajo 2 restavraciji, aperitiv bar, slaščičarna, frizerski salon, trgovina in prodajalna spominkov, notranji in zunanji bazeni z zdravilno termalno vodo, na novo prenovljen fitnes na več kot 400 m2. Wellness spa oaza ima finsko in infrardečo savno, parno kopel in jacuzzi. Privoščite pa si lahko tudi nege obraza in telesa, različne vrste masaž ali solarij. Tu so tudi telovadnica, teniška igrišča, igrišča za mini golf in 3 sejne sobe.

Depandansa Arcadia 3*: tik ob eni izmed 100 najboljših restavracij na Hrvaškem

Depandansa Arcadia 3* ima 12 namestitvenih enot, od termalnega kompleksa je oddaljena približno 200 metrov. Depandansa je povezana z restavracijo Terasa, ki se že nekaj let zapored uvršča med 100 najboljših restavracij na Hrvaškem. Njihovi vrhunski kuharji, lastniki številnih priznanj s pomembnih kulinaričnih tekmovanj, pripravljajo odlične avtohtone jedi tega kraja, slavonske dobrote in vrhunske sladice!

Kaj početi v okolici? Po Rimskem gozdu do izvira ljubezni!

Uživajte v dolgih sprehodih po enem najstarejših parkov in spoznajte kulturno-zgodovinske znamenitosti v kompleksu Daruvarskih toplic. Čakajo vas Antunova kopelj (1772), Centralno blatno kopališče (1909), Vila Arcadia (1870) in Švicarska vila (1860).

Vrzite kovanec za srečo v Ivanov vrelec – največji izvir zdravilne termalne vode in obiščite skulpturo Augustinčićeve Kupačice, ki se imenuje tudi Gola Maja. Sprehodite se še po Rimskem gozdu do izvira ljubezni Julis Brum in do judovskega pokopališča. Ta velja za kulturni spomenik iz zgodnjega 19. stoletja. Obiščite grad grofa Jankovića iz leta 1777, ob katerem se nahaja eno najstarejših dreves Ginkgo Biloba na svetu, izjemne lepote in velike vrednosti.

TUKAJ najdete odlično ponudbo za oddih v Daruvarskih toplicah – tako v hotelu Terminal kot depandansi Arcadia! KLIK

FOTO: Megabon/Daruvarske toplice

PREBERITE ŠE: Kje je Papuk in 9 razlogov, zakaj je vreden obiska

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.