Poletne počitnice na bazenih: Top 3 ideje za nepozabno in zelo ugodno vodno zabavo

Poletje ob vedno topli vodi, kjer ni pomembno, kakšno je vreme in kjer se vedno nekaj dogaja? To so najboljši vodni parki v naši bližini!

Toplice so tudi poleti izjemno priljubljena počitniška destinacija za mlado in staro. Adrenalinski vodni parki, animacija in neskončna vodna zabava razveseljuje dopustnike z vsem dogajanjem, predvsem pa z nizkimi cenami.

Terme Sveti Martin in vodni park Martilandia

Terme Sveti Martin so locirane so v oazi miru, v Medžimurju, na severu Hrvaške, kjer tradicija, kultura in zgodovina živijo v sožitju z naravo že več kot sto let. Resort obkroža kar 27 ha nedotaknjene navdušujoče narave, slikovitih gričev vinogradov, pa tudi navihanih jelenov. Idej za izlet vam zlepa ne bo zmanjkalo, tudi jedli boste odlično, najbolj pa je pomembno to, da se boste naužili nepozabne vodne zabave.

Termomineralna voda Term Sveti Martin se že več kot 100 let uporablja za izboljšanje zdravja. Nekoč je bila dostopna samo skozi vodnjak, danes pa je na voljo vsem obiskovalcem bazenskega kompleksa The Temple of Life. Poleti pa vse odrasle in otroke razveseljuje najbolj srečen vodni park MartiLandia, z bazeni za najmanjše in malce večje otroke.

Ugodno ponudbo za poletje v Svetem Martinu najdete na TEJ POVEZAVI.

Terme Tuhelj z največjim bazenskim kompleksom na Hrvaškem

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 

Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo. Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Ugodno ponudbo za poletje v Termah Tuhelj najdete na TEJ POVEZAVI.

Thermal Resort Lendava v objemu Prekmurja

Tako zelo kot se je na področju turizma v zadnjih letih razvilo Prekmurje, se ni razvila nobena druga slovenska regija. Od kulinarične in nastanitvene ponudbe do predstavljanja pokrajine na inovativne načine z najsodobnejšo tehnologijo, Prekmurje drži visoko prvo mesto med slovenskimi destinacijami za popoln vikend odklop.

V Termalnem Resortu Lendava boste našli vse, kar potrebujete za sproščujoč in udoben pobeg od vsakdanjega življenja. Poleg zunanjega olimpijskega bazena, otroškega bazena in toboganov, se prepustite razvajanju v intimnem wellness centru. Savne vas popeljejo v nove dimenzije sproščanja, v prostoru za sprostitev pa se boste prepustili omamnim prekmurskim aromam.

Ugodno ponudbo za poletje v Thermal Resort Lendava najdete na TEJ POVEZAVI.

Za še več termalnih idej, sledite TEJ POVEZAVI.
Veselo vodno uživanje vam želimo!

 

PREBERITE ŠE: Ideja za umik iz vročega mesta: Mariborsko Pohorje, Črno jezero in Rogla

Foto: Megabon

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Glamping ob bazenih: Zaužijte popolno razkošje v safari šotorih

Če združimo luksuzni glamping in vrhunske bazene Vodnega planeta, dobimo popolno sinergijo med razkošjem in vodno zabavo.

Si to poletje želite malce drugačnega oddiha? Termalni resort Tuhelj stoji sredi bujnih zelenih gozdov, obdanih z naravnimi vrelci in termalnimi izviri, in nudi popoln pobeg iz vsakdanjega vrveža.

Šotori, ki ponujajo razkošje

Čeprav gre za šotore, vam v Termah Tuhelj ne bo manjkalo udobja in razkošja. Vsak šotor je oblikovan z mislijo na udobje gostov. Prostorna in elegantno opremljena notranjost vas bo prevzela, medtem ko boste občudovali panoramski pogled na okoliško naravo. Safari šotori so veliki 30 m2 in sprejmejo do 5 oseb.

Vključujejo dnevno sobo s sedežno garnituro in shrambo, 1 spalnico z zakonsko posteljo in 1 spalnico s pogradom ter dodatnim ležiščem. ne manjka niti opremljena majhna kuhinja s kuhalno ploščo s 4 gorilniki, hladilnikom in mikrovalovno pečico (brez tekoče vode). Prostornost, prijetna svetloba in zasebna terasa vam bodo zagotovile popolno udobje.

Neomejen vstop v Vodni planet

Bivanje v safari šotorih vam odpre tudi vrat do Vodnega planeta. Vodni planet, kompleks bazenov in infrastrukture za popolno izkušnjo kopanja je postal pravi turistični fenomen Hrvaške in je v celoti napolnjen z zdravilno termalno vodo. To je največje bazensko kopališče na Hrvaškem. Pričakuje vas več kot 5000 m2 vodne površine – 8 zunanjih in notranjih bazenov, ki ponujajo različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za vse generacije!

Okusi in doživetja

Medtem ko se boste razvajali v bazenih Vodnega planeta, ne pozabite raziskati tudi okoliških okusov in doživetij. Uživajte v lokalnih kulinaričnih specialitetah, raziskujte slikovito okolico in doživite naravne lepote, ki jih ponuja okolica Term Tuhelj.

 

Izjemna cena za to doživetje na Megabonu!
KLIK na ponudbo TUKAJ

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Poletne počitnice na bazenih: Top 3 ideje za nepozabno in zelo ugodno vodno zabavo

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Raški zaliv: skrita istrska oaza jadranske obale

Ste že kdaj raziskali Raški zaliv v hrvaški Istri? Ta ozek in dolg zaliv se zajeda v vzhodno obalo istrskega polotoka in se odpira proti Kvarnerskemu zalivu.

Raški zaliv je ustvarila reka Raša, ki se izliva vanj. Tu se tako mešata sladka in slana voda. Zaliv je nastal z delno potopitvijo rečne doline, ki je zdaj del severnega Jadranskega morja. Zaliv je dolg okoli 12 kilometrov in v povprečju širok en kilometer. Globina morja variira – od 44 metrov ob vstopu v zaliv do 10 metrov pri pristanišču Bršica. Reka Raša pa s svojimi nanosi postopoma zasipava zaliv. Zakaj je zanimiv?

Med bolj znanimi kraji v bližini Raškega zaliva so Rakalj, Barban, Raša, Trget, Labin in Rabac. Hkrati pa tudi do Pule ni daleč, le kakšnih 25 kilometrov ali pol ure vožnje. Do Raškega zaliva vodijo številne ceste, ki prepredajo Istrski polotok, še bolj slikovita pot pa je kar po morju. Raški zaliv je s svojo raznoliko naravo in slikovito obalo namreč zelo priljubljena destinacija za jadralce in druge pomorščake.

Odličen način za raziskovanje zaliva: s čolnom!

Razgiban zaliv je odličen za raziskovanje skritih plaž, če imate čoln pa tu zagotovo najdete tudi osamljene zaplate obale, kjer boste povsem sami. Raški zaliv se lahko pohvali s čistim morjem in je odlična lokacija za potapljaško raziskovanje bogatega morskega življenja in podvodnih jam.

Mi smo se tokrat po zalivu podali kar s taksi ekskurzijo! Začeli smo jo v mestecu Rakalj, ki je nekoč slovel po tradicionalnem istrskem lončarstvu, še danes pa po usposobljenih mornarjih in ribičih. Z ladjico sta nas iz malega pomola ob zapuščenem kamnolomu zapeljala oče Damir in hči Ariana Percan, ki svojim gostom z veseljem razkažeta bisere zaliva. Če se odločijo za daljšo ekskuzijo, pa jih zapeljeta vse do otoka Cres. Takšna taksi ekskurzija je doživetje zase že zato, ker vam na barki lahko pripravita tudi piknik, medtem ko delata še postanke ob lepih plažah in špiljah.

To je zgodba o še enem družinskem poslu, kjer imajo vsi člani družine polne roke dela, hkrati pa je jasno, da to dela opravljajo s srcem. Medtem ko poleti z gosti pljujejo po morju, se ukvarjajo tudi s kmečkim turizmom in ovčarstvom. Na barki tako postrežeta imeniten domač sir, pršut in liker ter belo vino.

Do razbitin ladje in pogleda na delfine

Morje je pomemben del njihovih življenj, medtem ko Damir prevzame vlogo kapitana, pa se z Ariano lahko preizkusite tudi pri lovljenju rib – je namreč poklicna ribička! Del ture je še ogled zarjavelih razbitin nasedle ladje, če imate srečo, pa lahko v zalivu vidite tudi delfine. Zaradi zatišne lege so za pomorce priljubljena tudi tukajšnje pristanišča.

Stari Rakalj in pohodniška pot Stjepana Hauserja

Imeniten razgled na zaliv ujamete pri ostankih nekoč mogočne utrdbe Stari Rakalj. Grad se nahaja na vzpetini nad morjem in ponuja spektakularne poglede na Raški zaliv in Kvarnerski zaliv. Grad je bil zgrajen v srednjem veku in je imel strateški pomen za obrambo območja. Tu je tudi nekdanja župnijska cerkev sv. Agneze z gotskim portalom, na katerem je vklesana letnica 1495.

Območje okoli zaliva je prepredeno s številnimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi, ki vodijo skozi slikovito pokrajino, gozdove in obalna območja. Ena bolj znanih poti je poimenovana po izjemnem violončelistu Stjepanu Hauserju, polovici nekdanjega dueta 2Cellos. Ta poteza ima simboličen pomen in je poklon Hauserjevim koreninam ter njegovemu prispevku k prepoznavnosti kraja. Pot je zasnovana tako, da obiskovalce vodi skozi slikovito pokrajino, kar lahko simbolizira Hauserjevo umetniško pot in povezavo z naravo.

Ena najboljših sirarn na Hrvaškem, ki jo vodi slovenska družina

In če se že mudimo na teh koncih, je vsekakor obvezno na seznam dodati tudi Kumparičko! To divje in povsem zaraščeno 60 hektarov veliko posestvo je pred dvema desetletjema po naključju odkril Slovenec – Aleš Winkler, ki se je takrat v Ljubljani ukvarjal z nepremičninami. Danes tam živi z ženo Sašo in dvema otrokoma – Tito in Borom, ki sta po šolanju v mestu komaj čakala, da prideta nazaj na istrsko podeželje. Posestvo Kumparička piše velike zgodbe. Daleč naokoli so znani po kozjih sirih in drugih izdelkih, zelo blizu jim je kulinarika, ki temelji na lokalnem in sezonskem. Hkrati pa si ne zatiskajo oči pred grožnjami, ki jih sodobni svet avtomatizacije prinaša posestvom, ki stremijo k naravnim in kakovostnim izdelkom.

Koze so na posestvo najprej prišle predvsem zato, da bi očistile neverjetno zaraščeno ozemlje, ki ga niti s stroji niso uspeli ustrezno očistiti. Čreda je nato rasla, nastala je mlekarna, posestvo pa tudi njihov dom, ki so ga zamenjali za življenje v Ljubljani.

Danes imajo več kot 300 koz, njihovi siri pa slovijo daleč naokoli. Pred časom jih je obiskal celo Gordon Ramsay, obiščete pa jih lahko tudi vi. Ob predhodni najavi vam postrežejo odlično večerjo, zelo verjetno pa boste od njih odšli z novo zalogo sirov in drugih dobrot.

FOTO: Maja Fister

PREBERITE ŠE: Izlet po notranjosti Istre: Momjan, Grožnjan, Oprtalj, puščava in gurmanski postanki

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Obonjan: hrvaški otok z glamping resortom, kjer ni osebnih avtomobilov

Obonjan Island Resort je otok v bližini Šibenika. Obkrožen je z naravnimi lepotami in ponuja neokrnjene razglede na Jadransko morje. To je kraj, kjer lahko delate vse ali preprosto nič. Kjer ste lahko aktivni ali se prepustite hedonizmu. Spite lahko v različnih vrstah nastanitve – otoških hiškah ali glamping šotorih. In na otok ne morete s svojim avtomobilom.

Otok Obonjan: raj za družine, pare ali družbo prijateljev

Otok Obonjan je nenaseljen hrvaški otok na obali severne Dalmacije. Osebna vozila na otoku niso dovoljena, parkirate jih v Šibeniku. Obonjan je od kopnega oddaljen 6 kilometrov, streljaj od Splita ali Zadra, do zen oaze pa vas trikrat dnevno pripelje organiziran prevoz iz Šibenika.

Obonjan navdušuje kot vroča destinacija za goste, ki iščejo pristnost, wellness, mir, joga oddihe, mediteransko kulinariko in trajnostni način življenja. Zaradi svoje odmaknjenosti je idealna izbira za družine, ki se želijo odklopiti od hitrega in stresnega vsakdana ter navezati globlje stike. Poleg aktivnosti za odrasle imajo tudi animacijo za najmlajše!

Otok mladosti, ki je postal prestižna glamping destinacija 

Otoček v šibeniškem arhipelagu, ki so ga v 45-letno upravljanje dobila tri podjetja (hrvaško, angleško in slovensko), smo nekoč poznali kot otok Mladosti. Tam so v času Jugoslavije počitnikovali skavti, zdaj pa je namenjen nekoliko zahtevnejšim gostom. Otok so očistili, preuredili in obnovili ter spremenili v imenitno destinacijo. Na voljo so 3 različne vrste nastanitev – Island Homes, Glamping Lodges in O-Tents. Večina nastanitev je v lesenih Adriinih hiškah in luksuznih šotorih, kjer je klasično kampiranje izpodrinil glamping.

Več o ponudbi počitnic na otoku Obonjan najdete TUKAJ – klik!

Ljubitelji morja lahko preživijo dan na SUP-u ali čolnu, zabave željni pa se zvečer preselijo na drugo stran otoka na zabavo na plaži. Lahko skočite na masažo v spa center, odkrijete številne skrite zalive na otoku ali preprosto uživate ob vodi – v morju ali bazenu. Tudi ko je letovišče polno, vedno obstajajo mirni kotički za pobeg in raziskovanje.

Obonjan: otok, s katerega ne bi ušel niti Crusoe

Otok, ki spominja na kakšen luksuzen zasebni kotiček Jamesa Bonda, se skriva med borovci in oljkami. Pred uro joge pa lahko zaplavate v turkiznih lagunah Jadranskega morja in se razvajate v polpenzionu resorta – v nočitev sta vključena zajtrk in večerja. To je kotiček za ljubitelje robinzonskega oddiha in narave, a glede na storitve in ponudbo, ki jo tam najdete, se z otoka verjetno ne bi želel posloviti niti sam Robinson Crusoe.

Preverite ponudbo počitnic na otoku Obonjan TUKAJ. 

Foto: Megabon, Obonjan island

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Blaguško jezero: 2 nočitvi z zajtrkom v glamping hiški ob vodi

 

Ideja za all inclusive light poletni oddih: Očarljiva morska oaza v Vodicah

Ste za all inclusive light poletni oddih, kjer vam ne bo treba skrbeti za popolnoma nič in boste samo uživali? Vodice so priljubljeno letovišče, znano po svojem živahnem vzdušju. Prepoznali jih boste po čudovitih plažah in odlični legi, ki nudi izjemno izhodiščno točko za raziskovanje Dalmacije.

Vodice se nahajajo ob obali Jadranskega morja in ponujajo številne čudovite plaže. Peščene, prodnate ali skalnate – izbira je vaša! Plaže v Vodicah so znane po svoji čistosti in kristalno modrem morju, kar omogoča prijetno kopanje in osvežitev v vročih poletnih dneh. Večeri so še posebej živahni, saj se na promenadi odvijajo koncerti, glasbeni festivali in druge prireditve.

5 top idej za poletne aktivnosti v mestu Vodice

Uživanje na plaži

Poletje je čas za sproščanje na soncu in osvežitev v morju. Vodice imajo številne čudovite plaže, kjer lahko preživite svoj dan. Sprostite se, se ohladite v čistem morju in uživajte v sončnih žarkih.

Vodni športi

Če ste ljubitelj adrenalina in aktivnega preživljanja časa na vodi, imate v Vodicah na voljo različne vodne športe. Lahko se odločite za jet ski, vožnjo s čolnom, paddleboarding ali celo jadranje na deski. To je odličen način, da združite zabavo in užitek v čudovitem okolju.

Obisk narodnega parka Krka (Slapovi Krke)

Nedaleč stran od Vodic se nahaja narodni park Krka, ki je znan po svojih osupljivih slapovih in kristalno čisti reki. Poleti lahko uživate v sprehodu po naravnih poteh, se kopate v bazenih pod slapovi ali celo najamete čoln in se zapeljete po reki. To je edinstvena izkušnja naravne lepote, ki je ne smete zamuditi.

Pohodništvo v okolici

Okolica ponuja čudovite naravne poti, ki so idealne za pohodništvo in raziskovanje. Lahko se odpravite na pohod na bližnje hribe, kot je Vransko jezero ali vrh Vrana, kjer boste nagrajeni z izjemnimi razgledi na okolico in morje. Ne pozabite na udobno obutev in vodo.

Raziskovanje kulturne dediščine

Vodice imajo bogato kulturno dediščino, ki jo lahko odkrijete med svojim obiskom. Sprehodite se po starem mestnem jedru, obiščite cerkve in si oglejte zgodovinske spomenike, kot je utrdba Coric. Prav tako si lahko ogledate lokalne festivale in prireditve, ki vam bodo prikazali bogato kulturno in tradicionalno dediščino tega območja.

V Vodice v Hotel Villa Arausa

Villa Arausa predstavlja edinstveno kombinacijo elegance in udobja, ki privabljata obiskovalce iz celega sveta. S svojo idilično lokacijo tik ob morju ponuja nepozabne razglede na kristalno čisto vodo in očarljive sončne zahode. Obdaja jo bujno zelenje in urejen vrt, ki ustvarjata pravi rajski kotiček za sprostitev in uživanje.

Villa Arausa je zasnovana s sodobnim pristopom k arhitekturi, ki se hkrati odlično zliva z okolico. Villa Arausa je prenovljen objekt z 61 namestitvenimi enotami, ki je od hotela Punta oddaljen približno 30 metrov. Recepcija in restavracija se nahajata v hotelu Punta, namestitvene enote pa v vili Arausa, ki se nahaja tik ob morju. Vse sobe so dvoposteljne, z balkonom in delnim ali neposrednim pogledom na morje.

Gostje lahko uporabljajo notranji bazen in Wellness hotela Punta, zunanji bazen Vile Arausana & Antonina, imajo pa tudi lasten vrt in prostor za sončenje, ki je od morja oddaljen le 4 metre.

 

So vam Vodice všeč? Sledite TEJ povezavi za ogled ugodnih ponudb.

 

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: Medžimurje, vino in JAZZ v vinogradu

Foto: Shuttestock, Megabon

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Otok Brač: 7 nočitev, polpenzion in poletni oddih za vso družino

Že veste, kje se boste razvajali to poletje? Imamo idejo! Tokrat gremo na otok Brač!

Brač je srednjedalmatinski otok v Srednjem Jadranu, leži pa med Splitsko obalo na severu in Hvarom na jugu. S celino ga povezujeta dva trajekta na linijah Split-Supetar in Makarska-Sumartin.

Brač se lahko pohvali tudi z eno najlepših peščenih plaž Jadrana – Zlatni rat. Najdete jo v mestu Bol. Tu se na 778 metrih dviga tudi Vidova gora, najvišja gora vseh hrvaških otokov. Braški sončni griči so prekriti z vinogradi, njihove sadove pa lahko uživate ob odlični kulinariki.

Otok slovi tudi po braškem kamnu, s katerim so gradili hiše, cerkve, zidove … Z njim so zgradili tudi Dioklecijanovo cesarsko palačo v Splitu. Na Braču najdete tudi samostan Blaca, eno od večjih znamenitosti otoka, ki je vklesan v strme skale. Tu so živeli duhovniki puščavniki. Otok krasi čudovita narava, uživate lahko v vonju borovcev, rožmarina in sivke.

Ideja za počitnice: Labranda Velaris Resort na Braču

Še ne veste, kje bi preživeli letošnje poletje? Imamo odlično idejo. Hotel Labranda Velaris Resort je znan po svoji prijazni postrežbi, čudoviti lokaciji in bogati ponudbi, ki zagotavlja, da vsak gost najde nekaj zase ter uživa v svojem bivanju. Resort je obdan z bujnim mediteranskim rastjem in se nahaja neposredno ob plaži, kar gostom omogoča enostaven dostop do kristalno čistega morja.

Resort je lahko dostopen z glavnega trajektnega pristanišča v Supetarju, ki povezuje otok Brač s celino (Split). Poleg skoka v morje lahko zaplavate tudi v njihovem zunanjem bazenu, nastanitev pa ima tudi fitnes in animacijo za otroke. Če si želite prave sprostitve, se lahko odpravite v wellness in spa cono. Tu lahko uživate v savni in hidromasažni kadi.

V Resortu lahko uživate v glavni restavraciji z zunanjo teraso, prav tako pa boste nepozabno izkušnjo doživeli v restavraciji na plaži s pogledom na morje. To poletje ponujajo nočitve s polpenzionom (zajtrk in večerja), ob dveh odraslih osebah pa brezplačno bivata tudi dva otroka (eden do 12. in drugi do 7. leta starosti).

VEČ O PONUDBI: Labranda Velaris Resort na Braču: 7 nočitev s polpenzionom (klik)

FOTO: Megabon, Labranda Velaris Resort

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: Medžimurje, vino in JAZZ v vinogradu

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Veste, zakaj je Pula najboljša izbira za letošnji poletni dopust?

Vsi jo poznamo. Ampak kako dobro v resnici? Pula je največje istrsko mesto, polno zgodovine in čudovitih plaž. Je odlična izbira za letošnji poletni dopust, če želite združiti čudovite plaže, naravo in kulturo.

Središče Istre in dogajanja

Mesto Pula je središče Istre že od rimskih časov. Ima dolgo tradicijo vinarstva, ribištva, ladjedelništva in turizma. Poznana je po dokaj lepo ohranjenih rimskih zgradbah, od katerih je najbolj znan amfiteater Arena. Arena v Puli stoji že od prvega stoletja in je šesti največji amfiteater na svetu. Predvsem pa je eden najbolje ohranjenih. Vsako poletje zaživi tudi s koncerti in ostalimi kulturnimi prireditvami.

V mestu je tudi Avgustov tempelj iz rimskih časov, posvečen prvemu rimskemu cesarju Avgustu. Sprehodite se še do Sergijevškega slavoloka zmage, zanimiv pa je tudi Kaštel, obrambna trdnjava ob obali, zgrajena v času tridesetletne vojne.

PREVERITE PONUDBE za HOTEL PULA TUKAJ! 

Pula ima najlepše plaže

Ena izmed najlepših plaž v Istri je zagotovo plaža Havaji. Nahaja se v Verudeli. Očarala vas bo s čudovitim vzdušjem in dih jemajočo turkizno barvo morja, bleščečimi belimi kamenčki in slikovitim skalnatim ozadjem.

Plaža Pješčana Uvala se nahaja v mestu Pješčana Uvala (Riviera Pula). Plaža je prodnata, drevesa v bližini pa ustvarjajo naravno senco.

Sandy Bay Beach se nahaja na desnem bregu od vhoda v pristanišče Delfin. Peščena plaža je lepo urejena in dobro opremljena. Na plaži so tuši in garderobe.

Na južni strani polotoka Golden Rocks, s pogledom na otok Fratarski, stoji čudovita plaža Verudela.

Bližina Brionov in Kamenjaka

Pula je odlična izhodiščna točka za obisk Brionov. Brionsko otočje je skupina 14 otokov z izjemnimi naravnimi lepotami. V Veliki otok se je na primer zaljubil že jugoslovanski predsednik Tito! Ta je v svoji poletni rezidenci gostil številne tuje državnike in znane osebe, ki pa so mu v dar prinesli številne eksotične živali, ki se še danes sprehajajo po safari parku. Na Brionih torej lahko vidite tudi zebre!

Če ste v Puli, ne smete mimo Kamenjaka. To je eden najlepših sredozemskih polotokov na jugu Istre. Leži kakšnih 10 kilometrov od Pule in ima 30 kilometrov obale, skritih turkiznih zalivčkov, klife in neomejene možnosti zabave.

Ideja za namestitev: Hotel Pula

Hotel Pula je le nekaj metrov oddaljen od zelenega in bujnega gozda, skozi katerega pridete do čudovite prodnate plaže. V bližini je tudi veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa – triatlon steza, 12 tenis igrišč, 2 nogometni igrišči, atletska steza, večnamenski športni center, sprehajalne steze, … Od centra Pule je hotel oddaljen le 2 km. 

PREVERITE PONUDBO ZA HOTEL PULA TUKAJ! 

Foto: Unsplash, Vandraj

PREBERITE ŠE: Kamenjak: 7 razlogov, zakaj je vreden obiska

 

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ste za sanjske počitnice v Dalmaciji? (odlična ponudba za 3, 5 ali 7 noči)

Nič ne prekaša poletnih počitnic v Dalmaciji. Čisto morje, vonj po oljkah in umirjen ritem bodo poskrbeli za popoln oddih. Našli smo super ponudbo za Hotel Rotondo Annex v vasici Seget Donji, kjer boste po izjemni ceni uživali 4, 6 ali 8 dni.

Ob kristalno čisti jadranski obali, z 2700 sončnimi urami na leto, stoji Hotel Rotondo Annex, očarljiv družinski hotel s 4 *. Blizu Trogirja, natančneje v Segetu Donjem, obdan z bogato kulturno dediščino, je idealen kraj za vas. 

Mala ribiška vasica

Seget Donji, mala obmorska vasica v bližini Trogirja in nedaleč od Splita, nudi številne kulturne in naravne znamenitosti. Stare kamnite koče so večinoma prenovljene in nudijo prijetno ohladitev po dolgih sončnih dneh.

Malo staro pristanišče je danes prostor, ki ga lokalni ribiči izkoriščajo kot izhodišče za ribolov. V pristanišču lahko opazujete, kako se ribiške ladje vračajo z ulovom, ki vam bo kmalu na voljo v eni od številnih vaških restavracij oz. konob.

Hotel Rotondo v Segetu Donjem je odlična izhodiščna točka za izlete po Dalmaciji

Proti zahodu, mimo dvorca, vas dolga pešpot vodi do številnih peščenih in kamenih plaž. Vsak dan iz pristanišča pelje več čolnov na priljubljene lokacije po Dalmaciji. Obiščete lahko Trogir, Split, Drvenik Mali in Drvenik Veliki.

Seget Donji se razvija v lepo turistično vas, namenjeno tistim, ki si od čistega morja, sonca in dalmatinske kuhinje želijo še več.

Kaj lahko v Segetu Donjem doživite brezplačno? 

  • sprehodite se po dolgi pešpoti ob obali
  • obiščete cerkev Sv Ilije na vzpetini nad Segetom
  • uživate na plaži in soncu
  • sprehodite se do nasadov oljk in vinogradov okoli vasi

3, 5 ali 7 noči za dve osebi z vključenim polpenzionom (+ otrok gratis)

Hotel Rotondo Annex je očarljiv družinski hotel s 4*. Ime je dobil po Jakovu Rotondu, trogirskemu plemiču, ki je na tem mestu zgradil graščino okoli katere se je razvila vas. 

Znan je po odlični hrani, lepih sobah in spa & wellness storitvah. Na voljo vam je brezplačno parkirišče, 1 otrok do 12. leta z vami biva brezplačno.

Ponudbo Hotela Rotondo za 2 osebi za 3, 5 ali 7 noči z vključenim polpenzionom (+ otrok gratis) po ugodni ceni si poglejte TUKAJ

Ponudbo za Hotel Rotondo za 2 osebi za 3, 5 ali 7 noči, z vključenim polpenzionom (+ otrok gratis) po ugodni ceni si poglejte TUKAJ

PREBERITE ŠE: Veste, zakaj je Pula najboljša izbira za letošnji poletni dopust?

Foto: Megabon

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Tak je lahko morski digitalni odklop v hiškah iz trsja

12Če smo še pred leti na dopustu mrzlično iskali wifi točke, da bi se povezali s svetom, si danes včasih zaželimo le malo miru in odklopa. Imamo idejo, kam vas lahko zanese! Pine Beach Pakoštane – Adriatic Eco Resort je edinstvena namestitev na Hrvaškem, kjer bivate v hiškah iz trsja, ki ležijo v hladu borovega gozda.

Če vas kliče dopust, ki je karseda povezan z naravo, priporočamo Pine Beach Pakoštane. Naselje leži 30 kilometrov južno od Zadra, blizu priljubljenega Biograda na moru. Bungalovi so iz naravnih materialov in stojijo ob borovem gozdu, tik ob morju. V comfort različici bungalova imate notranjo osvetlitev, wifi in USB priključek, sicer pa osnovne hišice temeljijo na vračanju k naravi in odklopu od digitalnega sveta v pravem pomenu, torej brez elektrike, vode in drugih zaslonov.

Bungalovi so razporejeni po ograjenem in zaprtem resortu, v katerem je vključena all-inclusive ponudba. Zajtrk, kosilo, večerjo ter vmesne prigrizke in pijačo (brezalkoholno, pivo in vino) vam postrežejo v skupni restavraciji. V naselju pa je tudi 8 blokov skupnih sanitarij.

Kilometer dolga peščena plaža in turkizno morje

Več kot kilometer dolga plaža postopoma prehaja iz skalnate v peščeno in se konča v naravnem peščenem zalivu, ki je za ta del Hrvaške precej edinstven. Droben pesek morje obarva v turkizno modro in ob bungalovih daje občutek, kot da ste na kakšni daljni eksotični destinaciji. Imajo tudi pestro izbiro športnih in zabavnih aktivnosti, na primer vožnjo s kanujem!

Zabava za vso družino

Resort ima tudi odlično ponudbo za najmlajše! Imajo animacijski otroški mini klub in mini disko, v resortu je veliko igral, za najmlajše pa je primeren tudi zaliv, kjer je voda dovolj nizka, da se lahko igrajo v pesku. Vse, kar potrebujete za odklop in regeneracijo na enem mestu!

Odlično ponudbo all-inclusive oddihov v bungalovih preverite TUKAJ.

FOTO: Megabon, Pine Beach Pakoštane

PREBERITE ŠE: To so razlogi, zakaj je Korčula najboljša poletna destinacija 2024

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Ideja za poletje: Mediteranska vas ob morju s kamnitimi hiškami in bazenom

Že veste, kje boste poleti? Ena od idej je Biograd na Moru, kjer najdete mediteransko vas San Antonio.

San Antonio je podoba mediteranske vasi, arhitekture, narave, urejenega okolja in naravne harmonije, ki je prisotna na vsakem koraku. Prostoren resort s kamnitimi hišami se nahaja v naravi, ima restavracijo, bazen in parkirišče. Vsaka od 96 nastanitvenih enot je opremljena s sodobno opremo in vključuje prostorno spalnico, kopalnico s prho ali kadjo in teraso s sedežno garnituro. Družinske enote imajo še eno dodatno spalnico. Gostje lahko uživajo tudi v kristalni vodi hotelskega bazena ter osvežujočih pijačah v baru poleg bazena. Za najmlajše goste je urejeno otroško igrišče. Mediteranska vas pa ni edino, kar vam bo na tem koncu Dalmacije ostalo v spominu.

Mediteranska vas stoji le pet minut hoje od plaže Dražica, ki se nadaljuje v prečudovit peščeni zaliv Soline in deset minut hoje do starega mestnega jedra Biograda na Moru. To je mesto hrvaških kraljev, turistično in navtično središče jadranske obale. Biograd na Moru je s svojo radodarno naravo znan kot eden izmed najbolj razvejanih arhipelagov na svetu. Ima namreč čudovite sončne zalive s plažami, ki se pohvalijo z modro zastavico pa tudi odličen utrip.

Posebno Megabon ponudbo za poletni oddih v Mediteranski vasi San Antonio preverite TUKAJ.

Dnevni izleti v druge bisere Dalmacije

Biograd na Moru ima tudi odličen položaj za dnevne izlete! Kakšen dan izkoristite za ogled narodnega parka Kornati, narodnega parka Krka ter naravnega parka Vransko jezero. Z ladjo se odpravite do otoka Pašman ali otoka Vrgada, lahko pa se popeljete tudi do Paklenice ali osupljivih Plitviških jezer.

Posebno Megabon ponudbo za poletni oddih v Mediteranski vasi San Antonio preverite TUKAJ.

FOTO: Mediteranska vas San Antonio

PREBERITE ŠE: Ste že videli imeniten nov vodni park v Dalmaciji, ki bo odprt vse leto?

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.