Ideja za oddih: Edinstvena izkušnja v Vrbniku v hotelu Vinotel Gospoja

Vrbnik, eno izmed najstarejših naselij na otoku Krku, je tudi eno izmed najbolj slikovitih. Zgrajen je na visoki skali in zdi se, da »lebdi nad morjem«. Vrbnik je odlična izbira za obisk v vseh letnih časih. Edinstva izkušnja pa vas čaka, če obisk dopolnite z nastanitvijo v hotelu Vinotel Gospoja.

Vrbnik je prava izbira za vse pustolovce, ki ne želijo doživeti masovnega turizma, ampak iščejo izvirno sredozemsko okolje. Vinotel Gospoja ponosno gleda na morje in pečine, ki izhajajo iz morja, in prikazujejo mesto Vrbnik ravno takšno, kakršno je – edinstveno mesto, polno čustev, zgodovine, vere in ljubezni.

Vinotel Gospoja

Tradicija in sodobnost hotela Vinotel Gospoja

Nov in sodoben hotel Vinotel Gospoja ponuja vse čare, ki si jih gostje želijo za popoln oddih. Vinotel Gospoja je družinski hotel, ki ga vodi družina Toljanić. Družina je naredila velik preboj z združevanjem navidezno nezdružljive tradicije in sodobnosti novega hotela. Moderno urejene sobe pozdravljajo goste z imeni hrvaških avtohtonih sort vina, notranjost hotela pa združuje tradicionalne, naravne motive z modernimi.

Prepletanje tradicije in sodobnosti.

Terapija z vinom in algami

Wellness & Spa Gospoja vključuje notranji bazen z relaksacijsko cono, sodobno in tehnološko napredno spa območje s tuši, finsko, parno in posebno mediteransko savno.

Na voljo je tudi terapevtska cona, kjer je mogoče poskusiti terapijo z vinom in algami v kombinaciji z masažami, uživati ​​v regenerativnem zdravljenju ali z naravnimi pilingi preprosto obnoviti kožo pred in po soncu.

Wellness in spa center Vinotel Gospoja.

Regionalne tradicionalne jedi

Družinske sobe in apartmaji, notranji bazen, savna in wellness ter bogata jedilnica z jedmi po naročilu, so le del zgodbe, ki jo lahko doživite skupaj s prijaznim in predanim hotelskim osebjem. V restavraciji Vinotel Gospoja strežejo regionalne jedi, ki označujejo gastronomsko tradicijo mesta Vrbnik. Gostje med preizkušanjem domačih dobrot občudujejo razgled na Kvarner in Velebit.

Lastna Vinska klet

Vinska klet Gospoja, ki sta jo leta 1995 ustanovili družini Toljanić in Brusić, se zavezuje k prozivodnji avtohtone Žlahtine iz Vrbnika. Vino uživa prepoznavnost doma in po svetu, vinska klet pa vztraja pa prozivodnji visoko kvalitetnih vin. Poleg Žlahtine prozivajajo tudi rdeče vino, sladko vino, penino in različne likerje.

Edinstven jesenski oddih

Jesen v Vrbniku je že tako lepa, če jo združite še z nastanitvijo v hotelu Vinotel Gospoja, vas čaka edinstvena sprostitev. Nepremagljivi razgledi, slikovito mestece, zvok morskih valov in uživanje ob gastronomski ponudbi tradicionalnega Vrbnika, vam bodo še dolgo božali dušo.

Da se na edinstven jesenski oddih lahko odpravite ugodneje, sta Vinotel Gospoja in Megabon pripravila posebno ponudbo, ki jo najdete tukaj.

 

Če se boste odločili za oddih v Vrbniku ali kje drugje, bomo zelo veseli, če nas označite na Instagramu z @Vandraj.si ali #vandraj. Želimo vam čudovit oddih!

Za več ugodnih ponudb za oddih pri naših sosedih, sledite tej povezavi. 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: po sprostitev in na hladno pivo v Laško

Ideja za oddih: Hrvaško Zagorje in 5 razlogov, zakaj ga obiskati

Takoj za mejo s Slovenijo se na Hrvaškem odkriva čudovita gričevnata pokrajina, polna zgodovinskih in geografskih znamenitosti. Zakaj za naslednji oddih v Hrvaško Zagorje?

Hrvaško Zagorje je gričevnata pokrajina na severozahodu Hrvaške med Medvednico, Slovenijo, Međimurjem in Podravino. V svoje kraje privablja turiste vseh vrst. Griči, jezera in reke bodo privabili tiste, ki uživajo v sprehodih. Dvorci in gradovi bodo navdušili vse, ki se zanimajo za zgodovino in kulturo. To je odlična destinacija tudi za vse, ki obožujejo ribarjenje. Svoj sanjski oddih pa bodo v Hrvaškem Zagorju dočakali tisti, ki obožujejo toplice.

1. Hrvaško Zagorje bo navdušilo s svojo pokrajino

Za vse tiste, ki obožujete sprehode, je Hrvaško Zagorje idealna destinacija. Čaka vas idealen preplet kulture in narave. Poti vas bodo vodile skozi vasi in mesteca, skozi široke zelene zagorske gozdove, mimo prostranega jezera, dvorcev in gradov. V ozadju pa vas bodo ves čas spremljale skalnate gore.

Bajeslovna pokrajina Hrvaškega Zagorja.

2. V Hrvaškem Zagorju lahko obiščete več dvorcev in gradov

V Hrvaškem Zagorju stojijo mnogi gradovi in dvorci: Grad Veliki Tabor, Grad Mali Tabor, Dvorec Trakoščan, dvorec Miljana in drugi. Vsak od njih skriva svoje zgodbe, navdušila pa bo tudi bajeslovna okolica.

Najbolj znan je dvorec Trakošćan, ki je eden izmed najbolj atraktivnih gradov Hrvaške in eden izmed najlepših gradov v tem koncu Evrope. Grad Trakošćan je pravi zgodovinski biser. Poleg obiska dvorca, kjer si lahko ogledate dvorec in njegove številne muzejske zbirke, ne smete zamuditi sprehoda okrog manjšega jezera, ki stoji tik ob dvorcu.

Dvorec Trakošćan.

Jezero ob dvorcu Trakošćan.

3. Na račun bodo prišli tisti, ki obožujejo vinogradništvo in turistične kmetije

Na svoj račun boste prišli, če radi poskusite lokalne dobrote. Na tem območju je dobro razvit kmečki turizem. Odlična domača hrana ter vrhunsko vino pa sta poleg kmečkih turizmov na voljo tudi v restavracijah.

4. Pokrajina za navdušence nad zgodovino

Destinacije je zelo zanimiva za vse, ki vas zanima zgodovina . Če se navdušujete nad prazgodovino, obiščite mesto Krapina in muzej krapinskih neandertalcev. Številne dvorce in gradove smo že omenili, ne pozabite pa tudi na Kumrovec, rojstni kraj Tita, in baročni Varaždin.

Zgodovinsko bogat je tudi Zagreb, ki leži na najbolj južnem delu pokrajine. V kolikor planirate večdnevni izlet, ga ne izpustite.

Ob večdnevnem obisku ne izpustite sprehoda po Zagrebu.

5. Območje zdravilišč in največjega vodnega parka na Hrvaškem

V pokrajini je več zdravilišč: Krapinske toplice, Varaždinske toplice, Terme Tuhelj in Stubičke toplice. terme Tuhelj se lahko pohvalijo z največjim vodnim parkom na Hrvaškem.

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 

Za večdnevni oddih v Hrvaškem Zagorju priporočamo nastanitev v Termah Tuhelj z odlično all inclusive ponudbo!

PREBERITE ŠE: Družinske počitnice v Termah Tuhelj

Foto: Unsplash, Megabon

Ideja za oddih: Na družinske počitnice v Termah Tuhelj

Terme Tuhelj stojijo zelo blizu slovenske meje, imajo največji vodni park na Hrvaškem in vabijo z mega ugodno all inclusive light ponudbo.

Kaj pričakujemo od družinskih počitnic? Počitek, zabavo, sprostitev, neobremenjenost, nove izkušnje in družinsko povezanost. Terme Tuhelj so priljubljene družinske toplice, ki stojijo v čudovitem hrvaškem Zagorju, takoj čez mejo. S pestrim naborom aktivnosti in izletov so idealna družinska destinacija v vseh letnih časih. Zakaj v Terme Tuhelj na naslednje počitnice? Tu so razlogi:

Največje kopališče na Hrvaškem

Vodni planet, srce Term Tuhelj, je največji bazenski kompleks na Hrvaškem. Sestavlja ga osem notranjih in zunanjih bazenov, ki so vsi napolnjeni s termalno tuheljsko vodo. Vodni planet je postal pravi fenomen na Hrvaškem, njegove fotografije pa so se pojavile celo v reviji National geographic. Ima več kot 5000 m2 vodne površine in ponuja različne atrakcije, raznoliko gostinsko ponudbo, zabavno animacijo in edinstveno doživetje za celo družino. 


Na notranjem delu boste lahko zaplavali v olimpijskem bazenu, se spustili po zaprtem toboganu Black Hote, uživali v terapevtskem bazenu ali v wellness bazenu s privlačnimi vodnimi učinki – 2 jacuzzija, slapovi, podvodne masaže, vodne in zračne masaže, gejzirji.  

Otroci bodo lahko uživali v otroškem bazenu s tobogani ali v vodnem svetu. Vodni svet je se sestavljen iz adrenalinskih barvnih, veselih in igrivih tobogani s številnimi škropilniki in vodnimi igračami (za otroke od 3 do 10 let).

Na zunanjem kopališču boste našli bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, za najmlajše bazen z vodnimi igračami in škropilniki, bazen za sprostitev z vrelci, vodne stolpe in podvodno masažo. Kompleks zunanjih bazenov ponuja tudi tobogan s petimi trakovi za spuščanje v bazene, dva adrenalinska tobogana, tobogan Kamikaza in počasno reko z dvema lagunama in podvodnimi masažami.

Wellness za celo družino

Zelo poseben je tudi wellness, ki je prirejen tako, da lahko v njem uživajo tudi otroci! Največji center savn na Hrvaškem ponuja edinstvene programe ter otroške in družinske savne pod strokovnim vodstvom. Svet savn vključuje: bionsko savnanje s kristali, kromoterapijo in savne v štirih finskih savnah, panoramske savne, savne v blatnih, slanih in dvojnih parnih savnah. Pričakujte tudi številne podrobnosti, kot so ledena jama, kneipp steza, jacuzzi, hladni bazen, Laconium, wellness bar, nudistična terasa za sončenje in počitek.

Super ideje za izlete v okolici

Čudovito hrvaško Zagorje ponuja veliko izletov v okolici, ki bodo navdušili celo družino.

 • Zagreb in ZOO Zagreb
 • Dvorec Veliki Tabor
 • Krapina in muzej krapinskih neandertalcev
 • Kumrovec – rojstni kraj Tita
 • kmečki turizem Grešna Gorica
 • dvorec Trakoščan

Ugodna nastanitev v hotelu Well z vključenimi kartami za izlet!

Da boste bivali čim bližje Vodnemu planetu, priporočamo nastanitev v prenovljenem hotelu Well****. Hotel je s termami povezan s hodnikom. Tako se boste izognili preoblačenju pri vhodu in izhodu iz termalnega kompleksa in si obisk z otroki brezskrbno privoščili večkrat na dan. Hotel ponuja tudi odlično animacijo za otroke in številne programe za vso družino. Vse sobe v hotelu so opremljene s klimatsko napravo, sefom, LED TV, mini barom, sušilcem za lase, sodobnim pohištvom in pametnim sistemom upravljanja, ki zagotavlja še večji občutek varnosti in intimnosti.

Za odlično all inclusive light ponudbo kliknite to povezavo. 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Kam na odlične krompirjeve počitnice z otroki (na turistične bone)

Jesenski Krk – 6 najboljših nastanitev za vse okuse

Krk morate obiskati jeseni. Plaže niso več polne, v mesta se naseli pravi otoški mir in dopust postane Dopust. Za vas imamo 6 čudovitih nastanitev po izjemni ceni. Izberite svojo najljubšo in se odpravite na jesensko-morski dopust na Krk.

1. Vrhunsko morsko wellness razvajanje v Hotelu Kanajt

Hotel Kanajt je destinacija kot nalašč za  jadralce, ljubitelje narave, rekreativce in vse tiste, ki si želijo aktivnih počitnic. Hotel se nahaja v bližini Marine Punat, oddaljen  sto metrov od morja.  Miren in prijeten, družinsko voden hotel s štirimi zvezdicami, ki je bil včasih škofijski dvorec, je obdan z oljčnimi nasadi in enkratnim pogledom na marino in plovila. V hotelu lahko doživite enkratno sprostitev v čudovitem naravnem okolju. Doživite košček raja s 4 savnami, jacuzziji in toplimi klopmi. Hotel Kanajt je vse najboljše, kar ponuja otok Krk.

Poiščite svoj termin po ugodni ceni TUKAJ

2. Luksuz, narava in mir v VSG Resortu

VSG Resort je okolju prijazno družinsko vodeno letovišče, ki je posebej zasnovano za kakovostni oddih v naravnem okolju in na mirni lokaciji. Odprt je skozi vse leto, da ga lahko gostje doživijo v vseh letnih časih. Sestavljen je iz 6 hiš (v vsaki sta 2 apartmaja) in obdan z drevesi in sredozemskimi rastlinami. Vsak prostor ima ločen vhod, zasebno teraso in vrt, kjer so gostje lahko zunaj, uživajo v svežem zraku, tišini in se preprosto sprostijo. Resort se nahaja 200 m od morja, 750 m od centra in 100m od sprehajalne poti. VSG Resort je več kot letovišče, apartmaji gostom približajo naravo, hkrati pa zagotavljajo vse udobje. Tu boste lahko uživali v kombinaciji mirne lokacije, sproščujoče narave in kakovostne nastanitve. 

Poiščite svoj termin po ugodni ceni TUKAJ.

3. Z otroki po sonce in morje v Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar

Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar ponuja največjo izbiro različnih vrst sob in apartmajev, à la carte restavracijo in čudovit wellness center s kompleksom notranjih in zunanjih bazenov. Hotel je srce turizma v tem magičnem delu Jadrana. Leži poleg znamenite plaže Vela Plaža, na južnem delu otoka Krka. Majhni naravni kamenčki, peščeno morsko dno in nežen vhod v bistro vodo vas bodo takoj očarali in spodbudili vaše otroke k prvemu poskusu plavanja. Hotel Corinthia Baška Sunny vas bo navdušil s svojim vrhunsko opremljenim wellness centrom, ki obsega 1300 m2 in ima notranji bazen, savne, whirlpoole, fitnes in različne tretmaje. Če želite razširiti svoje gurmanske izkušnje, morate obiskati Bistro Funtana, ki se nahaja v pritličju z veliko teraso in ponuja široko paleto različnih sredozemskih in drugih dobrot po vaši izbiri.

Poiščite svoj termin po ugodni ceni TUKAJ 

4. Hiška na plaži v kamp Tiha Šilo

Kamp Tiha Šilo se nahaja na vzhodni strani otoka Krka ob mestecu Šilo. Ta slikovit kraj je znan po kristalno čistem morju in številnih zalivih za nemoteno sončenje in uživanje v morju ter različnih plažah za vsak okus. V neposredni bližini je slikovit zaliv Soline, znan po toplem morju in zdravilnem blatu, ki naj bi lajšalo bolečine v kosteh, mišicah in sklepih. Bivanje v prenovljenih mobilnih hišikah ob morju vas bo razveselilo z izvirno notranjostjo in vam ponudilo popolnoma nov pogled na prekrane barve Vinodola in okolice Crikvenice. V kampu je več športnih igrišč (tenis, košarka, nogomet), odlično priporočilo pa je znana pohodniška steza “Putevima Dobrinjštine”, ki vas popelje na ogled okolice Šila in Dobrinja. Ta pohodniška pot vas popelje skozi zanimive pokrajine in ponuja izjemne razgledne točke. (Krk)

Poiščite svoj termin po ugodni ceni TUKAJ

5. Po sončne zahode in razglede v Hotel Malin

Hotel Malin je ena izmed najboljših izbir, ko je govora o namestitvi na otoku Krku. Nudi preverjeno kvaliteto in storitve na visoki ravni, zaradi katerih ima hotel vodilno mesto in naziv najboljšega hotela v Malinski. Obkrožen je z morjem, skrit med zelenjem in samo 5 minut hoda oddaljen od centra Malinske. Zaradi svoje skrbne urejenosti, je postal eleganten in udoben hotel za vse generacije. Na novo urejene sobe in luksuzni apartmaji, restavracije in bari, zasebna plaža s posebnimi ugodnostmi za otroke, manjša luka s možnostjo priveza ladij, ljubeznivo in strokovno osebje ter posebej izdelana dodatna ponudba programov in dogodkov je po meri sodobnega človeka. Poleg lokacije čisto ob morju in pogleda na celoten Kvarner, se v hotelu Malin ponašajo tudi s ponudbo domačih jedi in otoških delicij.

Poiščite svoj termin po ugodni ceni TUKAJ

6. Edinstvena iskušnja v Vrbniku v Hotelu Vinotel Gospoja

Vrbnik je prava izbira za vse pustolovce, ki ne želijo doživeti masovnega turizma, ampak iščejo izvirno sredozemsko okolje v kombinaciji z družinsko atmosfero hotela Vinotel Gospoja. Vinotel ponosno gleda na morje in pečine, ki izhajajo iz morja, in prikazujejo mesto Vrbnik ravno takšno, kakršno je – edinstveno mesto, polno čustev, zgodovine, vere in ljubezni. V restavraciji Vinotel Gospoja strežejo regionalne jedi, ki označujejo gastronomsko tradicijo mesta Vrbnik. 

Poiščite svoj termin po ugodni ceni TUKAJ

Jesen vas na Krku zagotovo ne bo razočarala!

Veseli bomo, če se nas boste na dopustu spomnili in označili tudi na našem Instagramu!

Za še malo navdiha: Jesenski Krk (video)

Poiščite svojo idealno nastanitev na jesenskem Krku TUKAJ 

Foto: Megabon, Unsplash

PREBERITE ŠE: Nora adrenalinska avantura v Splitu končno dostopna javnosti (za samo 33€)

Kam na Hrvaškem na morske počitnice s psom?

Pogledali smo, kaj potrebujete za počitnice s psom in izbrskali zelo zanimivo ponudbo za nepozabne počitnice z vašim štirinožnim prijateljem!

Vsi, ki imajo psa, vejo, da je pes član družine, zato so pasji hoteli preteklost, počitnice s psom pa čudovita sedanjost. Vedno več ljudi ob iskanju počitniških destinacij najprej preveri, kako dobrodošli so tam hišni ljubljenčki. Temu so se prilagodili tudi ponudniki. Vedno več je ljubljenčkom prijaznih hotelov in plaž. Nekateri ponujajo celo posebne pakete s presenečenjem za naše kosmatince.

Kaj morate vedeti, preden se odpravite na počitnice s psom?

Prehajanje meje

V Evropski uniji veljajo enotna pravila glede prehajanja meja s psom. V enem vozilu lahko hkrati mejo prestopi največ pet psov. Psi morajo biti označeni z mikročipom oziroma tetovirno številko, če je bila ta vtetovirana pred 3. julijem 2011. Psi morajo biti obvezno cepljeni proti steklini, za njih potrebujete veljaven EU Potni list za hišne živali, ki ga je izdal pooblaščeni veterinar v Evropski uniji in v katerem so vpisani vsi zahtevani podatki o živali, skrbniku in opravljenem cepljenju proti steklini.

POZOR! Po nacionalni zakonodaji Hrvaške, je omejen vstop psom določenih tako imenovanih nevarnih pasem.  Psi terierji tipa bull, ki niso vpisani v register Mednarodne kinološke zveze in njihovih križancev.

Pes v avtomobilu

Pes mora biti v avtomobilu v prenosni kletki ali pripet z ustrezno oprsnico na varnostni pas. Med vožnjo poskrbite za zadostno hidracijo, primerno temperaturo in dovolj postankov. Psa nikoli ne puščajte zaprtega v avtu, saj se ta lahko hitro segreje!

Pes na plaži

Na plaži poskrbite, da so na njej psi dobrodošli. V vsakem primeru pa skrbite za dovolj sence in dobro hidracijo. Zelo pomembno je tudi, da pes ne moti ostalih obiskovalcev, da je lepo vzgojen in da ga imate vedno pod nadzorom. Poskrbite, da se bo v vodi ohladil na mestu namenjenemu hišnim ljubljenčkom.

Ideja za počitnice s psom: Hotel Heritage Pašike v čudovitem Trogirju in pasji paket dobrodošlice

Heritage Hotel Pašike več kot lepo sprejema hišne ljubljenčke! Še več, prijazno jih vabi in njihov obisk nagradi s pravim pasjim paketom presenečenja! Leži v središču Unescovega mesta Trogir in je s svojim prijetnim in intimnim vzdušjem več kot le kraj počitka. Občutite dih stare, zgodovinske, avtohtone Dalmacije v očarljivem ambientu z obnovljenim starinskim pohištvom, uživajte v vonjih in okusih Mediterana in se sprostite ob morskih dogodivščinah s svojim kosmatincem. 
Za vaše hišne ljubljenčke so pripravili:
 • paket dobrodošlice za hišne ljubljenčke (vzglavnik, ležišče, priboljški, skledice)
 • možnost dostave hrane za hišne ljubljenčke
 • igrišče za pse poleg hotela

Njihovo super ponudbo si poglejte TUKAJ  

 

Preverite odlično ponudbo za koriščenje novih turističnih bonov v Sloveniji TUKAJ

PREBERITE ŠE: Idealen oddih za ljubitelje narave in športa: Pokljuka

Foto: Unsplash

Ideja za izlet: Istralandia, najzabavnejši vodni park na Hrvaškem

V Istri, v bližini Poreča in Umaga, se na 80 tisoč kvadratnih metrih razprostira ogromen vodni park, kjer bo vsak član družine prišel na svoj račun. Istralandia zajema 4,5 tisoč kvadratnih metrov vodnih površin in skrbi tako za tiste, ki so željni adrenalina, kot tiste, ki si želijo bolj umirjene vodne zabave.

Odkrijte najbolj zabavno vodo v Istri – Aquapark Istralandia! Prepustite se doživetjem v prvem vodnem parku v Istri, zagotovo boste uživali tako vi kot vaši najmlajši.

Zabava za najmlajše

Najmlajši bodo uživali v bazenu Kids Jumping Pool, ki predstavlja vodno oazo zabave in obilice smeha za otroke vseh starosti. Spray Kids Arena ali z drugimi besedami pisano otroško kraljestvo ponuja zabavo z interaktivnimi škropilniki in igralnico. Otroški velik in plitek bazen je idealen za varno in brezskrbno zabavo otrok vseh starosti. Tudi tukaj otrokom ne bo dolgčas. Uživali bodo v vodnem svetu s številnimi atrakcijami (vodni grad, gusarska ladja, tobogan z več stezami). Posebej priljubljene so igralnice na vodi – žaba, hobotnica in klovn, pod katerimi se tuširajo.

Za starše

V priljubljenem Family Poolu boste s svojimi otroki uživali tudi starši. Prepustite se inovativni tehnologiji vodnih masaž, zaradi prozornih sten je bazen tudi priljubljena točka za fotografiranje. Istralandia pa ponuja še več: Ne spreglejte hidromasažnega bazena, ki je sestavljen iz dveh sklopov, povezanih s slapom. Zgoraj se sprostite na hidromasažnih klopeh in ležiščih, umaknjenimi v zalivčke, na spodnjem nivoju pa boste najbolj uživali plavalci. Za ljubitelje adrenalina je Istralandia pripravila največji bazen z valovi različnih oblik in višine. Dvojni valovi do dva in pol metra višine so idealni za deskanje, bazen pa je primeren tudi za tekmovanja v plavanju.

PRIPOROČAMO: Celodnevna vstopnica za odrasle le 24,5 evra!

Za ljubitelje adrenalina

Istralandia je poskrbela tudi za ljubitelje adrenalina, ki bodo zagotovo prišli na svoj račun. Spustite se po najvišjem toboganu s prostim padom na Hrvaškem, ki meri kar 27m, preizkusite svoj pogum v zaprtem toboganu Black kamikaza, zadržite dih v toboganu Space rocket ali pa se s prijateljem spustite s Flying boats. Hiter srčni utrip zagotovoljen.

Dan v vodnem parku Istralandia

V vodnem parku Istralandia lahko preživite cel dan, saj vam je poleg nore vodne zabave na voljo kar 10 različnih lokalov in restavracij. Ne pozabite na zaščito pred soncem, brisačo in kopalke, vse ostalo pa vas že čaka v vodnem parku Istralandia!

SUPER CENA: Celodnevna vstopnica za odrasle le 24,5 evra!

OBIŠČITE ISTRALANDIO UGODNEJE: Celodnevna vstopnica za odrasle le 24,5 evra!

Foto: Istralandia.hr

PREBERITE ŠE:

Družinski izlet: Na poti na Bled po prizore iz filma Jurski park

 

 

Korčula: Jadranski otok, ki vedno očara

Korčula, šesti največji otok v Jadranskem morju, je priljubljena počitniška destinacija tudi med Slovenci. Ponuja raznolike aktivnosti, čudovito naravo in čiste plaže ter mamljivo kulinariko, seveda pa ne gre brez pristnega domačega vina in olivnega olja.

VANDRAJ priporoča: Izbor vrhunskih nastanitev na Korčuli, ki ne udarijo po žepu

Otok Korčula je lepo obraščen, zaradi gostih črnih borovcev pa so ga nekoč klicali kar Črna Korčula. Nanj boste prispeli s trajektom iz Splita ali Orebića, pestra pa je tudi ponudba nastanitev (KLIK). Otok je razgiban in ponuja številne zalive, kjer se lahko na lepih plažah predajate morskim radostim, živahno pa je tudi mestno življenje.

Korčula: Obzidje, srednjeveške ulice in Marco Polo

Otok Korčula ima tudi istoimensko glavno mesto, ki je obdano z obzidjem, srednjeveške ulice pa obkroža osem lepo ohranjenih stolpov. Prav to mesto pogosto imenujejo kar mini Dubrovnik, saj nanj spominja s svojo zgodovinsko obarvano arhitekturo, vklesano v kamen na majhnem polotoku.

In kaj ima s tem otokom slavni popotnik Marco Polo? Njegovo ime boste na otoku pogosto zasledili, to pa zato, ker naj bi bil to njegov rojstni kraj! Prav s tega otoka izvirajo tudi korenine nogometaša Diega Maradone, od koder sta v Argentino migrirala njegova babica in dedek. Mimogrede, Diego je svojo najstarejšo hči Dalmo poimenoval pa Dalmaciji. Že pakirate?

VANDRAJ priporoča: Izbor vrhunskih nastanitev na otoku Korčula

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Rovinj: Obmorski resort v borovem gozdu, ki nas je resnično očaral

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Poglejte si ta razkošen resort, ki mežika na Jadransko morje

Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort s pogledom na Jadransko morje je obkrožen z bujnimi gozdovi in ponuja idiličen umik, ki se ga letos ne bi branil prav nihče.

Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort je turistično središče, od koder boste težko odšli domov. Leži 28 kilometrov od mednarodnega letališča Reka in ponuja vse, kar bi si želeli na idiličnem oddihu. TUKAJ si oglejte odlično ponudbo nastanitev na tem koščku raja na Zemlji.

Pogled na morje in prodnata plaža za morske užitke

Resort vodi do prodnate plaže ob bleščečem Jadranskem morju, kjer lahko ujamete kotiček samo zase. Uživate lahko tudi v vodnih športih, kot je smučanje na vodi. 

Bazenski kompleks za tiste, ki jim morje ni dovolj

Resort ima tudi bazenski kompleks Sea Breeze, kjer najdete tri bazene z vodnimi efekti, dva jacuzzija in ležalnike, pa tudi nekaj sence za tiste, ki jim sončni žarki radi ponagajajo.

Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort: V hotelsko sobo ali v apartma?

V resortu lahko izbirate med različnimi vrstami nastanitve. Hotelske sobe so opremljene s sodobno in prestižno opremo in se v 5 krakih raztezajo okoli glavnega hotelskega poslopja.

Med 50 in 300 metri stran od glavnega hotelskega poslopja pa najdete še 35 vil s pogledom na morje, kjer si lahko omislite lasten apartma. V njih poleg dnevnih prostorov najdete od 1 do 3 spalnice, popolnoma opremljeno kuhinjo, kopalnico in balkon oziroma teraso.

Preverite odlično ponudbo nastanitev v Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort *TUKAJ*.

Otrokom prijazen resort

Resort ponuja tudi otroško igrišče s 4000 kvadratnimi metri, kjer najdete tudi posebne aktivnosti za otroke.

NOVISPA za prave hedoniste

Nekaj za dušo in telo ponuja tudi NOVISPA, wellness del resorta, kjer boste prebudili dušo in telo ter spet našli svoje ravnovesje. Prepustite se magičnim rokam terapevtov, osvežite obraz in se razvajajte, kot si tudi zaslužite.

Sodoben fitnes kompleks za najbolj aktivne

Če tudi na dopustu radi ohranjate fizično kondicijo, se lahko odpravite v fitnes center, ki je opremljen z najsodobnejšimi napravami. Skočite lahko tudi na zunanje teniško igrišče ali pa si izposodite kolo in se podate na raziskovanje okolice.

Restavracije in bari po celotnem resortu

Brez skrbi, tudi lačni tu ne boste. Po celotnem resortu je posejanih veliko restavracij, barčkov in drugih kotičkov, kjer lahko uživate v mediteranski kulinariki, si privoščite hladno pivo ali odličen sladoled. Naj se pravo poletje začne – ZDAJ!

Foto: Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort / MEGABON

PREBERITE ŠE: Križarjenje po severnem Jadranu: Reka – Cres – Mali Lošinj – Pag – Rab – Goli otok – Krk

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Križarjenje po severnem Jadranu: Reka – Cres – Mali Lošinj – Pag – Rab – Goli otok – Krk

Ste že doživeli križarjenje po severnem Jadranu? Zaplujte novi dogodivščini naproti in si privoščite nepozabne počitnice!

En dopust, 6 otokov

Ujeli smo odlično ponudbo za čarobno križarjenje po severnem Jadranu na manjši ladji, kjer bo poskrbljeno za vaš popoln oddih. Na križarjenju boste obiskali 6 otokov in spoznali njihove naravne in kulturne lepote. Zaradi intimnega in prijateljskega vzdušja, na ladji boste doživeli nekaj povsem drugega od tistega, kar bi doživeli na velikem križarju. Da pa bo vaš dopust še boljši, bo poskrbela vedno nasmejana posadka, popolnoma predana vam in vašim željam.

Stončica, ladja, ki sprejme 18 potnikov

Na dogodivščino vas popelje lesen motorni čoln Stončica, dolžine 21, širine 5,20 in z ugrezom 3 metre. Ladja je bila zgrajena leta 1950. Stončica je bila večino časa državna ladja v podjetju Plovput in je oskrbovala jadranske svetilnike. Na začetku je bila to edina ladja in je delovala na celotnem območju Jadrana, kasneje, ko so zgradili še dve ladji, pa je Stončica pokrivala severni Jadran. Ko so ladjo prodali zasebniku, so jo sprva uporabljali za enodnevne izlete, z zadnjo rekonstrukcijo leta 2005 pa je postala odlična za večdnevna križarjenja.

Zmogljivost ladje je 18 potnikov. Sestavljena je iz devetih dvoposteljnih kabin s pogradi, vsaka kabina je klimatizirana in ima svoje stranišče s tušem. 4 kabine so na zgornji palubi, preostalih 5 pa je na glavni palubi.

Poleg kabin so na krovu še salon, kuhinja, jedilnica in dve palubi za sončenje. Na sprednji so ležalniki, zadnja pa je pokrita s tendo in ima postavljeno mizo s klopmi. Na ladji so zaposleni štirje člani posadke – kapitan, kuhar, mornar in natakar.

Ponudba vključuje 

 • 8-dnevno križarjenje z ladjo po ruti: Reka – Cres – Mali Lošinj – Pag – Rab – Goli otok – Krk – Reka
 • 7x nočitev v klimatizirani kabini s pogradom in zasebno kopalnico na motorni leseni ladji kategorije Comfort plus za 1 osebo
 • polpenzion – zajtrk in kosilo
 • 5x večerja (4x lahka večerja in 1x kapitanova večerja)
 • pijačo dobrodošlice
 • pristaniške pristojbine
 • palubo za sončenje
 • 2x brisača za 1 osebo
 • brezplačen Wi-Fi

Konkretno ponudbo križarjenja pri Megabonu si oglejte na tej POVEZAVI.

Načrt potovanja:

Sobota: Reka – Cres: kopanje v uvali
Nedelja: Cres – Mali Lošinj: obisk Plave špilje
Ponedeljek: Mali Lošinj – Olib: kopanje – Pag: možnost odhoda v Zrće
Torek: Pag – Rab: kopanje Lun/Fumija
Sreda: Rab – Zavratnica: kopanje – Goli otok
Četrtek: Goli otok – Krk: kopanje Plavnik
Petek: Krk – Reka: kopanje Čavlena

Pot se lahko spreminja na podlagi meteoroloških razmer, varnosti in tehničnih ocen kapitana ladje. Ta program je informativen in nezavezujoč. Če je ladja na čarterskem ogledu, je program v domeni skupine in brez doplačila znotraj 200 Nm. Prvi dan se skupina s kapetanom dogovori, kam želi iti, ni se treba držati predlagane poti. Spanje je lahko v mestih ali na sidrišču v zalivih.

Konkretno ponudbo križarjenja pri Megabonu si oglejte na tej POVEZAVI.

FOTO: Megabon/Stončica

PREBERITE ŠE: Biograd na Moru in imeniten hotel v peščenem zalivu, ki vas bo povsem navdušil

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Hrvaška vas, kjer stare hiše prodajajo za eno kuno

Hrvaška vas Legrad se sooča z odseljevanjem prebivalcev, zato so ponudili možnost za nakup 19 zapuščenih hiš po ceni ene kune. Doslej so jih prodali 17, je potrdil župan občine Ivan Sabolić za Reuters.

Reuters je sicer že poročal o prodaji “hiš za drobiž” pri naših sosedih. V občini Legrad na severozahodu Hrvaške, blizu sotočja Mure in Drave ob madžarski meji leži hrvaška vas, kjer so prazne in zapuščene hiše ponudili za eno kuno, torej 13,3 centa.

Zanimanje za hiše blizu sotočja Mure in Drave tudi med tujci

To so storili, da bi povečali število prebivalcev kraja, ki se sooča z odseljevanjem. Doslej so prodali 17 hiš. Po objavi zgodbe so interes za življenje v Legradu izrazili tudi v Rusiji, Ukrajini, Turčiji, Kolumbiji, Argentini, Indiji in na Nizozemskem.

Za prodajo zapuščenih objektov, med katerimi so tudi ruševine brez oken in vrat, so se odločili lani. V občini imajo nekaj več kot 2200 prebivalcev, kar je dvakrat manj kot pred 70 leti.

Taktika, ki je delovala tudi na Siciliji

Da je prodaja starih in zapuščenih hiš za manj kot en evro prinesla pričakovane rezultate, so pokazali primeri nekaterih vasi na italijanski Siciliji. Te so znova zaživele po prihodu mladih družin, o čemer so pred časom poročali svetovni mediji, kot sta CNN in BBC.

To so pogoji za nakup

Za nakup hiše za eno kuno je treba izpolniti določene pogoje. Posamezniki in družine morajo biti mlajši od 40 let, ne smejo biti lastniki nepremičnin. Občina poleg tega zahteva, da so kupci plačilno sposobni, nekaznovani in pripravljeni živeti v tem delu Hrvaške. Občina ponuja pomoč za obnovo hiš v višini 35.000 kun ali nekaj manj kot 4700 evrov. Obenem v Legradu napovedujejo, da bo kmalu na prodaj še nekaj hiš.

Prebivalci Legrada se medtem veselijo, da bodo kmalu imeli nove sosede, a obenem priznavajo, da bi se nekoliko težje navadili na tujce, ker se, kot menijo, ne bi razumeli zaradi jezikovnih ovir.

Eden od novih lastnikov iz Hrvaške je povedal, da so imeli veliko administrativnega dela, preden so kupili hišo. Gradbena dela še potekajo, a je družina srečna, da niso več podnajemniki.

Foto: Unsplash (simbolična fotografija)

PREBERITE ŠE: BLED in top 10 idej za malo drugačno dogodivščino

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.