Zimski izlet: Narodni park Plitviška jezera po izjemno znižani ceni

Narodni park Plitviška jezera je eden najslavnejših hrvaških biserov, ki so se znašli tudi na Unescovem seznamu naravne in kulturne dediščine. Če se tam poleti hitro lahko ujamemo v gnečo, pa je zima nekoliko drugačna. In precej cenejša! 

V zimskem času obiščite Plitvice po ugodnih cenah

V skladu s trajnostnim razvojem parka, se zadnja leta izvajajo ukrepi za varstvo narave in omejevanje števila obiskovalcev. Optimalno število ljudi, ki se dalj časa zadržujejo v parku, je rezultat leta 2019 uvedenega sistema upravljanja. Spletna prodaja vstopnic za Plitviška jezera z urnimi omejitvami in omejitvami vstopa je omogočila večji nadzor nad dostopom obiskovalcev in urnikom, kar je prineslo pozitivne učinke.

S ciljem zmanjševanja sezonskosti pa obiskovalce v zimskem obdobju vabijo z ugodnimi cenami. Narodni park Plitviška jezera do konca marca namreč lahko obiščete za samo 10 evrov za odraslo osebo! Več informacij lahko najdete tule. 

Pravkar so prejeli novo nagrado! 

Ena najbolj znanih in privlačnih turističnih destinacij na Hrvaškem je te dni prejela tudi novo – srebrno nagrado Green Destinations. Ta predstavlja pomemben mednarodni pečat kakovosti za trajnostne turistične destinacije.

Narodni park Plitviška jezera je dobil novo priznanje za predanost ohranjanju narave in zavezanost ekološko odgovornemu ter trajnostnemu turizmu. Prestižni certifikat zajema štiri ključne komponente trajnostnega razvoja – družbeno, okoljsko, ekonomsko in kulturno. Te postavljajo visoke standarde za destinacije, ki želijo izpostaviti svoje trajnostne vidike.

FOTO: Luka Esenko in Boris Kačan / HTS

Če bi svoj izlet radi podaljšali za dan ali dva, preverite odlično Megabon ponudbo nastanitev v okolici – tukaj.

PREBERITE ŠE: Mostar: raziščite fotogenično mesto na reki Neretvi

Najlepši jesenski oddih: Pobeg na sanjska Plitviška jezera

Plitviška jezera skozi vse letne čase ponujajo svoje čare in posebnosti. Obiščite jih jeseni, ko krošnje dreves spreminjajo svoje barve v zlate odtenke.

Plitvška jezera – UNESCO dediščina

Ste vedeli, da so leta 1979 Plitviška jezera dodana na seznam svetovne dediščine UNESCO? Jezera predstavljajo eno izmed največjih atrakcij na svetu, ki na leto privabi več tisoč turistov iz celega sveta. Veličastno delo narave se razprostira med bukovimi gozdovi in zavzema površino 192 km2. Za obisk nacionalnega parka Plitviška jezera ne potrebujete veliko kondicije saj je pot zelo enostavna in prijetna za malo daljši sprehod. Sprehodite se po gozdnih potkah, ter obiščite vsa modro-zelena jezera, ki se nahajajo na tem pravljičnem mestu.

Plitviška jezera – šestnajst jezer

Pot skozi prvi hrvaški nacionalni park sestavlja šestnajst jezer v čudovitih modro-zelenih pastelnih barvah. Delijo se na gornja jezera (Veliko jezero, Malo jezero, Prošćansko jezero, Ciganovac, Okrugljak, Batinovac, Vir, Golovac, Milino jezero, Jezerce, Burgeti in Kozjak) in na spodnja jezera (Milanovac, Gavanovac, Kuleđerovac in Novakovića Brod). Najvišje ležeče je Prošćansko jezero, katerega obkroža veličasten gozd, čigar odsev lahko vidite v jezeru. Pravijo, da ga je najlepše obiskati jeseni, ko se v njemu zrcalijo vse barve jeseni. Čez najnižje jezero Novakovića Brod se pa lahko sprehodite po leseni potki in si ogledate žuboreče slapove.

Veliki slap

Najlepši razgled ponuja Veliki slap, ki je obenem tudi največji slap na Plitviških jezerih in na Hrvaškem. Slap, ki grmi čez skale 78 metrov globoko v reko Korano, v zimskem obdobju zmrzne in pričara popolnoma drugačno sliko Plitviških jezer, vsekakor vredno ogleda.

Plitviška jezera – popoln zaključek tedna

Dobro je tudi vedeti, da so vstopnice v park v času jeseni in zime precej cenejše, doživetje pa zato nič slabše. Čudovite barve, raznolik rastlinski in živalski svet, jezera… vse to vas čaka na Plitviških jezerih. Priporočamo, da si zanje rezervirate kar cel vikend in jih doživite v vsej njihovi polnosti. Na Megabonu vas čakajo ugodne ponudbe!

 

Preberite še:

Foto: Shutterstock, plitvice.hr

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.